URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 OCTOMBRIE 2018

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ideea cu bugetarea participativă nu e deloc rea. Noi am preluat-o de la clujeni, dar nu ei au fost cei care au inventat roata. Ideea e că Primăria pune o sumă la bătaie, iar cetăţenii n-au decât să-şi spargă capul ca să găsească proiecte cât mai isteţe. Cum era de aşteptat, proiectele de anul trecut sunt încă în stadiu de avizare, pentru că nu-i destul să ai idei bune, trebuie să ai şi foarte multă răbdare, din cauza birocraţiei ucigătoare din România.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cineva din Ministerul de Externe, însărcinat să "marcheze" Centenarul, a avut o idee bună: diplomaţii din Bucureşti să fie duşi prin oraşele importante ale României. Să vadă, să asculte, să intermedieze şi consolideze legături. Aşa au ajuns la Oradea, la finele săptămânii trecute, 27 de ambasadori.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Conferințele 11even, în care 11 oameni vorbesc câte 11 minute, sunt ca nunțile românești - nimeni nu îndrăznește să le facă mai scurte. Teorema care spune că ce e frumos durează puțin nu funcționează... Majoritatea vorbitorilor a dat impresia că tema conferinței, „La trecutu-ți mare, care viitor?”, nu a fost înțeleasă prea bine. Cei mai mulți au vorbit despre ei înșiși, lăsându-le spectatorilor sarcina de a extrage esența și de a construi puzzle-ul.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Aţi votat la recentul referendum pentru redefinirea familiei în Constituţie?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum arătam săptămâna trecută, în curând vor intra în vigoare modificările legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor ca urmare a faptului că, recent, Curtea Constituţională a respins ultima obiecţie de neconstituţionalitate ce putea fi formulată de preşedintele României cu privire la această lege, iar, vineri, 12 octombrie, Klaus Iohannis a fost nevoit să promulge noul statut al magistraţilor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În cursul evoluţiei bolii, după faza septicemică urmează faza organică, în care reapare febra, simultan cu instalarea unor sindroame diferite. Dintre acestea, cele ma frecvente sunt meningita leptospirotică (manifestată prin dureri de cap, fotofobie, redoare a muşchilor cefei, simptome care se remit de cele mai multe ori), sindromul hepatorenal (cu icter şi mărire în volum a ficatului, cu posibilitate de evoluţie spre forme severe), manifestări hemoragice limitate (la nivelul gingiilor, conjunctivelor, mucoasei nazale etc.) sau grave (hemoragii digestive majore) şi insuficienţa renală.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Anxietatea este una din marile probleme psihologice ale secolului nostru. Alături de depresie, este subiectul cel mai des întâlnit în cabinetele de psihologie. Anxietatea variază de la om la om și se manifestă oarecum diferit ca intensitate în cazul fiecăruia.
29 Iulie 2011, 08:22

Secretul turnătorilor: Revoluţionarul Marius Aron şi-a botezat fiul cu numele de informator la Securitate

Secretul turnătorilor: Revoluţionarul Marius Aron şi-a botezat fiul cu numele de informator la Securitate DECONSPIRAT. Prins de BIHOREANUL cu minciuna, revoluţionarul Marius Aron (foto) a recunoscut într-un final că a colaborat cu Securitatea, dar susţine că n-a făcut nimic rău. "Eram nebun să ies la Revoluţie dacă făceam aşa ceva? Eu, împreună cu alţii, am stins arhiva Securităţii, că îi dăduseră foc", spune el, cu patetism, adăugând că, deşi urma să fie numit director al Trupei Arcadia, se va retrage din viaţa publică
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Securitatea nu a murit. Zilnic apar noutăţi despre metodele şi oamenii săi, unele de-a dreptul şocante. Oameni de lângă noi, la care nu ne-am fi gândit, se dovedesc turnători de cea mai joasă speţă ai fostului sistem de opresiune comunistă.

Cei mai noi "actori" descoperiţi de BIHOREANUL în rapoartele Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii sunt revoluţionarul Marius Aron, director la Teatrul pentru Copii şi Tineret Arcadia, şi judecătoarea Maria Galeş, de la Curtea de Apel Oradea. Ambii nu doar că au fost dovediţi de CNSAS, dar au şi o primă sentinţă judecătorească de colaborare. Încadrându-se în corul general al turnătorilor, şi ei zic că n-au "făcut rău nimănui"...

Lustraţie pe dos

Trebuia să fie un nou început. Revoluţia din '89 părea făcută de anticomunişti şi era de aşteptat să scoată în faţă personaje care nu făcuseră pactul cu diavolul. Arhivele CNSAS demonstrează, însă, contrariul: slugile vechiului regim n-au fost defel lustrate.

Oricât ar părea de şocant, numai anul trecut, CNSAS a găsit dovezi de colaborare cu Securitatea pentru 42 de revoluţionari! Iar numărul final va fi în mod cert mai mare, căci deconspirarea durează şi nici nu e suficient de transparentă. Profitând că dosarele CNSAS sunt secrete, iar la notele care constată calitatea de colaborator sau necolaborator al Securităţii au acces doar persoanele în cauză şi cei care au solicitat verificarea lor, protagoniştii îşi ascund trecutul, sperând că nu va fi aflat!

La fel a făcut şi revoluţionarul Marius Aron, altminteri un tip foarte vocal şi tupeist. El a făcut scandal nu demult, când Consiliul Judeţean a decis să îi desfiinţeze teatrul, dar n-a suflat o vorbă despre legăturile cu Securitatea. Asta deşi CNSAS l-a declarat colaborator încă din 2010, iar pe 17 mai a.c. Curtea de Apel Bucureşti (instanţa care constată legal această calitate) i-a dat chiar şi o primă sentinţă, de turnător.

Botezat de Securitate

Căutat săptămâna trecută de BIHOREANUL, iniţial Aron s-a declarat "bulversat de veste", susţinând că habar n-avea de existenţa dosarului şi a verificărilor CNSAS. Mai mult, s-a arătat revoltat că n-a putut nici măcar să se apere! "Rămân tablou, pentru că toată viaţa am fost urmărit. Părinţii mei au făcut închisoare politică. Sunt cu gura căscată!", poza el în inocent.

Ca să scape de întrebările ziarului, până şi data naşterii a dat-o greşit, susţinând că s-a născut în 1951, în vreme ce "Aron"-ul de la CNSAS figura din 1948. Abia într-un târziu s-a explicat, bagatelizând: "De fapt, sunt născut din ‘51, dar mi-au greşit în certificat anul naşterii. Fiind 6 ianuarie, după revelion probabil erau beţi".

BIHOREANUL a mers mai departe, aflând că Aron nu era deloc neprihănitul care se pretindea. Nu doar că primise de la CNSAS documentele care îi demonstrează legătura cu Securitatea, dar a şi semnat cu mâna lui întâmpinarea către instanţă şi a depus acte în apărare. Numele său conspirativ era Eric (nume pe care, extrem de ciudat, l-a dat apoi fiului său!) şi a colaborat în perioada 1974-1989, pe când era organizator de spectacole la acelaşi Teatru de Păpuşi.

Şi pro, şi anti...

Abia când reporterul l-a pus în faţa noilor informaţii, Aron a recunoscut şi a povestit, dar pe sărite, că ar fi fost nevoit să toarne la Securitate, sub presiune. "Pot să jur şi dorm liniştit că nu am făcut rău nimănui. Toată viaţa am suferit din cauza Securităţii, pentru că alţii m-au turnat pe mine. Dădeam chestii generale, cum că în Oradea nu se găsea zahăr, ceea ce era perfect adevărat. Eu trebuia să-mi apăr familia, aveam trei surori şi părinţii erau arestaţi. M-au bătut de m-au rupt şi, după vreo trei bătăi pe strada Dunării (n.r. unde era sediul Securităţii), m-au tuns zero. Mama mea şi confesorul meu, un preot, mi-au spus: "Decât să păţeşti ca tatăl tău, mai bine du-te, dar nu face rău la nimănui"".

Aron pretinde că are dovezi care îl vor scoate nevinovat la Înalta Curte. Dar, solicitat de BIHOREANUL să le arate, şi să pună pe masă şi nota de constatare a CNSAS, cu actele care îl incriminează, Aron a dat înapoi, spunând că avocatul său e plecat şi nu poate fără acordul lui. Ce va face dacă, totuşi, i se va păstra titlul de colaborator şi, deci, i se va retrage calitatea de revoluţionar? Nu ştie. "Nu am avut beneficii, nici indemnizaţia de revoluţionar nu am primit-o. Revoluţia nu mi-o poate lua nimeni. În prima zi, am fost chiar la Timişoara, a doua zi am venit la Oradea, s-a tras asupra mea, am fost în primul rând... Chiar dacă am dat (informaţii - n.r.), noaptea lipeam manifeste anticomuniste"...

Turnătoare în robă

Tot anul trecut, CNSAS a dovedit-o şi pe judecătoarea Maria Galeş, de la Curtea de Apel Oradea, iar pe 6 iulie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a confirmat-o colaborator. Născută Popanton, Galeş are 55 de ani şi e din Vatra Dornei, ajungând la Oradea în 1987. Nevastă de procuror militar, înainte de '90 a fost juristă la întreprinderea Drum Nou, după care, în 1991, a încercat să intre în magistratură, dar nu a reuşit. A ajuns la Judecătoria Oradea abia în 1997, invocând cei 5 ani de experienţă căpătaţi ca jurist, apoi a promovat la Tribunal, iar din 2005 e judecătoare la Curtea de Apel.

Judecătoarea a fost şi ea rezervată, susţinând acelaşi lucru: că nu a făcut rău nimănui. "Sentinţa va fi atacată cu recurs. Am fost şi eu şocată când am aflat, pentru că, fiind soţie de cadru militar, am fost urmărită. Nu am colaborat cu poliţia politică. Singurele persoane cu care am vorbit erau persoane din cadrul armatei. Nu am primit încă soluţia, nu ştiu ce conţine". Galeş consideră că nici chiar o decizie definitivă de colaborator nu ar trebui s-o afecteze în carieră, pentru că în perioada când e acuzată că a colaborat, 1978-1989, nu era magistrat. "De ce să-mi dau demisia? N-am făcut nimic rău. Nu există nimic relevant în ce mă priveşte", a închis ea subiectul, refuzând însă să discute "pe acte".

Totuşi, dacă va fi dovedită, s-ar putea alege cu dosar penal pentru fals în declaraţii deoarece, ca magistrat, a declarat pe propria răspundere că nu a colaborat şi nu colaborează cu serviciile secrete. "Legislaţia e lacunară. CSM nu are nici o pârghie de intervenţie. Singura precizare este că aceşti magistraţi nu se pot prezenta la examene pentru funcţiile de conducere", spune Cristina Liţă, consilier în cadrul Biroului de Relaţii cu Presa la Consiliul Superior al Magistraturii.

Alunecoşii

Dincolo de litera legii, problema morală rămâne. Cu atât mai mult cu cât, în locul căinţei, nu găseşti la asemenea personaje decât ori îndărătnicia de a nu-şi asuma trecutul, ori scuza neconvingătoare că "n-am făcut rău nimănui". Aşa au procedat şi consilierul judeţean Mihai Bar, şi rectorul Universităţii, Cornel Antal, care - deşi nu li s-a reţinut calitatea de colaboratori, fiindcă nu li s-au identificat turnătoriile care să fi avut repercusiuni - au semnat angajamente cu Securitatea.

Conform CNSAS, în 1982 şi 1984 Bar a semnat două angajamente şi a dat informaţii despre subalternii de la IIRUC care voiau să plece în străinătate, folosind numele conspirativ "Mihalache", iar Antal a fost recrutat în 1986 "pentru încadrarea informativă a personalului Aerobazei Utilitare din Cluj Napoca", semnând un angajament sub numele de cod "George".

Ambii au negat că au făcut poliţie politică. Bar a promis chiar că îşi va face public dosarul pentru a demonstra că e "curat", dar ulterior a refuzat categoric, umplându-se şi mai rău de ridicol. În ce-l priveşte pe Antal, el a negat chiar că şi-ar fi văzut propriul dosar, ca să aibă documente de arătat public. Mizează şi rectorul, ca orice membru al "Fan-Clubului Secu", pe uitarea ce se aşterne odată cu trecerea timpului. Ce naivitate...


DOVEDIŢI SAU NU
Încep să apară nume

05 Murg.jpgÎn 2009, BIHOREANUL dezvăluia povestea judecătorului Florian Murg (foto), pensionat de la Curtea de Apel Oradea, dovedit definitiv şi irevocabil că a colaborat cu Securitatea. Murg devenise colaborator în tinereţe, ca să scape de puşcărie, după ce s-a îmbătat şi a acostat o femeie. A fost arestat în '67 şi condamnat pentru huliganism, context în care a fost racolat prima oară, dând informaţii sub numele conspirativ de "Zamfir Nicolae". A mai fost racolat în 1986 (până în 1991, deci şi pe vremea SRI-ului), când era juristconsult la Trustul de Construcţii Oradea, pentru a-şi pârî colegii, sub pseudonimul de "Mirel".

Deşi deocamdată nu au sentinţe definitive de colaboratori, pe lista persoanelor din Bihor găsite de CNSAS că au colaborat cu Securitatea mai figurează consilierii locali Pavel Pentea din Hidişelul de Sus şi Szabo Carol din Paleu, precum şi fostul secretar al judeţului, Aurel Demian, ultimii doi având prime sentinţe de turnători. Deşi dovedit de CNSAS în 2009, preotul Gheorghe Nemeş, şi el revoluţionar, a primit de la Curtea de Apel Bucureşti o sentinţă de necolaborator. În rapoartele CNSAS mai apar numele a doi preoţi reformaţi, Fazakas Laszlo din Marghita şi Fazakas Sandor din Velenţa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
De ce nu se face lumina in cazul Vulturescu?
Viorel Rogoz : A zis pe data de 21 October, 2013 Un cuplu de securisti pe care C.N.S.A.S-ul nu mi l-a deconspirat prompt. Se numesc George Vulturescu (in acte Gheorghe Pop-Silaghi) si Claudia Vulturescu (colonela de Securitate). A cerut si Uniunea Scriitorilor, oficial, sa se comunice care este identitatea delatorului “S3”. L-am descoperit cu oroare in Dosarul de Urmarire Informativa, criptat ‘Poetul”, deschis de Securitate poetului Radu Ulmeanu. Prieteni ai turnatorului , pe care l-am idenificat ca sursa “S3’-Vulturescu, mi-au cerut să justific afirmațiile în legătură cu activitatea securistă a familiei Vulturescu. Aduc câteva detalii (nu toate!), reproducând dialogul cu Radu Cenan, pe care l-am purtat pe blogul unui distins intelectual, Radu Calin Cristea. Radu Cenan aprilie 23rd, 2011 at 12:35 Am citit şi eu dezvălurile din “Acolada”, referitoare la sotia lui Vulturescu. Femeia e insa mai respectabilă decât liota de turnători devoalată recent, iar Vulturescu e chiar un poet autentic, un excelent director de revistă şi un om de onoare. Să nu exagerăm, domnilor! Viorel Rogoz aprilie 26th, 2011 at 14:09 Claudia Vulturescu a lucrat la Departamentul “S”(sef col.Mircea Irimia, cu indicativul “S1″) unde i-au facut de petrecanie profesorului Ioan Ternaru (dupa o suita de anchete, intr-o zi, l-au ridicat pe OM de acasa si l-au dus…E dus si azi…Era in 1984. De l-ar fi lasat printre cei vii, avea timp suficient sa se intoarca. Doar ca DRUMUL SPRE UNITATEA DOAMNEI VULTURESCU A FOST UNUL FĂR’ DE INTOARCERE. Onorabilă doamnă, doamna asta Vulturescu, nu-i asa , Radu Cenan?) Deci, doamna Vulturescu a avut, in indicativ un « S ». Iar, in dosarul lui Radu Ulmeanu, apare ca turnator « S3 ». Acesta a fost utilizat cu aprobarea sefului Securitatii. Ori, se stie, membrii familiilor de securist erau folositi doar cu aprobarea comandantului. Aici, e dator George Vulturescu sa faca lumina. Ar putea si el sa-si puna cenusa in cap si sa spuna, ca altii, ca asa au fost vremurile. Prietenii, oricum, l-au iertat. Din moment ce fac interventii sa nu-i mai pun numele in « Acolada ». • Radu Cenan aprilie 26th, 2011 at 14:47 Cat i-am cunoscut eu, familia Vulturescu e una onorabila. Ca om de cultura G. Vulturescu e un poet stralucit, care tine in viata o publicatie excelenta, Poesis. Ca e sapat pe plan local de tot soiul de invidiosi, asta nu e decat ceva traditional spiritului mioritic. Domnul Rogoz ca oenolog si folckorist ar trebui sa stie mai bine povestea cu cei trei pacurarei. • Viorel Rogoz aprilie 26th, 2011 at 20:24 O stiu si cu cei doi Vulturei…Mie cel mai mult imi place poetul cand tine discursuri publice…”Asa deci”…”nu-i asa?” …”asa “…Discutăm altundeva. Eu sunt unul dintre cei care l-au sustinut pe fostul culturnic-metodist, in ’90, la atestarea pe post, cand fostul meu coleg Corneliu Balla a pus problema eliminarii sotului de Securistă din Sistem (“Sistemul Culturii!”). “Poesisul” a fost argumentul forte pe care l-am adus atunci. Numai ca, intre timp, am descoperit dosarele de la CNSAS, CEALALTA FATA A FAMILIEI PE CARE Dv. O CONSIDERATI “una onorabila”. Am descoperit ca, in Institutia ONORABILEI DOAMNE VULTURESCU , profesorul osan, autor de scrisori impotriva lui Ceausescu, pe nume Ternaru, a fost adus la Biroul “S”, (“onorabilul” loc de munca al aceleiasi doamne), intr-o noapte a anului 1984, cu ajutorul patriotilor de acolo, și incă nu s-a intors la copii si la nevasta. S-o fi inaltat la Ceruri…Pentru astfel de fapte minunate, propun ca onorabilei doamne sa i se ridice o statuie.. Iti sugerez sa initiezi in acest sens o colecta publica..Mai sunt oameni ca dumneata care vor fi onorati s-o transpuna, pe admirabila ofitera, in bronz, marmura sau granit… Iti mai recomand, asta numai dumitale care esti un admirator al poetului, sa citesti Acolada nr. 4 / 2011 (vezi. pag.20-21 : “George Vulturescu-un voluptuos al penisului captiv”.Vei vedea cât de Sus poate coborî un mic geniu care, vorba dumitale, “strălucește” în literatură..Cred ca Manolescu nu mai doarme noptile de necaz că a omis să-i dedice un capitol în a sa “Istorie…”.) P.S.- Cu invidia n-am niciun fel de raporturi. Am plecat la Baia-Mare in clipa cand au venit la cârmă tot felul de fesenisti, peremistiti, peuneristi. In ciuda faptului ca m-au inaintat in inaltul grad de director peste întreaga “Cultură”( fara sa-mi ceara consimtamantul!). Am lasat onorabila functie fostilor activisti…Desi, sub ministeriatul Plesu-Andor, initiasem cateva proiecte… De anvergură… Viorel Rogoz Un P.S- in « Acolada », nr. 5 / 2011, referitor la apararea cuplului Vulturescu : Un oarecare LASZLO ALEXANDRU, ale cărui conferinte ştiintifice (vezi festivalul ≪FIRE DE TORT!≫) sunt foarte apreciate de minerii din Rodna (după cum am aflat in timp ce derulam o anchetă etnologică de teren), intervine, pe internet, cu o filipică ambiguă, dar care se vrea o caldă strangere de mană, duioasă imbărbătare adusă Familiei Vulturescu, aflată in grea suferintă, după ce partea bărbătească a insolitului melanj mitoman şi-a adjudecat titlul de Pinocchio – prin inventarea unui dezonorant penis captiv cu a cărui demantelare, in ultima vreme, poetul născut pe aliniamentul mitic Nord-Vest —> Nord-Est (secondat de securista lui colonelă) s-a afirmat. Iată-l pe vanătorul de sconcşi, amirosind pestilentele desfundate, in editie princeps, de revista „POESIS”: ≪P.S. Nu lipsesc miasmele de latrină din această revistă impodobită ca pomul de Crăciun. Un oarecare Viorel Rogoz işi intitulează „dezvăluirile” despre un poet concitadin şi sotia acestuia: George Vulturescu – un voluptuos al penisului captiv (p. 20-21). Cine zice – aşa să i se-arate!≫ (vedeti, dacă mai apucati şi dacă vă descurcati, revista crepusculară „Tribuna”, in editie populară online!). E de mirare că a-vidul de publicitate Laszlo işi incheie maledictia cu o anatemă prevestitoare:€ „Cine zice – aşa să i se-arate!” Păi, George Vulturescu zice, intr-un „J’ACCUSE!” furibund in urma căruia a ieşit cu revista pătată. Şi nici obrazul, atat cat mai are, nu mai exprimă o figură intrutotul imaculată… Aşteptăm siderati deconspirarea de către C.N.S.A.S. a sursei S3 din D.U.I.«POETUL», o bubă malignizată, pritocită de Institutia Răufamată a securistei-sotii, unui fioros duşman al Poporului:Radu Ulmeanu.
Postat 22 Octombrie 2013, 00:38 de viorel rogoz
eroare
@taz: aia e "anca"
Postat 01 August 2011, 22:25 de dante
@ana
gresit...:) nu sunt salariat la acest cotidian...la nici un cotidian de fapt...doar ca urmarind acest ziar electronic de ceva vreme observ ca postezi de multe ori chiar pe langa subiect. am impresia ca iti scrii ideile in notepad si dai copy paste sau le pui de la un ziar la altul. nu de putine ori au fost datile cand alti forumisti ti-au atras atentia pt chestiunile astea...din cate am observat te-ai si ofticat odata ca s-a incercat aflarea identitatii tale si spargerea adesei de mail. in fine...nu ai nimerit-o nici acum asa cum nu o nimeresti mai niciodata....
Postat 01 August 2011, 21:37 de taz
@taz
Bine, Taz...eu sunt proasta, si tu educat si inteligent...e clar din postul tau. Ma rog, la ce salarii primiti la Bihoreanul, e logic sa nu prea aveti scoala... dar sa ajungeti sa va puneti singuri comment-uri la articole...
Postat 29 Iulie 2011, 22:57 de ana
@ana
ma..ana...esti proasta rau..dau rau bine nu asa...libidinosu' ala de la arcadia crezi ca a dat "note informative" d'ampulea???? pai atunci de ce nu toti au dat fuguta la 2 si 15 sa de astfel de note ? daca a primit senstinta nu a primit dejaba...sa iasa la rampa ca nu a facut rau si sa ceara in instanta ca sa dovedeasca eventual. asa din astia ca tine "sustinatori" pot aduce fata draga...sute..mii...si inca ceva...ma deranjeaza expresia asta "...ca si...." asta imi spune ca esti proasta cu bulbuci. deci ori i-ai stat vreo doua trei ture la pulica asta ori ...esti vreo cotidiana a barurilor din zona "arcadia"
Postat 29 Iulie 2011, 21:22 de taz
rautati gratuite
Raluca, ai devenit foarte rea. Sper ca esti foarte bine platita ca iti vinzi asa sufletul...nu crezi cu adevarat in ceea ce scrii. Tu nu esti Liliana Sime, nici Laura Gal! In privinta lui Aron, pe vremea respectiva daca voiai sa ajungi cat de cat intr-o functie, trebuia sa colaborezi... Important e ce faceai ca si colaborator. Atata timp cat nu puteti demonstra ca cineva a avut de suferit din cauza lui "Eric" , intregul articol e doar o rautate gratuita, menita sa discrediteze un om. "Bihoreanul" nu ar fi la prima isprava de genul asta...
Postat 29 Iulie 2011, 20:33 de ana
parca-i baba cloantza
ce fatza de sifon are gunoiu asta
Postat 29 Iulie 2011, 16:51 de 1
C,A., P.A.
La C.A.O. în mod cert mai este o judecătoare posibilă colaboratoare. înainte de 1989 a lucrat la "personal" cu multă aprindere/într-o întreprindere. ori cine lucra atunci la personal....în plus mai era şi în amantlâcuri cu un alt personaj dubios, de asemenea cu ochi foarte albastri. rămâne antologică scena bătăii dintre actuala doamnă judecătoare şi soţia înşelată petrecută în faţa actualului Palat episcopal greco catolic! după 1990 respectiva doamnă a avut o ascensiune fulminantă ajungând în prezent la CAO!
Postat 29 Iulie 2011, 09:08 de dante
count display

FOTO BIHOREANUL

 • Sălacea-i „fruncea”! Locuitorii comunei Sălacea sunt singurii din Bihor care-şi aruncă deşeurile în 5 recipiente diferite (FOTO/VIDEO)
 • Cauza accidentului de la Gheghie: viteza prea mare a şoferului de BMW. Cei trei morţi sunt tineri de 20 şi 24 de ani, din Bihor (FOTO)
 • Şi noaptea se aleargă! 350 de sportivi au concurat la Oradea Night Run (FOTO/VIDEO)
 • Retroparada toamnei: 'Bătrânele doamne' expuse în centrul Oradiei (FOTO)
 • Joburi multe, pretendenţi mai puţini, la Bursa locurilor de muncă: 'Patronii angajează pe oricine are capul pe umeri!' (FOTO)
 • Fără precedent: 27 de ambasadori vizitează Oradea, la invitaţia Ministerului de Externe, dar gazdele nu ştiu să-i asculte şi să profite de prezenţa lor (FOTO)
 • A cincea ediţie a Festivalului Naţional de Artă Naivă s-a deschis la Muzeul Ţării Crişurilor (FOTO)
 • Arhitectul Cristian Puşcaş spune povestea sinagogilor orădene, cele mai numeroase din ţară, într-un volum lansat la Humanitas (FOTO)
 • „Un milion de stele”: Bisericile catolice din Oradea, unite de Ziua Internaţională pentru Eradicarea Sărăciei (FOTO)
 • Jurnalişti şi scriitori dezbat la Oradea diferenţele şi 'complicităţile' dintre ei (FOTO/VIDEO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON