URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 19 DECEMBRIE 2018

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Constat cu bucurie că există o concurență serioasă între cele două centre de putere din Bihor: Primăria Oradea și Consiliul Județean, în ce priveşte muzeele. Iar concurența asta nu poate fi decât benefică pentru turismul din Oradea.
Zic şi eu
Adrian Cris
În urmă cu peste un deceniu, un clujean teribilist zicea că s-a săturat de România. Cum n-a explicat că, de fapt, se săturase de balcanism, de corupţie, de minciună, de demagogie, naţionalism primitiv, murdărie şi dezordine, a fost pus la index ca vândut ungurilor. De câteva luni, patru primari din Transilvania pregătesc o iniţiativă mult pragmatică, deci şi mai "periculoasă" decât manifestul lui Sabin Gherman...
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Faţă de ediţiile de mai demult, la Gala Premiilor lui Bihorel de anul acesta au lipsit aproape toţi destinatarii înţepăturilor publice cu parfum de premiu. Nu a fost o surpriză pentru nimeni. Din păcate, acesta este un semn că, deşi râde tot mai mult, clasa politică se află într-o pierdere constantă a simţului umorului. Premiile lui Bihorel nu au vrut să umilească niciodată, ci doar au luat în balon lucruri cunoscute de toată lumea: derapaje pe lângă lege, tare de comportament, învârteli şi mânăreli făcute pe sub masă, eşecuri profesionale sau chiar condamnări.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre cerinţele organismelor europene adresate României privind consolidarea statului de drept şi stoparea modificării legilor justiţiei?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Competenţa de soluţionare a recursurilor declarate împotriva hotărârilor pronunţate în apel de tribunal, în cauzele având ca obiect cereri evaluabile în bani în valoare de până la 200.000 lei inclusiv, ca urmare a pronunţării Deciziei nr. 369/30 mai 2017 a Curţii Constituţionale a României, revine curţilor de apel.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Sistemul colector urinar, format din bazinetele renale (formaţiunile care "captează" urina din cei doi rinichi), cele două uretere ("tuburile" prin care urina ajunge la vezică), vezica urinară şi uretra ("tubul" prin care urina se elimină) este "căptuşit" cu nişte celule epiteliale denumite în ansamblu "uroteliu". Toată această zonă este expusă influenţelor carcinogene, dar cea mai frecventă tumoră este cea a vezicii urinare, urmată de cea de la nivelul bazinetelor.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Vorbim de o "explozie" de depresie în rândul fetelor începând cu anul 2012 şi până în prezent şi toate aceste adolescente au un singur lucru în comun: petrec mult timp pe telefoanele mobile ori în faţa canalelor social media.
30 Septembrie 2010, 07:48

Torturaţi de mascaţi

Torturaţi de mascaţi LA "REPARAŢII". Poliţiştii bihoreni au transformat un incident minor, care se putea solda cel mult cu o amendă, într-un abuz săvârşit în faţa a zeci de martori şi soldat cu două victime. Alexandru Baba (în dreapta) şi tatăl său, Dumitru (în stânga), au ajuns pe patul de spital pentru că aşa au vrut muşchii "oamenilor legii"
Torturaţi de mascaţi AMINTIRI CU SÂNGE. Corina Baba (foto), mama băiatului torturat de poliţişti pentru vina de a le fi cerut să nu-i snopească tatăl în bătaie, păstrează pijamaua fiului ca pe o dovadă a "vitejiei" oamenilor legii. La fel de plin de sânge cum ar trebui să le fie acestora obrazul de ruşine, spune femeia...
Torturaţi de mascaţi DEMONSTRAŢIE DE FORŢĂ. La exerciţiile demonstrative, mascaţii Detaşamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă arată că ştiu să imobilizeze şi să încătuşeze infractorii în doi timpi şi trei mişcări, iar după ce-i doboară nu se mai ating de ei. Cu Alex şi Dumitru Baba pare că le-a fost mai greu de vreme ce, ca să-i bage în spital, le-a trebuit o noapte întreagă
Torturaţi de mascaţi GRIJULIU LA IMAGINE. Abordat de BIHOREANUL, patronul clubului Dives (foto), cunoscut în oraş sub numele de alint Puffy, a refuzat să facă declaraţii. "Nu vreau să-mi fie stricată imaginea clubului într-un scandal", a motivat Puffy. BIHOREANUL a aflat că tânărul are o formaţie de manele, iar sora vioristului său e căsătorită cu un poliţist, motiv pentru care trupa e invitată să cânte la chefurile acestora
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La finele unei săptămâni când au anunţat că vor lucra cu 25% mai puţin după ce salariile le-au fost reduse şi că nu vor mai da amenzi ci doar avertismente, o duzină de poliţişti orădeni au dat o mamă de bătaie zdravănă unui bărbat şi fiului său de 16 ani, pentru o vină pe care, nici la faţa locului şi nici chiar după o săptămână, nu i-au adus-o la cunoştinţă.

Povestea, de o brutalitate ieşită din comun - după cum se plâng victimele şi confirmă martorii - a pornit de la un incident mărunt, cum sunt cu zecile într-o zi oarecare, în orice oraş din România. Şi aşa ar fi rămas dacă nu-i dădeau amploare chiar poliţiştii...

Seară de sâmbătă

Internat la Spitalul Judeţean, la fel ca fiul său Alexandru, Dumitru Baba povesteşte că a fost victima unui abuz al Poliţiei care i-a afectat nu doar integritatea fizică, ci şi onoarea şi demnitatea. "Un grup de 12 poliţişti m-a bătut cu sălbăticie, în seara de sâmbătă, 18 septembrie, până duminică dimineaţa pe la ora 5, fără să fi avut altă vină decât că am încercat să aplanez un posibil conflict între un vecin operat la faţă şi un puştan care trecea cu maşina pe lângă blocul nostru", povesteşte bărbatul de 42 de ani.

04 Dives.jpgIncidentul a avut loc între străzile Galileo Galilei şi Moldovei. "Pe la 11 şi jumătate seara, eram afară, în faţa blocului, pe Moldovei, când am auzit gălăgie în apropiere. Am mers pe cealaltă parte, spre Galileo Galilei, să văd ce se întâmplă. Dinspre complexul Perla, un tânăr de vreo 30 de ani - despre care ulterior am aflat că e manelist, patron al clubului Dives (foto), cunoscut în cartier cu numele Puffy - stătea la volanul unei maşini şi-l înjura pe un vecin. Era nemulţumit că drumul spre strada Moldovei îi era blocat de un camion din care vecinul descărca nişte saci", povesteşte Baba.

Scandalul a început ca din nimic. "Pentru că Puffy striga la vecin şi-l înjura, şi pentru că mă temeam să nu-l lovească, fiindcă l-ar fi distrus, am dat să-l ajut la descărcarea sacilor. Lui Puffy i-am zis doar atât "Stai, prietene, ai răbdare două minute, că descarcă omul şi poţi pleca". Nu i-a convenit şi a început să înjure şi mai rău şi să ameninţe că ne face el şi ne drege", spune bărbatul.

Promptitudine

Baba afirmă că, în loc să se liniştească, Puffy era tot mai nervos. La un moment dat i-a zis: "Taci, bă, că te-am văzut când ai lovit două maşini!". Numai că reacţia bărbatului l-a iritat şi mai tare pe Puffy, care şi-a scos telefonul şi a ameninţat că sună la Poliţie. "Nu l-am luat în serios. Am greşit, acum îmi dau seama. A dat telefon şi, într-un minut-două, a apărut o maşină de Poliţie cu doi agenţi. Unul din ei s-a dus direct spre Puffy, s-au salutat "la pertu" şi apoi a venit către mine, că să merg la Poliţie".

Ştiindu-se că n-a greşit cu nimic, Baba zice că l-a întrebat pe subofiţer de ce să meargă la Poliţie, iar când a aflat că trebuie să dea o declaraţie a vrut să-şi sune nevasta, ca să-i spună că se va întoarce mai târziu. "În momentul acela parcă a dat strechea în poliţist. Mi-a zis să nu dau niciun telefon şi că fac circ. Apoi a zis că dacă nu merg de bunăvoie, o să merg cu forţa", spune Baba. Cert e că, la chemarea celuilalt poliţist, a mai venit încă un echipaj, şi apoi încă unul, iar oamenii legii l-au încătuşat cu forţa. "Între timp, la geamuri şi la balcoane au apărut oameni care strigau poliţiştilor să mă lase în pace, că n-am făcut nimic. A coborât şi băiatul meu, Alex, desculţ şi în pijama. Şi el i-a întrebat pe poliţişti de ce mi-au pus cătuşe şi de ce mă lovesc, dar l-au luat şi pe el în primire. După ce i-au zis că aş fi accidentat trei maşini, i-au pus şi lui cătuşe şi l-au dus spre una din maşini".

Vin mascaţii!

Dumitru Baba afirmă că, deşi deja era încătuşat şi dus spre una din maşinile Poliţiei, la faţa locului a apărut şi o dubă cu angajaţi ai Detaşamentului de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă. Care, fără să pună vreo întrebare, au sărit să-l bată. "M-au doborât la pământ, mă loveau cu pumnii, cu picioarele, pe unde apucau. La un moment dat, cum eram întins pe jos, unul juca cu bocancii pe spinarea mea", susţine bărbatul.

Nici măcar faptul că în faţa blocului au coborât apoi soţia şi fiica lui Baba nu i-a făcut pe mascaţi mai delicaţi. "Pe nevastă-mea, care striga la ei să nu mai dea în băiat că e minor, au lovit-o cu piciorul în piept şi a căzut în noroi. Pe fetiţă a îmbrâncit-o unul cu atâta putere că a doborât-o şi pe ea", povesteşte Baba.

Într-un final, după circa 10-15 minute, bărbatul a fost băgat în dubă împreună cu fiul său, şi amândoi duşi spre sediu. "În dubă, l-au pus pe Alex cu burta pe scaun şi cu capul în jos, iar un mascat s-a aşezat peste el. Au continuat să ne lovească pe unde apucau. În cap, în piept, în spate".

"Audieri" cu bătaie

Atât tatăl cât şi fiul susţin că brutalităţile nu au încetat nici la sediul Poliţiei din Calea Aradului. Ba, dimpotrivă. Aici, nemaifiind atâţi martori, oamenii legii i-au bumbăcit fără să se mai sinchisească de ochii altora. "Deşi eram legat la spate cu cătuşele, mă loveau din când în când, ca şi cum s-ar fi plictisit dacă m-ar fi lăsat în pace. La un moment dat, am leşinat şi au aruncat peste mine cu o găleată de apă, din aia cu care se spală pe jos. Când mi-am revenit, am cerut să vină Salvarea, dar nu m-au luat în serios. Abia când au văzut că nu mă prefac s-au gândit să cheme o ambulanţă. Din cauză că eram legat foarte strâns, la maxim, mâinile mi s-au umflat. Au căutat cheia de la cătuşe aproape o oră. Nu ştiu dacă n-o găseau sau dacă au vrut să-şi mai bată joc de mine", povesteşte bărbatul.

Nici fiul lui n-a scăpat. "Poliţiştii mă tot loveau. Când am vrut să mă pun pe un scaun, mi-a tras unul o scatoalcă şi mi-a zis că ce tupeu am să mă aşez, că nu văd că murdăresc scaunul cu sânge, şi acolo stau oameni. Ca şi când eu eram animal... De fapt, aşa s-au şi purtat cu mine", spune Alex. "Când am aţipit, un poliţist m-a lovit şi mi-a zis că unde mă trezesc, că am venit la Poliţie ca să dorm?", spune băiatul, care susţine că un poliţist a vrut să-i ia o declaraţie, dar a refuzat. "Ştiam din filme că dacă-s minor nu au dreptul să-mi ia declaraţii decât în prezenţa părinţilor sau a unui avocat".

Şi tatăl a refuzat să facă pe placul poliţiştilor atunci când la sediu a sosit un echipaj de la Rutieră. "M-au pus să suflu în etilotest, dar am refuzat. I-am întrebat dacă m-au oprit în trafic sau dacă am încălcat legea circulaţiei, şi m-au lăsat în pace", spune bărbatul.

La spital, cu cătuşe

Baba afirmă că a scăpat de tortură abia duminică dimineaţa pe la ora 5, când la Poliţie a ajuns un echipaj al Ambulanţei care l-a transportat la Spitalul Judeţean. "Cei de pe Salvare le-au zis poliţiştilor că ar fi bine să-mi dea drumul, fiindcă nu mă prefac, dar mascaţii au acceptat să mă lase la spital doar însoţiţi de ei şi încătuşat. Când am ajuns la spital aveam cătuşele pe mâini, iar mascaţii abia mi le-au scos după ce un doctor le-a atras atenţia că la UPU (n.r. - Unitatea de Primire a Urgenţelor) sunt camere de supraveghere care înregistrează tot".

Bărbatul avea să afle că fiul său fusese reţinut la Poliţie încă cinci ore, până la ora 10. "Am aflat mai târziu de la nevastă că i-au dat drumul abia când a mers cu un avocat să-l scoată".

De duminica trecută, tatăl şi fiul sunt internaţi la Spitalul Judeţean. Primul la Neurologie, având la internare traumatism cranio cerebral şi multiple contuzii toracice. Alex la Chirurgie Maxilo-Facială, cu politraumatisme, contuzii, echimoze şi hematoame faciale, traumatisme la cap şi gât, contuzii abdominale şi toracice. Plus mâna stângă ruptă, imobilizată în ghips. "Poliţia a făcut o treabă bună, nu de mântuială. Numai că ne aduce bătuţi oameni care nu arată a infractori, în timp ce pe bătăuşi nu am văzut să ni-i aducă", a comentat mai în glumă, mai în serios, dr. Constantin Romanul, şeful secţiei de Chirurgie Maxilo-Facială.

Incident inventat

04 Adrian Bucur.jpgCiudat e că, deşi de obicei mediatizează orice incident minor, de data aceasta conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie n-a găsit de cuviinţă să procedeze la fel. Ba, s-ar putea spune, a avut chiar tentaţia să nege existenţa incidentului. "N-a fost niciun incident cu mascaţi sâmbăta trecută. Iar vorbim despre ceva ce nu există? Iar inventaţi?", a spus şeful Poliţiei Bihor, comisarul şef Adrian Bucur (foto), când - miercuri - la trei zile după consumarea faptelor, BIHOREANUL l-a abordat pe această temă. Pentru ca apoi, când reporterul a vorbit despre cele două victime internate la spital, să-şi amintească: "Ah, vorbiţi despre incidentul acela din Rogerius?"...

La fel de surprinzător a fost, însă, şi faptul că şeful Poliţiei a încercat să minimalizeze faptele, afirmând că ziariştii n-ar trebui să le dea importanţă, întrucât cel bătut ar fi un infractor. "Pe traficantul ăla de ţigări îl credeţi?", a întrebat comisarul şef, referindu-se la un episod petrecut cu aproape zece ani în urmă, când "traficantul" - dimpotrivă - a denunţat doi ofiţeri de poliţie corupţi, care au şi ajuns de altfel după gratii.

După care, fără alte explicaţii, a "orientat" reporterul către un coleg mai mic în funcţie: comisarul Alin Haniş, adjunct al şefului Poliţiei Municipiului.

Ba traficant, ba beţiv

04 Alin Hanis.jpgNici Alin Haniş (foto), însă, nu a fost mai generos cu informaţiile. Arătând că, în realitate, Dumitru Baba a fost reţinut pentru că ar fi lovit, conform spuselor patronului clubului Dives, două maşini, iar apoi s-ar fi opus reţinerii, făcându-se astfel vinovat de ultraj, ofiţerul a refuzat să dea alte amănunte. Nici câţi poliţişti au fost mobilizaţi pentru reţinerea "traficantului", nici ce maşini ar fi accidentat acesta şi unde. Nimic. "Poliţia a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea cu privire la o infracţiune de ultraj, astfel că nu pot da niciun fel de informaţii din dosarul penal. Vorbiţi cu procurorii!", a cerut Haniş.

Peste încă două zile, însă, poliţiştii au fost ceva mai vărbăreţi. Şeful Poliţiei a formulat un punct de vedere oficial. "Poliţiştii au acţionat regulamentar, iar eu nu pot fi decât de acord cu atitudinea lor fermă atât timp cât cetăţeanul respectiv a refuzat legitimarea, a refuzat recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, a atacat poliţişti şi a vrut să le rupă hainele. Poliţiştii trebuie să acţioneze ferm, şi aşa vor acţiona şi pe viitor", a declarat comisarul şef Adrian Bucur. Completând că adevăratul agresor e Baba, iar poliţiştii pot proba acest lucru, deoarece bărbatul a ultragiat un mascat. În ce a constat ultrajul, o spune avocatul "vinovatului", Bogdan Meşter: "Se reclamă faptul că l-a muşcat pe unul dintre mascaţi de... penis".

Orbiţi de furie

În condiţiile în care victimele şi oamenii legii au versiuni contradictorii, martorii care au asistat la scenele de groază dau dreptate, totuşi, victimelor. Iar asta fără excepţii. Şi nu e vorba de indivizi certaţi cu legea, ci de persoane de toate vârstele şi ocupaţiile, de la pensionari, foşti ofiţeri de armată şi profesori, până la copii de 10-12 ani.

04 Corina Baba (mare).jpg"Când am coborât şi am zis poliţiştilor să nu mai dea în băiat, un mascat m-a lovit în piept şi am căzut pe jos în noroi", spune Corina Baba (foto), mama lui Alex. Femeia afirmă că, fiindcă bărbatul său era învinuit că ar fi lovit două maşini, a încercat să le demonstreze poliţiştilor că se înşală. "Au venit vecini cu lanterne şi, împreună cu poliţiştii, au verificat maşina noastră, care era în parcare. Au văzut că nu avea nici măcar o zgârietură. Apoi au verificat toate maşinile de pe stradă şi au văzut că niciuna nu era lovită. Dar totuşi l-au încătuşat şi l-au bătut!", acuză femeia. "Când am mers la Poliţie şi am cerut să facă poze maşinilor, poliţiştii au refuzat. Parcă nici nu le mai păsa dacă soţul meu era vinovat sau nu. Doar auzeam cum dădeau în el", spune Corina Baba.

Mai grav, adaugă femeia, este că brutalităţile poliţiştilor au continuat şi după încătuşare. "Înţelegeam dacă îi loveau până i-au imobilizat. Dar apoi, când nu mai mişcau, de ce au dat în ei? Numai fiindcă-s animale şi atâta ştiu?".

Ca orice mamă, femeia e hotărâtă să nu-i ierte pe poliţişti, mai ales că i-au bătut copilul. "Cu el ce-au avut? De ce l-au ţinut în cătuşe? De ce, când l-am scos din mâinile lor, pijamaua cu care era îmbrăcat e plină de sânge?"...

Bătăuşi fără motiv

04 Alexandru Suciu.jpgUnul dintre oamenii care au asistat ca martori afirmă că, după cum s-a desfăşurat întregul incident, nu poate concluziona decât că poliţiştii au abuzat de forţa pe care le-o dă "haina statului". "Sunt om bătrân, da' aşa ceva n-am mai văzut. Eu nu ştiu dacă poliţiştii încearcă să-l scoată pe vecinul meu că a fost beat sau agresiv, dar ştiu ce am văzut cu ochii mei. Baba n-a fost beat, n-a lovit nicio maşină şi nici nu s-a opus la arestare, ci a vrut numai să-şi sune nevasta. De acolo a pornit tot scandalul, că poliţiştii nu l-au lăsat şi apoi l-au legat şi au dat în el ca în sacul de box", povesteşte Alexandru Suciu (foto), cel pe care Baba a vrut să-l ferească de nervii lui Puffy. "Singura vină a omului a fost că a încercat să mă ajute. Eu sunt operat la faţă şi dacă m-ar fi lovit, nu ştiu ce s-ar fi întâmplat cu mine", zice bărbatul, adăugând: "Dacă Baba ar putea fi acuzat de ceva, este că a strigat. Dar cine nu strigă când e bătut?".

Un fost ofiţer, Ioan Moisa, atestă şi el că poliţiştii au făcut exces de brutalitate. "Eu n-am mai văzut ca pentru imobilizarea unui singur om să vină şase maşini de Poliţie. Am văzut când un mascat a lovit-o pe fetiţa lui Baba şi a trântit-o la pământ. Ăştia sunt ca gorilele. De peste zece ani stau în blocul acesta şi n-am auzit ca vecinul nostru să fi fost agresiv cu cineva. Şi chiar dacă ar fi fost, după ce l-ai imobilizat de ce îl mai baţi?".

O altă martoră, Diana Stanciu, este la fel de categorică. "La un moment dat, când am văzut sălbăticia ce se întâmpla, din reflex era să sun la Poliţie. Apoi mi-am dat seama: să chem Poliţia ca să-i potolească pe poliţişti?". Tânăra susţine că de la balcon a încercat să-i convingă pe bătăuşii în uniforme să se oprească, dar unul din poliţişti i-a răspuns: "Ce p... mă-tii vrei? Hai jos dacă vrei şi tu!".

La judecată

În timp ce şefii Poliţiei au sesizat Parchetul Oradea cu privire la faptul că Dumitru Baba s-ar face vinovat de ultraj - însă în mod ciudat au renunţat ca prin minune să-l acuze şi de aşa-zisa accidentare a două autoturisme -, familia bărbatului a angajat un avocat pentru a obţine tragerea la răspundere a subofiţerilor şi, eventual, a ofiţerilor implicaţi.

04 Bogdan Mester_1.jpgVinerea trecută, prin intermediul avocatului Bogdan Meşter (foto), Baba a depus la Parchetul Bihor o plângere "împotriva a 12 autori necunoscuţi din cadrul Poliţiei judeţului, cerând identificarea şi tragerea lor la răspundere" pentru comiterea mai multor infracţiuni. Prima acuză e cea de purtare abuzivă, deoarece bărbatul şi fiul său au fost loviţi fără să fi existat "o situaţie de absolută necesitate care să îndreptăţească poliţiştii să aplice lovituri şi să imobilizeze cu cătuşe". O a doua învinuire e cea de cercetare abuzivă, căci "nu au existat indicii temeinice că persoana reţinută a săvârşit o faptă sancţionată de legea penală".

A treia se referă la tortura aplicată de oamenii legii. Astfel numiţi deşi uneori pare că, dimpotrivă, sunt nişte sălbatici fără altă lege decât cea a pumnului...


PRECEDENT
Săltat din greşeală

Nu este prima dată când orădenii reclamă excesele poliţiştilor, printre cei recent păţiţi fiind şi un tânăr om de afaceri, Sebastian Ivan, patronul unei firme de amenajări interioare şi al unui salon de cosmetică.

În urmă cu un an, poliţiştii l-au săltat în plină zi, pe bulevardul Dacia, fără să-i spună ce acuzaţii i se aduc. "Mascaţii de la Detaşamentul de Intervenţie Rapidă al Poliţiei m-au blocat în trafic, au ieşit din dubă şi au început să ţipe să opresc motorul şi să le dau cheia maşinii. Cum nu am vrut, mi-au luat-o ei cu forţa", a declarat tânărul la vremea respectivă.

Situaţia s-a limpezit abia după ce Ivan şi-a chemat avocatul, în faţa căruia poliţiştii au dat înapoi. "Mi-au spus că a fost o greşeală", a povestit tânărul care, deşi iniţial a intenţionat să-i reclame pentru purtare abuzivă, în cele din urmă a renunţat să depună plângerea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
lasilor
cu oamenii de rind sinte-ti agresivi! Cind grecu si echipa v-a blocat v-ati c...t pe voi de frica!!!!!!!! De ce nu aveti curajul sa-i luati pe ei la bataie??????????? fiindka aia va rezolva in 2 minute !!!!!!!!!!!! iar referitor la D-nul Inspector sef BUCUR ADRIAN, se stie bine k e omul care ii sustine pe echipa lui NEGUS!!!!!!!! Asta-i adevarul!!!!!!!!!
Postat 12 Octombrie 2010, 10:27 de marin
Nu treuiau batuti in asha hal
Pufi e cu capu pe sus si a facu tpe shmecherul ,am vazut ca e un om batran cu a mai cometat , si daca ar fi zis baba ceva nu trebuia batutu in asha hal mai ales si pe baiat, ce a fost acol nu se stie , parerea mea politisti aia corupti trebuie sanctionati
Postat 02 Octombrie 2010, 09:31 de ras
ali baba esti prost
bai ali baba trebuie sa fii tare prost daca dupa ce toti vecinii au vazut de la balcoane ca il bateau nejustificat, tu tot mai crezi ca "o fi facut el ceva"- asta ii mentalitate tipic securista.ce putea face ca sa fie necesara prezenta a 6 echipaje de politie? ce "o fi facut " fetita de 14 ani de o trebuit sa o tranteasca si pe ea de pamant politia, dar baiatul care pare abia un copil iesit din pubertate, ce "o fi facut" de o trebuit sa il bata pana a doua zi dimineata la ora 10. intr-o tara normala cu oameni normali (lucru care nu se poate spune despre ali baba) politia nu impune legea prin violenta, doar derbedeii se bat. deasemenea intr-o tara normala politistii sunt testati psihologic pe bune si au iq peste 70, nu ca la noi.ca sa bati un om imobilizat, indiferent de motive trebuie sa fii cel mult un animal.
Postat 30 Septembrie 2010, 21:59 de orsi
da
pentru mine ,concluzia este ca atunci cind vad un politist e mai bine sa o iau in directia opusa . Caci cei pe care noi ii platim din taxele noastre sa ne protejeze nu o fac , ba mai mult risti sa iti dea in cap daca asa vor ei . Si totul legal pentru ca ei au uniforma si legea e de partea lor . Ca o mafie in uniforma .
Postat 30 Septembrie 2010, 21:26 de rick
La piovra
Uite ma Garcea violentul stie s-a scrie.Din salariul lunar construiti vilele luxoase domnilor ? Var trebui voua un Cattani s-a picati cu toata maffia balcanico locala.
Postat 30 Septembrie 2010, 17:09 de La piovra
esti o javra
acest ali baba..ii exact ca pisatu ala de negus.....pornesc amandoi un scandal...apare politia ...ii imoaie putin ....dupa care merg sa se planga la ziar! Sunt absolut convins ca nu ar fi venit atatea echipaje ....daca el ar fi vbit frumos si s-ar fi comportat......civilizat:) Felicitari politiei pt ca au actionat cum trebuie.....nu mai trebuie lasati toti mucoshii sa-si faca de cap!!!!
Postat 30 Septembrie 2010, 15:37 de ali baba
count display

FOTO BIHOREANUL

 • Urmaşii Marii Uniri îşi cinstesc înaintaşii: În Chioag a fost dezvelită o placă în memoria săteanului care s-a dus, în 1918, la Alba Iulia (FOTO)
 • Cartea 'România, te iubesc' a fost lansată la Oradea. Jurnalistul Alex Dima: „Aici este dovada că se poate!” (FOTO/VIDEO)
 • Drumul nou dintre Oradea şi Sântandrei, deschis circulaţiei. Cei doi primari au anunţat noi investiţii în traficul dintre cele două localităţi (FOTO/VIDEO)
 • Zăpada face ravagii în Bihor: 79 de localităţi fără curent, peste 28.000 de cetăţeni afectaţi! (FOTO)
 • A venit zăpada! Utilajele RER Vest au ieşit pe străzile Oradiei (FOTO)
 • „Lumea contemporană. Puncte de vedere”: La Muzeul Țării Crișurilor a fost vernisată expoziția de sculptură a artistului Ovidiu Pascu (FOTO)
 • Gala Premiilor lui Bihorel 2018. Petrecere cu poante video, caricaturi şi concert Compact la Majoratul BIHOREANULUI. Vezi câteva momente! (FOTO / VIDEO)
 • Campionul K1 Adrian Maxim, prins de procurorii DIICOT Oradea cu un kilogram de cannabis. Sportivul a fost arestat şi trimis în judecată (FOTO)
 • Patriotul Ervin: Cine este orădeanul care a inaugurat Podul Centenarului cu o Dacie tricoloră (FOTO)
 • Două zile de reduceri: S-a deschis KiK, la ERA Park Oradea! (FOTO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON