URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iunie 2018, 11:47

"Stop joc, penalilor!" Orădenii sunt chemaţi să iasă în stradă împotriva "gangsterilor" care au capturat România

'Stop joc, penalilor!' Orădenii sunt chemaţi să iasă în stradă împotriva 'gangsterilor' care au capturat România foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii sunt chemaţi, miercuri seară, de la ora 18, la protest în Parcul Traian, în faţa Instituţiei Prefectului, împotriva "gangsterilor" care au capturat România şi vor să o transforme într-un "stat banditesc".

În Oradea, protestul este organizat de platformele Iniţiativa România, Corupţia ucide, Rezistenţa şi Oradea Civică 2017, evenimentul fiind denumit pe Facebook "Stop joc, penalilor!", ca efect al faptului că, luni seară, Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a adoptat, la ora 22, modificările controversate aduse de PSD, ALDE şi UDMR Codului de procedură penală. Documentul cuprinde inclusiv modificări cu dedicaţie pentru liderul PSD, Liviu Dragnea.

"Am intrat în etapa finală a bătăliei pentru viitorul României. Avem de ales între un stat de drept şi un stat banditesc. Ieşiţi în stradă pe 20 iunie în faţa fiecărei prefecturi din fiecare judeţ. Ieşiţi şi spuneţi DA democraţiei, domniei legii şi luptei anticorupţie. Cereţi demisia Guvernului, cereţi demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, cereţi majorităţii parlamentare să oprească schimbarea codurilor penale. Iar dacă îl suspendă pe Preşedinte, spuneţi-le că ei oricum nu scapă. Spuneţi-le că viitorul copiilor noştri şi al ţării nu trebuie să depindă de interesul penal al unui borfaş", transmit iniţiatorii pe Facebook.

Tot ei mai spun că "gangsterii au capturat România. Au furat la fiecare contract din bani publici, au furat de la Guvern, au furat de la Parlament, au furat de la consiliul judeţean, au furat de la primărie, ne-au jefuit pe fiecare dintre noi. Iar când au început să ajungă la închisoare, au început să fure instituţii şi legi. Au transformat codurile penale în codurile penalilor, distrug instituţii independente şi le pun sub cizmă politică, fură democraţia cu totul. România devine Koruptistan, iar democraţia se transformă în cleptocraţie".

Peste 3.000 de oameni au ieşit, marţi seară, să protesteze în Cluj-Napoca, împotriva modificărilor Codului de Procedură Penală, adoptate luni seară de parlamentarii coaliției, şi cerând alegeri anticipate. Oamenii au scandat "Jos Guvernul", "Fără penali" şi "PSD ciuma roşie".

Citiți detalii, în articolul România, raiul infractorilor: Codul de procedură penală, adoptat la ora 22 în Camera Deputaţilor

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Bihoreanoradean
Leneșule, hai și protestează, daca tot te plângi că-ți speli copilul la lighean.
Postat 20 Iunie 2018, 18:50 de Sandu1201
Duuuu-te
..sandule, duuu-te... ia-l și pe cetățean cu tine..
Postat 20 Iunie 2018, 18:09 de User anonimizat
Sa spunem lucrurilor pe nume!
BO, daca tot ai informatii pe care toti ceulalti nu le au, te rog frumos prezinta-le si noua. Despre hotia primarului Oradiei. Sau da-le DNA, Procuraturii, organelor competente. Daca nu ai si totul e o presupunere de-a ta, atunci, imi pare rau dar ar trebui sa fii Mai atent cu cuvintele. Ai noroc ca esti ascuns sub un nume nereal pe site, altfel ai putea fi pus sa probezi cele declarate! Stii vorba aia: hotul neprins e negustor cinstit! Merci!
Postat 20 Iunie 2018, 17:59 de cetateanbihorean
Bihoreanoradean
Eu mă duc . Tu vii?
Postat 20 Iunie 2018, 17:04 de Sandu1201
Fara penali!!!
De acord că trebuie să scăpăm de penali dar asta ar însemna dublu protest: protest împotriva hoților din psd și protest împotriva hoților care conduc Oradea. Protestul asta e ca la vot: "votezi ce vrei, iese cine trebuie" adică apa de ploaie
Postat 20 Iunie 2018, 16:26 de User anonimizat
cutu
pai probabil ca mai este alt acces spre cimitir, nu doar acces dinspre Armatei Romane. Dar ce sa faci, asta ne e jobul la unii, sa improscam cu noroi in altii. La cate proiecte civice a orasului ai participat Dinamo??? Ce ai facut tu pentru bunul mers al orasului? Cum ai ajutat bunul mers al lucrurilor comunitatii tale? Despre astea povesteste-ne un pic Dar ce sa te astepti de la un om ca acesta, cand pune la indoiala o investitie intr-un pod???!!! Si daca era pentru biciclisti, sau oameni cu handicap, tot buna era! pentru ca e investitie in oras! si oricand se poate schimba destinatia pentru circulatie rutiera sau altceva, daca insisti ca strada va deveni pietonala.
Postat 20 Iunie 2018, 14:59 de cetateanbihorean
:))))
si nu mai poti sa mergi la cimitir daca o fac pietonala?
Postat 20 Iunie 2018, 14:45 de foarte
Oradea
Mi-ar place sa vad un numar mare de oradeni participand la protest miercuri, uitati-va la clujeni! Bravo lor! Bravo pentru "urarile" transmise lui Tariceanu! Felicitari pentru un oras cu spirit civic adevarat! Ai nostri, in loc sa vina cu mic cu mare, prefera sa stea pe Internet si sa-l demonizeze pe Bolojan, omul care a adus Oradea in atentia tarii! Vorba aia romanii sunt oameni suciti, nici cum nu-i bine. Daca Ii chemi la nunta, nu-i bine pentru ca se cheltuie. Daca nu-i chemi la nunta, Apoi iarasi se supara de ce nu i-ai chemat. Natie dificila suntem
Postat 20 Iunie 2018, 13:38 de cetateanbihorean
important!
Chemati-va si prietenii, intrati in retelele de socializare si anuntati manifestatia de azi de la ora 188 in fata prefecturii si chemati oradenii sa se apere de ciuma psd-ului si a hotiei. Stand in casa ei te fura linistiti! Vin-o si tu, cheama si tu! Fii si tu un cetatean responsabil al tarii!
Postat 20 Iunie 2018, 13:28 de scortosul
Cuțu rau
Nu contează . Trebuie savii
Postat 20 Iunie 2018, 12:32 de Sandu1201
CONTRA LUI BOLOJAN
Oricum m-as fi dus ca_contra protest! BOLOJAN este de o imoralitate iesita din comun!
Postat 20 Iunie 2018, 12:09 de cainerau
!!!
@Sandu1201: NU POT ! Tatal meu este mai presus de orice!
Postat 20 Iunie 2018, 12:08 de cainerau
Cuțu rau
Eu mă duc. Vii și tu?
Postat 20 Iunie 2018, 12:04 de Sandu1201
!!!!
Dacă aș avea vreme m-aș prezenta și eu să protestez împotriva celui care A ACAPART Oradea și face ce vrea din ea! Care mai nou s-a asociat cu jigodia de rector și vrea ( cu sprijinul unor arhitecți- încă nu-mi dau drumul complet la gură) să transforme Strada Universității în pietonală! Auzi, Rectore... pe strada aia se duc unii să-i ducă flori tatălui tău...și lumânări de 1 noiembrie! Vezi să nu mă duc eu cu pachet pe undeva!
Postat 20 Iunie 2018, 12:02 de cainerau
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON