URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Ianuarie 2011, 08:38

Şmecher de carton

Şmecher de carton BĂIATUL MAMEI. Fost spărgător, "din prostie", cum zice el, Ciprian Heredea (foto) a ajuns ţepar şi vedetă fără voie, lucru care l-a supărat nespus, mai ales că este prunc de VIP. "Dacă mama nu era grefieră şefă, n-aţi mai fi scris de mine", meditează Heredea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În urmă cu un an, Ciprian Heredea, fiul grefierei şefe din Parchetul Beiuş, a ajuns celebru după ce BIHOREANUL a dezvăluit că a golit într-o singură noapte nouă case din satul de vacanţă Boga.

Fostul jandarm a dat loviturile împreună cu trei prieteni, care au şi fost prinşi şi arestaţi. Heredea, nu. Mai informat decât complicii săi, a dispărut vreo trei luni, după care s-a predat. În scurt timp, a şi fost eliberat, sub promisiunea solemnă că va fi băiat cuminte.

Nu i-a ieşit. Tânărul de 22 ani a ajuns într-un nou scandal, după ce numele lui a apărut, zilele trecute, pe lista neagră a cunoscutului site Antiţepari.ro, ca administrator al unei firme de transport care a tras ţepe în valoare de peste 1,5 milioane de lei mai multor societăţi din ţară. Heredea susţine că nu are niciun "merit" în înşelăciunea ce i se pune în cârcă.

Vedetă între ţepari

"Eliberat din arest sub control judiciar, fiul grefierei şefe de la Parchetul Beiuş a tras ţepe de 1,5 milioane lei în 4 luni". Acesta era titlul unui articol recent de pe site, care prezintă informaţii despre firmele care au emis acte de plată fără acoperire.

Articolul relata că în ianuarie 2010, în timpul anchetei demarate împotriva sa pentru furturile comise în satul de vacanţă Boga, Ciprian Heredea a preluat firma Alina & Alex Spedition SRL Drăgăneşti de la o consăteană, Alina Oana Banciu, iar apoi, după eliberarea din arest, în iulie 2010, ar fi cumpărat mărfuri de peste 1,5 milioane de lei, pe care le-a achitat cu bilete la ordin fără acoperire, pentru ca în octombrie să returneze societatea fostei patroane. Iar toate acestea în timp ce era sub interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

Paravan de nevoie

Realitatea e, însă, alta. BIHOREANUL a aflat că, de fapt, Heredea a preluat firma cu pricina doar de formă, iar înşelăciunile au fost comise de fosta şi actuala patroană, Alina Banciu, pe numele de fată Avram, o fostă vedetă a Naţional TV Beiuş, pentru care fiul grefierei şefe lucra ca şofer.

De altfel, femeia recunoaşte manevra, punând afacerea pe seama unei jene financiare cu care firma ei, specializată în intermedieri de transporturi internaţionale de marfă, s-a confruntat anul trecut. "Eram restantă la bancă, pentru un credit personal, şi voiam să iau un împrumut pe firmă, dar la dosar era nevoie de un administrator fără probleme financiare. De aceea am trecut-o pe numele lui Heredea. În perioada aia lucra ca şofer la noi şi nu ştiam de povestea lui cu furturile", a povestit BIHOREANULUI Alina Banciu.

... dar degeaba

Când a aflat femeia ce probleme avea angajatul, era prea târziu: deja depusese dosarul de creditare. După arestarea lui Heredea, banca a respins cererea de creditare făcută de firma care, chipurile, îi aparţinea.

Belele s-au înmulţit apoi şi pentru că firma a început să aibă probleme cu plăţile, ajungând să încaseze bani de la beneficiarii transporturilor şi să emită bilete la ordin fără acoperire pentru transportatorii angajaţi. În total, Centrala Incidentelor de Plăţi a înregistrat 113 bilete la ordin refuzate la plată, în valoare totală de 1,5 milioane de lei, ultimul fiind consemnat pe 9 decembrie 2010.

În tot acest timp, însă, tânărul era administrator şi patron doar cu numele. "Aveam un act adiţional prin care doar eu aveam drept de semnătură pentru firmă. Eu am recunoscut tot", spune Banciu, anchetată în patru dosare, atât la Beiuş cât şi la Oradea, pentru înşelăciune.

Ajuns "ţepar" fără voie, Ciprian Heredea e însă nemulţumit şi ameninţă cu judecata site-ul care l-a ruşinat. "Eu n-am tras nicio ţeapă, nu ştiu de ce m-au pus acolo. N-am semnat nimic, n-am făcut nimic. Oi fi umblat eu cu hoţii, dar nici chiar aşa, să mă treacă acolo fără să mă întrebe. Am fost la avocaţi şi o să-i dau în judecată. Merem toţi şi umblăm pe la judecăţi", ameninţă Heredea. Doar e pruncul lui mama şi se pricepe la chestiuni din astea, juridice...


TUPEU
Anchetă la telefon

La sfârşitul lunii ianuarie 2010, Ciprian Heredea, Alexandru Trip, Paul Macarie şi Traian Nechi au fost puşi sub urmărire penală de Parchetul Beiuş pentru furt, după ce au spart nouă case din Boga, de unde au plecat cu o pradă de 20.000 lei: electronice, mâncare, băuturi.

În timp ce complicii săi au fost reţinuţi, Heredea a dispărut şi a conversat cu poliţiştii mai bine de trei luni prin telefon după care, în luna mai, la scurt timp după trimiterea lui în judecată, s-a predat. Pe 6 iulie, magistraţii au dispus eliberarea sa condiţionată, sub control judiciar, tânărul având dreptul de a părăsi localitatea de domiciliu, adică satul Mizieş (comuna Drăgăneşti), doar în zilele când se prezintă la proces. Măsura dispusă de judecători e în vigoare şi în prezent.

Interpelat de BIHOREANUL despre furturi, Heredea susţine că a fost doar complice. "Eu n-am făcut nici la furturile alea mare lucru. Am fost doar şofer şi am dus lucrurile într-o parte şi alta. Am căzut şi eu complice, asta e. Răspund, că doar de-asta este lege", spune el resemnat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
am fost jefuiti si nevoiti sa ne imprumutam
profesiile libere -avocatii nu cotizeaza la CAS nu sustin pensiile pensionarilor pe ei cand ii huiduiti din 90 ei nu contribuie la pensiile parintiilor sau ce vreti sa spuneti ca profesia de EXPERT CONTABIL e din tata in fiu...UUUUUUUUUUU..... ne am saturat sa sustinem oamenii care nu ne sustin, de ce dezvoltam PROFESIILE LIBERE ? de ce nu sustinem MESERIILE piloni de baza intr o societate , UUUUUUUUUUUUUUUUUU jos parazitii societatii, nu mai sustineti si hraniti paturile preferentiale care isi bat joc de parintii lor si ai nostri, cat timp tineri pana in 35 de ani nu mai primesc pensii de ce nu pot opta la o alta forma ca aprofesiile libere, nu va lasati JEFUITI..........uuuuuuuuuuuuuuuuuu!
Postat 25 Ianuarie 2011, 10:38 de uuuuuuuuuuu
si vreti sa spuneti ca POLITIA nu stia
ca se face activitate clandestina de productie, mergeti in muntii sunt plini de ei si primesc ajutoare sociale si somaj cu carti de munca fictive, dar poti sa le spui PROSTI, prosti sunt cei care sustin sistemul bugetar trag de la gura sa aiba salarii si restul traieste ca imparatul din evaziune LIBERA fiscala, felicitari ! in concluzie cei care platesc taxe si impozite nu fac decat sa se supuna celor care fac evaziune, cam asta ar fi morala. are camion plateste impozit de 10 ani dar nimeni nu l intreaba daca realizeza transport activitati comerciale, si ironie doar nu credeti ca o tine asa pentru piese-MUZEU, avem institutii de tot rahatul =legume .
Postat 23 Ianuarie 2011, 11:32 de ei na
Lemnarii teparii
Mama grefiera ,tata paznic comunal,prieten de casa primarul din Draganesti,bogdan gheorghe.Umbla vorba ca si-a ochit victimele cat a lucrat la vila ptimarului la boga.Ca doar sunt cunostinte vechi.Taica-su'a fost consilierul lui bogdan ,actualmente angajatul primariei pe obrazul lui bogdan, mergeau mana in mana cu taiatul lemnelor din munti.Le prelucrau acasa si le vindeau in zona Beius.Si uite asa se leaga faptul ca familia asta facea afaceri cu lemne de constructie,lucru care i-a dus la vila lui bogdan .Si se pare ca asa au avut acoperire si timp sa ocheasca "clientela".Bogdan stieeeeeeeeeeee..!!!
Postat 22 Ianuarie 2011, 17:07 de Bogdan
care e NOUTATEA
ca el sunt BAXURI intregi PROBLEMA reala e JUSTITIA care permite CONTINUAT ca lumea sa fie inselata ca ea sa CREASCA numarul de parvenitii sociali, nu tineri care fura sunt PROBLEMA reala ci o justitie de calase de parvenitii care traiesc din TAXELE NOASTRE , in loc sa sustinem TINERII in progres sa i incurajam sa si faca o familie platim oare ce? GRUPURI de infractori care intretin INFRACTIUNIILE...STOP BIROCRATIE nesanatoasa, avem obligatii dar drepturiel sunt in GURA JUSTITIEI
Postat 21 Ianuarie 2011, 14:09 de RADUIMPUSCATU
E ceva normal
Dupa cat timp a fost anchetat? De ce le-a trebuit atata timpt? Asa-i ca e ilogic ce se-ntampla? Chiar suntem fara speranta la reformarea justitiei? Sper ca stranepotii mei sa prinda un pic de normalitate. Sper........
Postat 21 Ianuarie 2011, 10:39 de Mama ei de Justitie
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON