URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Noiembrie 2017, 15:07

Ce competiţii din fotbal apreciază românii cel mai mult

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Când ne referim la sport, orice discuţie va atinge, cel mai probabil, şi subiectul reprezentat de "sportul rege" în România: fotbalul. Deşi echipele ce evoluează sub "tricolor" nu au mai obţinut performanţe remarcabile de foarte mult timp, românii trăiesc extrem de intens pasiunea pentru acest joc.

Orice meci disputat de Echipa Naţională de Fotbal a României este prilej de audienţe foarte mari la TV şi, mai nou, pe internet. Mai ales dacă este o partidă oficială, într-o campanie de calificare la un turneu final de campionat european sau mondial, interesul publicului este maxim. Atunci când în ţara noastră vine un adversar de calibru, tribunele stadionului vor fi cel mai probabil pline de spectatori dornici să fie martori la eveniment şi de asemenea să îşi susţină favoriţii.

Partea cea mai interesantă şi plăcută în sport este că oricând se poate înregistra orice scor: chiar şi o echipă foarte puternică poate să fie învinsă de un adversar foarte motivat. În plus, la fotbal, publicul de pe stadion este considerat al 12-lea jucător, atât de mult poate influenţa soarta meciului prin presiunea realizată.

Echipa Naţională de Fotbal a României nu joacă prea des, însă fotbalul local este reprezentat mai ales de Liga I. Aproape în fiecare week-end este programată etapă în campionatul intern, iar suporterii se simt foarte apropiaţi în special de echipele locale.

Ce alte competiţii din fotbal sunt apreciate în mod special, în rândul românilor? Răspunsul poate fi aflat analizând audienţele TV, căutările de conţinut de pe internet şi... selecţiile de la pariuri sportive. Biletul zilei fotbal la pariuri online înseamnă de obicei meciuri din UEFA Champions League şi UEFA Europa League.

Ce altceva mai adoră românii, în afară de aceste două competiţii emblematice pentru fotbalul de pe continent? Tot fotbal european, însă din campionatele naţionale de top. Aici trebuie menţionate Premier League, La Liga, Serie A şi Bundesliga. La pariuri au succes şi partide din campionatele Franţei şi Olandei, dacă evoluează echipe precum PSG sau Ajax Amsterdam.

De ce această alăturare între UEFA Champions League şi UEFA Europa League pe de o parte şi campionatele Angliei, Spaniei, Italiei şi Germaniei pe de altă parte? Pentru că, dacă ne uităm cu atenţie, vom observa de fapt că echipele din aceste state domină cele două mari competiţii europene de fotbal. Real Madrid, Bayern Munchen, Manchester United, Juventus, Barcelona, Inter Milano, Chelsea, Arsenal sunt doar câteva branduri ce se fac în mod repetat evidenţiate pozitiv în fotbalul "mare" de pe continent.

Pe lângă fotbal, românii apreciază multe alte sporturi precum tenis, handbal, baschet, hochei, volei, gimnastică, box... Desigur, interesul pentru un anumit sport creşte puternic în momentele în care se consemnează performanţe deosebite. Cel mai bun exemplu de actualitate este cel al tenisului feminin, acolo unde Simona Halep a reuşit să atingă culmi în premieră pentru tenisul românesc. Evident, tenisul înregistrează în această perioadă audienţe mai mari la TV, iar online conţinutul pe această temă are mai mult succes decât de obicei. Rămâne de văzut când va reuşi fotbalul autohton să ajungă la asemenea performanţe în viitor...

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON