URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 25 AUGUST 2019

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Numai o minune ar face ca aeroportul din Oradea să fie urnit și să poată face o concurență credibilă celui din Debrețin. Dacă ar exista respect pe lumea asta, primarul din Debrețin ar trebui să dea aeroportului din urbea sa numele Kiss-Pásztor.
Zic şi eu
Adrian Cris
Primarul Oradiei a stârnit noi reacţii vehemente săptămâna trecută, cu propunerea ca municipalitatea să ofere, la preţuri sub cele ale pieţei, 10-12 locuri de casă unor români dornici să se repatrieze. Cei mai vocali au fost, previzibil, orădenii pur-sânge, cei pentru care locul de baştină e argumentul beton şi pedigriul mai valoros decât sinapsele neuronale.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
La Untold trebuie să te obişnuieşti rapid cu marea frustrare că nu poţi fi în toate locurile în acelaşi timp. Dacă ai venit doar pentru anumiţi artişti, e simplu, mergi să-i vezi şi gata. Dacă dimpotrivă, vrei să vezi cât mai multe, ai o mare provocare. Nu numai suprapunerea orelor este o problemă, ci şi timpii de deplasare de la o scenă la alta. Când în festival sunt 90.000 de oameni pe seară, mişcarea e anevoioasă.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre necesitatea construirii şi modul în care se va realiza viitorul pasaj subteran Magheru, care va lega pe sub bulevard Aleea Ştrandului de Pacul Traian?


De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum arătam săptămâna trecută, în data de 26 iulie a fost publicată în Monitorul Oficial Legea nr. 152/2019 pentru modificarea Codului rutier. Pe lângă modificările aduse procedurii de suspendare a dreptului de a conduce în cazul săvârşirii unei contravenţii, noua lege aduce şi modificări cu privire la sancţiunile aplicabile în cazul cercetării pentru comiterea unor infracţiuni la regimul rutier.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În urma identificării unor cazuri de listerioză în Marea Britanie, este bine de ştiut că această afecţiune infecţioasă rară este transmisă de obicei la oameni prin consumul unor alimente contaminate cu Listeria (lapte insuficient pasteurizat, brânză şi alte produse lactate, carne insuficient preparată termic), sau, mai rar, prin contact direct cu alte persoane sau animale infectate. Listerioza afectează cel mai frecvent nou-născuţii, bătânii, gravidele şi persoanele cu un sistem imunitar scăzut.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...
18 Aprilie 2019, 11:11

Turistul şef: Consiliul Judeţean Bihor ascunde deplasări pe care preşedintele Pásztor Sándor le face fără a le motiva

Turistul şef: Consiliul Judeţean Bihor ascunde deplasări pe care preşedintele Pásztor Sándor le face fără a le motiva Conform site-ului CJ Bihor, Pásztor Sándor (foto) a avut în octombrie 2018 o singură delegaţie, la Salzburg, pentru 7 zile, dar registrul de deplasări al instituţiei demonstrează că în realitate a avut trei. O vizită de 2 zile a făcut-o la Budapesta, iar alta de 4 zile în Mureş, Harghita şi Covasna (facsimil), cu maşina de serviciu şi cu şofer

Vânătoarea şi pescuitul nu sunt singurele hobby-uri ale şefului Consiliului Judeţean, Pásztor Sándor, la fel de pasionat şi de călătorii oficiale. Atât doar că pe unele le ţine la secret, aşa încât cetăţenii să nu afle de ele.

Motivul pe care îl invocă după ce BIHOREANUL l-a deconspirat e că deplasările nedeclarate le face pe banii celor care îl găzduiesc, doar că pentru multe din ele foloseşte tot maşina de serviciu, cumpărată şi întreţinută pe banii contribuabililor.

Aici sunt banii dvs.!

BIHOREANUL are dovada că preşedintele CJ minte cetăţenii cu privire la deplasările în străinătate şi în ţară, multe dintre ele nefiind declarate pe site-ul instituţiei. Ziarul a intrat în posesia registrului de deplasări al CJ, care demonstrează că în realitate Pásztor face mai multe călătorii decât declară public, surse din interiorul acesteia afirmând că „secretizarea” a fost decisă după ce BIHOREANUL l-a prins că în noiembrie 2017 a tocat din banii bihorenilor aproape 2.000 lei (1.388 lei cazare şi 518 lei diurnă) pentru a participa la un eveniment strict politic: congresul Fidesz, partidul premierului ungar Viktor Orban.

Pásztor n-a catadicsit niciodată să explice bihorenilor de ce s-a dus pe banii lor la camarazii ungari. În schimb, de atunci pe site-ul CJ, la rubrica „Transparenţa cheltuielilor publice”, nu mai sunt afişate decât anumite deplasări.

„Consolidarea relaţiilor”

Pe perioada august - decembrie 2018, de pildă, conform registrului de deplasări, şeful CJ a avut 9 deplasări oficiale, dar a declarat doar 4 pe site-ul instituţiei. Pe 20 august, acesta figurează cu o „deplasare Ungaria - Debreţin - Caravana Florilor”, cu maşina de serviciu şi cu şoferul Vasile Isai, însă doar deplasarea conducătorului auto a fost declarată pe site-ul CJ, nu şi a politicianului.

Pe 25 august, Pásztor s-a mai dus încă o dată în Ungaria, în localitatea Esztar, tot cu şoferul, dar din nou doar deplasarea acestuia a fost declarată pe site, pretextul fiind participarea la „Festivalul Lecso”, adică al tocanei de legume, din care s-a înfruptat şi şeful CJ.

În aceeaşi lună, timp de 4 zile, între 1-4 august, atât preşedintele, cât şi şoferul mai făcuseră o deplasare, la Târgu Mureş, consemnată în registru şi publicată pe site, sub pretextul „Vizită de lucru. Consolidarea relaţiilor dintre instituţiile publice”.

Pe sărite

Ciudat sau nu e că Pásztor strânge legăturile doar cu instituţii din Ungaria şi din Secuime. Între 31 august - 1 septembrie 2018, politicianul şi şoferul său au mai făcut o „deplasare Ungaria”, pentru „Participare la ziua judeţului Békés”, recunoscută pe site. Nu la fel a procedat, însă, cu următoarea vizită, efectuată între 10-12 septembrie la Debreţin, consemnată în registru dar ascunsă pe site, deşi din nou a folosit maşina de serviciu, condusă de Isai. Care a fost motivul deplasării nu se ştie, deoarece Pásztor nu s-a sinchisit să declare deplasarea.

Luna următoare, mai precis din 29 septembrie până în 3 octombrie, şeful CJ a participat la Conferinţa regiunilor şi oraşelor europene de la Salzburg, vizită declarată pe site-ul instituţiei, cu un cost de 7.362 lei, dar a avut şi două vizite confidenţiale, nedeclarate: o „deplasare Budapesta” pe 8-9 octombrie, făcută cu administratorul public Szabó József, dar declarată doar de acesta, şi o „deplasare Mureş, Harghita, Covasna”, cu şofer, în 15-18 octombrie, declarată din nou numai de conducătorul auto.

În ultima lună a anului trecut, pe 4 şi 5 decembrie, Pásztor a fost din nou în Ungaria, declarând pe site ca scop „participare la conferinţă” în localitatea Nyiradony, iar apoi a mai avut încă o „deplasare Ungaria” pe 20 decembrie, nedeclarată, consemnată doar în registrul de deplasări, nepublic.

Răspuns aburitor

BIHOREANUL l-a întrebat pe şeful CJ de ce nu îşi mărturiseşte toate călătoriile făcute în baza calităţii oficiale, răspunsul politicianului fiind că „deplasările pentru care nu am luat bani de deplasare, cazare şi diurnă nu s-au pus pe site”. O minciună, de vreme ce a fost în delegaţii „sponsorizate” atât în ţară, cât şi în străinătate, dar cu maşina şi cu şoferul instituţiei.

De altfel, chiar şi pe acesta l-a ales aşa încât escapadele să nu-i fie aflate: scriptic, Vasile Isai este angajat la ABA Crişuri, unde l-a „servit” pe Pásztor când acesta era director, fiind transferat la CJ după instalarea actualului preşedinte, „în interes de serviciu”. De fapt, în interesul politicianului de a nu povesti pe unde îşi duce şeful, care deşi conduce o instituţie publică se poartă de parcă ar fi patronul ei. Că se numeşte ABA, că-i CJ Bihor...

Citeşte pe aceeaşi temă:

Fuga la Budapesta! Preşedintele Consiliului Judeţean, Pásztor Sándor, a mers pe banii bihorenilor la congresul Fidesz

Pasztor, voiajorul: Președintele Consiliului Județean o ține din excursie în excursie

Pásztor călătorul: Președintele Consiliului Județean Bihor continuă excursiile pe bani publici

Szia din Jamaica! În vreme ce Aeroportul rămânea fără zboruri externe, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor era la scufundări în Jamaica (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Pe mainile cui a incaput judetul...
"Ciudat sau nu e că Pásztor strânge legăturile doar cu instituţii din Ungaria şi din Secuime. Între 31 august - 1 septembrie 2018, politicianul şi şoferul său au mai făcut o „deplasare Ungaria”, pentru „Participare la ziua judeţului Békés”, recunoscută pe site. Nu la fel a procedat, însă, cu următoarea vizită, efectuată între 10-12 septembrie la Debreţin, consemnată în registru dar ascunsă pe site, deşi din nou a folosit maşina de serviciu, condusă de Isai. Care a fost motivul deplasării nu se ştie, deoarece Pásztor nu s-a sinchisit să declare deplasarea".
Postat 18 Aprilie 2019, 19:24 de ZIP
FBI+CIA+KGB = AdiCri
Ce dezvăluire!!! Scuze, dar până la urmă, a fost la Festivalul Lesco sau nu? Mașina fără șofer? Șofer fără șef? Șef fără mașină????
Postat 18 Aprilie 2019, 15:22 de Informat
Istvan
Ce muian
Postat 18 Aprilie 2019, 12:25 de Boacter
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2652 RON
  • 1 EUR = 4.726 RON
  • 1 HUF = 0.0144 RON