URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Noiembrie 2018, 16:15

Lecție de jurnalism la Zoo Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Șase studente de la Facultatea de Istorie, Relații Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, specializarea Jurnalism, din cadrul Universității Oradea, însoțite de lector univ. dr. Cristina Liana Pușcaș, au fost prezente miercuri, 14 noiembrie a.c., la Zoo Oradea, pentru o lecție de jurnalism în teren, având ca temă de documentare pregătirea Grădinii Zoologice pentru iarnă.

Cele șase fete, Adina Brîndaş, Evelin Szatmari, Teodora Negrea, Alice Cazan, Daiana Cipleu, Alexandra Alb, studente în anul III, la specializarea Jurnalism, au aflat toate detaliile necesare de la biologul Zoo Oradea, Florin Ienciu. Acesta le-a informat că, în sezonul hibernal, cele aproape 800 de animale, din 140 de specii, vor beneficia de un tratament special şi adecvat.

“Angajaţii Grădinii Zoologice din Oradea au început de ceva timp pregătirile pentru iarnă, astfel încât sutele de animale care trăiesc aici să treacă cu bine peste anotimpul rece. Astfel, s-a dat drumul la căldură în cușca leilor şi a tigrilor, păsările exotice au adăposturi din paie, iar unele dintre animale au fost mutate din țarcurile în care se află pe timpul verii în alte adăposturi. Toate animalele primesc deja o hrană mult mai abundentă, deoarece au nevoie de calorii pentru a înfrunta frigul ce urmează să vină”, relatează Adina Brîndaș, într-un reportaj publicat pe oradeaindirect.ro.

A fost un bun prilej pentru tinerele studente să cunoască animalele și chiar să interacționeze cu ele, fiind de-a dreptul încântate de noii măgăruși, de căprițele cameruneze, dar și de mai vechii noștri prieteni, leii, urșii sau primatele.

“Oradea e povestea clădirilor unice, dar nu doar clădirile sunt speciale, ci și Grădina Zoo din Oradea. După ce te-ai lăsat impresionat de monumente, haide și în mijlocul sălbăticiei din oraș, haide la Zoo”, scrie Alice Cazan, una dintre fete, pe site-ul său de călătorii, hashtagholiday.ro.

În perioada noiembrie-martie, programul de vizită la Zoo Oradea este între orele 9.00 – 17.00 (ora 16.00, la casierie). Un bilet pentru adulți costă 15 lei, respectiv 7 lei pentru elevi până la 18 ani, pensionari și persoane cu dizabilități. Beneficiază de gratuitate copiii până la 3 ani și persoanele peste 75 de ani.

Loredana Buz
Consilier Relații Publice ADP Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON