URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Noiembrie 2017, 20:01

"Toţi pentru justiţie, toţi pentru democraţie!": Orădenii sunt chemaţi duminică la protest

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociaţia Oradea Civică îi cheamă iar pe orădeni în stradă. ONG-ul organizează un nou protest, duminică de la ora 18.30, tot în Piaţa Unirii, cu motto-ul "Toţi pentru justiţie, toţi pentru democraţie!".

"Duminică ieşim din nou! Ieşim pentru a cere parlamentuluisă respingă proiectul de modificare a legilor justiţiei, a cărui adoptare ar lovi puternic într-unul dintre pilonii de bază ai oricărui guvernământ democratic: independenţa justiţiei!", se arată în apelul lansat de asociaţie pe Facebook.

De asemenea, reprezentanţii ONG-ului Oradea Civică se arată nemulţumiţi de "revoluţia fiscală" realizată în această săptămână de Guvernul PSD-ALDE, adică de modificarea Codului Fiscal. "Ieşim pentru că nu suntem de acord cu naţionalizarea pilonului 2 de pensii prin reducerea contribuţiei de la 5,1% la 3,75%, în locul majorării ei la 6%, cum prevede legea. Efectul acestei măsuri va fi diminuarea cu aproximativ 20% a componentei private a viitoarelor noastre pensii", mai transmit organizatorii protestului.

În final, ei reamintesc şi că s-au săturat de "corupţie, minciună, incompetenţă" şi vor ieşi în stradă pentru că le pasă de ţara în care trăiesc.

Un protest similar a avut loc şi duminica trecută, când aproape o mie de orădeni s-au adunat în centrul oraşului, iar apoi au pornit în marş, scandând împotriva Guvernului.

Asociaţia Oradea Civică s-a înfiinţat în acest an, ca un efect al protestelor din februarie împotriva celebrei OUG 13. Din ea fac parte protestatarii cei mai statornici, care au ieşit în stradă seară de seară, timp de multe săptămâni la rând.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Ghici pe ce ctriterii!
Sunt pe aici o gramada care amesteca lucrurile intr-un mod jalnic! 1- legile justitiei sunt pregatite pentru spalarea hotiei, abuzului in serviciu,..... multe alte miselii infaptuite de alesiii nostril! 2- noul cod fiscal fura banii comunitatilor locale mutandui la guvern, aici e miselia. In acelasi timp este si o majorarea mascata a texelor si impozitelor pe munca caci daca tu ca firma vrei sa dai acelasi NET la angajat sumele totale virate la STAT sunt mai mari, in mod direct este o majorare de taxe asupra muncii, dar..... dar si se iau mari sume de bani de la bugetele primariilor si se muta la bugetul lui dracnea, care va impartii dupa bunul lui plac(ghici pe ce criteria) sumele furate(atrase)! Este clar ca se renunta de dezcentralizare revenind la un system centralizat cu distributia banilor pe criteria politice!!!!!
Postat 12 Noiembrie 2017, 16:05 de scortosul
Sunt liberi toți la opinie
Dar eu știu cum e mai bine pentru mine. Ori daca eu nu vrei sa dau bani de pensie la stat, nu dau. Cu ocazia noilor modificări, nu mai plătesc cas cu îmi fac una privata in afara țării iar legislația UE zice că trebuie să am doar o contribuție pe teritoriul uniunii. Deci ei le sa piardă enorm, eu o sa ii invat pe cat de multi pt sa fac același lucru. Și pensii
Postat 12 Noiembrie 2017, 14:54 de poiu
Daca e forum, forum sa fie! Un subiect care va scoate zeci de mii de oradeni in strada!
Am si eu o intrebare pt. dl primar Ilie Gavril Bolojan, prim-vicepresedinte al pnl. In aprilie 2018 subventia pt. Gca va fi eliminata. In 2021 se va elimina si bonusul pt. cogenerare. Este adevarat ca in aceste conditii cetul intra in faliment, populimea oradeana neputand suporta facturi lunare de 500-1000 de lei?!
Postat 12 Noiembrie 2017, 14:06 de pinonel
razboiul clonelor
Avem aici de a face, in comentariile acestui forum, cu un fel de "chinezarie" a-la A3: "invitati permanenti" care au pareri fixe si arhi-cunoscute invariabil in favoarea lichelelor semi-docte care s-au cocotat in functii politice pe care le folosesc pentru ca sa fure bugete si pentru ca sa se protejeze de lege! Cine or fi oare acesti "invitati permanenti"? Ar putea fi chiar semi-doctii (prin "piticii lor de gradina"), sau in cel mai rau caz niste naivi aflati la limita dintre psihiatrie si "scoala-ajutatoare". In concluzie: parodia-parodiei A3! Nici macar nu avem parte de ceva original.
Postat 12 Noiembrie 2017, 09:39 de decalog
Ati uitat ceva!
Mai 4x1, de ce nu va incheiati raportul regulamentar, asa cum ati fost instruiti? Mai trebuie lucrat cu voi, nu v ati trecut numele, functia si gradul! Initial eram in cumpana, vremea e cum e, dar citindu va postarile m am decis sa merg.
Postat 12 Noiembrie 2017, 08:53 de ili3
WHO?
Mă întreb: S.D. bântuie tot prin urbe sau hotelaraste prin Cipru, conform extraordinarei pregătitor deținute?! Al cui ești bre? Ca din neant n-ai apărut! Cine te plătește?
Postat 11 Noiembrie 2017, 23:51 de TDS
Oradea Civica? Se misca ridurile lui Macovei de la Brussels la Oradea, via Cluj-Bucuresti !?!
Oradea Civica este o ONG ce isi zice apartinica in loc de apolitica cum ar trebui sa fie dupa lege si pe care nu o respecta din moment ce nu e inregistrata corespunzator in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor. E coordonata de la Cluj de imberbul judecator Cristi Danilet, din tribul Macovei-Kovesi. Prineste bani sa traiasca de la o saptamana la alta de la cabinetul europarlamentar decla Bruxelles al Monicai Macovei, care dispune de un fond pentru asta, dat de UE pentru diverse actiuni umanitare si civice. In Romania, Cristi Danilet e managerul grupului pentru Regiunea Nord-Vest, cu afiliere la Platforma #100 a lui Ciolos pe linia organizatorica a grupurilor de oe axa Salaj-Cluj-Bucuresti. Musiunea este de a apara interesele ilegitime ale magistratilor care incalca sistematic legea si nu vor raspundere pentru asta. Calea dictata este de a dezavua acum PSD si guvernarea, dar daca ar fi PNL la lutere sa vrea legi egale tuturor, s-ar indrepta cu rapiditate impotriva liberalilor. Membrii tribului local al OC sunt indivizi si individe racolate maj ales prin M10 si USR.
Postat 11 Noiembrie 2017, 23:34 de CrisDumi
Mare e Gradina ... si pentru oradeni !?!
Trebuie sa au capul extrem de rarefiat in interiorul lui, ca sa protestezi pentru reducerea contributiei obligatorii la Pilonul II de pensii, in conditiile in care nu te opreste nimeni sa dai cat te tine buzunarul pentru viitorul pensiei tale in regim privat !?! Dar trebuie sa fi tembel rau sa adaugi protestului ... indignarea ca, urmare noile prevederi ale Codului Fiscal, nu esti de acord sa-ti creasca venitul brut si implicit pensia de la bugetul aferent in regim de stat !?! In mod cert, vor adauga in strada si revolta ca magistratii trebuie sa raspunda material pentru prejudiciile pe care le pot aduce, daca sunt rau intentionati ori de-a dreptul incompetenti, unor nevinovati !?!
Postat 11 Noiembrie 2017, 23:14 de WinDos
Aparam binomul, trinomul, polinomul dar nu aparam hotii!!
Fereasca necuratul sa critice iubitorii de adevar pe mincinosii din propria ograda. Cine lucreaza cu doua masuri este un nesimtit fara masura. Pe vajnicii observatori critici ai administratiei locale ii asteptam sa aplice aceeasi masura si administratiei centrale(guvern, parlament, presedinte). Si viceversa.
Postat 11 Noiembrie 2017, 21:56 de User anonimizat
HAIDA
Oh da! Să apărăm justitia lu' Maco, Las, Pruno, Coldo, etc! CEILALȚI nu contăm! Adică exact cei care dorim să fie totul pe bune!
Postat 11 Noiembrie 2017, 20:11 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON