URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Februarie 2020, 21:13

Klaus Iohannis, după moţiunea de cenzură: Rămân adeptul alegerilor anticipate. Soluţia cea mai corectă este întoarcerea la electorat (VIDEO)

Klaus Iohannis, după moţiunea de cenzură: Rămân adeptul alegerilor anticipate. Soluţia cea mai corectă este întoarcerea la electorat (VIDEO) foto: precidency.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce guvernul Orban a fost demis prin moţiune de cenzură, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri seară, un calendar rapid pentru următoarea perioadă. În esenţă, acesta a spus că joi cheamă partidele la consultări, după care probabil va anunţa numele premierului desemnat, că rămâne adeptul alegerilor anticipate, dar dacă va constata că partidele parlamentare nu doresc acest lucru, va "insista" să fie votat un guvern "cu agendă reformatoare, construit de şi în jurul PNL".

"Astăzi am avut un vot mai puţin obişnuit în Parlamentul României. În speţă, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului a fost depusă şi votată. Acum cred că este momentul să ne gândim un pic ce avem momentan în spaţiul politic. Vedem, pe de-o parte, un guvern liberal, care vine cu foarte mult entuziasm, cu foarte multă energie, pe un val popular pozitiv, confirmat de toate sondajele publice, un guvern care vrea să facă reforme, un guvern care vrea să vină cu măsuri pentru România, pentru români, care vrea să vină cu proiecte pentru autostrăzi, pentru spitale, cu proiecte clare, deja bine pregătite pentru a încuraja creşterea economică. Pe scurt, un guvern care vrea să repună România în normalitate. Ce aveam de cealaltă parte? O majoritate în esenţă pesedistă, supărată, frustrată, fiindcă a pierdut guvernarea, o majoritate care, evident, se opune cu tot ce are acestor încercări de a îmbunătăţi guvernarea de la noi din ţară", a declarat Klaus Iohannis, potrivit HotNews.ro, care redă şi principalele sale declaraţii.

"Am fost şi rămân adeptul anticipatelor. Eu îmi doresc să intrăm într-o logică ce duce spre alegeri anticipate. Dacă însă constat că partidele nu doresc acest lucru, atunci voi insista ca în continuare să fie votat un guvern cu agendă reformatoare, construit de şi în jurul PNL, să fie foarte clar ce se va întâmpla", a subliniat preşedintele.

Klaus Iohannis a mai spus că primul pas pentru alegerile anticipate a fost făcut prin votarea moţiunii, iar "următorul pas va fi făcut mâine".  

Acesta a subliniat că, în caz de anticipate, se va implica şi "în continuare pentru a construi după alegeri o majoritate solidă care vine cu reforme profunde în beneficiul românilor", a avertizat şeful statului.

"După părerea mea, este inadmisibil să pierdem timpul şi nervii pentru că avem în continuare un PSD care nu doreşte reforme! (...) Dar, în acest moment, soluţia cea mai corectă pentru România este întoarcerea la electorat. Trebuie să avem alegeri parlamentare. Trebuie să avem o majoritate parlamentară care sprijină acest efort de reformare, acest efort care vrea să facă economia performantă, care vrea să îmbunătăţească, în definitiv, viaţa omului de rând", a precizat preşedintele.

După cum se ştie, Guvernul Orban a fost demis miercuri, la 3 luni şi 1 zi de la învestire, după ce moţiunea de cenzură a PSD a trecut, cu 261 de voturi. Pentru a trece moţiunea erau necesare 233 de voturi.

HotNews arată că, după demiterea Guvernului, preşedintele desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament, iar dacă o astfel de majoritate nu există, preşedintele consultă partidele reprezentate în Parlament, conform Constituţiei. În termen de zece zile de la desemnare, premierul nominalizat trebuie să întocmească lista cu membrii Guvernului şi programul de guvernare şi să le trimită pentru dezbatere Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Să fie...
...deși goana după putere îi la fel de periculoasă ca incompetența.
Postat 07 Februarie 2020, 12:30 de oradeaveche
1x1
Mă bucur că ai înțeles tu ce ai scris :::))))
Postat 06 Februarie 2020, 17:49 de sandu1260
@sandu1260
Nu cred ca ai inteles mare lucru din ce am scris. Ai un punct comun cu marele alb, jucatorul de golf de la Cotroceni. El nu pricepe Constitutia, dar macar si recunoaste omul. Acum doi ani spunea ca va citi o hotarare a CCR pana va intelege ceva din ea. :)) O luna de zile a durat pana a inteles ce scria pe o coala de hartie. Revenind la tine, fii atent ce spunea Iohannis in urma cu o saptamana: "și de data aceasta şi de data viitoare, tot pe domnul Ludovic Orban îl voi propune premier". Acuma, poti sa-i scrii ce tare e, explica-i ca nu el propune, poti incerca niste mistocarii cu el, ba chiar poti baga si ceva cu Dragnea, cu Teleorman, tot arsenalul din dotare. Succes!
Postat 06 Februarie 2020, 17:32 de 1x1
1x1
Iohannis nu mai candidează, e la al-ll-lea mandat , și nu Iohannis propune ::::))) . Ești tari di tăt uai.
Postat 06 Februarie 2020, 14:51 de sandu1260
Iohannis: "sunt un politruc care vrea să candideze la Preşedinţia României"
Iohannis a luat-o rau de tot pe aratura. Zice ca vrea sa dizolve parlamentul doar pentru ca PNL sta bine in sondaje! El are impresia ca e obligat de constitutie sa consulte pardidele nu pentru a vedea cine are majoritate in parlament, ci sa vada daca ele sunt de acord cu propunerea lui! :)) Aia cu "guvern care vrea să vină cu măsuri pentru România, pentru români, care vrea să vină cu proiecte pentru autostrăzi, pentru spitale, cu proiecte clare, deja bine pregătite pentru a încuraja creşterea economică" a fost o incercare de stand up comedy.
Postat 06 Februarie 2020, 14:10 de 1x1
Electoratul STS ...
... nu-i așa ?!?
Postat 06 Februarie 2020, 09:27 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON