URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Septembrie 2021, 13:38

Un Aquapark prea mic pentru Oradea Mare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cred că după Dealul Ciuperca şi Drumul Expres, Aquapark-ul din Oradea a fost printre cele mai controversate proiecte ale administraţiei Bolojan. Nostalgicii nu i-au iertat că a distrus frumuseţe de ştrand în care şi cei mai săraci puteau sări gardul sau intra prin Criş şi mânca nişte mici aduşi cu celebra dubă cu pereţi de aluminiu. Mai cred că mulţi şi-ar fi dorit ca proiectul să dea chix, că oricum avem asemenea stabilimente la numai 50 de kilometri distanţă, doar că dincolo de graniţă.

La bilanţul de 5 ani s-a constatat că Aquapark-ul a adus un profit de 7 milioane de euro, ceea ce pentru o companie publică ţine deja de domeniul supranaturalului. Nu cred că e cazul să-l decorăm pe directorul Liviu Andrica, ci doar să-l felicităm, pentru că probleme încă există. E aglomeraţie permanentă la Aquapark, iar alimentaţia publică ar trebui lăsată pe seama unor firme de specialitate.

Aglomeraţia se poate rezolva însă, dacă vrea şi Primăria, chiar cu riscul de a supăra persoane importante. Oraşul ar trebui să cumpere spaţiul liber din vecinătate, unde de 5 ani se tot face un hotel care nu mai răsare, iar atunci Aquapark-ul extins, inclusiv cu un hotel, ar deveni un centru de profit redutabil, capabil să alimenteze veşnic nesătulul buget al Oradiei.

Eu cred că marele câştig al acestei investiţii nu este neapărat cifra seacă a profitului, deşi nici aceasta nu e de neglijat. Mie cel mai mult îmi place să văd că peste jumătate din maşinile parcate la Aquapark nu sunt din Bihor. Asta înseamnă că hotelierii au mereu camerele pline, că birtaşii nu duc lipsă de muşterii, că oraşul prosperă. Mi-a fost dat să văd la o terasă momentul în care veneau turiştii arşi şi flămânzi de la Aquapark. Am avut impresia că vin de la defilare, atât de mulţi erau!

Deocamdată e bine că nu prea avem concurenţă în partea asta a ţării, iar pandemia, paradoxal, ne-a făcut un bine. Turiştii nu se mai încumetă aşa de uşor să meargă în Ungaria, pentru că niciodată nu ştii ce adeverinţe de vaccinare sau teste ţi se mai cer la graniţă. Iar Băile Felix, oricât ar încerca să-şi schimbe faţa, deocamdată nu pot rivaliza cu oferta de tobogane ale Aquapark-ului orădean.

Dar, dacă tot avem atâta profit, n-ar strica să dezvoltăm business-ul, până mai avem fereastra asta de oportunitate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Oare
nu s-ar putea amenaja totuși la Aquaparkul acesta și o zona unde sa se poată face sauna nud, nesanctionati, asa cum se face în vest? Nu știu dacă ce am scris are legătură cu tema articolului, dar ce am scris, am scris.
Postat 13 Septembrie 2021, 13:29 de User anonimizat
ceva asemanator...
Ceva asemanator s-ar putea face si in Iosia sa sa scapam de bazinele "sfintite" de pisatul pensionarilor nesimtiti!
Postat 12 Septembrie 2021, 08:26 de scortosul
Nici Bihorul nu mai încape în România, din motive de fudulie.
Azi, în ședința PNL din Modrogan urmează să se voteze la solicitarea lui Johannis o "a treia cale". Bolojan figurează pe lista scurtă de propuneri. Posibil că, dacă e acceptat de "comunitatea informațională" de la Cotroceni, Bolojan să fie desemnat ca propunere de viitor premier. Asta ca să revină USR în schemă și să se mențină o majoritate parlamentară cu noul "guvernul meu". Mâine, duminică, putem merge la biserică și să ne rugăm să se îndeplinească. O să avem atunci un guvern plin de bihoreni, unul mai paralel cu altul. Dar cel mai important e că o să curgă banii peste județ iar aquaparkul va putea să se întindă peste toată Oradea.
Postat 11 Septembrie 2021, 19:30 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON