URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 10 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Vai, ce tragedie! O firmă din Oradea a blocat programul Casa Verde, lansat cu mult tam-tam și foarte târziu de geniile din Ministerul Mediului. De fapt, firma în cauză n-a făcut decât să ceară să se respecte legea. Or, ea fusese exclusă din lista instalatorilor validați de Administrația Fondului de Mediu, pentru că slujbașii de la Stat nu au respectat procedura, așa că patronii au deschis proces...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
La fel cum mă uimește agresivitatea multor atei față de creștini, revărsată de pildă față de cei ortodocși de fiecare dată când calendarul arată câte-o Sfântă Paraschivă - când, culmea, cei dintâi îi acuză pe cei din urmă nu doar de înapoiere, ci și de intoleranță! -, nu înțeleg răutatea celor care „colindă” rechizitorii la adresa tuturor autorităților care „sparg bugetele” decorând artere, piețe și clădiri ori organizând târguri de Crăciun.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
16 Noiembrie 2022, 13:01

Un adolescent din Oradea, în top 10 la Campionatul Mondial de Fortnite din SUA. Câţi bani a câştigat (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădeanul Andrei Ursu, un adolescent de 16 ani, care a ajuns să câştige foarte mulți bani din jocul video Fortnite, a participat zilele trecute la Campionatul Mondial ținut în SUA, iar marţi seară s-a întors în Oradea cu un premiu de 20.000 de dolari.

În top 10

BIHOREANUL i-a spus povestea în urmă cu două luni, când adolescentul a fost invitat în SUA de compania care deţine Fortnite, Epic Games, la turneul mondial în sistem de perechi programat pe 12 şi 13 noiembrie în statul Carolina de Nord. Până atunci, el reușise să câştige 200.000 de dolari din turneele de Fortnite. 

Acesta a acceptat invitaţia şi a plecat din Oradea spre SUA la mijlocul săptămânii trecute.

În concurs, el a făcut echipă cu Joe, un jucător din Marea Britanie în vârstă de 17 ani. Cu numele de scenă zAndy, Andrei Ursu a fost singurul român participant în competiţie.

La începutul concursului, orădeanul a urcat pe scenă împreună cu coechipierul său (video) și a spus: „Nimeni nu ne poate opri. Sper să luăm un loc cât mai bun, să fim în top". 

Cei doi s-au duelat cu mai multe echipe formate din cei mai experimentaţi jucători de Fornite din lume, iar în final s-au clasat pe locul 8 din 50.

„Competiţia a fost dură, mă aşteptam la asta. Au fost jucători din SUA, Japonia, Philipine, Germania sau Australia. În final am reuşit să câştigăm 40.000 de dolari împreună, pe care i-am împărţit în jumătate. Sunt fericit de rezultat, sper ca acesta să fie doar începutul, iar anul viitor să ajung în top 5", a spus Andrei Ursu pentru BIHOREANUL

Lansat de Epic Games în 2017, Fortnite este un joc multiplayer de tip battle royal. Asta înseamnă că jucătorii îşi aleg "avataruri" într-o lume imaginară, plină de provocări, câştigători fiind cei care reuşesc să rămână în viaţă după bătălii sângeroase. În joc se poate participa individual ori în echipe de patru, trei sau două persoane, iar compania câştigă din vânzarea costumelor şi a accesoriilor virtuale care fac un avatar mai puternic.

Gamer de la 3 ani

În curând, Andrei va intra într-o echipă profesionistă, unde va primi chiar şi un salariu.

Adolescentul care a reuşit să transforme joaca în bani este elev la Colegiul Economic Partenie Cosma şi a fost pasionat de jocuri video încă de la vârsta de 3 ani. El şi-a câştigat primii bani din Fortnite la 13 ani, vârsta minimă de participare la competiţii de acest gen. 

Prin clasa a V-a şi-a ales şi un nume de gamer, combinând litera "z" cu Andy, aşa cum îi spun prietenii. Tot atunci şi-a făcut şi un cont de YouTube, unde publică înregistrări video în care arată cum joacă şi ce strategii foloseşte la Fortnite. În prezent are o comunitate de aproape 60.000 de abonaţi, iar clipurile sale adună sute de mii de vizualizări.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.614 RON
  • 1 EUR = 4.9679 RON
  • 1 HUF = 0.0131 RON