URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Aprilie 2019, 18:55

Miting PSD la Craiova: Liviu Dragnea l-a atacat pe Iohannis, a făcut baie de mulţime şi i-a cerut Liei Olguţa Vasilescu să-i fie naşă la nunta cu Irina (VIDEO)

Miting PSD la Craiova: Liviu Dragnea l-a atacat pe Iohannis, a făcut baie de mulţime şi i-a cerut Liei Olguţa Vasilescu să-i fie naşă la nunta cu Irina (VIDEO) (sursa foto: Mediafax.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PSD-iştii s-au adunat, vineri, în Craiova, pentru a participa la mitingul electoral al partidului. Preşedintele Liviu Dragnea a făcut o seamă de declaraţii "siropoase" pe scenă, spunând că-şi iubeşte ţara şi pentru asta îşi asumă orice risc.

De asemenea, liderul PSD l-a atacat pe preşedintele Iohannis şi le-a cerut lui Claudiu Manda (candidat la europarlamentare) şi Liei Olguţa Vasilescu să-i fie naşi la nunta cu Irina.

Organizatorii anunţau că la miting urmează să participe 40.000 de susţinători ai PSD. Potrivit Medifax, la miting s-au adunat circa 20.000. O parte dintre aceştia au venit îmbrăcaţi în alb, aşa cum li s-a cerut.

Liviu Dragnea s-a dus la miting alături de iubita lui, Irina Tănase. El a făcut o baie de mulţime, a vorbit şi s-a fotografiat cu susţinătorii.

Pe scenă, liderul PSD a lansat o nouă serie de atacuri la adresa preşedintelui Iohannis, a oficialilor europeni şi a companiilor străine. "Putem să acceptăm să punem pe masă pentru copiii noştri fructe şi legume pline de chimicale? (...) Să stăm să ne uităm cum companii străine umilesc, calcă în picioare fermierii români. Îmi spuneau oamenii că în parcare la supermarketuri sunt 100 de tiruri cu marfă străină şi 3 româneşti", a spus Dragnea.

Tot el le-a spus susţinătorilor că a mâncat ridichi româneşti şi "nicăieri în lume nu e pământul pe care ni l-a dat nouă Dumnezeu".

Totodată, Liviu Dragnea s-a declarat mare patriot: "Eu îmi iubesc ţara şi am zis că-mi asum orice risc pentru asta".

Liderul PSD l-a atacat la mitingul de la Craiova pe preşedintele Klaus Iohannis, spunând că acesta trebuie să răspundă pentru "abuzuri" şi pentru "casele furate". Dragnea a vorbit despre pericolul care-l paşte: "Cineva (n.r. – de la miting) mi-a zis: Chiar dacă te arestează, venim şi te scoatem de acolo. Sper să nu ajungem acolo cu toate că asta e dorinţa să lui Iohannis".

Despre oficialii europeni, acesta a declarat: "Am văzut oficiali europeni care ne critică. Au ajutat ţara asta cu ceva? Ne ceartă pentru nimic, pentru ceva ce n-am făcut. De ce nu sunt interesaţi de efectele guvernrii PSD pentru oameni. Poate nu le place".

Despre Claudiu Manda, el a spus că este un tânăr în care a investit foarte mult. Totodată, el le-a cerut în faţa manifestanţilor lui Manda şi Liei Olguţa Vasilescu să fie naşi la nunta cu mult mai tânăra sa iubită, Irina.

"Cred că la Bruxelles va fi unul dintre cei mai importanţi europarlamentari, un om care are curaj, un om patriot, şi nu în ultimul rând mai are un merit: a convins-o pe Olguţa să se mărite cu el. Îi iubesc pe amândoi şi dacă (...), să nu se supere Irina, care-i acolo, dacă o să mă lase ăştia în pace, şi o să fie ce-o să fie, aici, în faţa oltenilor, îi rog să ne fie naşi", a spus în finalul discursului Liviu Dragnea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
@alcor
Psd-ist prost, oltean prin adoptie.....esti prost. Chiar foarte prost. Ca esti labil psihic se vede dupa cum scrii, dupa cum nu-ti poti controla accesele de furie paranoica. Esti tonic insa, in dementa ta de psd-ist retardat. Te pup, sa ne mai scrii, ne distram de minune. PS Idiotul satului.....esti prea oligofren sa vb de cosmos, lasa asta in seama celor care au macar 8 clase. Byeee.
Postat 15 Aprilie 2019, 09:18 de elev
@elev
Bai dobitocule, de ce generalizezi ? Eu nu am votat PSD, si nici nu o sa-i votez. Hater idiot, de ce injuri oameni nevinovati. E corect sa injuri oameni pe care nu-i cunosti, si care nu au nimic de impartit cu tine ? Daca esti bihorean, iti convine sa te injure cineva pt ca in Bihor a castigat PSD ? E valabil si pt aka Sandu. Altii au ajuns sa zboare in cosmos iar voi tot cu ura si injuraturile ati ramas. Mai civilizati-va si voi inapoiatilor.
Postat 15 Aprilie 2019, 08:33 de Alcor
Vaslui
A fost întrecut doar de Teleorman ::::)))))))
Postat 14 Aprilie 2019, 22:35 de Sandu1206
@alcor
Alcor....mi-ai facut ziua mai buna. Esti un psd-ist destoinic, vigilent, pui la punct dusmanii de clasa, cei care nu vad realizarile maretului conducator Livache, ale gloriosului partid. Asa este, nu vad. Vad insa ca esti psd-ist retardat, vad va esti plin de ura si vad ca esti prost. Poate si oltean. Ca in poza vad 10000 de olteni retardati langa un paranoic obsedat de putere. PS Nu sunt din Oradea insa daca Livache va ordona ca slugile spalate pe creier din Oradea sa faca un mars ca la prostanacii de olteni promit ca vin. Imi las si mustata, ca a iubitului conducator. :) Te pup Alcor, sa ne mai scrii, esti tonic. Si .....st.
Postat 14 Aprilie 2019, 09:38 de elev
Moderatorule
Au fost cativa comentatori care au scris fara ocolisuri ca unul sau mai multi moderatori de pe acest site incurajeaza hate speech-ul. Gunoiul de mai jos aka "elev" este unul din cei care posteaza astfel de mesaje ale urii, geralizand injurand grupuri mari de cetateni romani, in functie de zona in care traiesc ori s-au nascut.
Postat 13 Aprilie 2019, 21:43 de Alcor
Moderatorule
Nu vezi hate speech-ul de tip fascist al gunoiului care posteaza cu nick-ul "elev" ? Injura grupuri mari de oameni functie de locul in care traiesc, ori s-au nascut. PSD a castigat alegerile si in judetul Bihor, unde de altfel se afla "la butoane" alaturi de udemeristi.
Postat 13 Aprilie 2019, 21:34 de Alcor
raportare humanum est
De aceea am creat butonul de raportare, ca să ne semnalaţi comentariile abuzive. Când le vedem, le cenzurăm.
Postat 14 Aprilie 2019, 16:28 de Moderator
De toata jena...!
M-au Uimit, Incredibil de Expresiv!Pasiune.Straduinta.Devotament!
Postat 13 Aprilie 2019, 10:32 de eraclid
Business
.
Postat 13 Aprilie 2019, 01:35 de Sandu1206
Atentie la datorii !! O natiune cu datorii mari e o natiune insclavizata
Eurostat: Romania ocupa locul 4 în topul tarilor cu cele mai mici datorii publice din UE. Romania are o datorie publica de 34,4 din PIB. Cele mai mici datorii publice din 2018 s-au înregistrat in Estonia (8,7%), Luxemburg (22,2%), Bulgaria (24,1%), urmat de Romania cu (34,4% din PIB) si Letonia (35,8%). Nu vrei sa ajungi la polul opus, polul tarilor cu cea mai mare datorie, iar generatiile urmatoare sa tot plateasca altora pe datorii plus dobanda aferenta.
Postat 12 Aprilie 2019, 23:01 de ZIP
Atentie la datorii !! O natiune cu datorii mari e o natiune insclaviazata
Cheltuind ca nebunu', bagandu-te in datorii mari, ajungi practic sa vinzi viitorul generatiilor urmatoare, asta in cazul in care nu ajungi mai rau, sa intri in faliment si atunci nu-ti mai da nimeni nici macar pe datorie. Asta cu falimentul au inteles-o si ungurii in ceasul al doisprezecelea (ungaria e un exemplu din proximitate), cand datoria externa a acestei tari era deja imensa. Acum ia imprumut de la unii ca sa-si plateasca datoriile uriase fata de altii. A intrat intr-un cerc vicios in care si-au condamnat generatiile viitoare. Ungaria, are cel mai ridicat nivel de datorie pe cap de locuitor dintre statele emergente din Europa Centrala şi de Est. Nu cred ca vrei asta.
Postat 12 Aprilie 2019, 22:57 de ZIP
Baie
Dragnea te asteptam si la Oradea...sigur si aici vei face baie...o baie in Criș ca poate iti vine mintea la cap tataie:)
Postat 12 Aprilie 2019, 21:58 de Adrian_Preda
......
Dragnea penalule, infractorule, ne bagi in datorii pana si nepotii nostri vor fi nevoiti sa plateasca datoriile tale . du-te la jilava odata JUSTITIA ROMANA CE MAI ASTEPTATI DE NU LUATI O DATA HOTARAREA DE CONDAMNARE DEFINITIVA A INFRACTORULUI PENAL???????????????????
Postat 12 Aprilie 2019, 21:41 de Dan1977
UE nu a ajutat tara asta cu nimic?
Ce jegos de om. Dar cate fonduri europene s-au folosit la dezvoltare? Drept, nu in teleorman, coada tarii. Si drept, astea nu se pot fura. Da-i Doamne presedentia si soarta lui Kennedy. Te doare mintea cum au adunat 20.000 de cretini ca sa se scalde jegosu naibii!
Postat 12 Aprilie 2019, 21:02 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON