URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Martie 2011, 18:13

Ţeapă la asigurări: Fuga de răspundere

Ţeapă la asigurări: Fuga de răspundere LOVIT DIN TOATE PĂRŢILE. Pe lângă faptul că a fost lovit din spate de o şoferiţă neatentă, iar izbitura l-a împins în maşina din faţa sa, Marius Petruţ (medalion) a mai fost "lovit" şi de firma de asigurări Carpatica, ce refuză să-l despăgubească, susţinând, contrar poliţiştilor, că el ar fi fost de vină pentru dubla tamponare, întrucât... circula cu viteză prea mare
0 clipuri
0 audio
0 fisiere
La fel ca rovinieta, taxa plătită degeaba de şoferi pentru a circula pe drumuri bune, şi asigurările obligatorii ale autoturismelor au ajuns o durere de cap. Nu de puţine ori asiguraţii se văd păgubiţi de cei cărora le cotizează anual sute de lei.

Aşa se simte orădeanul Marius Petruţ, care a fost tamponat de o şoferiţă cu asigurare la Carpatica. Deşi femeia era cu plăţile la zi, omul a fost nevoit să-şi repare maşina pe banii proprii şi să-şi asume o vină pe care nu o are.

Vină recunoscută

02-marius-petrut.jpgAnul trecut, pe 26 mai, Marius Petruţ (foto) se îndrepta cu autoturismul său Opel Corsa dinspre centrul oraşului spre Nufărul. Era puţin trecut de ora 17, când mulţi orădeni merg spre casă, aşa că traficul era aglomerat. La un moment dat, cel din faţa sa a frânat, la fel a făcut şi Marius, însă şoferiţa unui Nissan din spatele său n-a mai apucat. Aşa că l-a lovit. Din impact, Opelul lui Marius a intrat în Volkswagen-ul din faţa lui.

Echipajul Poliţiei Rutiere sosit la faţa locului a stabilit că vina o poartă şoferiţa Nissanului, pentru că nu a respectat distanţa corespunzătoare între autoturismul ei şi cel din faţă, culpă pe care şi femeia şi-a şi recunoscut-o. Drept urmare, şi-a dat asigurarea încheiată cu Carpatica celorlalţi doi şoferi, ca să-şi repare autoturismele. Dacă maşina în care Marius a intrat era puţin atinsă, în schimb Opel-ul său era buşit şi în spate, şi în faţă.

Verdict: vinovat!

A doua zi, Marius s-a dus la Carpatica pentru a depune cererea de despăgubire. "Au evaluat pagubele şi mi-au spus că mă despăgubesc", spune el. Ulterior, însă, a fost informat de asigurator că se va face o expertiză judiciară, iar apoi a primit o nouă notificare: cererea îi era refuzată, deoarece Carpatica nu crede că evenimentele s-au petrecut aşa cum au declarat şoferii şi cum au consemnat poliţiştii în procesul-verbal. Societatea dă vina taman pe Marius, spunând că el nu a respectat limita legală de viteză.

Ce legătură putea avea viteza lui cu tamponarea, nimeni nu i-a explicat, în condiţiile în care normele rutiere condamnă, în asemenea situaţii, şoferul care nu respectă distanţa legală şi care tamponează din spate. Iar tamponarea dintre Marius şi maşina din faţa sa s-a petrecut din cauză că a fost împins tot din spate, nu pentru că n-ar fi frânat.

Nemulţumit, Marius s-a adresat Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, autoritatea care controlează firmele de asigurări. Dar şi de aici a primit acelaşi răspuns cu cel dat de Carpatica.

Ultima speranţă

Reprezentanţii locali ai firmei au dat aceeaşi explicaţie şi BIHOREANULUI. "S-a făcut o expertiză pentru respectivul eveniment, datorită neconcordanţelor constatate în declaraţii. Concluzia a fost că accidentul nu se putea întâmpla aşa cum au declarat cei doi şoferi", spune inspectorul de daune Emil Ciorba. Cât despre procesul-verbal întocmit de poliţist, firma de asigurări spune că nu poate fi sigură nici de veridicitatea acestuia.

Între timp, orădeanul şi-a reparat maşina din propriul buzunar, plătind 5.000 de lei, iar acum încearcă să-şi recupereze banii. A chemat Carpatica la conciliere, însă firma şi-a menţinut poziţia. Acum vrea s-o acţioneze în judecată. "Poate ne face instanţa dreptate", spune Marius. Care, din toată păţania, a învăţat că indiferent de banii pe care un şofer îi plăteşte societăţilor de asigurări, acestea nu vor fi niciodată la dispoziţia clienţilor. Păcat însă că de fraieri pică nu aceşti clienţi, ci aceia care au ghinionul să fie loviţi de ei...


NU CU EI!
Fuga de Carpatica

Mulţi dintre patronii de service-uri auto din Oradea care au lucrat cu firma Carpatica au renunţat la acest contract. Aşa a făcut şi Stelian Cherecheş, patronul Oradexim. "Am renunţat la contractul cu Carpatica pentru că au altfel de standarde de evaluare a daunelor. Dacă acestea costă, de exemplu, 10.000 de lei, ei acordă doar 5.000. Am mai păţit şi că am făcut reparaţii, iar după trei luni ne-au înştiinţat că nu plătesc nimic, fiindcă nu cred declaraţiile şoferilor", spune Cherecheş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Nu este adevarat!
Nu este adevarat! Intr-o saptamana am fost despagubit.
Postat 14 Mai 2011, 19:08 de Mrian
carpatica teapa pe fata!!!
Carpatica o teapa pe fata data romanilor!! am un prieten care a avut un accident pe calea Densuseanu ,un tip cu o dacie a virat stinga pe linia continua si ia taiat calea .la lovit cal la 80 km /h accident cu distrugerea totala a masinilor a venit Smurdul si ia dus la urgente pe ambi soferi cel din dacie si-a recunoscut vina politia la fata locului a intocmit procesul verbal dar Carpatica a negat totul;a spus in urma expertizei ca nu e adevarat nimic.nici Salvarea nici Politia nu spune adevarul .feriti-va de Carpatica !!!! e mai rau ca FNI ul sau Caritasul !!!
Postat 24 Martie 2011, 00:29 de ciobi68
.....
Se stie de mult CA CArpatica e firma de dugheana. Oricum, dupa mine, as schimba sistemul. De ce sa umblu eu dupa ei? Sa umble ala care m-a lovit. E prea aiurea asa...vine Loaza, ma loveste si isi vede de treaba, senin. Sa umble el dupa reparat si recuperat banii..Asa, cei care isi fac asigurari ieftine, s-ar gandi de doua ori inainte de a semna cu rahatzii de la Carpatica.
Postat 23 Martie 2011, 23:15 de daisycutter
ANTI CARPATICA
aceasta firma de asigurari este sub orice critica. Ar trebui sa NU MAI AIBA LICENTA DE FUNCTIONARE. M-a lovit o individa care a intrat pe rosu - lucru confirmat si de martori si de politist si de catre aceasta fata care a semnat procesul verbal A doua zi - la Carpatica acestia au convins-o sa conteste procesul verbal si sa spuna ca nu este din vina ei. La 2 luni de la accident cand am anuntat-o ca o dau in judecata, ii cere daune si i-am aratat certificatul medical s-a inmuiat si si-a recunoscut din nou vina. Toate astea s-au intamplat la sfaturile unor nespalati de la CARPATICA. Mi-ar place sa se tavaleasca in chinuri totzi slugoii de la CARPATICA.
Postat 23 Martie 2011, 10:39 de ANTI CARPATICA
asigurare
Locuiesc de 23 de ani in Danemarca dar aici nu se poate intampla asa ceva.Daca cineva are un accident in care masina este avariata,nu este cazul sa intervina politia numai daca sant cazuri grave cu raniri sau pierderi de vieti omenesti.In rest,problema se rezolva de catre companiile de asigurari a celor implicati si in mod operativ.I-mi pare f.rau sa constat ca ceeace ce a-ti relatat este specific Romaniei care probabil nu are o legislatie suficient de efectiva in domeniul asigurarilor,atat pentru asigurat cat si pentru asigurator.
Postat 23 Martie 2011, 10:31 de cristioreanul
sa ne dea macar telemea
Din descrierea modului in care s-a produs evenimentul rezulta ca reclamantul Marius era "in miscare" in clipa tamponarii. Conform Legii el este vinovat pentru tamponarea cu masina din fata lui. Doar tamponarea din spate pe care a suferit-o, trebuie despagubita de catre Carpatica. Iata cum se vede ca nici reclamantul si nici autorul articolului de mai sus nu cunosc Legea. Iar mai departe cine stie ce a fost in realitate... In alta ordine de idei, firma de asigurare pomenita in articol se pare ca are probleme serioase si ca o asteapta clipe grele, dar acest exemplu nu este concludent tocmai pentru ca participantii stiu doar un singur lucru: orice s-ar intampla ei vor bani ca si cum ar avea asigurare casco...
Postat 23 Martie 2011, 10:18 de Ciobanesc-Carpatica
si astra e la fel
stati numai linistiti ca si cei de la astra procedeaza la fel... atat cu asiguratii cat si cu service-urile. Asa k.... aceasta este regula in asigurari... iei banu si nu repari... decat daca ii dai in judecata.
Postat 23 Martie 2011, 09:05 de anonim
Idem
Lovit de o soferita cu asigurare la carpatica si de 3 luni de zile stau cu masina lovita pentru ca refuza sa desbagubeasca pe motivul ca eu sunt vinovat si nu ea!!!!FUGITI DE CARPATICA iar daca aveti ghinionul sa va loveasca unul cu o astfel de asigurare nu acceptati amiabila in nici un caz si mergeti la politie dupa care cereti banii de la faptas!!!!
Postat 23 Martie 2011, 01:14 de Raul Took
partinitori
Asta e un articol marca Bihoreanul? Nu v-ati primit publicitatea? Eu am fost lovit de cineva cu asigurare la Carpatica, si n-am avut niciun fel de problema, si anul urmator mi-am facut si eu acolo, pentru ca au cele mai bune preturi. Nu mi se pare corect articolul-daca Comisia se supraveghere a asigurarilor a dat acelasi raspuns, ce mai vreti? De ce sustineti clientul? Pentru ca e la moda sa lovim in banci si in firme de asigurari???
Postat 22 Martie 2011, 22:51 de Le Buic
furher1981@yahoo.com
Carpatica e tzeapa pe fata. Crezi ca faci o afacere cu ei ca is ieftini dar pt o economie de cativa lei risti sa dai faliment....plus ca soferii te iau de gat daca le arati polita carpatica...e ca si cum nu ai avea :))
Postat 22 Martie 2011, 21:37 de marius titus
documentati-va
rog bihoreanul sa faca o documentare privitoare la acesta societate asiguratoare; patroni, sustinatori din umbra. se pare ca in tara aceasta numai daca-i improsti mediatic cu noroi pe hotii cu acte in regula ai castig de cauza
Postat 22 Martie 2011, 20:52 de opinia publica
mersi
bine ca mi-ati spus, ca sa stiu ce firma de asigurari sa ocolesc.
Postat 22 Martie 2011, 20:28 de eu
NU CARPATICA ASIGURARI
Si eu am fost lovit de un TIR cu asigurare la Carpatica. Am umblat si am facut scandal de mi-au sarit capacele pana am rezolvat. Va recomand sa nu incheiati polite la Carpatica. Sunt neseriosi. Faptul ca directoarea locala este si singurul inspector de daune spune totul...
Postat 22 Martie 2011, 18:26 de Ciprian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON