URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 AUGUST 2018

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Am mai povestit despre faptele de arme ale doamnei primar Nagy Gizella, din Biharia. Până acum s-a remarcat prin geniala idee de a renunţa să conecteze comuna la reţeaua de apă introdusă prin Apa Regio. Acum băştinaşii beau apă cu mormoloci, în aşteptarea unui ipotetic proiect pritocit de UDMR exclusiv pentru comunele pe care le controlează.
Zic şi eu
Adrian Cris
Noua mineriadă a PSD nu mai lasă cale de întoarcere pentru că, pur şi simplu, pe aşa-zişii social-democraţi nu-i interesează demult ce spune poporul, ci doar ce spun ei poporului. Li se rupe de imagine, de sondaje, de UE şi de orice alt „moft”, pentru că probabil şi-au pregătit inclusiv planul de a fura alegerile.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
De 4 ani, Untold înseamnă Cluj-Napoca, înseamnă România. Umblă vorba că se vrea mutarea lui în afara orașului, nu din pricina deranjului din centru, ci pentru că scena principală, stadionul adică, e limitativă cu numărul de persoane din motive de siguranță. Dacă se va transforma din festival urban în festival câmpenesc s-ar putea ca percepția să se schimbe.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Unde vă veți petrece vacanța de vară?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Începând din 24 august 2018 o persoană amendată pentru orice contravenţie - indiferent că este o contravenţie de mediu, silvică, la regimul construcţiilor, etc. - va beneficia de un interval de 15 zile în care va trebui să decidă dacă plăteşte amenda (în acest caz achitând jumătate din mimimul prevăzut de lege) sau formulează plângere în instanţă (caz în care, dacă pierde procesul, va plăti amenda prevăzută în procesul-verbal de contravenţie).
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Hematuria reprezintă prezenţa sângelui în urină. Cauzele sunt variate şi se pot grupa în 2 categorii: renale şi extrarenale. Vezi ce boli poate indica!
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
În caz că nu aţi observat, fobiile faţă de anumite vieţuitoare sunt mai des întâlnite decât cele care au ca obiect alte animale. De exemplu, femeile tind să se teamă mai mult de insecte şi păianjeni decât de - să zicem - porumbei. Mult mai mulţi oameni se tem de şerpi decât de pisici. De şobolani decât de mămăruţe. În acest articol vom discuta despre psihologia fricii şi cum teama a jucat un rol adaptativ în dezvoltarea speciei umane.

Victoraş, tu ai fost? Localnicii cred că masacrul sângeros de la Betfia l-a avut ca "erou" pe Victor Micula (FOTO)

Victoraş, tu ai fost? Localnicii cred că masacrul sângeros de la Betfia l-a avut ca 'erou' pe Victor Micula (FOTO) PERICOL PUBLIC. Victor Micula (foto), fiul magnatului Viorel Micula, este un personaj excentric, care nu ezită să iasă în evidenţă cu orice preţ. Chiar în timp ce pretinsul autor dădea declaraţii în sediul Poliţiei Felix, la faţa locului a apărut un BMW cu Victoraş la bord, care a simţit nevoia să-i sfideze pe sătenii adunaţi, arătându-le semne obscene (foto: Digi24 Oradea)
Victoraş, tu ai fost? Localnicii cred că masacrul sângeros de la Betfia l-a avut ca 'erou' pe Victor Micula (FOTO) MAŞINA LUI, VINA ALTUIA. Teribilistul care s-a dat cu Hummerul pe păşunea din Betfia a lăsat în urmă cai răniţi, urme adânci de drifturi pe terenul cuprins într-o zonă protejată Natura 2000, şi maşini avariate, ale unor localnici nevinovaţi. Bolidul "suspect", un Hummer, e folosit deseori de Victor Micula, dar poliţiştii susţin că deocamdată nu au niciun suspect... (foto: Digi24 Oradea)
Victoraş, tu ai fost? Localnicii cred că masacrul sângeros de la Betfia l-a avut ca 'erou' pe Victor Micula (FOTO) foto: Cristian Bot
Victoraş, tu ai fost? Localnicii cred că masacrul sângeros de la Betfia l-a avut ca 'erou' pe Victor Micula (FOTO) foto: Cristian Bot
Victoraş, tu ai fost? Localnicii cred că masacrul sângeros de la Betfia l-a avut ca 'erou' pe Victor Micula (FOTO) foto: Cristian Bot
Victoraş, tu ai fost? Localnicii cred că masacrul sângeros de la Betfia l-a avut ca 'erou' pe Victor Micula (FOTO) foto: Cristian Bot
Victoraş, tu ai fost? Localnicii cred că masacrul sângeros de la Betfia l-a avut ca 'erou' pe Victor Micula (FOTO) (foto: Digi24 Oradea)
Victoraş, tu ai fost? Localnicii cred că masacrul sângeros de la Betfia l-a avut ca 'erou' pe Victor Micula (FOTO) (foto: Digi24 Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doina avea 2 ani. Era o iapă mică şi blândă, antrenată să plimbe copii cu dizabilităţi. Nu-i va mai ajuta. Acum o săptămână, un mastodont condus de un dement a intrat, noaptea, pe păşunea unde iapa fusese lăsată împreună cu alţi 25 de cai, a fugărit şi lovit animalele, după care a dispărut. Mânza n-a avut nicio şansă, maşina secerându-i picioarele din spate, apoi a trecut peste ea, lăsând-o aproape fără suflare.

Proprietarii au căutat în toată ţara un medic veterinar care s-o salveze. Starea ei era, însă, mult prea gravă, motiv pentru care în final a fost tranchilizată şi transportată la Braşov, unde suferinţa i-a fost curmată, prin eutanasiere. 

Autorul cruzimilor nu a fost încă identificat. Sătenii îl bănuiesc pe Victoraş Micula, fiul magnatului Viorel Micula, fiindcă unul dintre bolizii cu care circulă beizadeaua fusese implicat în aceeaşi noapte în tamponări produse, culmea, tot în satul Betfia. Atât doar că cele două evenimente rutiere au fost "revendicate" la Poliţie de un orădean de 52 de ani...

Da’ cu caii ce-ai avut?

Mai mulţi cai de rasă, dar şi unii dresaţi să se ocupe de copii cu dizabilităţi au fost răniţi, în noaptea de luni spre marţi, de persoane rămase neidentificate, care au intrat pe o păşune din Betfia cu o maşină de teren şi au fugărit animalele până la epuizare. Caii aparţin unor săteni, Asociaţiei Crescătorilor de Animale Betfiana şi bazei de agrement "Caii din Vale". "Păşunea e îngrădită cu gard electric. Sunt cam 30 de cai acolo. Necunoscuţii au intrat cu maşina, i-au fugărit şi i-au lovit", a povestit revoltat preşedintele Asociaţiei Betfiana, Cristian Bot.

Alina Silaghi, proprietara bazei "Caii din Vale" din BihorAnimalele rănite au fost descoperite marţi dimineaţă de săteni, care iniţial au crezut că fuseseră împuşcate. Ulterior, şi-au dat seama că au fost fugărite de o maşină de teren, al cărei şofer a pornit într-o cursă off road pe care a transformat-o într-o distracţie macabră. A rupt gardul electric al păşunii şi a intrat în ţarcul întins pe 30 de hectare, alergând caii şi lovindu-i cu maşina. "Erau mai mulţi cai răniţi, o mânză avea un picior din spate rupt cu totul, partea de jos stătea doar în piele, o alta e tăiată în două locuri, lovită la picior, dar se poate recupera. Mai erau doi cai cu răni şi un mânz de 10 săptămâni cu pielea jupuită pe picioare şi pe spate. Maşina a dat şi peste el", a explicat proprietara bazei "Caii din Vale", Alina Silaghi (foto).

Vinovat şi nu prea

Sătenii au găsit pe păşune bucăţi din spoilerul maşinii şi fragmente ale unei oglinzi, aşa că au cerut ajutorul poliţiştilor din Băile Felix care deja aveau în lucru două tamponări provocate tot de o maşină de teren. Pe drumul care coboară de la crater, două autoturisme fuseseră lovite în aceeaşi noapte, unul fiind aruncat de-a dreptul, prin poartă, în curtea proprietarului.

Incidentul a fost asumat, marţi la prânz, de un orădean de 52 ani, care s-a prezentat la sediul Poliţiei din Felix tocmai când poliţiştii preluau reclamaţiile proprietarilor de cai, aceştia  sancţionându-l cu 10 puncte amendă pentru încălcarea Codului Rutier.

Bărbatul a negat că ar fi avut vreo legătură, însă, cu barbaria de pe păşune, chiar dacă bolidului cu care ajunsese la Poliţie, un Hummer negru, îi lipsea tocmai spoilerul găsit acolo. Unde mai pui că namila lăsase urme de noroi pe autoturismele buşite şi, deşi între timp fusese spălată, încă mai avea urmele cursei de pe câmp. Pe de altă parte, o cameră de supraveghere de pe uliţă a surprins maşina venind dinspre păşune şi îndreptându-se spre zona în care a tamponat cele două maşini.

M...e vouă!

Bolidul cu pricina aparţine uneia dintre firmele patronate de magnatul Viorel Micula, de unde şi bănuiala sătenilor că fiul acestuia, celebrul Victor Micula, nu ar fi străin de cursa sângeroasă.

Coincidenţă sau nu, în timp ce şoferul Hummer-ului se afla în sediul Poliţiei Felix, în faţa instituţiei a apărut şi un BMW în care se afla, ca pasager, chiar Victoraş. Maşina a dat trei ture, după care şoferul a oprit în faţa sătenilor care aşteptau în zonă, a deschis geamul şi le-a arătat un semn obscen.

Gestul golănesc a fost văzut şi de proprietara bazei "Caii din Vale" care tocmai terminase de scris plângerea pentru distrugere, cruzimi asupra animalelor şi tulburare de posesie "Mă revoltă că îşi permite să ne jignească aşa, dar ce pot face? Aşteptăm şi vedem ce se întâmplă. Calul care a murit, precum şi ceilalţi pe care îi avem, sunt antrenaţi de mici pentru terapia copiilor cu dizabilităţi. Totuşi, nu atât paguba materială, timpul şi investiţia emoţională ne deranjează, ci pericolul social al faptelor. Să alergi cu maşina nişte animale până le rupi picioarele mi se pare o faptă care arată nişte probleme psihice. Şi atunci, ce urmează dacă nu va fi tras la răspundere? Va fugări oameni?...", zice Alina Silaghi.

Anchetă prudentă

A spus bărbatul de 52 de ani adevărul când şi-a asumat vina pentru tamponări sau a protejat pe cineva? Iar dacă da, este acea persoană Victoraş Micula? Sunt doar câteva din întrebările la care trebuie să răspundă ancheta poliţiştilor din Felix care, a aflat BIHOREANUL, au stabilit până acum doar traseul bolidului: maşina îşi pornise cursa din Băi prin spatele lizierei, a urcat pe păşune şi apoi a coborât pe lângă crater, pentru a se întoarce la Oradea.

Pe drum, Hummerul a trecut prin dreptul a cel puţin două camere de supraveghere de pe DN 76, aşa că sătenii păgubiţi au vrut să vadă înregistrările. Poliţia i-a refuzat, însă, pe motiv că imaginile conţin date cu caracter... personal. Ca de obicei, oamenii legii s-au dovedit foarte grijulii cu "imaginea" huliganilor. "Poliţiştii ne-au spus să nu facem speculaţii, să nu denigrăm şi să nu emitem suspiciuni, pentru că îşi vor face treaba", spune Alina Silaghi.

"Goodbye!"

Aceeaşi atitudine reţinută o au şi reprezentanţii Poliţiei Bihor, care nu au "deconspirat" barbaria în comunicatele pe care le emit zilnic din oficiu. Abia la cererea BIHOREANULUI, purtătorul de cuvânt al instituţiei, comisarul Alina Dinu, a dezvăluit că "s-a început urmărirea penală in rem" şi că dosarul va fi înaintat Parchetului Oradea, cercetările urmând să fie continuate sub supravegherea unui procuror.

Între timp, Victoraş Micula şi-a luat zborul spre Amsterdam, unde la sfârşitul săptămânii trecute s-a desfăşurat celebrul festival de o zi şi-o noapte "King’s Day", organizat de ziua regelui. Postând din aeroport o poză pe pagina sa de socializare cu un mesaj scurt: "Goodbye!".


FIŢE DE VIP
Legea-i doar pentru unii

Victor Micula, fiul magnatului bihorean Viorel MiculaMoştenitorul omului de afaceri Viorel Micula, Victor Micula (foto) nu e la prima năzbâtie cu iz penal, însă niciodată n-a fost tras la răspundere. BIHOREANUL relata în 2012 cum tânărul şi-a asmuţit bodyguarzii asupra preşedintelui clubului de fotbal din Budureasa, Niţu Fâşie, care nu îl lăsase să stea pe banca de rezerve în timpul unui meci.

Ancheta a fost clasată, iar Victoraş a continuat să şocheze. Pe 8 aprilie 2013, a aterizat cu elicopterul la Mănăstirea Prislop şi, deloc jenat că zgomotul aparatului de zbor deranja pelerinii, a coborât şi s-a băgat în faţa celor aşezaţi la rând ca să se reculeagă, motivând că era... stresat din cauza crizei economice.

Câteva zile mai târziu a comis-o din nou. În timpul unui protest autorizat al localnicilor din zona Beiuş desfăşurat pe DN76, Victoraş şi-a pus bodyguarzii să blocheze şoseaua, instigând şoferii să-i urmeze exemplul, după care, la sosirea poliţiştilor, a fugit călare pe o motocicletă, chiar dacă, fiind încă minor, nu avea permis de conducere.

În pofida dovezilor că tânărul a încălcat cel puţin un articol al Codului Rutier, poliţiştii au înregistrat un dosar penal pe numele său abia după ce BIHOREANUL i-a dezvăluit isprava. Chiar şi aşa, dosarul, deschis de Parchetul Beiuş, a fost "mutat" la Cluj şi apoi clasat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Boicotati produsele Micula
Nu mai cumparati nimic produs de micula! Boicotati produsele fabricate de fratii micula altfel nu scapam de ei!
Postat 03 Mai 2018, 15:27 de victorascretinelmicula
:))))) Încă o beizadea cu puţa mică...
...care încercă să compenseze lipsa dotării cu mărimea căruţei şi vedetisme de retard.
Postat 03 Mai 2018, 12:25 de Tizul
!!!
Baietelul nu mai poate fi controlat..parintii sint disperati...daca n-ar fi fost el...de ce atata disperare???Cu cat este acoperit mai mult cu atat urmatoarea prostie o sa fie mai mare..cum spunea cineva..urmeaza doar sa mai omoare oameni..Politia ar trebui sa ia in considerare.aceste aspecte..
Postat 03 Mai 2018, 07:53 de Tinas
victorascretinelmicula
Nu mai cumparati nimic produs de micula! Boicotati produsele fabricate de fratii micula altfel nu scapam de ei!
Postat 02 Mai 2018, 22:56 de victorascretinelmicula
RRRICA
Rrrica nu știa să zică rrrâu, rrrătusca, rrramurica. Analfabet facut din l..a si cărat de muște, la ce te poti astepta de la retardul asta? La cum arata si ce face sigur ajunge fetița la bulau...I doresc un 21de cm plin cu bile la fundic fetiței ăsteia...Fetița Rrrica:)))
Postat 02 Mai 2018, 22:44 de Adrian_Preda
Comunism.
Pentru ca (as usual) se sterg comentarii ,imi schimb parerea despre acest baiat. Este super inteligent,arata chiar bine, si este un exemplu pentru toti tinerii din acest oras /acesta tara.
Postat 02 Mai 2018, 17:06 de Citizen
@victoras
Amice, io daca as fi tatatau te-as da la leii de la gradina zoologica, bucata cu bucata.
Postat 02 Mai 2018, 12:49 de VIA
victorascretinelmicula
Vreti sa scapati de el? E simplu, nu mai cumparati nimic fabricat de clanul micula. Boicotati produsele micula!
Postat 02 Mai 2018, 10:27 de victorascretinelmicula
M..UE
Ce bine ca suntem in UE, o zona foarte toleranta cu infractorii,unde li se protejeaza "identitatea si imaginea publica", o zona in care trebuie sa depui plingere penala impotriva agresorilor care te-au bagat in coma, dupa ce iesi din spital, chiar daca sunt martori sau camere de supraveghere... iar politia te "sfatuieste" sa aplici tehnica "medierii". In cealalta parte a globului, daca un ranger local e depasit de evenimente ,intervine instant FBI, cu alta scoala si alte resurse. Noi ne multumim cu purtatori de cuvint...obligatoriu de sex feminin
Postat 02 Mai 2018, 08:41 de excalibur
count display

FOTO BIHOREANUL

 • Scene dramatice în satul Olosig: Localnicii plâng în hohote văzând cum le sunt omorâte animalele (FOTO/VIDEO)
 • Scandal în satul Olosig: Localnicii, revoltați că autoritățile vor să le omoare toți porcii! (FOTO)
 • Feciorul și tradițiile: De dragul tradiţiilor, un adolescent bihorean a renovat o casă veche de 84 de ani (FOTO)
 • 'Fără implicare nu va fi schimbare': Aproximativ 150 de orădeni au protestat şi duminică seară (FOTO / VIDEO)
 • Hercule e bihorean! Sportivul bihorean Florin Lupaş este considerat cel mai puternic român (FOTO)
 • Festivalul KaravanAct: 'Zarvă' pe picioroange în centrul Oradiei (FOTO / VIDEO)
 • Oradea Summer Film: Caliu și taraful lui au cântat în Parcul Cetății (FOTO / VIDEO)
 • Miting cu repetiţie: Sute de orădeni au ieşit din nou să protesteze (FOTO / VIDEO)
 • Concurs de atelaje la Oşorhei - GALERIE FOTO şi VIDEO
 • Se reaprinde flacăra protestelor: Un orădean, rănit de jandarmi la mitingul diasporei. Sute de orădeni au ieșit în stradă (FOTO / VIDEO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON