URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 16 IULIE 2018

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ideea primarului Ilie Blojan de a supraimpozita clădirile care nu se ridică la înălţimea celor din preajmă a fost o mană cerească pentru dușmanii acestuia. Imaginea cu bătrânul coș al CET-ului fumegând a expirat, dealul Ciuperca este un subiect vechi, iar Drumul expres s-a rezolvat între timp. Sigur, mai dăinuie sloganul cu „primarul beton”, dar încă nimeni n-a reușit să înlocuiască acest material din poduri și șosele cu naturalul chirpici.
Zic şi eu
Adrian Cris
Merită, totuşi, măcar pomenite numele senatorilor şi deputaţilor bihoreni care au modificat Codul de procedură penală şi Codul penal aşa încât victima să rămână fără apărare, dar infractorii să capete, practic, imunitate. Şi nu numai. Căci într-un elan bezmetic, aceiaşi inşi au votat şi alte proiecte mortale, cum e, de pildă, cel care pune „clopoţei” Poliţiei, obligând-o să presemnalizeze maşinile cu radar, astfel încât vitezomanii să poată încetini în dreptul lor, dar în rest să fie liberi să gonească nesancţionaţi, cu riscul uciderii altor oameni, pe şosea sau pe trotuar.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Dacă România se califica la Mondiale, poate că legile justiţiei n-ar fi păţit-o atât de rău. O eventuală prestaţie bună a echipei noastre ar fi devenit periculoasă pentru actuala coaliţie de guvernământ, căci tradiţionalele ieşiri de bucurie în stradă în urma victoriilor s-ar fi putut lesne transforma în mitinguri masive de protest. Cu România în Rusia (cât de ciudat sună asta!), PSD-ALDE nu ar fi avut curajul să mutileze Codul Penal, ar fi lăsat-o pentru mai târziu...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Unde vă veți petrece vacanța de vară?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Arătam recent că în data de 18 iunie a.c. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat cea mai neconstituţională, nelegală, ruşinoasă şi imorală decizie de interpretare a legii din întreaga sa existenţă (Decizia nr. 52/2018), stabilind că recursurile formulate în procesele pornite până în data de 20 iulie 2017 sunt inadmisibile, contrar celor statuate prin Decizia 369/2017 a Curţii Constituţionale, explicând totodată şi mecanismul prin care s-a ajuns la o asemenea decizie.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Ridicarea temperaturii mediului ambiant la peste 32 gr. C şi o umiditate relativă ridicată (peste 60%) determină modificări ale organismului, care se pot grupa în 4 sindroame importante: mialgia termică, insolaţia, accidentele datorate efortului fizic pe caniculă şi şocul hipertermic.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Cercetătorii regnului animal se confruntă de ani de zile cu o problemă spinoasă. Animalele care duc o luptă şi o câştigă au o şansă foarte mare să câştige şi următoarea bătălie. Întrebarea este: "de ce anume?". Sunt la mijloc factori psihologici? Este vorba de încrederea dobândită de către învingător? Mai mult - deoarece acelaşi lucru pare să fie valabil şi în cazul fiinţelor umane - un studiu a încercat să găsească un răspuns la această întrebare: de ce învingătorii continuă să învingă?
21 Noiembrie 2017, 07:30

Sorbonei bobocei: Ca să nu rămână fără posturi din cauza împuţinării "clientelei", profesori ai Universităţii din Oradea se înscriu ca studenţi, ajungând să îşi predea lor înşile!

Sorbonei bobocei: Ca să nu rămână fără posturi din cauza împuţinării 'clientelei', profesori ai Universităţii din Oradea se înscriu ca studenţi, ajungând să îşi predea lor înşile! PRIN NOI ÎNŞINE! Celebra expresie de sorginte liberală are un sens aparte la Facultatea de Protecţia Mediului unde, pentru a nu pune sub riscul desfiinţării specializarea, prodecăniţa Andra Lazăr (foto) a devenit studentă la Peisagistică, fără să-i pese că va ajunge să-şi predea sieşi. Mai mult, întrucât a fost şi secretara comisiei de admitere, Lazăr şi-a ascuns, pe listele candidaţilor, adevărata identitate. Doar-doar nu se prinde nimeni că a fost în conflict de interese...
Sorbonei bobocei: Ca să nu rămână fără posturi din cauza împuţinării 'clientelei', profesori ai Universităţii din Oradea se înscriu ca studenţi, ajungând să îşi predea lor înşile! ADMITERE ÎN FAMILIE. În ciuda evidenţelor, decanul Facultăţii de Protecţia Mediului, Ioan Chereji (stânga), şi prodecăniţa Andra Lazăr (dreapta), nu se simt nici incompatibili, nici în conflict de interese. Cel dintâi, ca preşedinte al comisiei, şi-a admis în anul I fiul, şi el şef de lucrări la aceeaşi facultate. Lazăr, în schimb, a făcut-o şi mai lată: ca secretar de admitere, şi-a prelucrat propriul dosar, devenind boboacă la Peisagistică, unde predă şi ea...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Studenţii Facultăţii de Protecţia Mediului din cadrul Universităţii din Oradea nici nu mai ştiu cum să-şi salute colegii, de când printre aceştia e plin de... profesori.

În acest an universitar, patru cadre didactice au devenit concomitent studenţi, toţi jurându-se că doar de dragul perfecţionării. În realitate, însă, încearcă fie să recupereze studii fără de care nici n-ar fi trebuit să ajungă universitari, fie să crească fictiv numărul studenţilor, ca să-şi justifice salariile. Pentru a-şi atinge scopul, nu se feresc nici să se admită singuri ca studenţi, nici să-şi predea, apoi, lor înşile!

Boboci tomnateci

Practica dubioasă a profesorilor de la Mediu a fost dezvăluită BIHOREANULUI, sub protecţia anonimatului, chiar de un universitar. "Pentru că nu sunt destui studenţi, în sesiunea de toamnă, când constată numărul mic al acestora, se înscriu profesorii la licenţă şi masterat. Dar n-o să-i vedeţi la cursuri, că nu asta îi interesează", a explicat sursa, a cărei precauţie e lesne de înţeles: la Universitatea din Oradea sunt luaţi în colimator avertizorii de integritate, nu impostorii.

BIHOREANUL a comparat lista profesorilor de la Mediu cu cea a candidaţilor admişi la facultate, operaţiunea confirmându-i spusele: în septembrie, patru cadre didactice s-au transformat în studenţi, în frunte cu unul dintre prodecani, conferenţiarul Andra Lazăr, urmată de conferenţiarul Radu Brejea şi de şeful de lucrări Ioan Chereji, toţi acum învăţăcei în anul I la specializări de licenţă, precum şi de şeful de lucrări Adrian Tunduc, fost co-preşedinte ALDE Oradea, proaspăt masterand.

Viziune pentru viitor

Radu BregeaBrejea, titular în departamentul de Ingineria Mediului, pe care o vreme l-a şi condus, fost membru al Senatului Universităţii, este student - deocamdată - pentru a doua oară. În 1999 a absolvit specializarea Ingineria mediului, iar acum e boboc la Agricultură. Deşi, evident, a concurat pe bază de dosar, ca de altfel toţi pretendenţii, ironia este că a fost admis printre ultimii, cu media 6,7, din simplul motiv că... a avut note mici la Bacalaureat!

Întrebat de BIHOREANUL de ce s-a apucat iar de şcoală, Brejea pretinde, nici mai mult, nici mai puţin, că şi-a descoperit o pasiune pentru agricultură. "La sfârşit de săptămână merg la ţară, mai lucrez pe-acolo, şi m-am gândit că n-ar fi rău să acumulez nişte informaţii", zice el, respingând ideea că ar fi vrut, în realitate, doar să îngroaşe numărul studenţilor: "Nici nu era nevoie, la Agricultură sunt destui candidaţi".

În schimb, recunoaşte cu jumătate de gură că vrea să-şi conserve postul de dascăl. "La noi, la Ingineria Mediului, sunt studenţi mai puţini. Cine ştie, poate pe viitor va trebui să ne căutăm ore şi la alte specializări". Aşadar, o poliţă de asigurare pe termen lung, ca să nu devină şomer...

Moştenirea lui Bara

Adrian TunducŞeful de lucrări Adrian Tunduc (foto), fost lider al ALDE Oradea, partid din care între timp şi-a dat demisia spunând că vrea să se dedice cercetării, îşi completează CV-ul în cel de-al patrulea deceniu de viaţă. Economist produs tot la Oradea, în anii ‘90, cu doctorat în Agronomie luat la Timişoara, Tunduc predă din 2011 la specializarea Ingineria prelucrării lemnului, deşi e departe de a stăpâni domeniul. Poate tocmai de-asta s-a făcut din nou student. În vară a absolvit Silvicultura, iar acum s-a înscris la masterat, la specializarea Valorificarea durabilă a resurselor pădurii.

"Nu înţeleg de ce m-aţi pus pe o listă neagră. Eu vreau doar să învăţ mai mult", a răspuns el, iritat, BIHOREANULUI. Cum a ajuns profesor la Ingineria prelucrării lemnului fără a avea studii în specializare, fireşte că nu explică în niciun fel. Adevărul e că nici n-ar avea ce spune. La fel ca alţi colegi, ilustrează perfect categoria sorboneilor avizi de diplome fără acoperire, cu care fostul decan Vasile Bara a umplut facultatea. Că aceasta e doldora de piloşi se vede, de altfel, şi prin numărul mare de profesori comparativ cu alte facultăţi: aici sunt circa 1.700 studenţi şi 109 cadre didactice (un profesor la 15,59 cursanţi), pe când la Drept, de pildă, sunt 21 de cadre la 700 studenţi (1 la 33,33).

Profă pentru ea

Boboacă s-a făcut până şi prodecăniţa Andra Lazăr, biochimistă absolventă a Facultăţii de Ştiinţe orădene în 1997, pentru ca după un an să devină titulară la departamentul Agricultură-Horticultură, unde predă şi acum. Din această toamnă, conferenţiara a devenit studentă la Peisagistică, aşa încât în anul III îşi va preda ei înseşi cursul de Peisagistică urbană! Fireşte, femeia susţine că are o nestăvilită dorinţă de perfecţionare. "Poate pe viitor voi dori o reconversie", s-a scuzat ea, sec.

Ce nu spune femeia este că, dacă nu îngroşa cu sine numărul studenţilor, facultatea risca să rămână fără această specializare, regulamentele Universităţii impunând ca o grupă de studenţi să fie formată din minimum 20 de persoane. Or, la Peisagistică, după ambele sesiuni de admitere erau doar 19 candidaţi înscrişi, ceea ce ştia foarte bine, căci a fost chiar secretara comisiei de admitere, deci cea care prelucra dosarele candidaţilor. Evident, prodecăniţa neagă că a făcut un giumbuşluc doar ca să evite desfiinţarea specializării. "Senatul Universităţii ar fi dat o derogare, s-a mai întâmplat şi la alte facultăţi", spune ea.

Studentă pe ascuns

Dincolo de faptul că a comis o "combinaţie" ca să umple grupa, Lazăr a încercat şi să-şi ascundă identitatea, trecându-se studentă doar cu numele de domnişoară, Ienciu, deşi conform regulilor numele studentelor măritate trebuie notate obligatoriu după cele din naştere, între paranteze. În cazul prodecăniţei, specificarea lipseşte. "O scăpare", susţine conferenţiara. Deloc credibilă, deoarece, ca secretar al comisiei de admitere, era obligată să se asigure că numele candidaţilor sunt notate complet.

Ca şi cum n-ar fi de ajuns, Lazăr s-a pus şi într-un flagrant conflict de interese. Regulamentul de admitere al Universităţii prevede explicit că nu pot face parte din comisiile de admitere cei care "se află în relaţia de afini şi rude până la gradul al III-lea inclusiv cu un candidat înscris la concursul de admitere". Ea susţine, cu tupeu, că admiţându-se pe ea însăşi, nu pe nişte rude, "n-am fost incompatibilă, pentru că regulamentul vorbeşte doar de rude şi afini". Pentru această faptă, de folosire a funcţiei pentru favorizarea unei persoane sau pentru sine, Codul penal prevede o pedeapsă cu închisoarea între 1 şi 5 ani.

Decanul, şi el în conflict

Situaţia e cunoscută inclusiv de decanul facultăţii, Ioan Chereji, care însă nu vede vreo problemă, nici în faptul că profesorii devin studenţi, nici că prodecăniţa s-a admis singură. "An de an, chiar eu îi încurajez (n.r. - pe colegi) să se înscrie. Nu ca să avem mai mulţi studenţi, ci ca să se specializeze", pretinde el, ignorând flagrantul conflict de interese. "N-a încurcat cu nimic, a fost admisă pe bază de dosar, ca orice student. Eu personal n-aş fi lăsat-o să se suspende din comisie, pentru că alături de ea lucrez an de an la admitere", a declarat decanul BIHOREANULUI.

De altfel, i-ar fi şi greu să reclame o ilegalitatea de vreme ce şi el a fost în aceeaşi situaţie: ca preşedinte al comisiei, l-a admis la Zootehnie pe fiul său, Ioan Chereji jr., şi acesta angajat al facultăţii, şef de lucrări la Agroturism. "Eu l-am pus să se înscrie, că nu-i scutit să înveţe. E un domeniu în care trebuie să se specializeze. Nici nu mi-am pus problema că aş fi incompatibil sau în conflict de interese. Sincer...", susţine decanul.

Dacă atât el, cât şi prodecăniţa vor fi cercetaţi sau nu, rămâne de văzut. Cert e că nesfârşita "alba-neagra" cu numărul de studenţi ai Universităţii orădene cu scopul de a ţine în viaţă, chiar şi "pe perfuzii", anumite specializări, trădează lacune etice grave. O meteahnă veche, de care "sorboneii" nu au de gând, iată, să se lepede...


SITUAŢIE ATIPICĂ
"Vom analiza, vom vedea..."

Constantin Bungău, rectorul Universității din OradeaRectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău (foto), susţine că n-a ştiut despre cazurile de incompatibilitate şi de conflict de interese din comisia de admitere a Facultăţii de Protecţia Mediului. "Nu m-am mai întâlnit niciodată cu o asemenea situaţie. Nu ştiu ce să vă spun, vom analiza cele semnalate de dumneavoastră", a spus Bungău, ca de fiecare dată când BIHOREANUL i-a semnalat nereguli.

Cât despre faptul că profesorii devin studenţi, rectorul afirmă că în sine acest lucru nu este ilegal. "Desigur, nu îşi vor preda singuri, asta pot să vă garantez. Dacă se ajunge într-o astfel de situaţie, cadrul didactic trebuie înlocuit". Asta e tot ce ar mai lipsi: fiindcă unii profesori se fac studenţi pentru a nu-şi pierde posturile, pe lângă ei să mai fie aduşi şi alţii...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Management de ”Sorbonica”. Ep.: Geniali de ”Sorbonica”. Alt episod (II)
III. ”De altfel, i-ar fi şi greu să reclame o ilegalitatea de vreme ce şi el a fost în aceeaşi situaţie: ca preşedinte al comisiei, l-a admis la Zootehnie pe fiul său, Ioan Chereji jr., şi acesta angajat al facultăţii, şef de lucrări la Agroturism. "Eu l-am pus să se înscrie, că nu-i scutit să înveţe. E un domeniu în care trebuie să se specializeze. Nici nu mi-am pus problema că aş fi incompatibil sau în conflict de interese. Sincer...", susţine decanul.” 1. Dnul decan Chereji a absolvit, prima dată, Fac. TCPATP Galaţi, la secţia subingineri, specializarea: Conserve? 2. Dnule decan Chereji sr.: Câţi absolvenţi de TCPA Galaţi, cu nota 10 la examenul de stat aveţi ca şi cadre didactice titulare? Sau procedaţi, ca predecesorul dvoastră: tov. Bara Vasile? IV. În loc de concluzii. 1. Cu asemenea dascăli la zootehnie, agronomie, agroturism, ingineria mediului, silvicultură, exploatarea, prelucrarea lemnului şi …peisagistică, la FPM Oradea, sunt convins că: a) pădurile din România vor fi mai virgine ca în ”Epoca de aur”, b) nu se va mai vorbi despre reciclare neconformă şi amenzi UE pe linie de Mediu în România, ci doar în ţări ca: Germania, Franţa, Olanda, Austria, Elveţia; c) vom avea o agricultură mai ceva ca în ţările sus menţionate şi oi mai numeroase şi net superioare calitativ celor în Noua Zeelandă! 2. Mare rusinica lui "George" de Sorbonica, fost(?) rector UO si mentorilor acestuia!
Postat 22 Noiembrie 2017, 20:55 de stefan
Management de ”Sorbonica”. Ep.: Geniali de ”Sorbonica”. Alt episod (I)
I. ”Brejea, titular în departamentul de Ingineria Mediului, pe care o vreme l-a şi condus, fost membru al Senatului Universităţii, este student - deocamdată - pentru a doua oară. În 1999 a absolvit specializarea Ingineria mediului, iar acum e boboc la Agricultură. Deşi, evident, a concurat pe bază de dosar, ca de altfel toţi pretendenţii, ironia este că a fost admis printre ultimii, cu media 6,7, din simplul motiv că... a avut note mici la Bacalaureat!” 1. Este bine faptul că ”Bihorel” îi ajută (și) pe studenții de la FPM să îşi cunoască mai bine dascălii! II. ”Întrebat de BIHOREANUL de ce s-a apucat iar de şcoală, Brejea pretinde, nici mai mult, nici mai puţin, că şi-a descoperit o pasiune pentru agricultură. "La sfârşit de săptămână merg la ţară, mai lucrez pe-acolo, şi m-am gândit că n-ar fi rău să acumulez nişte informaţii", zice el, respingând ideea că ar fi vrut, în realitate, doar să îngroaşe numărul studenţilor: "Nici nu era nevoie, la Agricultură sunt destui candidaţi".” – ””La noi, la Ingineria Mediului, sunt studenţi mai puţini. Cine ştie, poate pe viitor va trebui să ne căutăm ore şi la alte specializări". ” 1. Don Breja, un viitor profesor universitar (şi) de Agronomie? Aceasta o fi adevărata sa ”pasiune” pentru agricultură? Ce invidioasă ar mai fi chiar şi …Elena Ceuşescu! III. ”Aproape în fiecare zi de la debutul acestui an universitar, numărul studenților cu vârsta de peste 26 de ani care nu își pot exercita dreptul la transport feroviar intern gratuit crește. Colegii noștri sunt împinși într-un labirint birocratic și obligați să facă naveta între secretariatele din universitate. Este o situație inadmisibilă și aberantă. Ne dorim ca, în cel mai scurt timp, să existe suficientă voință din partea decidenților în vederea tranșării acestei probleme” – președinte ANOSR. 1. O întrebare firească pentru actuala conducere ANOSR: Şi aceşti studenţi tomnateci (>26 ani), model Bara Vasile, merită să aibă asigurat transport feroviar intern gratuit? Sau, doar, cei care, din cauze independente de aceștia (ex: cazuri sociale, familii cu venituri materiale mici, probleme de sănătate ş.a.) și care beneficiază de burse sociale, respectiv au frecvență conformă la cursuri, seminarii şi laboratoare și au rezultate bune la învățătură?
Postat 22 Noiembrie 2017, 20:22 de stefan
@tov grigore
...multilateral dezvoltate! Uraaaaa
Postat 22 Noiembrie 2017, 14:28 de radu
@radu...
Iar n-ai apa calda!Si tu esti unul care ceri desfiintarea UO?Jalnic baiete...scroafa-i moarta in cotetz si tu o dai cu eunucii si Maria Ciobanu...Caraghiosii au studii ,competenta si generatii de studenti ajunsi oameni care muncesc in slijba societatii noastre...!
Postat 22 Noiembrie 2017, 06:41 de grigore
Bravo Grigoras!
Daca legea nu interzice sa nu dai cu mucii in fasole tu nu te poti abtine! Legea spune ca profesorii care predau trebuie sa fie specialisti in domeniul lor. Ori, madama care preda peisagistica si se inscrie singura la facultatea de peisagistica in ce o fi specialista? Toti caraghisii astia si-au recunoscut incompetenta. Daca Bungau si Curila ar avea ouale la ei i-ar da pe toti afara, sa-si termine studiile prima data. Dar cum legea nu interzice eunucii ...
Postat 21 Noiembrie 2017, 13:54 de radu
Bateti campii..
..ca de obicei!Daca legea invatamintului nu interzice asa ceva ce rost are articolasul dumneavoastra?Alo?Gara??
Postat 21 Noiembrie 2017, 13:14 de grigore
urari
Va dorim succes la invatatura! Bafta in sesiune!
Postat 21 Noiembrie 2017, 12:41 de andreimagheru
"... s-a carashit lumea, de au ajuns "ditamai prefesorii" sa se repeada la bursele studentilor..." pescar anonim cu barba carunta, ochelari si prorector UO
Ciocneam aseara la Han, eu cu un "daiquiri" si viitoru`Rector de Sorbonica cu un "zombie" (ca sa-si pastreze inca anonimatu´pana la momentul stabilit inainte de alegeri), cand bate cu usa de pereti cine credeti? Titi, batu-l-ar cotizatiile sindicale cele nedeclarate, alb ca varu`si asudat tot pe halatul lui de maistru-de-scularie: "Nea Lazare, e jale nu stiu ce sa ma mai fac cu Banditii astia! Mai intai Jarpaletele-de-Rosca rupe hamurile fondurilor europene, se alipuie el si tot Clanu´lui de bulangii, cand se termina banii europeni trece Berlogea la bugetul UO si se apuca de shmenuit posturile cele grase, "vamuieste procent" de la Clienti contra promovare, iar acuma asta: urmasii lui Bara iau ultimii bani nefurati, se inscriu ca studenti si incaseaza bursele! Spune si matale Maestre, astia mai pot fi numiti oameni: nu dau nimic la Sindicat?!" Am tras adanc din Cohiba pe care tocmai o aprinsesem si i-am suflat tare fumul in fata: "Statul paralel" esti tu, trogloditule care crezi ca mai tragi sforile ca pe vremea lui Cornel! Stai perpendicular daca vrei sa mai prinzi ultimul tren de la Buget, ca Marele Licurici lucreaza de cativa ani buni in "Mica Venetie" din "Micul Paris" de pe Cris...Si nu uita ce ti-am spus cand ne-am cunoscut in Birou la Unchiu´ (D. iarta-l!): "Bufnitele nu sunt ceea ce par..." Si acuma gata Titi, ca am de facut viitoarea Organigrama cu dl. Rector (viitor) pana nu vine Notarashitza sa o ia sa o duca la aprobat, autentificat, la cadastrat, la...
Postat 21 Noiembrie 2017, 11:30 de pupinjuristu
count display

FOTO BIHOREANUL

 • În vizită la transmisioniştii militari: Bihorenii au putut vedea dotările Centrului 54 Comunicaţii Oradea (FOTO/VIDEO)
 • Şedinţa Consiliului Judeţean nu s-a putut ţine pentru că PNL-iştii şi un PSD-ist au lipsit. Pásztor avertizează că judeţul ar putea rata fonduri europene (FOTO)
 • HUMANAMED Oradea a devenit unicul laborator din ţară dotat cu un analizor pentru depistarea precoce a cancerului de ficat (FOTO)
 • Răsplată pentru lene: În vreme ce firmele caută angajaţi, asistaţii din Brusturi primesc ajutoare sociale chiar şi plecaţi în străinătate (FOTO)
 • Lansare showroom PREMIUM USED CARS Oradea (FOTO)
 • Flashmob la sediul PSD Bihor: Două pensionare de etnie maghiară au înjurat UDMR pentru că au votat cu PSD (FOTO)
 • Accidentul din Beiuş: Şoferul ar fi adormit la volan, o întreagă familie şi-a pierdut viaţa! (FOTO / VIDEO)
 • A fost 'nebunie' în Cetatea Oradea: Publicul i-a lăsat cu greu să plece pe artiştii de la Subcarpaţi (FOTO / VIDEO)
 • Festivalul Medieval a scos orădenii din casă: Mii de oameni au petrecut vineri în Cetate (FOTO / VIDEO)
 • Scandal la Borod: Trei bărbaţi au ajuns la spital, zeci de localnici s-au adunat în faţa Primăriei protestând faţă de agresivitatea ţiganilor din zonă (FOTO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON