URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Martie 2018, 09:38

Conferinţa Naţională Business (r)Evolution 2018 debutează joi, 22 martie 2018, la Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doingbusiness.ro impreuna cu Asociatia Firmelor Bihorene organizeaza joi, 22 martie 2018, la Oradea, primul eveniment din acest an al seriei de conferinte regionale Business (r)Evolution - Digitalizarea - Trend sau Tsunami?

Evenimentul de la Oradea se va desfasura la Hotel Ramada, incepand cu ora 9.00, și va fi urmat de alte 4 editii la Constanta (17 aprilie 2018), Bucuresti (27 septembrie 2018), Craiova (17 octombrie 2018) si Brasov (31 octombrie 2018).

“Incepem aceasta serie de conferinte din 2018 la Oradea unde am intalnit de fiecare data un public excelent, foarte activ si foarte interesat. Mai mult, Oradea este un exemplu concret de succes a ceea ce inseamna o strategie integrata de informatizare - prin digitalizarea municipiului”, a declarat Dumitru Ion, CEO doingbusiness.ro.

“Reprezentantii companiilor prezente vor avea ocazia sa afle de la specialistii invitati cum sa treaca peste poate cel mai mare obstacol pentru un viitor succes, ma refer la faptul ca se pot baza prea mult pe succesele anterioare, iar in noua economie acestea reprezinta intr-o masura prea mica o garantie, daca nu exista adaptare. Digitalizarea este un element care poate face diferenta intre companiile care sunt si cele care vor mai fi”, a mai spus Dumitru Ion.

Evenimentul de la Oradea va fi moderat de jurnalistul Radu Soviani si este structurat in trei sesiuni. Ele vor include o dezbatere interactiva in privinta premiselor succesului Municipiului Oradea in implementarea digitalizarii.

Prima sesiune a conferintei va oferi consultanta pentru un management performant atat din perspectiva principalelor modificari legislative si a adaptarii strategiei de business la acestea, cat si prin prisma noilor solutii de business pe care antreprenorii si managerii le au la dispozitie pentru a-si dezvolta afacerile eficient si in siguranta.

Astfel, Vlad Foica - Tax Manager, KPMG Romania va aduce in discutie noutatile legislative in domeniul fiscal aparute anul acesta si cum impacteaza ele activitatea companiilor, de la plata defalcata a TVA, la deductibilitatea dobanzilor sau impozitarea microintreprinderilor; Horia Ungur - Director Vanzari Retele Proprii, Allianz-Tiriac Asigurari va veni cu soluttii concrete de management al riscului, iîn timp ce Laura Sachelarie - Senior Segment Manager, Telekom Romania prezinta solutii adaptate pentru optimizarea costurilor, in functie de specificul fiecarei companii.

In aceeași sesiune, Liviu Sav - FCCA Director, InfoCredit si Dumitru Ion – CEO, Kompass Romania, vor prezenta o serie de aplicatii pentru business management si cresterea vanzarilor.

Cu numai 2 luni inainte de intrarea in vigoare a noului regulament al Uniunii Europene legat de protecția datelor personale, Tudor Galos va descrie in cea de-a doua sesiune a conferintei, impactul noilor reglementari GDPR in business si va arata care sunt primii pasi ce trebuie facuti pentru a nu fi prinsi nepregatiti de aceste noi norme. Elena Badea – Managing Partner, Valoria Business Solutions va prezenta conceptul de Inbound marketing¸ aratand de ce acest tip de marketing este mai usor acceptat astazi de consumatori, fata de metodele traditionale de marketing.

Smart city versus digital business este tema dezbaterii pe care Dacian Palladi, City Manager Primaria Oradea o propune participantilor si invitatilor la conferinta din 22 martie. In ce masura digitalizarea si tehnologizarea administratiei si infrastructurii locale are un impact asupra mediului de afaceri si cum este resimtit acest impact de catre reprezentantii companiilor locale – ca un parteneriat sau o competitie?

Conferinta de la Oradea se incheie printr-un workshop de dezvoltare personala, de comunicare, conectare si limbaje de influentare dedicat leadership-ului, formarii si transformarii de echipe loiale si perfomante, in beneficiul angajatilor si clientilor. Atelierul va fi sustinut de Catalin Stoica, Coach & Trainer - Academia de Bine.

Partenerul principal al conferintei de la Oradea este Telekom Romania, iar parteneri ai evenimentului sunt Allianz Tiriac, KPMG Romania, InfoCredit, Valoria, Tudor Galos Consulting, Academia de Bine, Kompass Romania.

Evenimentul este sustinut de partenerii media: AGERPRES, Jurnalul de Afaceri, spatiulconstruit.ro, Cariere, Smart Alliance, prbox.ro, RBE Connect, Transilvania Business, Financial Market, Bihor on-line, Jurnal Bihorean, Bihoreanul, ebihoreanul.ro, Calendar Evenimente.

Participarea la eveniment este gratuita in limita a doi reprezentanti per companie, inscrierea trebuind a fi confirmata de organizator, dupa completarea formularului de inregistrare, disponibil aici. Detaliile complete ale evenimentului sunt disponibile pe site-ul doingbusiness.ro, sectiunea Evenimente.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON