URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 12 NOIEMBRIE 2019

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
O alianță cu Debreţinul ar fi viabilă dacă cele două aeroporturi ar fi de puteri apropiate. Or, noi venim cu nicio cursă externă, cu un terminal neterminat și cu o conducere Pásztor-Mang impotentă, indolentă și ineficientă. Ei au o Primărie care chiar investește masiv în aeroport, au zeci de curse externe și, mai ales, un operator strategic ungar.
Zic şi eu
Adrian Cris
Duminică, prima oară în ultimii 30 de ani, am avut cu adevărat din ce alege la Preşedinţie, nu doar „răul mai mic”, ci şi binele, să zic aşa. Electoratul de dreapta (spre deosebire de simpatizanţii unor Dăncilă, Diaconu, Cumpănaşu etc, ale căror exigenţe sunt modeste) a acuzat, însă, o altă premieră, ruşinoasă: lipsa dezbaterii, a confruntării între pretendenţi...
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Când vorbim despre rasism avem tendinţa de a vorbi la persoana a II-a sau a III-a. Privindu-ne în oglindă, rasismul nu se vede ca un rid şi nici nu ustură ca o zgârietură. La fel şi xenofobia. Iar discriminarea nu se vindecă cu alifii sau pastile. Rasism, xenofobie, discriminare - păcate pe care le punem în cârcă altora fiindcă oglinda în care ne reflectăm este fermecată şi ne arată doar ce vrem să vedem noi...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine veți vota în turul doi al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum arătam anterior, poprirea este operaţiunea prin care, prin intermediul unui executor judecătoresc şi în temeiul unui titlu executoriu, un creditor încearcă să obţină banii datoraţi de o altă persoană (a treia persoană) debitorului său. Procedura popririi presupune o adresă se înfiinţare a popririi emisă de executorul judecătoresc şi comunicată terţului poprit (care, de regulă este fie angajatorul debitorului, fie o bancă).
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Infarctul miocardic acut (IMA) reprezintă necroza ireversibilă a unei părţi din miocard, aproape întotdeauna datorită aterosclerozei coronariene. Mecanismul de producere este scăderea bruscă a fluxului sanguin coronarian în urma fisurării şi ruperii unei plăci ateromatoase de la nivelul unei artere coronare afectate în prealabil de ateroscleroză, fapt ce determină formarea unui tromb care obturează artera şi necroza ulterioară a teritoriului deservit de această arteră.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...
18 Aprilie 2019, 11:11

Turistul şef: Consiliul Judeţean Bihor ascunde deplasări pe care preşedintele Pásztor Sándor le face fără a le motiva

Turistul şef: Consiliul Judeţean Bihor ascunde deplasări pe care preşedintele Pásztor Sándor le face fără a le motiva Conform site-ului CJ Bihor, Pásztor Sándor (foto) a avut în octombrie 2018 o singură delegaţie, la Salzburg, pentru 7 zile, dar registrul de deplasări al instituţiei demonstrează că în realitate a avut trei. O vizită de 2 zile a făcut-o la Budapesta, iar alta de 4 zile în Mureş, Harghita şi Covasna (facsimil), cu maşina de serviciu şi cu şofer

Vânătoarea şi pescuitul nu sunt singurele hobby-uri ale şefului Consiliului Judeţean, Pásztor Sándor, la fel de pasionat şi de călătorii oficiale. Atât doar că pe unele le ţine la secret, aşa încât cetăţenii să nu afle de ele.

Motivul pe care îl invocă după ce BIHOREANUL l-a deconspirat e că deplasările nedeclarate le face pe banii celor care îl găzduiesc, doar că pentru multe din ele foloseşte tot maşina de serviciu, cumpărată şi întreţinută pe banii contribuabililor.

Aici sunt banii dvs.!

BIHOREANUL are dovada că preşedintele CJ minte cetăţenii cu privire la deplasările în străinătate şi în ţară, multe dintre ele nefiind declarate pe site-ul instituţiei. Ziarul a intrat în posesia registrului de deplasări al CJ, care demonstrează că în realitate Pásztor face mai multe călătorii decât declară public, surse din interiorul acesteia afirmând că „secretizarea” a fost decisă după ce BIHOREANUL l-a prins că în noiembrie 2017 a tocat din banii bihorenilor aproape 2.000 lei (1.388 lei cazare şi 518 lei diurnă) pentru a participa la un eveniment strict politic: congresul Fidesz, partidul premierului ungar Viktor Orban.

Pásztor n-a catadicsit niciodată să explice bihorenilor de ce s-a dus pe banii lor la camarazii ungari. În schimb, de atunci pe site-ul CJ, la rubrica „Transparenţa cheltuielilor publice”, nu mai sunt afişate decât anumite deplasări.

„Consolidarea relaţiilor”

Pe perioada august - decembrie 2018, de pildă, conform registrului de deplasări, şeful CJ a avut 9 deplasări oficiale, dar a declarat doar 4 pe site-ul instituţiei. Pe 20 august, acesta figurează cu o „deplasare Ungaria - Debreţin - Caravana Florilor”, cu maşina de serviciu şi cu şoferul Vasile Isai, însă doar deplasarea conducătorului auto a fost declarată pe site-ul CJ, nu şi a politicianului.

Pe 25 august, Pásztor s-a mai dus încă o dată în Ungaria, în localitatea Esztar, tot cu şoferul, dar din nou doar deplasarea acestuia a fost declarată pe site, pretextul fiind participarea la „Festivalul Lecso”, adică al tocanei de legume, din care s-a înfruptat şi şeful CJ.

În aceeaşi lună, timp de 4 zile, între 1-4 august, atât preşedintele, cât şi şoferul mai făcuseră o deplasare, la Târgu Mureş, consemnată în registru şi publicată pe site, sub pretextul „Vizită de lucru. Consolidarea relaţiilor dintre instituţiile publice”.

Pe sărite

Ciudat sau nu e că Pásztor strânge legăturile doar cu instituţii din Ungaria şi din Secuime. Între 31 august - 1 septembrie 2018, politicianul şi şoferul său au mai făcut o „deplasare Ungaria”, pentru „Participare la ziua judeţului Békés”, recunoscută pe site. Nu la fel a procedat, însă, cu următoarea vizită, efectuată între 10-12 septembrie la Debreţin, consemnată în registru dar ascunsă pe site, deşi din nou a folosit maşina de serviciu, condusă de Isai. Care a fost motivul deplasării nu se ştie, deoarece Pásztor nu s-a sinchisit să declare deplasarea.

Luna următoare, mai precis din 29 septembrie până în 3 octombrie, şeful CJ a participat la Conferinţa regiunilor şi oraşelor europene de la Salzburg, vizită declarată pe site-ul instituţiei, cu un cost de 7.362 lei, dar a avut şi două vizite confidenţiale, nedeclarate: o „deplasare Budapesta” pe 8-9 octombrie, făcută cu administratorul public Szabó József, dar declarată doar de acesta, şi o „deplasare Mureş, Harghita, Covasna”, cu şofer, în 15-18 octombrie, declarată din nou numai de conducătorul auto.

În ultima lună a anului trecut, pe 4 şi 5 decembrie, Pásztor a fost din nou în Ungaria, declarând pe site ca scop „participare la conferinţă” în localitatea Nyiradony, iar apoi a mai avut încă o „deplasare Ungaria” pe 20 decembrie, nedeclarată, consemnată doar în registrul de deplasări, nepublic.

Răspuns aburitor

BIHOREANUL l-a întrebat pe şeful CJ de ce nu îşi mărturiseşte toate călătoriile făcute în baza calităţii oficiale, răspunsul politicianului fiind că „deplasările pentru care nu am luat bani de deplasare, cazare şi diurnă nu s-au pus pe site”. O minciună, de vreme ce a fost în delegaţii „sponsorizate” atât în ţară, cât şi în străinătate, dar cu maşina şi cu şoferul instituţiei.

De altfel, chiar şi pe acesta l-a ales aşa încât escapadele să nu-i fie aflate: scriptic, Vasile Isai este angajat la ABA Crişuri, unde l-a „servit” pe Pásztor când acesta era director, fiind transferat la CJ după instalarea actualului preşedinte, „în interes de serviciu”. De fapt, în interesul politicianului de a nu povesti pe unde îşi duce şeful, care deşi conduce o instituţie publică se poartă de parcă ar fi patronul ei. Că se numeşte ABA, că-i CJ Bihor...

Citeşte pe aceeaşi temă:

Fuga la Budapesta! Preşedintele Consiliului Judeţean, Pásztor Sándor, a mers pe banii bihorenilor la congresul Fidesz

Pasztor, voiajorul: Președintele Consiliului Județean o ține din excursie în excursie

Pásztor călătorul: Președintele Consiliului Județean Bihor continuă excursiile pe bani publici

Szia din Jamaica! În vreme ce Aeroportul rămânea fără zboruri externe, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor era la scufundări în Jamaica (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Pe mainile cui a incaput judetul...
"Ciudat sau nu e că Pásztor strânge legăturile doar cu instituţii din Ungaria şi din Secuime. Între 31 august - 1 septembrie 2018, politicianul şi şoferul său au mai făcut o „deplasare Ungaria”, pentru „Participare la ziua judeţului Békés”, recunoscută pe site. Nu la fel a procedat, însă, cu următoarea vizită, efectuată între 10-12 septembrie la Debreţin, consemnată în registru dar ascunsă pe site, deşi din nou a folosit maşina de serviciu, condusă de Isai. Care a fost motivul deplasării nu se ştie, deoarece Pásztor nu s-a sinchisit să declare deplasarea".
Postat 18 Aprilie 2019, 19:24 de ZIP
FBI+CIA+KGB = AdiCri
Ce dezvăluire!!! Scuze, dar până la urmă, a fost la Festivalul Lesco sau nu? Mașina fără șofer? Șofer fără șef? Șef fără mașină????
Postat 18 Aprilie 2019, 15:22 de Informat
Istvan
Ce muian
Postat 18 Aprilie 2019, 12:25 de Boacter
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3164 RON
  • 1 EUR = 4.7627 RON
  • 1 HUF = 0.0143 RON