URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Februarie 2013, 18:12

Ţeapă de Impact: Dezvoltatorul cartierului Europa, acuzat că a "tunat" oraşul cu 22 milioane euro

Ţeapă de Impact: Dezvoltatorul cartierului Europa, acuzat că a "tunat" oraşul cu 22 milioane euro ASOCIAT CU DUŞMANUL. De peste 6 ani, Teodor Sarca se războieşte cu firma care l-a obligat să plătească 10.000 de euro în plus pentru locuinţa din cartierul Europa. Hotărât, omul a cumpărat chiar şi acţiuni la Impact, dar nu de plăcere, ci ca să aibă "din interior" informaţii despre companie
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vile la preţ de apartamente comuniste. Astfel îşi laudă compania Impact cartierul Europa, construit lângă Universitate. În realitate, afacerea are la origine un tun imobiliar pe spinarea oraşului, spun reprezentanţii Primăriei, care au denunţat firma pentru înşelăciune.

Motivul? Cartierul a fost ridicat pe 130 de hectare primite în folosinţă gratuită cu condiţia ca firma să vândă casele la cel mult 335 euro metrul pătrat. Impact n-a respectat însă înţelegerea şi, uzând de diverse tertipuri, a umflat preţurile, lăsând municipalitatea şi fără terenul pentru care acum se consideră păgubită cu peste 22 milioane de euro.

Vile la tot cartieru'

Afacerea Impact a început în Oradea în iulie 2004, când primar era Petru Filip, iar Administraţia Patrimoniului Imobiliar încheia cu societatea bucureşteană un acord-cadru de asociere. Firma părea serioasă: înfiinţată în 1991 şi listată la bursă din 1996, deţinea clădiri de birouri şi spaţii comerciale, dar şi proiecte rezidenţiale în derulare în 5 oraşe mari, inclusiv în Bucureşti, unde deţine cunoscutul ansamblu Greenfield.

Conform înţelegerii, Impact se obliga să ridice în 4 ani 312 locuinţe pe 129.080 mp din terenul primit în folosinţă gratuită până la finalizarea investiţiei. Societatea urma să vândă casele cu maxim 335 euro/mp, cu posibilitatea ca beneficiarii să le achite în rate. Primăria se obliga în schimb să asigure pe propria cheltuială racordarea la apă, electricitate şi gaz, să amenajeze drumuri de acces şi să ajute cumpărătorii stabilind un preţ mic pentru terenul aferent construcţiilor: doar 16 euro/mp.

Pentru încălcarea obligaţiilor, contractul prevedea sancţiuni drastice. Dacă firma nu finaliza cartierul în cei 4 ani ori dacă Primăria nu termina la timp racordarea la utilităţi, fiecare parte trebuia să achite asociatului prejudiciat penalităţi de 0,2% pe zi din preţul terenului care, chiar şi la 16 euro/mp, valora peste 2 milioane euro. Pe de altă parte, dacă antreprenorul era prins că vindea casele cu mai mult de 335 euro/mp, contractul trebuia reziliat, iar Impact să achite despăgubiri Primăriei.

Afară-i vopsit gardul

Compania şi-a încălcat obligaţiile încă de la început. Preţul de vânzare a locuinţelor a fost umflat cu lucrări inventate, clienţii ajungând să cumpere locuinţele chiar şi la dublul limitei de 335 euro/mp. Unul dintre păţiţi este Teodor Sarca, care şi-a cumpărat apartamentul în 2005 şi a aflat că a fost tras în piept după 2 ani: pe lângă preţul stabilit pentru construcţia casei, firma îi băgase în contract şi aşa-zise lucrări suplimentare pentru pregătirea terenului, în valoare de 10.000 euro. "Era o clauză în contract cum că accept acele lucrări. Dar de unde să fi ştiut atunci că ele sunt doar o găselniţă?", se întreabă bărbatul care, chiar şi aşa, se putea considera totuşi norocos. Asta fiindcă un an mai târziu, în 2006, un alt client plătea de două ori mai mult pentru aceleaşi lucrări "impuse de structura solului", la acelaşi tip de locuinţă!

Revoltat, Sarca a cerut Primăriei încă din 2007 să sancţioneze firma pentru încălcarea asocierii şi să-i ajute pe orădenii puşi suplimentar la plată. Însă, zice el, edilii de atunci nu erau deloc interesaţi de problemele oamenilor. "Răspunsurile invariabile pe care le-am primit sub semnătura directorului AIO Marcel Boloş au fost că scopul principal al asocierii era edificarea cartierului, nu preţul. Eu ce să mai zic în cazul ăsta? Să spun ce se vorbea, că primarul de atunci a primit o casă comision?", zice Sarca. Cert e că fără sprijinul Primăriei, care ar fi putut confirma că Impact îşi înşela clienţii, dar în realitatea ţinea secret contractul cu compania, Sarca a pierdut procesul.

Protest în campanie

Orădeanul şi-a continuat însă războiul cu firma. Pentru a-i demonstra reaua-credinţă, în primăvara lui 2008 a recurs la un şiretlic, cerând să i se vândă încă o locuinţă, la preţul de 335 euro/mp. Întâi, în nume propriu, iar apoi în numele tatălui său. Ambele cereri i-au fost respinse. "Au motivat, vezi Doamne, că eram în proces cu ei", spune orădeanul.

Dar, având dovada refuzului firmei Impact de a-şi respecta obligaţiile asumate privind preţul de vânzare, omul a deschis un nou proces, chemând de astă dată ca parte şi Primăria. "Şefilor din Primărie nu le-a păsat până când am cerut aprobare să protestez în faţa instituţiei cu o pancartă pe care să scrie «Mafia PDL a dat mâna cu mafia Impact». Rapid, am fost căutat şi mi s-a spus că Primăria mă va susţine în proces. Se apropiau alegerile locale şi puteam strica imaginea partidului, aşa că ar fi promis orice!". În final, a renunţat totuşi la proces. "S-a schimbat primarul şi, ca prin minune, s-a schimbat şi atitudinea funcţionarilor: au început să verifice neregulile de la Impact".

Efect întârziat

Primele probleme ale firmei au fost atestate oficial în 2009, tot în urma unei sesizări făcute de Sarca, de astă dată către Camera de Conturi Bihor: un prejudiciu de 1,5 milioane euro, bani care, conform auditorilor, trebuiau încasaţi de Primărie de la Impact ca penalităţi pentru nefinalizarea lucrărilor din cartier în cei 4 ani prevăzuţi în contract, adică de la 1 august 2004 până la 6 august 2008. Cum era de aşteptat, firma n-a vrut să plătească, iar cazul a ajuns la Tribunalul Bihor, unde e pe rol.

Apoi, în 2011, fiindcă parteneriatul nu a mai fost reînnoit şi, ca urmare, contractul din 2004 nu mai era în vigoare, Consiliul Local a fixat un nou preţ de vânzare pentru terenurile aferente locuinţelor din Cartierul Europa: 52 euro/mp, în loc de 16 euro/mp.

Potrivit datelor existente atunci, din totalul de 312 de loturi, în cei 4 ani fuseseră ocupate cu locuinţe 298, iar din acestea se vânduseră doar 162. Ca urmare, Primăria ar mai fi rămas cu 136 de loturi pentru construcţii, însumând 35.962 mp, pentru care putea încasa 1,87 milioane de euro. În plus, îi mai rămâneau şi 14 loturi neocupate, în suprafaţă de 3.611 mp, evaluate la 187.000 euro. Sume deloc de neglijat...

Înăuntru-i leopardul

În scurt timp, însă, Primăria s-a trezit cu procese intentate de locatarii din cartier, care cereau egalitate de drepturi cu vecinii, şi anume să li se vândă şi lor terenul aferent construcţiilor la preţul vechi, de 16 euro.

Printre aceştia - surpriză - se numărau nu doar cumpărători de bună credinţă, ci şi angajaţi ai Impact şi apropiaţi ai acestora, ca de pildă Lidia Vărzaru (contabila şefă a companiei), Vlad Andrei Pop (fiul fostului preşedinte al Impact, Ioan Dan Pop), Cristina Dimir (verişoara directoarei executive Carmen Săndulescu), Maria Poroşnicu (mama acesteia din urmă), Doina Ştef şi Gabriela Neda (asociate ale directoarei în alte firme) ori Florin Hoşca Filip (administratorul Millenium 2002, firmă deţinută tot de Impact).

Aşa s-a observat că unele locuinţe fuseseră vândute fictiv, fără ca tranzacţiile să fie înregistrate în cărţile funciare, tocmai pentru ca firma să poată eluda prin interpuşi obligaţia de a vinde casele la preţul impus în 2004. Suspectând că sunt traşi pe sfoară de oamenii Impact, juriştii Primăriei au aprofundat verificările, descoperind şi că firma cu care se asociase municipalitatea în 2004 predase proiectul unei alteia: Impact Developer & Contractor SA, care, e drept, era aceeaşi Mărie, cu altă pălărie: firma  Impact care îşi schimbase între timp denumirea.

Ţeapă!

Luna trecută, municipalitatea a mers mai departe. Directoarea juridică a Primăriei, Eugenia Borbei, a înaintat Parchetului Bihor o plângere penală împotriva Impact, solicitând stabilirea persoanelor de la care Primăria să recupereze un prejudiciu de aproximativ 100 milioane lei, adică 22 milioane euro, provocat în principal prin vânzarea fictivă a locuinţelor.

Cercetările sunt deocamdată la început, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor solicitând de la Primărie atât lămuriri suplimentare, cât şi actele ce atestă înşelăciunile. În ceea ce-i priveşte, reprezentanţii Impact evită, fireşte, orice declaraţie. "Deocamdată nu comentăm nimic!", a spus Loredana Roşu, brandmanagerul societăţii, la solicitarea BIHOREANULUI.

Oricare ar fi rezultatul anchetei, un lucru e deja cât se poate de clar: cartierul Europa nu a fost decât o afacere privată pe bani publici. Una de Impact şi din care au câştigat doar unii, în timp ce naivii care voiau case la preţuri decente s-au trezit pur şi simplu jefuiţi. Cu acordul tacit al foştilor edili...


TRÂNTEALA
Modelul Kiss

Afacerea Impact seamănă cu cea făcută de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Alexandru Kiss, cu terenurile fostei unităţi de grăniceri din Calea Aradului, vândute sub preţul pieţei către firma Selina.

În aprilie 2005, Kiss promitea un cartier nou cu peste 2.000 de apartamente în blocuri de 10 etaje, în baza asocierii dintre CJ şi o firmă de construcţii desemnată prin licitaţie, pentru a oferi tinerilor locuinţe ale căror preţuri să nu sară, de pildă, de 18.000 euro pentru un apartament de 3 camere.

Ulterior, însă, Kiss a vândut pur şi simplu terenul printr-o licitaţie anume croită pentru Selina, pe care nu a mai obligat-o să se încadreze în limitele de preţuri anunţate iniţial.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
70 Comentarii
sti cind om intra noi in schengen?
pina ne coduc penali si ei vor fi la putere nu avem nici o sansa binear fi sa schimbam penali de la putere sa ne lase in pace rusineeeee penalilor
Postat 12 Noiembrie 2013, 12:03 de anonim
tranzactii fictive
Intre timp vara lui Sandulescu ,Cristina Dimir este executata silit de Primarie Dosar 83587/11 03 2013 pentru cv teren Europa.Este evident pentru toata lumea (sper si pentru Parchet) ca aceste tranzactii au fost fictive
Postat 21 Iunie 2013, 08:09 de liviu
si in tara probleme cu IMPACT
Ca sa se vada clar ca si in tara IMPACT-ul a creat(si creeaza)probleme, au zis ca un drum prin Padurea Baneasa e al lor! Ei bine, nu e! Numãr unic dosar: 4719/2/2012 Înregistrat în data de: 12.06.2012 Obiect dosar: excepţie nelegalitate act administrativ Materia juridicã: Contencios administrativ şi fiscal Stadiu procesual: Fond Părţi: SC IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. : Reclamant REGIA NAŢIONALĂ A PĂDURILOR - ROMSILVA - DIRECŢIA SILVICĂ ILFOV : Pârât SC DAAT CONSULTING SRL : Intervenient în numele altei persoane SC EV CONT SRL : Intervenient în numele altei persoane IONIŢĂ FLORIAN : Intervenient în numele altei persoane MINISTERUL MEDIULUI ŞI SCHIMBĂRILOR CLIMATICE : Pârât FUNDAŢIA ECO-CIVICA : Intervenient în numele altei persoane CĂI DE ATAC: Tip acţiune Data declarare Cine declara Pagina 1 TERMENE DE JUDECATÃ: Data Detalii 19/06/2012 Amână cauza Solutie: Acordă termen la data de 04.09.2012, Completul 9 Fond, ora 900 , pentru când se reface procedura de citare cu toate părţile. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 19.06.2012. 04/09/2012 Amână cauza Solutie: -pentru a da posibilitatea reclamantului să ia cunoştinţă de conţinutul întâmpinării comunicate în şedinţă publică; -În vederea comunicării excepţiei de nelegalitate pârâtului Ministerul Agriculturii Pădurilor, Apelor şi Mediului şi pentru a da posibilitatea reclamatului să formuleze un punct de vedere cu privire la Ordinului contestat 02/10/2012 Amână cauza Solutie: 30/10/2012 Amână cauza Solutie: Se revine cu adresă la emitentul actului pt. a depune documentaţia care a stat la baza emiterii acestuia. 27/11/2012 Amână cauza Solutie: Se reface procedura de citare cu pârâţii Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Ministerul Economiei şi Finanţelor, precum şi cu intervenienţii în interesul reclamantei, SC Daat Consulting SRL şi SC Ev Cont SRL. Acordă termen la 11.12.2012, Complet 9 fond, ora 900 , pentru când reclamanta, pârâta Romsilva şi intervenienţii în interesul pârâtului, Ioniţă Florian şi Fundaţia Eco-Civica au cunoştinţă de termen. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 27.11.2012. 11/12/2012 Amână cauza Solutie: Pt. ca reclamanta să depună în cadrul probei cu înscrisuri, înscrisurile solicitate şi încuviinţate, sub sancţiunea decăderii din probă. 15/01/2013 Amână cauza Solutie: Se amână cauza pt. ca părţile să ia cunoştinţă de înscrisurile depuse prin registratură de reclamantă şi intervenientul accesoriu Ioniţă Fl., precum şi faţă de motivele medicale invocate de avocatul reclamantei. 12/02/2013 Amână cauza Solutie: pt. ca reclamanta să ia cunoştinţă de înscrisurile depuse de pârâta Romsilva prin consilier juridic, în şedinţă publică. 26/02/2013 Amână pronunţarea Solutie: Amână pron. la 05.03.2013. Pron. în şed. publ. azi, 26.02.2013 05/03/2013 Amână pronunţarea Solutie: Amână pron. la 12.03.2013. Pron. în şed. publ. azi, 05.03.2013 12/03/2013 Amână pronunţarea Solutie: Am. pron. la 19.03.2013. Pron. în şed. publică azi, 12.03.2013 19/03/2013 Respinge cererea Solutie: Respinge excepţia de nelegalitate ca neîntemeiată. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Pron. în şed. publ. azi, 19.03.2013 Pagina 1
Postat 21 Martie 2013, 12:47 de eu...
JUSTITIA BIHOREANA E DUSA!
In ROMANIA nu exista STAT DE DREPT! Teapa a fost consfintita OFICIAL! Tribunalul Bihor, in Dosarul 564/35/2011, a dat castig de cauza IMPACT-ului in detrimentul Consiliului Local Oradea, anuland HCL 123/2011 care prevedea vanzarea terenurilor la 52 E/mp! De-acum Consiliul Local este obligat sa vanda la 16 E/mp tuturor beneficiarilor(deci inclusiv celor cu contractele fictive enumerati mai sus), cu alte cuvinte SA BAGE BANI IN BUZUNARELE IMPACT-ului. Motivatia HALUCINANTA A INSTANTEI: 16 E/mp este pretul convenit intre IMPACT si C.L.O. in contractul de asociere in participatiune. RUSINE JUDECATORILOR TRIBUNALULUI BIHOR! Dar pretul de vanzare a caselor nu era trecut tot in contractul de asociere in participatiune? IMPACT-ul nu era obligat sa vanda cu 335 E/mp casele? BRAVO GERMANIA! NU MERITAM SA INTRAM IN SCHENGEN!
Postat 05 Martie 2013, 13:16 de eu...
erata
in titlul de mai jos se va citi reactia...
Postat 05 Martie 2013, 12:11 de eu...
recatia corecta a Primariei condusa de bolojan
IMPACT a sustinut prin vocea Presedintelui ANRMAP(dar si a martorului propus de mine!!!!!fostul angajat IMPACT)ca eu, inainte de a semna contractul de executie AS FI INTRAT IN POSESIA CONTRACTULUI DE ASOCIERE si ca, pe cale de consecinta stiam ce prevede acesta si am semnat in conustinta de cauza! Dar adresa (depusa la Instanta) CLO/AIO nr. 177397 / 15.10.2008 spune CLAR că în perioada 14.09.2005-03.10.2005(adica inainte semnarea contractului de executie) nu figurez în evidenţele acestui serviciu cu cerere sau adresă depusă în vederea comunicării unei copii conforme cu originalul a contractului de asociere în participaţiune 14.519/06.07.2004. Ori este de notorietate faptul că de la Primărie, Consiliul Local al Municipiului Oradea, alte servicii subordonate nu se pot obţine documente decât în urma unei solicitări scrise prin care se face dovada unui interes legitim. In plus, Contractul de asociere în participaţiune 14.519/06.07.2004 a fost aprobat prin HCL 822/29.07.2004. Acest tip de Hotărâre, în accepţiunea Legii nr. 215/2001, art. 50,nu are caracter normativ(nefiind vorba de taxe, impozite, etc)ci are caracter individual ceea ce presupune în mod clar că produce efecte de la data comunicarii. Conform art. 3, ea a fost comunicată doar cu Administraţia Patrimoniului Imobiliar(actuala AIO)şi cu SC IMPACT SA. Aşadar, mie personal nu mi-a fost comunicată. Deasemenea în textul acestei Hotărâri nu există nici o dispoziţie legată de publicarea ei şi a contractului de asociere în participaţiune 14.519/06.07.2004 în presa locală ceea ce demonstrează că nu s-a publicat. PS Eu am obtinut acest contract MULT mai tarziu, in 2007, o copie xerox pe care ulterior mi-a confirmat-o Primar
Postat 05 Martie 2013, 12:09 de eu...
definitie reticenta
Definitie RETICENTA(DOL RETICENT):Reticenţa este o simplă abstenţiune, constând în fapta cuiva de a tăcea, de a nu spune ceea ce ştie. Pentru ca reticenţa să poată fi constitutivă de dol este necesar să fie săvârşită în asemenea circumstanţe încât ea să fie cea care a dat naştere erorii sau cel puţin să fi contribuit la naşterea sau consolidarea acesteia în cugetul cocontractantului. Deşi în cazul reticenţei intenţia de a înşela pare mai greu de dovedit, în practică ea va fi dedusă printr-o prezumţie din constatarea, pe de o parte, că acela care a păstrat tăcerea cunoştea informaţia, iar pe de altă parte că elementul respectiv a fost determinant pentru consimţământul cocontractantului, care dacă ar fi cunoscut-o nu ar fi contractat sau ar fi contractat în condiţii diferite! Nu e clar? IMPACT a ascuns ceea ce stia(ca trebuie sa vanda la 335 E/mp)iar eu daca cunosteam acest aspect nu as fi contractat sau AS FI CONTRACTAT IN CONDITII DIFERITE! Judecatroul de la T.B. se pare ca nu este de acord cu ceea ce este prezentat in toata literatura de specialitate.
Postat 05 Martie 2013, 12:07 de eu...
super bonus
Este evident ca tot ce este politic astazi se bazeaza pe PCR (pile cunostinte si relatii) dar mai ales pe fino-nasism ( relatii de rudenie directe sau indirecte).Mina servciilor secrete a ramas cam peste tot ca si in epoca de aur si dirijeaza din spate afacerile de tot felul care nu mai pe bune nu sunt! sunt in fapt pe furt si smechereala. Numai cind se cearta acestea intre ele, mai ies adevarurile la suprafata . PDL controlat de Basescu care la rindul sau a controlat serviciile si-au facut de cap pina cind cu USL ajuns la puterea asta dubla incearca sa recupereze controlul a cel putin o parte a lor. Asta conduce la un moment favorabil in care putem sa vedem realitatea mizera a marilor afaceri din Romania care sau facut in fapt prin controlul din umbra a tot ce inseamna autoritati locale sau de stat. Cel mai rau se sta la Justitie - adica puterea judecatoreasca legat de politie/procuratura astea sunt o mare miza pentru ca sunt intesate de indivizi propulsati acolo pentru a fi controlabili. Sa vedem daca Clujul lui Boc va avea curajul sa faca plingere penala impotriva Impactului care a cam repetat schema si cu cartierul LOMB.
Postat 03 Martie 2013, 13:19 de mishu
politichie si economie
ma mai gandeam acum la niste lucruri! si voi adresa si o intrebare in scris in acest caz: Contractul de asociere in participatiune 14.519/2004 era in custodia Administratiei Imobiliare Oradea! 1. Care a fost persoana raspunzatoare sa urmareasca respectarea clauzelor lui, desemnata de A.I.O.? 2. O astfel de persoana trebuia obligatoriu sa existe! De ce nu a urmarit si nu a raportat pe linie ierarhica faptul ca acest contract NU ESTE RESPECTAT de catre IMPACT 3. Daca persoana respectiva a sesizat totusi, cine a ordonat stoparea oricarei actiuni impotriva IMPACT? 4. Presedintele ANRMAP, avocatul persoanelor mentionate in articol cu contracte fictive, pentru a-si putea construi " apararea", trebuia sa studieze toate documentele! Nu a observat ca ceva nu e in regula? PS Politicul isi da mana cu economicul de fiecare data!
Postat 03 Martie 2013, 10:38 de eu...
da
@Luci: da, l-am citit! imi place ca plecand de la prezentul articol, cel de la Cluj a abordat problema in maniera proprie! De fapt din astfel de articole scrise de ziaristi curajosi se compune imaginea(in acest caz)a firmei IMPACT! PS Poate ca premierul l-a numit pe D.L.V. Presedinte ANRMAP pentru ca au fost colegi(si teoretic ii cunostea calitatile)dar sigur nu cunostea tot ceea ce este legat de IMPACT! Poate afla acum! Niciodata nu e prea tarziu!
Postat 03 Martie 2013, 10:01 de eu...
Rolul jucat de Dan lucian Vladescu
A aparut in Gazeta de Cluj-Teapa de 22 milioane de Eur la primaria Oradea unde se subliniaza rolul jucat de Dan Lucian Vladescu colegul de banca a lui ponta in aceasta teapa
Postat 03 Martie 2013, 09:42 de Luci
Bonus
PINONEL dupa felul in care ai incercat sa umilesti cu orice pret, o persoana care a avut curajul sa lupte cu Impactul si increngatura sa relationala transpartinica, chiar daca vrei sa o dai pe politichie sa stii nu tine! Limbajul si stilul tau este conform celor spuse de mine referitor la impactistii disperati ca si-au luat-o in direct si sunt afectati de audienta acestui articol.
Postat 02 Martie 2013, 10:05 de mi
!!!!!
@pinonel: vad ca in raspunsul dat lui "mi"(sa nu crezi ca l-am scris eu!) ai o alta abordare in acest comentariu; iti repet insa, TOATE MANEVRELE descrise in articol si dezvoltate in comentariile mele AU FOST POSIBILE prin COMPLICITATEA primarului FILIP si a aghiotantului BOLOS. Atucni erau PD-L-isti pana in varful urechilor, acum unul e fruntas PSD, celalalt foarte apropiat PNL(ba mai mult, se va ocupa de privatizarea CFR MARFA!!!!!). Stii ceva, in ceea ce ma priveste oricum nu se mai poate face nimic, faptul este consumat! Dar cel mai tare imi doresc ca cei vinovati sa plateasca! Iar IMPACT-ul cam plateste de cativa ani incoace! Inca o data te-as ruga sa fii convins ca nu am semnat ca primaru'(poate tocmai din cauza asta sunt extrem de revoltat). Dar NU AM STIUT CE PREVEDE CONTRACTUL DINTRE IMPACT SI CONSILIUL LOCAL INAINTE DE A SEMNA! Si nici nu avea cum sa-mi treaca prin cap ca trebuie sa verific ce cuprinde un astfel de contract in care o parte este chiar AUTORITATEA LOCALA!
Postat 01 Martie 2013, 13:38 de eu...
@mi
Am fost, sunt si voi fi impotriva a tot ce inseamna sau are legatura cu psd-ul ! Cu PNL-ul, ca partid, nu am nimic, dar partidul a ajuns pe mana penalilor, se identifica cu penalii, asa ca.... Vad ca sunt pro-impact... Ce trebuia, sa ma las tepuit ca tarla asta de dobitoci care se crede desteapta, dar da in gropi ?! Am spus si repet : o asemenea teapa are nevoie de oameni din ,,interior" (si in primaria/cl Oradea s-au gasit si se gasesc destui !), de oameni din ,,exterior" (militisti, procurori, sri-isti, parlamentari), cei la care vor apela fraierii pt. a le face dreptate si din acestia se pare ca sunt destui si nu in ultimul rand de specialisti de elita in drept, cei care vor ,,imbraca" teapa, dandu-i un aspect de legalitate. Niste neica-nimeni cu veleitati de ,,juristi", cam cum e pontone doctor, sunt victime sigure !
Postat 01 Martie 2013, 11:59 de pinonel
Bonus
Pun pariu ca aia de scriu sub pseudonimul PINONEL sau ANA sunt din aia din Bucuresti de ai Impactului care au cumparat in Oradea. Au misiunea de a dezinforma publiculsi a introduce suspiciunea ca cineva se ia de Impact asa de florile marului. Baietii sunt mari specialisti in asa ceva nu argumenteaza decit cu minciuni si inventii made Impact. La mai mare! sa fiti citati la Parchet si DNA pentru explicatii atunci sa va vedem!
Postat 01 Martie 2013, 09:08 de mi
La Donna di Nero 2
@Ana: tot terenul(130.000 mp)a fost(si partial mai este) al Consiliului Local Oradea! IMPACT-ului i s-a cedat UN DREPT DE FOLOSINTA pe perioada executiei caselor DAR NU MAI MARE DE PATRU ANI(de ce acest termen? pentru ca IMPACT trebuia sa execute casele in maximum 1200 zile de la data semnarii contractului de asociere in participatiune, lucru care nu s-a intamplat, din cauza asta are CLO pretentii fata de IMPACT constand in penalitati CLAR STIPULATE in acelasi contract de asociere in participatiune). Iar partea de teren pe care au fost edificate drumurile este deasemenea in proprietatea municipalitatii! Canalizarea si celelalte conducte au fost executate de IMPACT(ca asa scria tot in acel contract)si predate Companiei de apa cu titlu gratuit. Si retelele electrice sunt predate la Transilvania Distributie. Cei care am cumparat case intre 2005 si 01.08.2008 am cumparat terenul conform pretului prevazut tot in contractul de asociere, pe care, ce sa vezi Petru Filip si Marcel Ioan Bolos L-AU RESPECTAT! Adica chiar si aceste personaje odioase au respectat pretul prescris de contractul de asociere dar AU PROTEJAT DEZVOLTATORUL care NU A RESPECTAT pretul de 335 E/mp
Postat 28 Februarie 2013, 21:12 de eu...
La Donna di Nero
@Ana: daca-mi permiti sa te intreb, unde ai vazut tu acele CF-uri(pentru ca inteleg ca nu unul, ci mai multe)? Erau expuse pe undeva ca intr-o expozitie? IMPACT nu poate detine teren! Nu are cum! Procedura a fost stabilita in felul urmator: intai se cumpara casa dupa care te duci la A.I.O. si arati contractul de v/c si apoi cumperi terenul! IMPACT nu putea sa-si vanda siesi casa, e evident nu? Tocmai de-aceea au facut contractele despre care se face vorbire in articol cu angajati, rude si apropiati. Un contract de v/c este REAL atunci cand el(pe langa alte elemente)are si elementul esential-PRETUL! Iar cumparatorul este obligat sa plateasca pretul(daca nu ar fi inserat un pret ne-am afla in situatia unei DONATII). Si-atunci problema se pune astfel: toti bucurestenii numiti in articol n-aveau altceva mai bun de facut decat sa-si cumpere imobile la Oradea? Si nu erau foarte ieftine(acum, de cand cu "V.R.", vrand sa scape de ele, au mai redus din pret). Au cumparat ei in mod REAL aceste imobile? Sigur, NU. Astfel ca eu consider ABSOLUT INTEMEIAT PLANGEREA PENALA promovata de Primarie!
Postat 28 Februarie 2013, 20:43 de eu...
Asta e
Vad ca sunt unii-altii care se cred ca le stiu pe toate...in partea asa e...dar nu speriati frate pe altii. Sa fim sinceri sunt acte, am vazut nu unul, unde totul e ok......terenul si casa sunt ale Impact....extrasul de carte funciara...spunne tot, Daca nu ar fi in regula iti dai seama de asta in momentul in care l=ai solicitat.
Postat 28 Februarie 2013, 20:17 de Ana
Asta e
Vad ca sunt unii-altii care se cred ca le stiu pe toate...in partea asa e...dar nu speriati frate pe altii. Sa fim sinceri sunt acte, am vazut nu unul, unde totul e ok......terenul si casa sunt ale Impact....extrasul de carte funciara...spunne tot, Daca nu ar fi in regula iti dai seama de asta in momentul in care l=ai solicitat.
Postat 28 Februarie 2013, 20:17 de Ana
Asta e
Vad ca sunt unii-altii care se cred ca le stiu pe toate...in partea asa e...dar nu speriati frate pe altii. Sa fim sinceri sunt acte, am vazut nu unul, unde totul e ok......terenul si casa sunt ale Impact....extrasul de carte funciara...spunne tot, Daca nu ar fi in regula iti dai seama de asta in momentul in care l=ai solicitat.
Postat 28 Februarie 2013, 20:17 de Ana
@eu
Ok ! Pa si pu La revedere !
Postat 28 Februarie 2013, 19:27 de pinonel
Pa
@pinonel: asta e! se pare ca lui Eduard i-am trezit increderea! In rest, Pa!
Postat 28 Februarie 2013, 18:25 de eu...
Eduard
Depinde cum ai cumparat casa,daca ai cumparat cu rate la dezvoltator ,avind in vedere multitudinea de procese penale dar si civile ANAF a pus sechestru pe o parte din proprietati(la cererea DNA)-prejudiciu 4mil EUR,ROMCONSTRUCT a cistigat pe fond 10 mil EUR,in cazul unui foarte probabil faliment risti sa ajungi la masa credala si sa recuperezi eventuual 10% din cit ai dat.
Postat 28 Februarie 2013, 17:18 de Luci
@eu
Tipic romanesc ! Unu ca tine, fraier cu acte, ajunge ,,consultant,, ! Mi se pare corect, de ce s-o iei numai tu in freza !
Postat 28 Februarie 2013, 15:43 de pinonel
@eu
Tipic romanesc ! Unu ca tine, fraier cu acte, ajunge ,,consultant,, ! Mi se pare corect, de ce s-o iei numai tu in freza !
Postat 28 Februarie 2013, 15:43 de pinonel
raspuns
@Eduard: primul lucru pe care trebuie sa-l faca este sa se intereseze la Primarie(AIO)care este situatia acelui lot! Banuiesc ca de fapt a achitat un avans de retinere casa! Ori in acel ante contract trebuie sa se mentioneze exact si care sunt datele de identificare ale lotului! Cred ca ar trebui sa faca o notificare urgent catre IMPACT in care sa arate ca doreste sa cunoasca situatia juridica a terenului! Este posibil si ca terenul sa fie deja in proprietatea uneia din persoanele mentionate in articol sau al unei firme din holding-ul IMPACT(de exemplu ACTUAL INVEST HOUSE). Aceste sfaturi sunt totusi teoretice, daca as vedea exact ante contract-ul probabil as putea sa dau un sfat mai concret!
Postat 28 Februarie 2013, 12:46 de eu...
a sti sau a nu sti
@pinonel:nu sunt sigur daca ai inteles nici acum! simplu, fara termeni juridici; vanzarea caselor din Cartierul EUROPA era supusa unor conditionalitati! IMPACT-ul nu avea voie sa vand la pret mai mare de 335 E/mp. A.I.O. trebuia sa se asigure ca se intampla acest lucru! Pentru ca un cumparator "sa nu semneze ca primaru'" trebuia sa cunoasca aceste conditionalitati si prima care trebuia sa o faca era A.I.O. IMPACT putea sa vanda la ce pret dorea in Lotus(actual Blume)pentru ca acolo nu existau conditionalitati! PS Regulile le stiam si inainte nu numai acum dar trebuia sa cunosc contractul de asociere ca sa pot actiona in cunostinta de cauza!
Postat 28 Februarie 2013, 12:40 de eu...
Intrebare
@Eu-casa am luat-o cu teren cu tot de la Impact, nu am achizitionat casa cu terenul in litigiu, tocmai ca ma temeam sa nu existe nereguli. Am o cunostinta care a achitat avansul de retinere lot si intrebarea mea este urmatoarea catre dvs., ce sa o indrum sa faca la plata integrala si la semnarea contractului... pot aparea probleme ulterioare...ca nu sunt lamurit.
Postat 28 Februarie 2013, 09:39 de Eduard
@eu
Bravo, vezi cum le stii acum ? Pana la urma cat te-a costat ,,lectia" ? Faceai pe banii aia dreptul cu doctorat pe bune, nu ca pontone ?
Postat 28 Februarie 2013, 07:53 de pinonel
Videanu si Udrea
Relatia dintre Videanu si Impact este arhicunoscuta(TITAN MAR este furnizor Impact) la fel si cu Udrea care desi Cocos activeaza in constructii a tinut mortis sa "cumpere" o vila de la Impact.Astfel dezvoltatorul a obtinut parteneriate public private la Cluj si Oradea parteneriate soldate cu procese plingeri penalesi scandalul de presa de rigoare.La Bucuresti in Greenfield sprijiniti de Videanu au obtinut documentatii de urbanism bazate pe date false motiv pentru care a inceput urmarirea penala impotriva Impact.Asta nu inseamna ca nu au relatii bune si in USL Chiliman,Pandele,Oprescu,Dan Lucian Vladescu etc
Postat 27 Februarie 2013, 19:13 de Luci
stipulatiunea pentru altul 3
Stii ce inseamna DOL RETICENT? In exemplul nostru ca vanzatorul(IMPACT) a ascuns cumparatorului(subsemnatul)un aspect pe care daca l-ar fi cunoscut, cumparatorul nu si-ar mai fi dat consimtamantul! Deci practic crezi ca daca IMPACT ar fi spus: stii, noi suntem obligati sa vindem cu 335 E/mp dar noi vrem sa-ti vindem dublu, EU AS MAI FI CUMPARAT? Doar un nebun facea asta! DarAIO trebuia sa faca asta! sa ma avertizeze! Initial, in 2004 daca voiai sa cumperi o casa in acest cartier intai te duceai la Primarie, achizitionai terenul si abi apoi te duceai la IMPACT pentru casa! Ce sa vezi? CLO sub conducerea aceluiasi personaj(Petru Filip)da o Hotarare si schimba procedura! Intai faci contract cu IMPACT si abia apoi cumperi terenul! Asta cum ti se pare? Nu ti se pare ca este in favoarea IMPACT? Si de ce or fi tinut Filip si Bolos sa schimbe procedura? Oare de ce? OK, a votat CLO(dominat in 2005 de stim noi cine). Nici acum nu vezi corect situatia?
Postat 27 Februarie 2013, 18:33 de eu...
stipulatiunea pentru altul 2
Daca promitentul(in cazul nostru IMPACT)nu-si respecta "promisiunea" stipulantul(in cazul nostru C.L.O)poate cere rezolutiunea stipulatiei(in cazul nostru contractul de asociere). Dupa cum observi aici apare o nuanta:"poate" ceea ce ar induce faptul ca nu era obligatorie aceasta rezolutiune. Doar ca in contractul de asociere in participatiune 14.519/2004 SE PREVEDE CLAR CA NERESPECTAREA PRETULUI DE CATRE IMPACT DUCE, DE DREPT, LA REZOLUTIUNEA CONTRACTULUI! Primaria(condusa de Petru Filip)si AIO(condusa de Marcel Ioan Bolos) NU AU FACUT ACEST LUCRU! De ce? Pentru ca asa au vrut muschii lor! Eu as zice: ABUZ IN SERVICIU EVIDENT! Bun: si acuma vei spune: pai daca esti asa destept de ce ai semnat contractul de executie? PENTRU CA NU AM CUNOSCUT LA ACEL MOMENT CONTRACTUL DE ASOCIERE! De regula intre co-contractanti buna credinta este prezumata! N-a fost cazul! Poate ca explicatia mea a fost extrem de tehnica! Crede-ma ca a fost foarte pe scurt facuta, despre "stipulatiunea pentru altul" se pot scrie carti, ca si despre DOL(inclusiv DOLUL RETICENT).
Postat 27 Februarie 2013, 18:26 de eu...
stipulatiunea pentru altul 1
@pinonel: iti explic! Conform teoriei proprii lansate chiar de catre juristii Primariei(unul dintre ei, C.T.)contractul de asociere in participatiune semnat intre C.L.O. si IMPACT este asimilat asa numitei " stipulatiuni pentru altul" in care Consiliul Local este "stipulantul", IMPACT-"promitentul" si mai apare si "tertul beneficiar" (in cazul acesta orice cetatean care doreste sa achizitioneze o casa edificata de IMPACT). Practic in patrimoniul tertului beneficiar s-a nascut dreptul de a achizitiona o casa la pretul maxim hotarat de stipulant si acceptat de promitent! Numai ca stipulantul era obligat sa-i faca cunoscut tertului beneficiar ca in patrimoniul sau s-a nascut acest drept. Ceea ce in speta Consiliul Local nu a facut cunoscut. Oare de ce? Desi tertul beneficiar nu este parte a stipulatiei, intre cele 3 parti se nasc rapoturi juridice astfe: intre stipulant si promitent(CLO si IMPACT, contractul de asociere), intre promitent si tertul beneficiar(IMPACT si subsemnatul), intre stipulant si tertul beneficiar(CLO a stipulat in favoarea mea/si a celorlalti cumparatori ca promitentul imi va vinde cu 335 E/mp, doar ca autoritatile din acea vreme au uitat sa comunice acest lucru).
Postat 27 Februarie 2013, 18:17 de eu...
@eu
Asta ti-a mai ramas, sa faci haz de necaz... si **t si cu banii luati. Pt. ultima oara : nu inteleg (adica inteleg, dar ce inteleg nu-i in avantajul tau !) ce treaba are cl, primaria, nea ilie, CEDO, etc, in semnarea unui contract intre tine, retine, intre tine si impact ! Restul.... Succes !
Postat 27 Februarie 2013, 16:48 de pinonel
Bonus
Nu uitati de parintelul Marcel Ioan Bolos , omul vrea cu orice pret sa dea fonduri Europene Impactului anul trecut pe cind era mare Secretar de Stat in MDRT ! Desi era informat in mod constant si el si ministrul Helwig de ilegalitatile Impactului privind PUZ-ul Greenfield II, inclusiv ca s-a inceput Urmarirea Penala impotriva lor si a 8 persoane fizice angati Impact si functionari ai Serv. Urbanism al Primariei Bucurestiului, Marcel Ioan Bolos ca un foarte bun Parinte vrea sa dea cu orice pret 6 milioane Euro pentru un centru de afaceri al lui \"Millenium Consult Invest 2002\" firma fara datorii creata de Impact ca sa acceada fonduri REGIO. Parintele suparat ca nu reuseste mai vrea sa dea afara din MDRT specialistii care se opuneau unui asfel de plan. Da oamenii Impactului nu sunt numai PDL-isti sunt transpartinici inchinatori celor care ii propulseaza pe diverse traiectorii!
Postat 27 Februarie 2013, 16:19 de mishu
lamuriri
@Eduard: daca zici ca ti-ai luat casa in cartier cauta-ma si te lamuresc! Dar in fapt nu are ce sa ti se intample decat ca eventual nu vei putea achizitiona terenul si il vei concesiona de la C.L.O. In plus de asta o sa-ti zica si tie pinonel ca ai semnat ca primaru'!
Postat 27 Februarie 2013, 15:15 de eu...
PA
Probleme vor avea cei care au luat casele cu teren in litigiu...banuiesc...nu e asa ce parere aveti
Postat 27 Februarie 2013, 14:51 de Eduard
Curiozitate
Printre altele, cum pot fi afectati proprietarii vilelor din Cartierul Europa Oradea. Mi-am achizitionat o casa aici...ce pot pati eu ca si om cinstit....am luat un bun, cu bani munciti, nu am furat. Ce riscuri implica aceste litigii intre Impact si Primarie...cum ma pot afecta pe mine.
Postat 27 Februarie 2013, 14:37 de Eduard
n-ai inteles nimic
@pinonel: am crezut ca ai inteles ca de fapt nu am semnat ca primaru'. Se pare ca nu, asta e, ramai cu convingerea ta! D-l Bolojan a incercat sa descurce itele! Dar Justitia cea independenta si fara de prihana o lalaie de cativa ani! Ieri 26.02.2013 a fost termen in dosarul 9297/111/2010(deci de trei ani e pe rol)avand ca obiect pretentii! Ce sa faca Primarul in situatia asta? Ce sa fi facut atunci cand exact cei cu contractele fictive castigau in Instanta dreptul de a cumpara la pret mic terenurile desi Primaria nu mai avea aceasta obligatie dupa 01.08.2008? Uite ca a facut plangere penala. Sa vedem ce va iesi!
Postat 27 Februarie 2013, 13:57 de eu...
fals
@un anonim: NU SUNT FITILE! Am primit aprobare pentru un protest in fata Primariei in care era specificat ca voi folosi acest text daca Primaria(Consiliul)nu ma sprijina prin actionarea IMPACT-ului in Instanta! Pentru ca au promovat actiunea(pe ultimul metru), protestul nu a mai avut loc! Si de ce este vorba despre acest partid? Pentru ca Filip si Bolos erau atunci cu "PD-L-ul in suflet"
Postat 27 Februarie 2013, 13:51 de eu...
@pinonel
Mai pioner, tu l-ai gasi vinovat pe Bolojan si pentru primul razboi mondial. Esti mai mult decat penibil.
Postat 27 Februarie 2013, 13:39 de anticomunistul
@eu
Ai dreptate, nu bolovan e vinovat ca te-ai crezut desteot si ai semnat cum ziceam, ca primaru' ! Tu poti sa-l pupi-n *** in continuare pe ,,d-l Bolovan", e problema ta. A lui era ca din 2008 si pana azi, in 5(cinci!) ani, sa fi descalcit itele acestei megahotii, asta DOAR DACA IN 5 ANI NU S-A MANJIT ! Si dupa viteza cu care s-a implicat in (ne)rezolvarea cazului... trage tu concluzia! N-ai invatat nimic si te crezi destept si acum. Asa sa ramai, ,,destept", sa aiba smecherii pe cine tepui P.S. Nici azi nu stii ce ai citit/semnat si spun asta fara ironie
Postat 27 Februarie 2013, 13:27 de pinonel
PDL
Imi plac articolole astea care in loc sa acuze omul vinovat, introduc fitile de genul mafia PDL. Acum mafia PDL, astazi e mafia PSD, poimaine e mafia PNL etc... Uitati esenta omul e vinovat nu toata organizatia, iar \"mafie\" exista in toate formatiuniile politice. Problema este ca nu se iau masuri in aceasta privinta asta si toti \"comisionarii\" scap trecand de la un partid la altul, ca sa scape de puscarie, ei fiind tot timpul la putere.
Postat 27 Februarie 2013, 13:26 de un anonim
Bonus
Daca doriti sa aflati mai multe despre Impact si TEPELE multiple , cititi Gazeta de Cluj . La fel ca si in Oradea au vrut sa faca un cartier Lomb si acum au dat in Judecata Consilul Local Cluj pentru suma de 65 milioane de Euro pentru ca vezi doamne Consilul local nu si-a indeplinit obligatiile asumate prin contractul de asociere. Clujul nu este asa departe de Oradea cum este Constanta Borealul si Bucuresti Greenfiled. Dar tepele sunt cam la fel bine ticluite cu ajutorul autoritatilor de toate genurile. O armata de avocatii cu relatii si aranjamente lupta pentru Impact intrebarea este pina cind ?
Postat 27 Februarie 2013, 10:27 de mishu
OK
@pinonel: d-l Bolojan NU ARE NICI UN AMESTEC in problema! Domnia sa a devenit primar in iunie 2008 ori afacerea IMPACT s-a derulat in "epoca"pe care cu mandrie patriotica o numim "epoca FILIP"! De lipit s-au lipit intr-adevar si personaje din categoriile emintite de tine. Iar contractul meu de executie nici macar aparent nu era OK. Era OK din punct de vedere juridic! 100% OK! Doar ca nu aveam de unde sa stiu ce pret maxim trebuia inscris in el! Asta nu puteam sti decat din doua surse: 1. de la dezvoltator 2. de la Primarie. Sursa a doua era importanta, ei au organizat LICITATIA, ei trebuiau sa urmareasca daca ceea ce s-a licitat se respecta!
Postat 27 Februarie 2013, 09:27 de eu...
@eu
Bun, te-a ars asocierea dintre niste hoti : aia de la impact si aia din cl Oradea. Probabil ca la cascaval s-au lipit militisti, activisti, procurori, judecatori.... am auzit ca asa se procedeaza, se taie cate o felie pt. fiecare. Astept sa te vad pe vreo cladire (iti sugerez primaria, ies niste pozeeee.... !) cu un gigafon si cu o pancarta, chemandu-i pe filip, pe bolovan, pe.... cheama tot usl-ul ! Raman la parerea ca n-ai avut un aparator bun si in plus observ ca te-ai/te supraapreciezi. Ai idee cat costa redactarea unui contract care aparent este ok ? Si cam cat costa sa ti-l traduca cineva ? Nu cred ca banuiesti macar.... Oricum, succes !
Postat 27 Februarie 2013, 09:09 de pinonel
D.P.
Noo, cel din poza zici ca e Dinu Patriciu inainte de transplant!
Postat 27 Februarie 2013, 09:09 de TDS
?
@Un cetatean: parca mai demult se zicea ca TDS e cineva din redactia Bihoreanul; acum sunt cel din poza? Habar n-am, sa ma uit in oglinda!
Postat 27 Februarie 2013, 08:58 de TDS
Bolos a favorizat IMPACT si la MDRT
Bolos si-a sprijinit clientela IMPACT si la MDRT pentru o finantare ilegala din fonduri UE.Va recomand articolul din Gazeta de Cluj -Urmariti penal ajutati din MDRT.
Postat 27 Februarie 2013, 08:39 de Liviu
!!!!!
TDS -tu esti ????????? bravo omule....
Postat 27 Februarie 2013, 08:24 de gogu.
stramutare
@pinonel: sa stii ca nu am semnat ca primarul! Am studiat contractul de executie la sange, am pus intrebari! Aparent totul era in regula din punct de vedere juridic! Toata problema a fost ca nimeni nu a suflat o vorba despre ce prevedea contractul de asociere dintre Consiliul Local si IMPACT. Aici este cheia! Sigur, IMPACT-ul nu avea nici un interes sa o faca. Dar Primaria? AIO? Ale cui drepturi trebuiau aparate? Ale dezvoltatorului sau ale cetateanului? CINE ESTE VINOVAT DIN PRIMARIE(AIO)CA NU A URMARIT CUM SE DERULEAZA CONTRACTUL DE ASOCIERE? Cineva este! Iar cu stramutarea, lucrurile sunt mai complicate. "Banuiala legitima"cred ca este prea putin. Si pana la urma si stramutarea trebuia incuviintata de o Instanta! Si sigur, nu ar fi incuviintat-o!
Postat 27 Februarie 2013, 08:12 de eu...
alms
Ei, stiti voi cine a fost intermediar la acest parteneriat privat-public? Ia sapati un pic in arhiva!
Postat 27 Februarie 2013, 07:48 de alms
@eu
Ai pierdut, asta e, n-ai avut un avocat bun si/sau spaga a fost foarte mare ! Acum ce vrei, sa te judecam noi ?! Orice tampit cerea la primul termen stramutarea procesului. Iti dau si motivul : ,,...banuiala legitima.... Banuiala se considera legitima de cate ori se poate presupune ca nepartinirea judecatorilor ar putea fi stirbita datorita imprejurarii pricinii, calitatii partilor..." Ma opresc, ca oricum nu-ti mai foloseste....poate pe viitor. P.S. Nu-i prost cine cere, e prost cine da ! 99% dintre noi semneaza ca primarii, adica cum altii ar trebui sa plateasca, nu ei !
Postat 27 Februarie 2013, 07:42 de pinonel
Cine urmeaza, selina ?
Articolul nu merge la esenta raului : incompetenta functionarilor din primarie altoita pe necinstea lor. Toti, in frunte cu primarul de ieri si cu cel de azi. Astept continuarea ,,anchetei" cu cazul (corect cazurile) selina & prietenii ! Nea ilie, sa vii la poza cu tata tuns zero !
Postat 27 Februarie 2013, 07:14 de curiosul
MESAJ PENTRU AUTORITATI
Stiu sigur ca toate comentariile ajung si la diferitele autoritati(SRI, DNA, Parchete, etc). Daca cei care cerceteaza contractele fictive cred ca le pot fi util pot sa ma citeze oricand! Precizez si ca in aprilie 2012 structura C.A. al IMPACT s-a modificat, Presedintele C.A. fiind ales D-l D.S. PE CARE L-AM INFORMAT (si)in legatura cu aceste contracte fictive! NU S-A INTAMPLAT NIMIC! Deasemenea din septembrie 2012 noul director executiv este S.G.M.(cunoscut drept aspirantul din echipa Loredanei la titlul de Vocea Romaniei/evident, nu a ajuns)! Si pe el l-am informat dar, degeaba!
Postat 26 Februarie 2013, 20:39 de eu...
destinele tarii partea a cincea
ORICUM TREBUIE FACUTA O PRECIZARE: EU AM PIERDUT PROCESUL CU IMPACT pe MOTIV CA DOL-ul NU A FOST DOVEDIT CONCLUDENT(sper ca asta era formularea Instantei)! DECI INSTANTA NU A ZIS NICI O SECUNDA CA PRETUL DE VANZARE A FOST CORECT! Nu a zis pentru ca obiectul procesului a fost DOL-ul(insuficient dovedit)si nu pretul!
Postat 26 Februarie 2013, 20:31 de eu...
E-dil(eala)
E de banuit ca "artileristii" unor astfel de tunuri au facut o serie de exercitii de tragere.Si e normal ca au beneficiat de serviciile mai multor servanti.Umili si tacuti.
Postat 26 Februarie 2013, 20:31 de gyorgy tozser
destinele tarii partea a patra
Este vorba de o solutie tehnica! Atat! De altfel si in sensul strict literal nu pot fi considerate lucrari suplimentare pentru ca pana la urma ca sa edific o casa ai nevoie de o fundatie. Si pentru asta trebuie "sa aranjezi" terenul inainte de a sapa! Repet, sensul insa este cel dat in scris cu semnatura si stampila de executantul proiectului. Nici astea nu au contat pentru Instantele din Oradea! N-a contat "draft-ul" contractului de executie(diferit de ceea ce am semnat si am atras atentia dar mi s-au dat asigurari ca formularile noi vin din necesitati contabile/plauzibil). N-a contat nici marturia mincinoasa a martorului pe care eu l-am propus in Instanta(fost angajat IMPACT, probabil amenintat de cineva). Exista marturia la Dosar, in fiecare aliniat respectivul martor contrazicea ceea ce spusese in precedentul! N-au vazut Instantele bihorene, n-a vazut Parchetul! Am prezentat in Instanta pliantele mincinoase ale IMPACT-ului(care la prima vedere pareau cat se poate de adevarate). DOL-ul se poate manifesta si prin afirmatii mincinoase. N-au contat nici astea pentru C.M. sau I.D.T. Si cum Romania este " stat de drept" luam de bune Deciziile Instantelor!
Postat 26 Februarie 2013, 20:28 de eu...
destinele tarii partea a treia
si ca NU A FOST PUBLICAT, fiind un document intre Primarie si IMPACT! Sigur, daca imi trece prin cap ca in acel contract se specifica un pret maxim, da, il ceream! Si probabil mi s-ar fi pus la dispozitie! Dar trebuia sa ai o mica informatie! Stimati juristi, acest lucru nu este DOL RETICENT? Faptul ca un dezvoltator(contractantul puternic, bine informat in domeniul constructiilor)nu pune la dispozitia co-contractantului(mai slab informat in domeniu)TOATE ELEMENTELE necesare pentru ca acesta cand isi da consimtamantul sa nu fie viciat, acesta nu este DOL RETICENT? Toata literatura de specialitate consemneaza aceste aspecte, ba cu exemple de spete! Pentru C.M. si I.D.T, NU! IMPACT-ul era puternic in 2007-2009, PD-L-ul la fel, institutiile statului de drept nu fusesera "atacate" ca in 2012, deci, taci dra...ului si nu ne mai deranja cu prostii. Mai aveam o cale: recurs la I.C.C.J.! Puteam spera acolo la o victorie, pe taramul dominat de IMPACT? Eu zic ca atunci NU. In ziua de azi probabil ca as fi avut sorti de izbanda. Mai am si alta proba: acele costuri de adaptare la teren, conform raspunsului oficial al celui care a efectuat proiectul GEO nu are nicidecum sensul care s-ar crede
Postat 26 Februarie 2013, 20:20 de eu...
destinele tarii partea a doua
Si avocatul din Bucuresti(actualul Presedinte ANRMAP), si doamna din Oradea, se ocupa exact de cei mentionati in articol in legatura cu vanzarile fictive in procesele intentate Primariei. Asadar partenerul de coalitie al Domnului BOLOJAN(singurul care a avut o pozitie corecta in afacerea IMPACT, doar ca in 2008 nu prea mai putea face multe!) "i-a tras-o" la greu in anii 2007-2008 iar stafeta a fost predata cu succes Doamnei despre care vorbeam! "I-a tras-o" si fostul(si odiosul)primar Petru Filip! "I-a tras-o" si parintele(ma rog...)si tocmai din acest motiv NU INTELEG DE CE L-A TINUT SI INCA IL MAI TINE IN BRATE! Personal cunosc niste lucruri despre legaturile parintelui cu IMPACT-ul dar deocamdata pentru ca nu le pot proba, ma abtin! In schimb ceea ce pot proba oricand este ca am fost inselat prin faptul ca nu am avut acces la contractul de asociere in participatiune inainte de a semna contractul de executie casa(IMPACT-ul nu a sustinut vreodata ca mi l-ar fi pus la dispozitie iar Primaria Oradea recunoaste printr-o adresa oficiala purtand semnatura D-lui Dacin ca nu am cerut vreodata acest contract(nu mi-ar fi trecut prin cap ca trebuie sa-l cer), ca nu mi s-a pus la dispozitie
Postat 26 Februarie 2013, 20:12 de eu...
contracte fictive
Practica contractelor fictive cu angajatii IMPACT a fost aplicata si in Greenfield. Astfel angajatii erau fortati sa incheie contracte de achizitie de terenuri la preturi modice ,IMPACT urmind sa rascumpere proprietatile terenurile considerabil mai mari.Gazeta de Cluj a acuzat Impact de spalare de bani fara ca autoritatile sa se sesizeze.
Postat 26 Februarie 2013, 20:12 de Luci
uite
uite un cap la fel de frumos ca si pseudonimul , felicitari TDS ai ajuns vedeta , ia sa mai vedem despre ce vedete locale scrie domnisoara L.G. , Negus , Raita , Gabi Dinamita , mai nou Odobasianu , Lele , Pentie senior si jr , deci felicitari , pacat ca nu mai este OTV ai putea deveni vedeta nationala :)))))))))
Postat 26 Februarie 2013, 20:06 de hohoho
destinele tarii
Cele patru personaje conduc(in buna parte)destinele tarii: 1. Rozalia Biro-senator 2. Petru Filip-senator PSD/presedinte comisia de politica externa a Senat-ului 3. Parintele ajuns secreatr de stat in MDRT, acum director in Ministerul Transporturilor si tineti-va bine, membru in Comisia de privatizare a CFR Marfa 4. Avocatul cu pricina-Presdintele ANRMAP! Sigur ca dupa ce "m-a terminat " pe mine(teama era mare, daca eu castigam procesul intentat pentru DOL/C.A.O. nu a auzit de asa ceva/ victoria s-ar fi raspandit ca o molima in randul locatarilor din EUROPA)avocatul nu a mai venit la Oradea, predand stafeta unei colege din Oradea, cu influenta in randul judecatorilor din Oradea pe linie de...sot! Avocata respectiva s-a judecat la randul ei cu IMPACT-ul, ea a castigat in Instantele bihorene(deh! cum va spuneam, sotul...desi cred ca avea dreptate, doar ca ei i s-a recunoscut dreptatea)dar IMPACT-ul a facut recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie! Surpriza!!! IMPACT nu timbreaza recursul, acesta este respins, avocata castiga definitiv si irevocabil si....incepe prietenia brusca si totala cu IMPACT-ul.
Postat 26 Februarie 2013, 20:02 de eu...
cel mai grav lucru
In afacerea IMPACT de la Oradea sunt implicate patru personaje politice: Rozalia Biro(presedinta Comisiei de licitatie) dar mai ales primarul de atunci, Petru Filip si directorul AIO, Marcel Ioan Bolos. Cei doi erau atunci portocalii pana in maduva oaselor. Cine a semnat Contractul de asociere in participatiune dintre C.L.O. si IMPACT? Petru Filip! Cine a gestionat contractul de asociere in participatiune? Marcel Ioan Bolos in calitate de director A.I.O. Atunci nu cel care gestiona contractul de asociere era OBLIGAT sa verifice respectarea lui la virgula? In opinia D.N.A. Serviciul Teritoril Bihor, NU! Si de fapt in opinia aceluiasi servciu NIMENI! Ca doar de aceea se fac LICITATII PUBLICE ca sa nu fie respectate! Statul de drept bla bla bla. In 2007/2008 intervine in ecuatie si un personaj(apolitic atunci), avocatul de casa al IMPACT(coincidenta sau nu, si el detine un imobil edificat tot de IMPACT in Azur Bucuresti). Aparent el are scuza ca oricine are dreptul sa-si ia avocat pe cine considera de cuviinta si orice avocat apara pe acela care ii solicita serviciile. Doar ca el era absolut constient de ceea ce face, stia bine unde se afla adevarul dar desigur, nu a contatat nimic!
Postat 26 Februarie 2013, 19:54 de eu...
lista mea...
lista cumparatorilor fictivi se poate completa cu: daniel T.(angajat IMPACT), gabriela S.(A.)-apropiata IMPACT, florin S.(apropiat IMPACT), cornel C.(apropiat IMPACT). De altfel o stire din presa relata ca un angajat IMPACT a declarat la DNA ca a fost oblicat sa semneze contracte de vanzare/cumparare fictive. Se intampla in Bucuresti...
Postat 26 Februarie 2013, 19:45 de eu...
felicitari
despre IMPACT se pot scrie sute de pagini! si tot nu epuizezi subiectul! dar surpriza pentru mine este foarte placuta: autoarea a reusit intr-un articol sa surprinda esenta! Multumesc, Laura Gal
Postat 26 Februarie 2013, 19:41 de eu...
pagubiti
In toate ansamblurile rezidentiale au procedat la fel , peste tot au furat la greu , au executat vilele de mantuiala si in ansambluri nu a terminat lucrarile su nu a respectat PROIECT PUD PUZ aprobate din 2004 nici pana astazi , asa incat ne judecam de ani de jile si magistratii dau solutii in favoarea acestor excroci , care neau furat si inselat pe noi cei de buna credinta dar la cat a furat statul Roman de ce inchid ochii organele de control , autoritatile si institutiile statului - salariul lor nu este afectat sau sunt multumiti pe moment de beneficiile primite de la acsti excroci exemplu clar - ELENA UDREA a primi vila de la firma IMPACT in ANSAMBLUL CLASS doar era ministru MDRT - si avea firma de constructii asa ca nu avem cuvinte....................
Postat 26 Februarie 2013, 19:25 de om bun
pagubiti
In toate ansamblurile rezidentiale au procedat la fel , peste tot au furat la greu , au executat vilele de mantuiala si in ansambluri nu a terminat lucrarile su nu a respectat PROIECT PUD PUZ aprobate din 2004 nici pana astazi , asa incat ne judecam de ani de jile si magistratii dau solutii in favoarea acestor excroci , care neau furat si inselat pe noi cei de buna credinta dar la cat a furat statul Roman de ce inchid ochii organele de control , autoritatile si institutiile statului - salariul lor nu este afectat sau sunt multumiti pe moment de beneficiile primite de la acsti excroci exemplu clar - ELENA UDREA a primi vila de la firma IMPACT in ANSAMBLUL CLASS doar era ministru MDRT - si avea firma de constructii asa ca nu avem cuvinte....................
Postat 26 Februarie 2013, 19:25 de om bun
pagubiti
In toate ansamblurile rezidentiale au procedat la fel , peste tot au furat la greu , au executat vilele de mantuiala si in ansambluri nu a terminat lucrarile su nu a respectat PROIECT PUD PUZ aprobate din 2004 nici pana astazi , asa incat ne judecam de ani de jile si magistratii dau solutii in favoarea acestor excroci , care neau furat si inselat pe noi cei de buna credinta dar la cat a furat statul Roman de ce inchid ochii organele de control , autoritatile si institutiile statului - salariul lor nu este afectat sau sunt multumiti pe moment de beneficiile primite de la acsti excroci exemplu clar - ELENA UDREA a primi vila de la firma IMPACT in ANSAMBLUL CLASS doar era ministru MDRT - si avea firma de constructii asa ca nu avem cuvinte....................
Postat 26 Februarie 2013, 19:25 de om bun
Banc sec
Ghici cine-i in poza! TDS, tu esti!? :)
Postat 26 Februarie 2013, 18:56 de Un cetatean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON