URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 August 2011, 08:13

Se închide robinetul! CET începe debranşarea tuturor celor 172 de asociaţii de proprietari cu datorii

Se închide robinetul! CET începe debranşarea tuturor celor 172 de asociaţii de proprietari cu datorii STOP! Imediat după sărbătoarea Sfintei Marii angajaţii CET vor umbla din beci în beci pentru a închide robinetul la toate asociaţiile cu datorii, în speranţa că va recupera aproape 50 de miliarde de lei vechi. Bani din care s-ar putea înlocui kilometri întregi de ţevi sparte...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mii de orădeni se vor spăla de săptămâna aceasta cu apă rece. Imediat după minivacanţa de Sfânta Maria, Electrocentrale lansează cea mai mare campanie de debranşare din istoria societăţii.

Nu mai puţin de 172 de asociaţii de proprietari restante la plata facturilor vor rămâne fără apă caldă, iar dacă nu îşi achită datoriile până la venirea iernii nu vor primi căldură nici atunci. "Nu ne face nicio plăcere, dar orădenii trebuie să înţeleagă că un serviciu de care ai beneficiat trebuie să-l şi plăteşti", explică Daniel Ţigan, directorul de termoficare al Electrocentrale Oradea.

În ordinea restanţelor

Ultimatumul a fost dat acum două săptămâni, echipele de debranşare au fost formate săptămâna trecută, rămâne ca săptămâna aceasta conducerea Electrocentrale să dea semnalul de atac!

Începând de marţi, societatea va trece la sistarea serviciilor către asociaţiile de proprietari cu restanţe la plata facturilor. Măsura de oprire a apei calde se doreşte una de forţă şi are ca scop determinarea datornicilor să îşi stingă, sau măcar să înceapă plata datoriilor, deoarece la iarnă facturile vor exploda, iar orădenilor le va fi şi mai greu să le plătească.

04 Dragos Gligor_1.jpg"După 15 august vor fi debranşate 42 dintre asociaţiile cu cele mai mari datorii, urmând ca acţiunea să continue în săptămânile următoare. Sistarea serviciilor se va face în ordinea descrescătoare a restanţelor", spune Dragoş Gligor (foto), directorul Electrocentrale.

Conducerea CET a somat asociaţiile încă din 3 august, ultimatumul vizând 162 de asociaţii cu restanţe de peste 1.000 lei, ale căror datorii însumate depăşesc în total 4 milioane lei. În ciuda ameninţărilor, până la sfârşitul săptămânii trecute doar opt asociaţii s-au interesat de reeşalonarea plăţilor. Fapt pentru care CET-ul vrea să schimbe placa...

Datornici cu maşină

La fel ca în anii anteriori, topul restanţierilor e dominat de Asociaţia de Proprietari Rogerius 114 (cu restanţe de aproape 633.000 lei), Leonardo da Vinci 28 (428.000 lei) şi Rogerius 235 (peste 326.000 lei). După cum era de aşteptat, niciuna nu are vreo şansă să poată plăti în două săptămâni datoriile acumulate în mult mai mulţi ani.

"La noi situaţia e mai specială, fiindcă membrii asociaţiei fac parte dintr-o categorie socială cu mari probleme agravate pe fondul crizei", spune Torok Zoltan, preşedintele Asociaţiei Rogerius 114, una "mamut" care cuprinde cinci blocuri în zona străzii Italiană. Din cele 380 de familii, 63 au datorii, iar 53 riscă să rămână chiar fără casă după ce au fost date în judecată pentru neplată. "Până aveam pensionari în asociaţie mai era cumva, căci ei erau conştiincioşi şi plăteau la zi, dar acum majoritatea s-au stins. Locul lor a fost luat de tineri fără locuri de muncă şi datoriile s-au tot strâns", povesteşte Torok.

Potrivit spuselor sale, în condiţiile în care familiile au datorii la bănci, le este tot mai greu să plătească întreţinerea. "Foarte mulţi şi-au cumpărat maşini care blochează acum parcările din curţile blocurilor, pentru că nu au nici bani de benzină", zice bărbatul.

Reeşalonări de faţadă

Torok susţine că zadarnic a încercat să aducă asociaţia pe linia de plutire. "Problema e că penalităţile au ajuns aproape cât facturile. Degeaba plătim noi cu ordin de plată, că Electrocentrale ne taie din penalităţi şi restanţele de bază rămân, acumulând noi penalităţi", spune preşedintele asociaţiei.

În urmă cu doi ani a avut chiar o tentativă de a aduce totul pe "zero". "Am fost la domnul Szabo, directorul de atunci al termoficării, şi l-am rugat să ne reeşaloneze datoriile. Nu a spus nu, dar mi-a făcut în bătaie de joc o reeşalonare pe o lună, ceea ce este imposibil. Dacă puteam plăti într-o lună, dădeam banii pe loc, nu mai reeşalonam nimic!", zice Torok.

Drept urmare, asociaţia a fost debranşată de la reţea periodic, în fiecare an. Măsura nu a durat însă foarte mult. Conducerea asociaţiei a cerut în instanţă obligarea CET-ului la reluarea serviciilor, invocând buna-credinţă a celor peste 120 de familii care îşi plătesc facturile la timp şi faptul că asociaţia şi-a chemat restanţierii în instanţă pentru recuperarea datoriilor. Şi a cîştigat de fiecare dată...

De ruşine

În ciuda opoziţiei asociaţiilor, reprezentanţii Electrocentrale spun că debranşările sunt singura măsură eficientă de recuperare a debitelor. "Problema e că orădenii de bună credinţă care îşi plătesc facturile nu se mai interesează de situaţia asociaţiei, şi aşa se ajunge în situaţia că apar restanţe la plata către CET sau, mai rău, delapidări", spune Daniel Ţigan, directorul Termoficării.

Inginerul spune că imediat după ce Electrocentrale opreşte apa caldă, orădenii care şi-au plătit facturile şi se trezesc nevoiţi să facă duşuri reci pun presiune pe rău-platnici, iar CET-ul începe să mai încaseze ceva bănuţi. "De multe ori rău-platnicii amână plata facturilor din nepăsare, ştiind că nu pot fi debranşaţi individual, aşa cum face Electrica sau TVS. Când vecinii le bat obrazul că din cauza lor au rămas fără apă caldă, respectivii încep să plătească, preşedinţii de asociaţii vin să ceară eşalonarea plăţilor şi, încet, lucrurile se mişcă", zice directorul.

Datorii în lanţ

Electrocentrale face sistările nu "din răutate", adaugă Daniel Ţigan, ci pentru a-şi recupera banii pe serviciile prestate şi pentru ca, din ei, să-şi plătească, la rându-i, furnizorii. "Societatea are şi ea datorii către furnizori, iar dacă acestea nu sunt plătite nu mai putem cumpăra combustibil, astfel că poate suferi tot oraşul, nu doar asociaţiile rău-platnice", spune directorul.

Altfel spus, ar însemna ca 745 de asociaţii să rămână fără apă caldă şi căldură pentru că 162 nu s-au ştiut organiza, dintr-un motiv sau altul, din cauza sărăciei, a delapidării banilor de către administratori sau, pur şi simplu, a nepăsării. Şi aşa vechi, rudimentar şi ineficient cum este, dacă CET-ul s-ar prăbuşi ar trage după el tot oraşul...


DATOR VÂNDUT
80
milioane lei datorează CET către furnizori pentru combustibilul consumat iernile trecute


"Acţiunea noastră trebuie luată în serios. Faptul că se vor opune debranşărilor sau ne vor ameninţa angajaţii trimişi în teren nu va ajuta cu nimic asociaţiile de proprietari care au datorii. La nevoie vom apela inclusiv la sprijinul Poliţiei şi al jandarmilor"

Daniel Ţigan, director de termoficare al Electrocentrale Oradea


ÎNTREŢINERE ÎN "RATE"
Plătiţi căldura, vara!

Pentru că preţul gigacaloriei a fost majorat astă-primăvară la 193 lei, iar dacă Guvernul anulează subvenţiile riscă să ajungă la 262 lei, Electrocentrale Oradea a propus plata încălzirii în "sistem liniar". Asta înseamnă, pe înţelesul tuturor, că începând cu iarna următoare asociaţiile pot opta pentru achitarea încălzirii uniformizat, în fiecare lună, inclusiv vara. Pe scurt, plata facturii pe luna octombrie, prima din sezonul rece, se va face integral până la data de 15 a lunii noiembrie, cu o perioadă de graţie de 30 de zile. Facturile din lunile noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie şi martie se vor plăti tot până la data de 15 a lunilor următoare, însă în proporţie de numai 60%.

Întreţinerea pe aprilie (pentru că e mai ieftină) se va achita din nou integral, urmând ca din mai (când facturile includ doar apa caldă, nu şi căldura), CET să încaseze restul de 40% rămas neachitat din lunile de iarnă. Astfel, în loc să plătească facturi foarte mari pe fiecare lună de iarnă, orădenii vor putea achita facturi medii de-a lungul întregului an.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
27 Comentarii
incapabilii
In cazul in care locuitorii orasului Oradea au conracte cu furnizorul de apa calda si caldura individual (pe numele Dvs.),si sunteti cu facturile achitate la zi,va puteti adresa Oficiului de prot. consumatorului,sau chiar instantelor de judecata. In cazul in care contractul este pe asociatia de locatari,si restantele sunt mari nu prea aveti solutii,decat plata datoriei.Cred ca dl.ŢIGAN,nu vrea sa va puna sa jucati rolul de tigan,sa va tiganiti cu vecinii pentru a-i determina sa plateasca.Imi dau seama ce face un director numit politic-nu prea face nimic ,in afara de prostii,ca competenta are mai mult politic decit profesional.Va doresc succes-pacat ca traim in tara directorilor incapabili.
Postat 18 August 2011, 13:49 de ibi
Imputiti nesatui de furt, minciuni, abuzuri, manipulari si ilegalitati
Santajati niste amarasteni sa plateasca bunastarea, incompetenta si coruptia din regiile subordonate, autonome, administratia locala si centrala, adica a tuturor imbuibatilor din utimii 30-40 de ani. Dracu' va mai voteaza! Nimic nu faceti pentru cetatenii simpli, numai pentru gasca voastra de nesatui profitori ai tuturor regimurilor politice. Ilie Ceausecu, fratele dictatorului, locuieste si azi intr-o vila de protocol a statului. Iar de 3 ani refuza sa plateasca chiria. Pe asta (si pe muuuulti, multi altii) nu- executati silit?? Nu, ca doar corb la corb nu scoate ochii. Imputitilor!
Postat 18 August 2011, 08:22 de Fraieru' român
la urma urmei nici unul nu e usa de biserica
cine parazitii sociali de la ANAF si ITM sa le dati de munca, unde traiti ?
Postat 17 August 2011, 19:42 de du te!
Directoru` de la CET
Cand il shuteaza pe directorul exploatator de la CET??? E un mare e xcro c! Sa se sezizeze DNA si ANAF si ITM ce face cu oamenii ca si cum ar fi sclavi! Gina lolobrigida
Postat 17 August 2011, 18:33 de gina lolobrigida
Primaria conduce CET şi AsP
Conform Legii nr. 325/2006, Art. 8: (1) Înfiinţarea, organizarea, coordonarea, monitorizarea şi controlul serviciului public de alimentare cu energie termică constituie OBLIGAŢII ale AUTORITĂŢILOR ADMINISTRAŢIEI PUBLICE LOCALE. (2) c) înfiinţarea unui compartiment energetic în cadrul aparatului propriu, în condiţiile legii; etc., etc., etc. Aşadar Primăria nu este străină de matrapazlâcurile CET. Aşa cum nu poate fi considerată inocentă în privinţa administratorilor de AsP care au delapidat banii orădenilor, deoarece Primăria are şi un Compartiment de Îndrumare şi Control Asociaţii de Proprietari cu o armată de funcţionari care, dacă nu-s corupţi, protectori si mână-în-mână cu hoţii din AsP, cel puţin e sigur că nu s-au achitat onest de obligaţiile de serviciu legale. Logica GREŞITĂ a Primarului este că dacă a înjumătăţit numărul angaţaţilor din Primărie, cei rămaşi musai îşi fac treaba corect. Vă spunem noi care am avut contact nemijlocit cu funcţionarii că sunt corupţi şi nici nu te înjură dacă nu primesc o "atenţie". Ori de bani pentru mită şi alte "atenţii" dispun mai degrabă administratorii delapidatori decât orădeanul sufocat de taxe. Trebuie verificaţi cum a făcut Cuza!
Postat 17 August 2011, 08:50 de Blow
Mafia imobiliara si a administratorilor
"Inginerul spune că imediat după ce Electrocentrale opreşte apa caldă, orădenii care şi-au plătit facturile şi se trezesc nevoiţi să facă duşuri reci pun presiune pe rău-platnici, iar CET-ul începe să mai încaseze ceva bănuţi." Asta este recunoasterea pe fata a santajului si abuzului! De ce sa fie OBLIGATI orădenii care şi-au plătit facturile sa faca presiuni asupra celorlati? Adica sa fie "recuperatorii" CET. N-aveti juristi, economisti, personal angajat care sa fac asta in limitele legale? Din pacate asta e reteta pe care CET a mai aplicat-o si de cele mai multe ori i-a iesit. Bunii-platnici n-o sa poata face treaba in locul CET in situatia in care administratorii sunt hoti si sunt mana in mana cu samsarii imobiliari. Insa sper sa fie atat de destepti incat sa dea CET in judecata pentru abuz.
Postat 17 August 2011, 06:36 de Walk
Mafia imobiliara si a administratorilor
"Inginerul spune că imediat după ce Electrocentrale opreşte apa caldă, orădenii care şi-au plătit facturile şi se trezesc nevoiţi să facă duşuri reci pun presiune pe rău-platnici, iar CET-ul începe să mai încaseze ceva bănuţi." Asta este recunoasterea pe fata a santajului si abuzului! De ce sa fie OBLIGATI orădenii care şi-au plătit facturile sa faca presiuni asupra celorlati? Adica sa fie "recuperatorii" CET. N-aveti juristi, economisti, personal angajat care sa fac asta in limitele legale? Din pacate asta e reteta pe care CET a mai aplicat-o si de cele mai multe ori i-a iesit. Bunii-platnici n-o sa poata face treaba in locul CET in situatia in care administratorii sunt hoti si sunt mana in mana cu samsarii imobiliari. Insa sper sa fie atat de destepti incat sa dea CET in judecata pentru abuz.
Postat 17 August 2011, 06:36 de Walk
Aristophanes
Foamea nu recunoaşte alt prieten decât pe cel care o hrăneşte. Aristophanes
Postat 16 August 2011, 20:18 de Aristophanes
ce de datornici!
dar se rezolva votati si se anuleaza datoria :)) deci la o adica de caldura altora nu mai pot eu si de apa calda , INDEPENDENTA nu va spune nimik cla cata tehnica exista, vai de voi muritori de rand, v a ramas o singura usa deschisa: VOTUL.OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO viata mea!offffffffff inima mea....
Postat 16 August 2011, 19:42 de ooooooooooo
lista datornici CET
SEORADEA.RO lista datornicilor la zi. aici puteti verifica daca figureaza sau nu asociatia voastra de proprietari pe lista Magica :))
Postat 16 August 2011, 19:27 de ANDA
lista datornici CET
lista datornicilor la zi. aici puteti verifica daca figureaza sau nu asociatia voastra de proprietari pe lista Magica :))
Postat 16 August 2011, 19:15 de ANDA
Rade ciob de oala sparta....
Asta, o de ,,n'' ori, adica un nimic ridicat la puterea ,,n'', daca-ti bagi mana in buzunar nitel mai adinc o sa dai peste opincile lu' bunica-tu, poate chiar peste ale lui taica-tu ! Poti fi ungur sau roman, tot dai peste opinci ! Diferenta e ca ale ungurilor sunt din piele de cal. Asa ca....
Postat 16 August 2011, 19:05 de .
scapam de tarani din Oradea la tara naveta e de voi:))
ha, ha, ha, taranilor la tara cu voi nu platiti la tara sa va vad cum furti apa, felicitari PNL si UDMR izgoniti taranai din Oradea!Luati l si pe Bolojan:)) in frunte
Postat 16 August 2011, 17:16 de ooooooooooo
m
Nu mi se pare corect fata de noi, cetatenii( a se citi fraierii) care achitam lunar asociatia si cheltuielile sa ni se sisteze furnizarea apei, atata vreme cat nu putem avea nici un control asupra celor care nu platesc Mi se pare un act de santaj clar din partea celor de la Electrocentrale In situatia de fata ce putem noi face vis a vis atat de catre rau platnici cat si fata de CET???
Postat 16 August 2011, 16:52 de aNCA
Prostii sa se abtina
@ha, ha, ha: razi ca proasta la plua! mai bine da fuguta si vezi daca nu e si asociatia ta pe lista. Aaa, esti de la tara, nu aveti acolo asa ceva! Asa se explica de ce nu pricepi ca majoritatea persoanelor care vor fi frustrate de utilitati sunt cu taxele plata la zi. Asta e mai greu sa inteleaga cineva care merge la closet in fundul curtii. Iar faptul ca te bucuri de necazul altora e tipic romanesc, dar propriu totusi celor afurisiti, rai si prosti. Dar roata se invarte, maine altii vor rade de necazul tau.
Postat 16 August 2011, 16:41 de Anti CET
4 milioane din 80 ???
Citesc bine? 4 milioane datoreaza asociatiile de locatari din cele 80 de milioane cu care CET-ul este dator furnizorilor ??? Nu va este rusine, nemernicilor?? Ia uitati-va la lista cu persoanele juridice... Stimin cu ditamai terenul in buricul targului, Crisul Favorit care cica e al fratilor Micula?? Pentie si alti mari oameni de afaceri?? Si voi navaliti pe asociatiile de proprietari?? Si peste toate astea, Oradea e pe un lac de apa termala dar in loc sa platim 100 de lei gigacaloria platim 300 de lei pentru ca Bolojan, Bolos si Iacobescu nu se inteleg? Rusine sa va fie, porcilor!!!
Postat 16 August 2011, 15:43 de talibanul galben
Uite unde este ,,radacina'' raului !
Stimati oradeni, nu uitati cine este adevaratul jupan al CET-ului ! CET-ul este in subordinea primariei Oradea si CL. In ambele conduce bine-mersi pnl si udmr. Despre eternul director al CET-ului, gligor sorin, asta e un monument de incompetenta. Cine dreaqu-l tine pe asta in brate ?! A papat milioane de euro (de fapt nu i-a papat, i-a bagat in buzunarele consilierilor, cu comision, evident!). Mai tineti minte acum cativa ani cand ne promitea ca ne vom incalzi arzand porumb ? Si ca produs secundar vor rezulta floricele ?! Nu l-a intrebat nimeni nimic, an de an ,,alesii'' l-au descarcat de toate tampeniile, au majorat pretul la Gca, sa nu falimenteze ,,jucaria'' lui gligor ! S-a facut orice numai un management performant nu ! De pilda s-a evitat introducerea gazului metan in municipiu, tocmai din acelasi motiv: cei de la bloc sa nu poata scapa din capcana CET-ului (primariei+CL).
Postat 16 August 2011, 15:33 de ionel
Tot abuz
Tot un abuz este si mentinerea datoriilor si acoperirea penalitatilor din platile esalonate!!! Ce face acel presedinte de asociatie? Nu vede ca e pacalit in cel mai cras mod??? La esalonare se sting intai datoriile si apoi penalitatile si majorarile - se practica si penalitati la penalitati si majorari la penalitati, ceea ce este iar un abuz - penalitatile, nu pot depasi datoria initiala, ori se ajunge la dublarea, chiar triplarea ei! Cum mai spuneam: ne lasa itimidati si bagam mana in buzunar chiar daca nu le datoram nimic, de teama si pentru a avea un serviciu pe care-l platim regulat - OPC-ul ce face???
Postat 16 August 2011, 14:31 de O oarecare
ce nu intelegeti!
nu platiti afara din case:)) ati votata sa fi ti sanatosi, ce satisfatie au tarnii sa scoata orasenii afara din casele date pe vremea comunismului:))
Postat 16 August 2011, 12:55 de ha, ha, ha
incercati sa fiti independenti :)) nu mai votati si nu vom mai avea Primari si GUVERN
Se pare ca taxele iubesc oamenii saraci, ii creeaza incontinuu (Bill Vaughan)
Postat 16 August 2011, 12:33 de independent
incercati sa fiti independenti :)) nu mai votati si nu vom mai avea Primari si GUVERN
Sa fi sarac si independent este imposibil (William Cobbett)
Postat 16 August 2011, 12:31 de independent
pai nu asa
asa ceva nu se poate face, e sinucidere curata. pai in toate asociatiile astea sunt oameni care isi platesc la timp serviciile, cum sa ii debranseze si pe ei. sa mearga la datornici cu mandat si sa le sigileze caloriferele
Postat 16 August 2011, 11:57 de rossi
Indemn la razmerita
Stimati concetateni care locuiti la bloc, nu mai platiti serviciile furnizate de catre regiile subordonate Primariei, Apa Canal si Electrocentrale! NIMENI nu va garanteaza ca daca le-ati platit o data nu va mai trebui sa le platiti si a 2-a si a n-a oara, cu tot cu penalitati si majorari. Si NIMENI nu va garanteaza ca daca ati platit serviciile o sa le si aveti. Acesta nu este un stat de drept: ai Administratie locala dar functionarii sunt ocupati sa se justifice si sa se debaraseze de responsabilitati, ai Politie dar e doar cu numele, ai Justitie dar nu-ti gasesti dreptatea acolo. Aceasta este de fapt o randuire neo-comunista. O struto-camila intre China (dar fara PIB-ul ei) si Romania lui Ceausescu (cu prea "libera" in plus).
Postat 16 August 2011, 11:40 de Altu
O porcarie patronata de vesnic incompetentul (sai invers !) director al CET I !
Trebuie pus capat comunismului asta ! Guvernul trebuie sa oblige furnizorii sa faca racordari individuale ! Daca sunt 2 pe scara care n-au platit, dobitocii ii debranseaza pe toti 20 ! Eu ma intreb ce se intampla daca aia 18 actioneaza in instanta CET-ul si castiga ? Vine gligor si le cara apa calda si agent termic cu galeata ?! De unde plateste si mai ales CINE PLATESTE cuvenitele penalitati ?! Ce face CET-ul sa recupereze creantele ?! Pt. ca nu se poate ascunde kkt-ul la infinit sub ,,palaria'' asociatiei de proprietari, condominiu si alte aiureli !
Postat 16 August 2011, 11:21 de .
Santaj si constrangere
Un argument in plus ca CET vrea sa ne santajeze pe membrii buni-platnici ai AsP sa platim datoria produsa de restantieri, incompetenti sau penali administratori, cu concursul functionarimii din Primarie, Politie si alte institutii, este faptul ca nu sisteaza apa calda de la agentii economici si de la abonatii casnici (sau cel putin nu au anuntat acest lucru). Daca debranseaza agentii economici, patronii sau directorii nu pot "recupera" datoria de la angajati. La fel, daca debranseaza abonatii casnici restantieri. Poate ca unii chiar n-au bani sa plateasca. Si atunci poate Gligor si Bolojan sa-i beleasca si sa le puna pielea-n bat, tot n-o sa scoata bani de la ei. Prin urmare au ramas doar As de Proprietari bune de spoliat, dar nu de la restantieri ca aia sa zicem ca n-au bani si nici de la administratorii verosi care au dospit ani de zile datoria pana s-a facut cat China, ci acei proprietari-fraieri care greu-usor si-au platit intretinerea.
Postat 16 August 2011, 10:57 de Hope
noi luna de luna te am platit ca sa ne falimentezi
locuri de munca nu, alocatie copil nu ce mai platiti salariel parazitiilor sistemului impus si te scoate din casa de ce platim administratori asociatie daca nu suntem in satre sa platim facturile, de ce? asa vrea PRIMARUL voturi cumparate.
Postat 16 August 2011, 10:26 de multumim Primare
Abuzuri intr-o tara putreda de coruptie
Sunt dintr-o asociatie cu datorii, am mai fost debransati, majoritatea suntem cu intretinerea platita la zi si unii ne-am implicat in depistarea modalitatii de lichidare a datoriei catre CET. Din pacate n-avem nici un sprijin: functionarii Primariei, CET si politistii ne rad in nas, protejandu-i in acelasi timp pe administrator si pe cei din comitetul executiv al asociatiei. Totusi n-am vazut nici macar un paragraf in vreun act normativ care sa legifereze debransarea de la utilitati a celor buni-platinici. Este un abuz prin care vor sa ne constranga (santajeze) sa platim ce-am mai platit (macar) o data.
Postat 16 August 2011, 08:36 de Hope
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON