URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Octombrie 2017, 23:58

Conducerea PSD a acceptat demisiile a trei miniştri, Dragnea şi Tudose nu reuşesc să explice deciziile (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La capătul a 6 ore de discuţii tensionate, Comitetul Executiv al PSD a aprobat, joi noaptea, demisiile a trei miniştri: Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc. 

Astfel, Sevil Shhaideh a renunțat la funcția de vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale Publice, Rovana Plumb la ministerul Fondurilor Europene, iar Răzvan Cuc pleacă de la ministerul Transporturilor.

Liderul PSD Liviu Dragnea şi premierul Mihai Tudose, ieşiţi la miezul nopţii într-o conferinţă de presă comună, nu au oferit prea multe lămuriri. Comentatorii politici ai mai multor televiziuni au constatat că cei vorbitorii nici măcar nu au fost coerenţi în explicaţii. 

Premierul Tudose, care a declarat public că a cerut demisia miniştrilor cu probleme penale, a declarat acum că Shhaideh şi Plumb şi-au depus de fapt demisiile la Guvern imediat după ce au fost chemate la DNA, dar el le-a oprit, pentru a nu crea o degringoladă.

De altfel, atât Dragnea cât şi Tudose au vorbit doar de cele două femei, uitând să anunţe că şi demisia ministrului Transporturilor a fost aprobată, amintindu-şi de asta abia la întrebările presei.

Declaraţiile lui Liviu Dragnea:

"Toţi colegii au adus argumente pentru ca cele două colege să nu plece din Guvern, după ce, iniţal, au spus că s-au decis să prezinte colegilor noştri decizia de a demisiona din Guvern. După toate orele de discuţie şi o discuţie separată cu ele, toată lumea le-a cerut să rămână în guvern, au fost întrebate a doua oară, şi-au menţinut decizia de a demisiona.

Au spus că nu vor pune sub semnul întrebării posibilitatea ca PSD să rămână la guvernare şi să afecteze activitatea guvernamentală. Sevil a spus că vrea să aibă demnitate, să nu mai fie acuzată că se agaţă de scaun. Asta a zis şi Rovana. Toată lume a apreciat, inclusiv premierul, profesionalismul şi calitatea lor de membri ai Guvernului foarte bună, foarte eficiente.

Aproape toată lumea din CEx a plecat supărată. Nu vroiau să le lase să iasă din sală. Nu le puteam ţine prizoniere în şedinţa CEx. Probabil şi sper ca Rovana şi Sevil să vă spună motivul.

Sevil a spus foarte clar că nu mai poate duce această presiune. Ea şi familia ei nu mai pot duce această presiune infernală.

Toată lumea a constatat că în permanenţă se inventează ceva.

Le-am spus colegilor mei că toţi am greşit, că ne-am lăsat influenţaţi de oameni de bine, din afara partidului, care, brusc, au devenit foarte grijulii cu PSD. 

PSD a trecut printr-o cumpănă mare. O instabilitate a PSD poate produce instabilitate şi în ţară.

I-am spus lui Mihai că nu poate lua în calcul varianta demisiei. E un premier bun. Am comunicat prost unul cu altul. Îmi asum asta. Nu mai putem pune şi partidul, şi Coaliţia, şi Guvernul, într-o situaţie limită. Şi eu, şi Mihai am avut de învăţat din această perioadă. Mulţi au plecat supăraţi.

Să nu creadă vreo instituţie, indiferent de care natură, că acest partid se lasă subjugat în activitatea politică şi guvernamentală. 

Răzvan Cuc a avut o susţinere foarte serioasă, sunt lucruri pe care le-a făcut, dar pe care nu le-a comunicat. E un tânăr bun, a prezentat lucruri pe care nu le ştiam mulţi dintre noi".

Declaraţiile lui Mihai Tudose:

"Atât Sevil, cât şi Rovana au venit la mine după ce au primit citaţiile la DNA să îşi dea demisia. Le-am oprit, l-am sunat pe Liviu. Nu am nimic să le reproşez (...) Sper că Sevil va accepta să lucreze în continuare în aparatul guvernamental, pentru că e extraordinar de bună în ce face.

Nu am venit cu Guvernul de acasă, sunt dispus să plec în fiecare zi dacă îmi cere partidul. Nu a fost un război, nu e un câştigător."

Declaraţiile demisionarilor

Rovana Plumb: Eu nu ma joc cu demisia si sunt ferma cand am luat o decizie. Nu sunt vinovata, dar nici nu doresc sa se foloseasca in continuare o serie intreaga de pretexte politice... Nu s-a spus in sedinta ca exista presiuni de la Bruxelles si nemultumiri la adresa mea.

Sevil Shhaideh: Multumesc membrilor CEx pentru toata sustinerea din aceasta seara. Eu mi-am pastrat decizia pe care am luat-o ieri si mi-am sustinut-o.

Răzvan Cuc: ”Am luat decizia, mi-am menţinut decizia şi în cadrul CExN. Mulţumesc tuturor colegilor pentru susţinere, dar asta e decizia pe care am luat-o”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Alta demisie era necesara ...
Liviu Dragnea ...el trebuia sa fie barbat si sa plece din PSD!Impreuna cu Bodogul plagiator!
Postat 13 Octombrie 2017, 03:56 de grigore
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON