URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Octombrie 2019, 19:11

Ludovic Orban anunţă că s-a înţeles cu ALDE, UDMR şi USR pentru investirea Guvernului

Ludovic Orban anunţă că s-a înţeles cu ALDE, UDMR şi USR pentru investirea Guvernului (foto: presidency.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, marţi, după discuţiile avute cu liderii partidelor politice din Opoziţie că "negocierile au decurs bine", anunţând că vor exista acorduri politice cu fiecare partid în parte, scrie Digi24.ro. 

"Sunt la fel de încrezător că şansele noastre de a reuşi învestirea Guvernului sunt foarte mari", a declarat Orban după discuţiile cu ALDE, UDMR, PMP şi USR. Miercuri, Ludovic Orban urmează să aibă o ultimă discuţie cu reprezentanţii Pro România.

"Negoicerile au decurs bine, ne-am înţeles aproape în toate punctele. Cu aproape fiecare formaţiune am convenit un cadru de colaborare care va fi materializat prin înţelegeri care vor fi adoptate de conducerea PNL. Suntem practic pe drumul bun", a spus liderul PNL.

Acord cu USR. Anticipate după prezidenţiale

Ludovic Orban a spus că a avut o discuţie foarte bună cu reprezentanţii USR pe toate temele propuse de aceştia.

"În ceea ce priveşte discuţiile şi înţelegerile avute cu USR, am abordat teme care vizează protecţia mediului, reforme în justiţie, reforme electorale. Trebuie să menţionez că am avut o discuţie foarte bună şi am ajuns la un acord. Am avut o discuţie legată şi privitor de propunerile de miniştri şi pe orice domeniu au solicitat numele, le-am dat acest nume şi am stabilit că în momentul deciziei finale vom avea o discuţie telefonică", a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, potrivit Digi24.ro, Dan Barna a confirmat că există un acord între USR şi PNL. "Am ajuns la un acord. Am solicitat să fie foarte clar că obiectivul de alegeri anticipate trebuie să rămână pe masă după alegerile prezidenţiale. Premierul desemnat Orban a fost de acord", a declarat Dan Barna.

Liderul USR a prezentat condiţiile pe care USR şi PNL le-au agreat în urma negocierilor de marţi.

"Priorităţile pe care le-am menţionat: abrogarea recursului compensatoriu, renunţarea la Secţia Specială, iniţiativa Fără penali, plus iniţiativa comună PNL-USR rezultată în urma referntdumului. Cele două partide vor repara ce s-a întâmplat rău pe Justiţie.

Tăriceanu: Vom vota Guvernul Orban

Despre discuţiile cu ALDE şi UDMR, Ludovic Orban a declarat că vor fi parafate înţelegeri şi că a fost de acrod cu solicitările avute de Călin Popescu Tăriceanu şi de Kelemen Hunor. 

"Discuţiile cu ALDE, au avut nişte solicitări printre care menţinerea cotei unice, corectarea OUG 114 înţelegerea pe care am avut-o şi cu partenerii de la USR şi cu UDMR, de asemenea ne-am înţeles pe listarea Hidroelectrica la Bursă şi deblocarea proiectelor pe infrastructură. Cu UDMR am convenit elementele unui acord de colaborare parlamentară", susţine premierul desemnat.

Călin Popescu Tăriceanu a confirmat că s-a înţeles cu Ludovic Orban. "Am căzut de acord asupra tuturor condiţiilor, fie că e vorba de formula guvernului, monocolor, fie zona economică. Concluzia e că împreună cu colegii mei ne vom prezenta în faţa Biroului executiv ALDE unde vom susţine să votăm în favoarea guvernului Orban. Aceasta e propunerea pe care o facem Biroului Executiv", a declarat Tăriceanu la ieşirea de la negocieri.

PMP şi Pro România, la discuţii

Singurule discuţii în care nu s-a ajuns la un acord au fost cele cu PMP, partid care a cerut intrarea la guvernare şi un minister pentru relaţia cu Republica Moldova, notează aceeaşi sursă.

"Avem încredere că vor reflecta la decizia pe care o vor lua şi vor susţine Guvernul. Am avut câteva puncte în care nu am putut ajunge la un acord deplin. Sunt de acord însă cu înfiinţarea unui departament în subordinea premierului pentru relaţia cu Republica Moldova. În ceea ce priveşte participarea la guvernare cu miniştri, în toate discuţiile cu ceilalţi parteneri preferinţa a fost de a nu exista o reprezentare în guvern a altor partide, un guvern monocolor. Sigur am avut o discuţie înainte de moţiune în care le-am prezentat celor de la PMP deschiderea noastră, dar constrângerile din timpul negocierilor ne-au dus la această situaţie", a concluzionat preşedintele PNL.

Ludovic Orban va avea miercuri ultima discuţie din cadrul negocierilor cu reprezentanţii Pro România. Conform unui calendar provizoriu, miniştrii propuşi ar putea fi audiaţi săptămâna viitoare, iar votul în plen ar putea fi dat peste două săptămâni.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Orban ăsta
E ceva de genul Liviu- SABĂU POPA
Postat 23 Octombrie 2019, 00:27 de Sandu1206
udmr-alde-.... aceeasi mizerie intr-o noua gasca!
udmr singurul partid din Romania present in toate guvernarile nationale in cei 30 de ani ai demolarii tarii! Gasca de oportunisti care au pus umarul la greu in tot ce a insemnat demolarea economiei, justitie, integritatii si unitatii tarii!!! Deja am o stare de greata sa vad aceste doua scursuri politice alde-udmr intr-o noua guvernare! Ce pot spune: peaca ai nostrii, vin ai nostrii!! Ce am pierdut ce am castigat? pnl-ul se angajaza sa nu schimbe nimic sau daca schimba sa schimbe pe ici pe colo prin partile neesentiale.
Postat 22 Octombrie 2019, 21:44 de scortosul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON