URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Noiembrie 2019, 16:40

Criză în PSD: După noaptea feţelor lungi, urmează zilele cuţitelor lungi. Mai mulţi lideri s-ar pregăti s-o debarce pe Viorica Dăncilă de la şefia partidului

Criză în PSD: După noaptea feţelor lungi, urmează zilele cuţitelor lungi. Mai mulţi lideri s-ar pregăti s-o debarce pe Viorica Dăncilă de la şefia partidului (foto: www.libertatea.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PSD se pregăteşte să o schimbe pe Viorica Dăncilă de la şefia partidului după pierderea alegerilor în faţa lui Klaus Iohannis, relatează presa centrală, citând surse din cadrul partidului, conform cărora un nou congres extraordinar ar putea avea loc până la sfârşitul acestui an, foarte posibil chiar înainte de sărbători. 

Careu de pretendenţi

Potrivit acestor surse, afirmă g4media.ro, cel puţin patru lideri s-ar putea alinia la startul competiţiei pentru şefia PSD: Eugen Teodorovici (fost ministru al Finanţelor), Gabriela Firea (primarul general al Capitalei), Marcel Ciolacu (preşedintele Camerei Deputaţilor şi al organizaţiei judeţene PSD Buzău) şi Claudiu Manda (soţul Olguţei Vasilescu, fost şef al comisiei SRI, în prezent europarlamentar).

Conform aceloraşi surse, fostul premier Mihai Tudose (şi el eurodeputat acum, ales pe lista Pro România), ar intenţiona să revină în PSD, fiind apropiat de Claudiu Manda. 

De cealaltă parte, Viorica Dăncilă s-ar baza în acest moment în principal pe susţinerea apropiaţilor lui Liviu Dragnea: Mihai Fifor (secretar general al partidului), Codrin Ştefănescu (fost secretar general), Cătălin Rădulescu (vestitul deputat "Mitralieră") etc.

Graba cu care PSD-iştii vor să facă un congres extraordinar cât mai repede, chiar înainte de sărbătorile de Crăciun, ar avea legătură cu alegerile locale din primăvara anului viitor: baronii locali vor să strângă rândurile deoarece scrutinul de la sfârşitul lunii mai 2020 este important pentru aleşii locali, care se tem că dacă ar amâna congresul nu ar avea timp pentru campanie.

Târguieli înainte de CEx

În contextul în care actuala şefă a PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat de duminică seară un nou Comitet Executiv în care să fie analizat eşecul de la prezidenţiale, programat marţi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, ar fi chemat la Bucureşti greii partidului şi i-ar fi cerut lui Dăncilă să renunţe singură la funcţie, promiţându-i în schimb un loc eligibil pe lista de candidaţi la alegerile parlamentare de anul viitor. Ciolacu, potrivit g4media.ro, ar plănui să preia funcţia de preşedinte interimar al PSD şi să instaureze o conducere colectivă, din care să facă parte, între alţii, Gabriela Firea, Paul Stănescu, Claudiu Manda, Nicolae Bădălau şi Marian Oprişan.

Luptele din PSD s-au declanşat după ce duminică Viorica Dăncilă a obţinut un scor de 34,12%, în timp ce Klaus Iohannis a obţinut 65,88% (rezultate parţiale, după centralizarea a peste 99% din voturile exprimate în ţară şi în Diaspora). Dăncilă a obţinut cel mai mic număr  de voturi din istoria PSD la alegerile: doar 3,3 milioane faţă de 7,3 milioane în "epoca Iliescu" şi între 5 şi 4 milioane sub conducerile lui Adrian Năstase, Mircea Geoană şi Victor Ponta.

Din cauza acestui eşec, în cursul zilei de luni mai mulţi lideri au criticat prestaţia Vioricăi Dăncilă, de la Marcel Ciolacu şi Gabriela Firea până la Mihai Fifor, care i-a fost fidel actualei şefe a partidului la fel cum îi fusese credincios şi lui Liviu Dragnea până la condamnarea sa la închisoare.

Nu vrea să demisioneze

După anunțarea exit poll-urilor, Viorica Dăncilă a anunțat public, într-o intervenție la Antena 3, că nu își dă demisia din funcția de președinte și că va fi nevoie de un congres extraordinar ca să fie înlocuită din funcție. Declarația lui Dăncilă i-ar fi iritat pe liderii social democrații, care, susțin sursele citate, se așteptau ca aceasta să renunțe de bună-voie la șefia partidului.

De precizat că, dacă Dăncilă nu demisionează, este nevoie de votul a două treimi dintre membrii Comitetului Executiv pentru a o demite. În plus, potrivit statutului, președintele executiv al partidului (în acest caz Eugen Teodorovici) va fi cel care va prelua conducerea, asta în cazul în care Dăncilă nu numește ea o conducere interimară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@decalog
Amantele trec la penelisti, dar pretul unui blow-job tot scade pentru ca intra Orban pe piata si sparge normele.
Postat 25 Noiembrie 2019, 19:22 de testtest
se zice că Janos are valiza în stradă...
Gluma-i glumă, râsu-i râs, dar trebuie privit tabloul în ansamblu: au rămas pesediștii cu buzunarele goale, asta înseamnă că ajung pe piață un număr impresionant de Fufe, de Amante, de Gonflabile-de-partid rămase fără sponsorii lor aciuați prin Departamente și Directii guvernamentale. Consecința imediată va fi aceea că scade prețul unui blow-job cinstit, se ieftinește hand-jobul și scade tariful la deep-throat! Asta va produce o mare bucurie poporului român din parcările TIR și șoferilor turci aflați în tranzit, va creste calitatea vieții prin boscheți și astfel se va îndeplini în mod paradoxal promisiunea electorală cu care Daddy a câștigat în 2016, aceea ca poporul să simtă cum trăiesc de bine aleșii săi. Oare nu era mai bine, măi dragă Daddy, să organizezi de la bun început toată activitatea asta în slujba poporului și să stai tu acuma liniștit la Belina cu Irina?
Postat 25 Noiembrie 2019, 17:15 de decalog
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON