URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Iulie 2018, 15:16

Pilotul care a murit în accidentul aviatic de sâmbătă, un adevărat erou: a refuzat să se catapulteze ca să nu intre în mulţime

Pilotul care a murit în accidentul aviatic de sâmbătă, un adevărat erou: a refuzat să se catapulteze ca să nu intre în mulţime foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Locotenentul-comandor Florin Rotaru, pilotul care şi-a pierdut viaţa în accidentul de la Baza Borcea, din Călăraşi, după ce MIG-ul pe care îl pilota a explodat, este omagiat de colegii din Ministerul Apărăiri Naţionale. Oamenii spun că este un erou fiindcă a refuzat să se catapulteze pentru a evita să intre în mulţimea prezentă la showul aviatic, scrie HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, pilotul a făcut tot posibilul să nu îi pună în pericol pe cei aproape 3.000 de oameni care participau la eveniment.

"Piloţii nu mor niciodată. Ei decolează şi nu se mai întorc!", este mesajul unui videoclip omagiar al MApN, în care sunt imagini realizate în timpul zborurilor efectuate de-a lungul timpului de pilotul Florin Rotaru. "Deasupra norilor, soare şi frumos!", spune acesta, într-una din înregistrări. 

HotNews mai scrie că luni vor fi organizate în unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii ceremonii în memoria locotenent-comandorului Florin Rotaru.

Rotaru şi-a pierdut viaţa sâmbătă, după ce avionul de vânătoare MIG 21 LanceR pe care îl pilota s-a prăbuşit la baza aeriană Borcea, în timpul unui eveniment aviatic. Aeronava a explodat în momentul impactului cu solul. Locotenent-comandorul a murit carbonizat, deşi iniţial s-a vehiculat informaţia că acesta ar fi reuşit să se catapulteze.

În vârstă de 36 de ani, acesta îndeplinea funcţia de pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă a Bazei 86 Aeriană Feteşti. Era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21. Florin Rotaru era căsătorit şi avea doi copii.

Autorităţile au început o anchetă, pentru a stabili cauzele prăbuşirii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
@unu
Au murit vreo 20 de piloti din '90! Are cineva idee cat costa sa instruiesti un pilot pt. aviatia de vanatoare/bombardament?! Altii au facut astfel de calcule si s-au ingrozit: pregatirea costa cam cat rabla (gata modernizata!). Si inca ceva: evreii au schimbat doar avionica, propulsia a ramas aia originala. Adica iei o dacie, ii pui gps, camere pt. vedere fata/spate, spoilere, etc si scrii pe ea bmw! Si mai vrei sa si mearga ca un bmw.
Postat 10 Iulie 2018, 07:16 de pinonel
achizitii tehnica noua
inca mai avem MIG-uri 21? Ne omoara pilotii in zboruri de rutina, cred ca deja e al 6-lea pilot ce moare pe modelul asta invechit de avion! Am cumparat niste F-16, ar terbui sa le schimbam si pe cele ramase cu avioane noi. 2% din PIB pt armata, sa ne tinem de cuvant, nu doar promisiuni...
Postat 08 Iulie 2018, 23:25 de unu
pisicarosievarga
Totul se trage de la TATĂL TAU ILIESCU
Postat 08 Iulie 2018, 19:55 de Sandu1201
Eroii timpurilor noastre
Curajoșii sunt aceia care își înving spiritul de conservare și instinctul de supraviețuire. Eroii sunt aceia care o fac cu gândul la binele celorlalți. Lașii nu cred niciodată în această victorie, iar fricoșii cred întotdeauna în fantome. Acum e la modă printre ei fantoma statului paralel.
Postat 08 Iulie 2018, 19:30 de User anonimizat
@ili3
Ei, lasa! Acei generali si colonei, artizanii acelor contracte acum stau cu pensie calduta de o sutica si ceva de milioane pe luna, iar cei sub 65-70 de ani au fost reangajati in sistem pe langa prefecturi, primarii si alte institutii bugetare! Scuipati in ochi in plina strada ar merita toti cu pensii speciale!
Postat 08 Iulie 2018, 18:55 de rosiecubranza
Prostii pt. prosti!
Dumnezeu sa-l odihneasca, pacat de el ca a murit tanar! Dar sa vii acum si sa spuica s-a ,,jertfit" inseamna sa l insulti, sa-l faci NEOM! Pt. ca orice FIINTA are in gene bine intiparit instinctul de supravietuire. Daca se putea catapulta o facea, chit ca ar fi dat cosciugul zburator peste multimea de gura casa. Orice am zice noi, curaj a avut si au si cei care zboara cu porcariile alea de mig 21 ,,lancer" (alta teapa marca israel)! Au avut moldovenii zeci de mg 29, dar mai bine am sifonat niste bani cu ,,prietenii" jidani! P.S. Tunul ala nu a fost inalta tradare?! Sa dai 320 de mil. de dolari pt ,,modernizarea" unor harburi?! Moldovenii au vandut 25 de mig 29 americanilor pt. 54 de mil. de dolari!!! E vorba de anii 2005-2007. Modernizarea a 110 mig 21 a costat 500(!!!) de mil. de euro.
Postat 08 Iulie 2018, 18:36 de ili3
Praf in ochi...
Iti arunca praf in ochi, il fac mare erou, te impresioneaza emotional, etc. Ancheta domnilor, ancheta, cauza accidentului. Aparate "putrede", coptaturi, se vehicula ca explodat in aer, a explodat in aer sau nu? Doar la inceput au pomenit de explozie in aer, ceea ce ar insemna 100% ca pilotul nu a gresit cu nimic. Nu zic ca nu a incercat sa evite caderea in multime, dar cine poate demonstra ca a functionat catapultarea? Tare ma tem ca nu a funtionat. Fiecare are dreptul la opinie, aceasta e opinia mea, adevarul nu pot spun ca il stiu.
Postat 08 Iulie 2018, 17:32 de detectiv
suntem ceea ce am permis
Subscriu în totalitate la cele scrise anterior! Cine a creat sistemul? PSD singur? Imposibil! PNL singur? Imposibil! L-am creat toți permițând STATULUI PARALEL SUBORDONAT PUTERILOR STRĂINE SĂ FACĂ CE VREA!
Postat 08 Iulie 2018, 16:47 de pisicarosievargata
Un sistem putred de pensii speciale in timp ce copiii adevaratilor eroi raman orfani
Adevaratii eroi mor din cauza sistemului putred rommanesc. Si copiii ramasi orfani raman cu o pensie de 1000-2000 lei pana la 18 ani... Apoi raman cu aminirea si o medalie in biblioteca! Acelasi sistem care l-a facut pe Oprea general 4 stele si ii ofera pensie de peste 20.000 lei. Acelasi sistem care a facut cativa "eroi" si la Oradea: ex. Eroul col (r) Rosie, beneficiar al unei pensii de 4-5 ori mai mare decat a copiilor orfani ai comandorului, si suplimentar si contract de colaborare in valoare de 4300 lei cu Primaria Oradea + deplasari in strainatate pe banii contribuabililor oradeni. In total cam cat 7 pensii de orfani de comandori romani. Maaaari eroi!!!! Putred sistem!!!!
Postat 08 Iulie 2018, 16:08 de QpqDornq
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON