URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Octombrie 2019, 14:49

Guvernul PNL se face greu. Ponta nu votează alături de liberali. Pe cine contează Orban?

Guvernul PNL se face greu. Ponta nu votează alături de liberali. Pe cine contează Orban? foto: Adevărul
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premierul desemnat Ludovic Orban întâmpină greutăţi în a strânge majoritatea necesară pentru a trece prin Parlament Guvernul liberal. Pro România nu va vota guvernul Orban, a declarat miercuri Victor Ponta, la ieșirea de la discuțiile cu şeful PNL. „Mă așteptam la această poziție”, a spus Orban.

„Sincer, nu mi-aș dori să guvernez alături de Ponta”

„Eu nu am votat nici Guvernul Cioloș și am avut dreptate. Nu vom vota acest guvern și probabil că și de data asta vom avea dreptate”, a spus Ponta. „Dacă cei de la PNL vor cu adevărat să schimbe gruparea infracțională de la Palatul Victoria, trebuie să vină cu un proiect serios”, a declarat Ponta.

La rândul său, Ludovic Orban a declarat că se aștepta ca Pro România să nu voteze. „Evident, mă așteptam la această poziție. Nu înseamnă că şansele de a reuși învestitură nu rămân în picioare. Continuăm negocierile cu parlamentarii UDMR si cu parlamentari aflați în anumite situații si negocieri individuale cu parlamentari PSD”, a spus premierul desemnat.

„Cine nu votează învestirea devine responsabil pentru inexistența unui guvern care să ia măsuri extrem de importante pentru România”, a mai spus el. Întrebat dacă în aceste condiții nu ia în calcul un guvern din care să facă parte și alte partide, Orban a răspuns: „sincer, nu mi-aș dori să guvernez alături de Victor Ponta”.

Ultima zi

Premierul desemnat Ludovic Orban trebuie să depună lista de miniștri și programul de guvernare la Parlament până joi.

Premierul desemnat a declarat, marți, la finalul unei noi runde de negocieri cu ALDE, PMP, UDMR și USR, că liberalii sunt pe un drum bun și este încrezător că șansele învestirii noului guvern sunt foarte mari. El a mai spus că acordurile de colaborare urmează să fie validate de conducerile partidelor și că speră ca și PMP să susțină viitorul guvern.

Dan Barna, liderul USR; a confirmat că a ajuns, la finalul negocierilor cu premierul desemnat Ludovic Orban, la un acord cu PNL și ”suntem foarte aproape de susținerea noului guvern”, iar liderul ALDE, C.P. Tăriceanu a spus că i-au fost acceptate de Orban toate cele 12 condiții formulate de ALDE, printre care și înființarea unui fond de investiții.

Pe cine contează Orban pentru susținerea Guvernului

De 233 de voturi are nevoie premierul desemnat Ludovic Orban ca să-și treacă Guvernul în Parlament. Conform ultimelor calcule, Ludovic Orban se bazează pe 224 de voturi negociate și ar mai avea nevoie de încă 9 parlamentari care să gireze viitorul Guvern. Astfel PNL are 97 de parlamentari, UDMR - 30, USR - 39 (un absent nemotivat), ALDE - 24, PMP - 18 și Minorități - 16 (un absent) în total 224 de voturi negociate. Potrivit surselor HotNews.ro, Orban a demarat negocierile cu alți 20 de parlamentari din PSD, Pro România dar și independenți.

Dacă liberalii nu reușesc să adune cele 233 de voturi și dacă PSD și Pro România boicotează ședința prin neparticipare există posibilitatea ca la ședința de investire a Guvernului să nu fie cvorum. Cu alte cuvinte, Parlamentul va trebui să stabilească o nouă ședință pentru validarea unui premier.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON