URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Aprilie 2020, 08:01

Teroare la bloc: Un tânăr drogat din Oradea îşi terorizează vecinii de bloc, care se tem chiar şi să-l reclame

Teroare la bloc: Un tânăr drogat din Oradea îşi terorizează vecinii de bloc, care se tem chiar şi să-l reclame ÎNSEMNAŢI. Unul dintre vecinii cu care orădeanul de 30 ani a ajuns în conflict s-a trezit cu un cuţit înfipt în vizorul uşii, urmele înţepăturilor fiind vizibile. Şi nu e singurul, căci şi alţii s-au plâns de el la Poliţie după ce s-au trezit cu uşile zgâriate
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zilele trecute, un orădean din Rogerius posta la intrarea în bloc un afiş prin care îşi avertiza vecinii să-şi protejeze copiii de un locatar care i-ar ademeni cu etnobotanice. 

Cu aceeaşi problemă se confruntă, a aflat BIHOREANUL, şi locatarii unui bloc din celălalt capăt al oraşului, în Nufărul, unde un fost muşteriu al poliţiştilor Antidrog, condamnat deja ca dealer şi cunoscut consumator de etnobotanice, a băgat groaza în vecini într-atât încât, de teamă să-şi dea vreunul singur numele, oamenii au ajuns să-l pârască la Poliţie printr-o petiţie colectivă...

Abonat la parchet

Gălăgie, bătăi, ameninţări, scandaluri! Consumatorii de substanţe interzise pot deveni vecini de coşmar, au constatat locatarii unui bloc de pe Aleea Peneş Curcanul, care trăiesc într-un stres continuu din pricina unui tânăr cu astfel de probleme. 

Bărbatul de 30 de ani locuieşte într-un apartament la parter şi e client obişnuit al poliţiştilor, pentru scandaluri, distrugeri, consum şi trafic de etnobotanice. De altfel, anul trecut a şi fost condamnat la 5 luni de închisoare cu suspendare pentru trafic, într-un dosar al DIICOT Oradea, iar apoi a încasat încă o pedeapsă cu suspendare, pentru refuz de recoltare de probe biologice deoarece în decembrie 2018, drogat la volanul BMW-ului său, s-a izbit de o altă maşină. 

Putea chiar să provoace o tragedie, fiindcă era atât de ameţit încât după izbitură a adormit cu capul pe volan, iar poliţiştii abia au reuşit să-l scoată din maşină şi să-l facă să vorbească. "Avea un comportament nefiresc, vorbea neclar, avea stări de confuzie şi părea foarte epuizat", se arată în motivarea sentinţei prin care Judecătoria Oradea l-a condamnat la 1  an, 1 lună şi 20 zile închisoare, dar tot cu suspendare. 

Răzbunare cu cuţitul

În ciuda problemelor penale, tânărul a continuat să se drogheze, terorizându-şi vecinii cu scandalurile pe care le isca sub influenţa substanţelor interzise. Oamenii au încetat să-şi lase copiii afară, iar femeile au ajuns să intre de multe ori în bloc doar în grup sau însoţite, fiindu-le teamă chiar şi în propriile apartamente. 

Nu fără motiv. Toamna trecută, de pildă, unul dintre vecinii cu care bărbatul a intrat în conflict s-a ales cu bătaie, iar câteva zile mai târziu s-a trezit cu un cuţit înfipt în vizorul uşii. În apartament se aflau, atunci, soţia şi copilul mic al victimei, care s-a speriat atât de rău încât întreaga familie a ales să se mute.

Bărbatul a fost dat de locatari de mai multe ori pe mâna poliţiştilor, însă degeaba. Problemele au rămas, ba chiar s-au înmulţit, căci după ultima reclamaţie s-a răzbunat, crestând uşile "pârâcioşilor" cu cuţitul. 

Anonimă în anchetă

Speriaţi, oamenii i-au dat pace şi au încercat să se ferească din calea sa. Recent, însă, a comis-o din nou: într-un acces de furie, şi-a dat foc hainelor din dulap, fiind cât pe ce să provoace un incendiu şi stârnind, din nou, revolta locatarilor, care iar au cerut ajutorul poliţiştilor. Doar că, de teama unei noi răzbunări, au făcut-o într-o formă mai puţin obişnuită, trimiţând o petiţie colectivă, în numele întregului bloc, motiv pentru care, pentru a-i proteja, BIHOREANUL a ales să nu le publice nici adresa, nici vreun nume, păstrând în anonimat chiar şi numele scandalagiului. 

În sesizare, zic surse judiciare, oamenii au povestit toate incidentele provocate în ultima perioadă de vecinul lor şi au solicitat luarea unor măsuri împotriva acestuia. Cazul este anchetat de Poliţia Municipiului Oradea, iar potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, poliţiştii de proximitate au început deja audierile. 

Poliţiştii i-au vizitat pe toţi locatarii, chiar şi pe tânărul care, între timp, ar fi poposit pentru câteva zile într-o secţie de dezintoxicare, dar deocamdată nu au formulat vreo acuză împotriva lui. Rămâne de văzut dacă oamenii vor avea curaj să-şi susţină, cu nume şi prenume, petiţia depusă, pentru ca poliţiştii, la rândul lor, să-l poată sancţiona pe scandalagiu pentru faptele sale. Ori vor da în spate, din nou, de teamă să nu-şi înfurie vecinul "ameţit", lăsând, pentru a nu ştiu câta oară, un iresponsabil să facă legea...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
7,62
Un cartush 7,62 mm nu costa mult!! Il platesc eu!!!
Postat 03 Aprilie 2020, 12:28 de AnaConda
Judecatorii de vina
Daca reclami la politie te poti astepta sa-ti dea numele la agresor fara nici o etica din partea politistului. Judecatorii incurajeaza prin faptul ca dau sentinte cu suspendare sa repete infractorul faptele. Trebuie luat un baross si lovit in spondiloza,asa el se va pune pe scaun de unde nu se va mai ridica.
Postat 02 Aprilie 2020, 18:49 de Boron
Nesperat
Este vecin cu mine. Mereu se uita dupa mine unde merg, cu cine,la ce ora ajung acasa. In momentul in care e sub influența drogurilor urla dupa mine indiferent de ora. Parerea mea e ca daca pana acum politia nu l-a inchis, nici de acum in colo nu o va face
Postat 02 Aprilie 2020, 15:39 de Alexandra1304
Jenant
Dacă statul e incapabil, chiar nu se găsesc în bloc 3-4 vecini să îl convoace pe individ la o ședință de scară?
Postat 02 Aprilie 2020, 12:26 de Phoenix
Muierilor
Nu se gaseste niciunu cu coloana vertebrala acolo?
Postat 02 Aprilie 2020, 10:03 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON