URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Ianuarie 2011, 08:32

Scandal la Maternitate: Frustrările doamnei Antal

Scandal la Maternitate: Frustrările doamnei Antal "MOAŞĂ" PE INVERS. În ajunul Crăciunului, fosta directoare a Maternităţii, Liana Antal (medalion), s-a plâns ministrului Sănătăţii, Cseke Attila (dreapta), de pretinsele ilegalităţi ale actualilor şefi, managerul Gavril Grebenişan (stânga) şi directorul medical Traian Mureşan (mijloc). În loc să-i facă pe plac, Moş Crăciun nu i-a adus Lianei Antal mazilirea celor doi ci, cu întârziere, o dezamăgire totală: ministrul a vizitat Maternitatea săptămâna trecută, fără să-i zboare duşmanii din funcţii...
Scandal la Maternitate: Frustrările doamnei Antal SUPĂRATA. Cât a condus Maternitatea, Liana Antal (foto) a acceptat o singură dată să stea de vorbă cu reporterul BIHOREANULUI. "Nu pot invita bărbaţi în biroul meu, fiindcă acolo am toate intimităţile", s-a eschivat ea, ca şi când ar fi fost victima vreunei tentative de seducţie. Antal a evitat sistematic să răspundă chiar şi în momentele când trebuia să justifice decesele unor paciente sau motivul pentru care refuza să aprobe reparaţii în secţiile doctorilor care nu o linguşeau. "Nu mă mai interesează ce se întâmplă în spital!", a răbufnit fosta şefă şi săptămâna trecută, respingând orice discuţie
Scandal la Maternitate: Frustrările doamnei Antal "TRACTORISTUL". Ridiculizat pentru că - nefiind medic, ci inginer auto - nu ar fi bun de manager, Gavril Grebenişan (foto) şi-a atras de la bun început antipatia predecesoarei. Antal l-a obligat să-şi petreacă primele zile de mandat pe hol, refuzând să-i elibereze biroul, iar de atunci îi răspunde în zeflemea, ascunzându-i actele spitalului şi reclamându-l propriului soţ, rectorul Universităţii, pe motiv că inginerul "pătează" prestigiul Facultăţii de Medicină
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În 2004, printr-o conjunctură politică favorabilă, Liana Antal, soţia lui Cornel Antal, pe atunci prorector în "echipa" lui Teodor Maghiar, era numită director general al Maternităţii, în tandem cu Valeria Filip, nevasta primarului Petru Filip, pusă director medical. Cum, însă, roata se învârte, în 2010, când Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie a ajuns în subordinea municipalităţii, iar primarul Ilie Bolojan a trecut la schimbări, ambele şefe s-au trezit fără sprijin politic.

Dacă Filip a înţeles că nu e cununată cu funcţia, în schimb Antal a declarat război total noii conduceri. Din prima zi l-a subminat pe Gavril Grebenişan şi l-a potopit, ca pe directorul medical Traian Mureşan, cu reclamaţii la toate instanţele medicale şi administrative, de la Primărie până la Colegiul Medicilor, şi de la Ministerul Sănătăţii până la Universitatea condusă de propriul soţ.

Care este miza? În ultimele zile de şefie Antal şi-a subordonat abuziv bănosul bloc de naşteri, iar când manevra i-a fost dejucată a ridicat la luptă ceata "sorboneilor", a medicilor angajaţi la spital fără concursuri, pe simplul motiv că erau angajaţi şi la Universitate. "Cadrele universitare sporesc prestigiul spitalului!", clamează fosta directoare, chit că majoritatea acestora sunt impostori sau, în cel mai fericit caz, mediocrităţi împăunate cu titluri ce nu le acoperă lipsa de măiestrie în meserie...

Iar asta nu e tot. BIHOREANUL a descoperit că Antal are şi alte motive pentru care ţinea la şefie: şi-a decontat din banii spitalului deplasările făcute la Bucureşti şi are de îngropat "scăpări" precum faptul că, pe vremea ei, s-au desfăşurat testări de medicamente fără ca spitalul să aibă niciun beneficiu...

Mazilire cu năbădăi

Când Primăria a preluat spitalele Municipal, de Pneumoftiziologie, Maternitatea şi cel de Neuropsihiatrie, aproape toţi şefii acestora, puşi în funcţii pe criteriul fidelităţii faţă de partidul aflat la putere, au acceptat că vremea lor apunea. Cel puţin până în 2012, când se va încheia mandatul actualului primar, Ilie Bolojan, a cărui adversitate faţă de baronii spitalelor e notorie încă din 2005 când, prefect fiind, constata că acestea erau adevărate moşii ale "sorboneilor" care au ocupat posturi în spitale fără examene.

03 Liana Antal.jpgLa Maternitate, schimbarea s-a făcut în două etape. Iniţial, Bolojan a înlocuit-o pe Antal (foto) din funcţia de manager, dar i-a oferit postul de director medical ocupat de Filip. N-a fost chip, însă, ca şeful numit de primar, Gavril Grebenişan, să se poată înţelege cu fosta manageriţă. Anatemizat că nu e medic (ca şi cum managerul ar trebui să asiste naşteri!), Grebenişan n-a avut în primele zile de mandat nici pe ce să se aşeze. Antal i-a predat biroul doar după ce, trimis de Bolojan, la faţa locului a ajuns viceprimarul Gheorghe Carp.

Episodul n-a rămas fără urmări: în nici două luni, văzând că nu-l poate "încăleca" pe noul manager, Antal a demisionat, direcţiunea medicală fiind preluată de doctorul Traian Mureşan. De răzbunat, însă, a făcut-o din plin, căci de atunci, din dispoziţia rectorului Cornel Antal, Grebenişan e verificat la fiecare curs pe care îl ţine la Facultatea de Inginerie Managerială, unde este conferenţiar. Asta chit că Liana Antal însăşi, cum atestă propriii ei studenţi, nu binevoieşte să-şi ţină orele la Colegiul de Asistente Medicale din subordinea Facultăţii de Medicină!

Vechea gardă a sperat şi în susţinerea politică a PDL, Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) contestând astă-vară numirile făcute de Bolojan. Pretextul? Nu era clar dacă oamenii primarului absolviseră sau nu "cursuri de management sau management sanitar agreate de Ministerul Sănătăţii". În cele din urmă, totuşi, Grebenişan a rămas pe post, ca omologii de la celelalte trei spitale, până la organizarea concursului, pe care avea să-l şi câştige în decembrie.

Control pe naşteri

În loc să fie recunoscătoare că primarul nu a dispus un audit care să diagnosticheze "bolile" Maternităţii din timpul mandatului său, Antal a trecut la atac deschis împotriva noii conduceri, care descoperise că în ultimele sale zile ca şefă a comis un abuz în interes personal. Concret, la începutul lunii iulie, Antal a modificat organigrama, pentru a-şi subordona blocul de naşteri, unul din centrele vitale ale Maternităţii, trecându-l din responsabilitatea directorului medical (cum fusese inclusiv în perioada când ea conducea cu Valeria Filip) în cea a şefului secţiei OB I. Adică a ei înseşi, pentru că în 2006, ca directoare, Antal a avut grijă să devină şi şefă de secţie. Fără concurs sau cu concursul doar al conducerii Universităţii, din care făcea parte propriul soţ.

Intuind, deci, că Bolojan nu o mai vrea manager, doctoriţa s-a prezentat astă-vară la el, cu o nouă organigramă. Ghinion, însă! Primarul a verificat întâi legalitatea actului. Şi, stupoare, a constatat că organigrama era un artificiu prin care Antal voia să păstreze controlul. Asta pentru că dacă un şef de secţie are blocul operator, toţi ceilalţi depind de el. Iar problema se rezolvă în mod "tradiţional" în două feluri: medicul care vrea acces în blocul operator captează bunăvoinţa şefului fie prin cedarea unei părţi din "atenţiile" de la paciente, fie prin adeziunea la "tabăra" şefului. În oricare variantă, şeful e dublu câştigat: îşi asigură şi supuşenia celorlalţi, şi câştiguri de sute de euro pe zi.

"Sorbonei" memorandişti

Modificarea organigramei a fost respinsă de primar, aşa că Antal a trecut la atac, prin petiţii, reclamaţii, sesizări. Pretextul? Nu doar poziţia ei era periclitată, ci a tuturor "sorboneilor"! Primele plângeri au vizat discreditarea lui Grebenişan şi Mureşan, acuzaţi de Antal şi încă şapte fideli (din cei 42 de medici ai spitalului) că îi discriminează pe universitari.

BIHOREANUL a pus mâna pe denunţul adresat de Antal propriului soţ, rectorul Universităţii. La 1 septembrie acesta era notificat: "De la preluarea spitalului de către administraţia locală, personalul didactic e hărţuit şi ameninţat. Dorim să fim informaţi dacă această situaţie este determinată de un obiectiv prestabilit al administraţiei locale de a discredita cadrele didactice, sau este o iniţiativă a conducerii spitalului". Altfel spus, femeia sugera că fie conducerea Primăriei, fie cea a Maternităţii, şi-au fixat ca scop distrugerea "Sorbonicii". "Directorul medical ne ameninţă cu desfacerea contractelor de muncă şi ne jigneşte prin epitete ironice", arătau semnatarii plângerii, adăugând că "atitudinea ostilă la adresa cadrelor didactice este exprimată împreună cu ameninţarea că «Primăria nu are nevoie de voi, o să vă dăm afară!»".

Ce voiau jălbaşii? "Prof.univ. Doru Crăiuţ, conf.univ. Antal Liana şi Pop Tiberiu, asist.univ. Olah Horia, Mocuţa Diana, Aur Cristina şi Laczicko Sidonia, plus prep.univ. Veres Monica" cereau nici mai mult, nici mai puţin decât "intervenţia conducerii instituţiei de învăţământ superior", pentru ca rectorul să-l convingă pe primar "să solicite conducerii spitalului să-şi schimbe atitudinea faţă de medicii cadre didactice şi, în cadrul unei întâlniri cu toţi medicii, să-şi ceară scuze pentru insultele şi calomniile aduse corpului de cadre didactice şi pentru prejudiciul de imagine creat Facultăţii de Medicină şi Universităţii". Pe scurt, managerul şi directorul medical să îngenuncheze în faţa "sorboneilor" şi să promită că nu se mai ating de ei!

04 Cornel Antal.jpgFără să fi făcut nicio verificare ca să se convingă dacă lucrurile stau aşa, Cornel Antal (foto) a trimis primarului reclamaţia, nemaisinchisindu-se că, astfel, abuza de funcţie pentru a-şi satisface soţia.

Perseverenţă

Previzibil, primarul a ignorat plângerea, pentru că, altfel, conducerea numită de el ar fi rămas fără brumă de autoritate. Antal s-a îndârjit şi mai tare. De una singură, fără să mai adune semnături, a înaintat pe 3 decembrie petiţii Colegiului Medicilor, Ministerului Sănătăţii, DSP şi Primăriei, clamându-şi subordonarea blocului operator în virtutea faptului că este şefa secţiei OB I. "Mă consider datoare să fac această informare deoarece desfăşurarea activităţii fără coordonarea unui şef de secţie poate cauza evenimente tragice", a susţinut Antal, adăugând: "Nu consider că directorul medical întruneşte condiţiile pentru a asigura coordonarea, neavând nici calitatea de cadru didactic, nici aprobarea Universităţii, nici avizul Ministerului Sănătăţii".

Un neavizat ar putea crede că Antal devenise o Maică Tereza, dedicată mămicilor şi pruncilor. Realitatea e totuşi alta. Ştia că nu are dreptate de vreme ce între 2004-2010, când a fost manageriţă, a pus blocul operator în subordinea directorului medical Valeria Filip. La fel de bine ştia Antal şi că prin Ordinul Ministerului Sănătăţii 914/2006 atributul de a numi responsabilitatea asupra blocului operator îl are doar managerul, care de regulă delegă această competenţă directorului medical. Nu unui anume şef de secţie, pentru că automat acela ar deveni "mai egal" decât ceilalţi.

Coaliţia "cârpacilor"

04 Traian Muresan.jpgCelalată miză a "sorboneilor" o decodează pentru BIHOREANUL directorul medical Traian Mureşan (foto). Fost manager în anii '90, acesta pune un diagnostic necruţător, arătând că opozanţii reformării spitalului sunt adesea simpli impostori, care şi-au cucerit poziţiile nu prin competenţă profesională, ci prevalându-se de statutul de universitari făcuţi "pe puncte".

"Blocul operator nu e proprietatea vreunui şef de secţie, indiferent cum se numeşte şi indiferent de rangul universitar. Doamna Antal poate fi şi academician, căci în spital este medic şi trebuie să execute activitatea conform regulilor. Legea 95 din 2006, privind reforma în domeniul sănătăţii, arată clar că în spital chiar şi cadrele didactice trebuie să facă diagnostic şi tratament. Punct!", spune Mureşan.

Pe de altă parte, directorul afirmă că degeaba se laudă unii cu titlurile universitare. "Trebuie să spunem adevărul. În Maternitate avem doctori cârpaci care operează o pacientă chiar şi de trei ori, provocând suferinţe inutile şi risipind resursele spitalului".

Mureşan zice că a simţit opoziţia sorboneilor încă de la instalare şi recunoaşte că aceştia au motive să se simtă periclitaţi: "Pentru că răspunde de spital, era normal ca Primăria să ne ceară restructurarea şi eficientizarea activităţii. La fel de normal e şi ca acei colegi care se tem de schimbări să se opună".

Ea centrează, ea marchează

Deşi îl acuză pe actualul Mureşan că nu are "competenţe", Antal e ea însăşi într-o asemenea postură! Iar asta pentru că a ajuns şefă pe secţia OB I fără concurs. În 2006, folosindu-şi funcţia de director, ea trimitea Universităţii adresa 7.177/07.09.2006, solicitând "să recomandaţi o persoană pentru ocuparea funcţiei de şef secţie OB I", cu menţiunea expresă că "în cadrul secţiei îşi desfăşoară activitatea următoarele cadre universitare: conf.univ. Antal Liana, asist.univ. Olah Horia, asist.univ. Noja Cătălin, prep.univ. Bodog Alin".

Următorul pas a fost că Facultatea de Medicină a recomandat-o pe ea la şefia secţiei, iar Senatul Universităţii - ce surpriză - a fost de acord. Doar nu s-ar fi opus nevestei prorectorului!

Mai departe a urmat un artificiu făcut cu ajutorul Valeriei Filip care, ca director medical, a semnat un act prin care a numit-o pe Antal la conducerea secţiei. Era o premieră naţională ca un subaltern să-şi ungă şeful într-o funcţie de conducere!

În fine, întrucât era ilegal să deţină concomitent două funcţii de conducere, ultimul pas în legalizarea manevrei a fost că Antal s-a autosuspendat de la conducerea secţiei până la încheierea activităţii de manager. Iar acum îşi revendică "drepturi" în baza funcţiei obţinute cu cântec...

Cifrele nu mint!

Celălalt lucru care a neliniştit grupul "sorboneilor" şi pe manageriţa care şi-a clădit puterea pe ei s-a întâmplat săptămâna trecută, când patru medici, din care doi universitari, au rămas fără joburi, managerul Grebenişan refuzând să le prelungească contractele de muncă pe durată determinată.

Aparent, s-ar zice că e o pierdere, în contextul în care mulţi medici pleacă din ţară. Realitatea e, însă, alta şi de această dată. "În 1990, Maternitatea înregistra 5.246 naşteri la 650 paturi şi 18 medici. În 2010, numărul paturilor aproape s-a înjumătăţit la 340, naşterile s-au împuţinat la 4.000, dar numărul medicilor a crescut la 40. Nu mai spun că, între timp, bihorencele s-au obişnuit să meargă în Ungaria să nască sau să fie operate, fiindcă acasă nu erau tratate cum trebuie. Situaţia trebuie schimbată!", spune directorul medical.

Pentru a reduce excedentul de medici, conducerea Maternităţii a folosit un criteriu obiectiv de evaluare a activităţii lor. "Pe baza aşa-numitului DRG (n.r. - Diagnosis Related Group), pe care nu noi l-am făcut, ci Şcoala Naţională de Sănătate Publică, am întocmit un clasament al medicilor din spital. DRG-ul ia în calcul numărul de pacienţi al fiecărui doctor, indicele de complexitate a cazurilor şi banii plătiţi de CAS pentru fiecare pacient tratat de fiecare medic", explică Mureşan.

Astfel a ieşit la iveală că există doctori care nu-şi merită nici salariile. În fruntea clasamentului este constant, de peste 15 ani, Petru Chitulea (pentru ale cărui prestaţii Maternitatea încasează lunar de la CAS între 1,1 şi 1,3 miliarde lei), urmat de Mureşan (între 1-1,1 miliarde) şi Radu Galiş (cu o medie de 500-560 milioane lei). Codaşii sunt taman universitari care realizează încasări sub 18 milioane: asist.univ. Alin Bodog, prof.univ. Doru Crăiuţ, conf.univ. Tiberiu Pop, prep.univ. Monica Vereş.

Cum, deocamdată, conducerea spitalului vrea să renunţe doar la medici angajaţi pe durată determinată, pentru început vor pleca patru dintre aceştia: Alin Bodog, Maria Nicoară, Monica Vereş şi Liviu Lenghel. "Ştiu că nu stârnesc simpatii, dar nu putem ţine doctori a căror lipsă oricum nu se simte în spital", spune Gavril Grebenişan.

Dulapul cu scheleţi

Directorul medical susţine, pe de altă parte, că vrea un audit care să arate cât de bun a fost managementul lui Antal. "Fosta conducere a lăsat în urmă un dulap plin cu scheleţi. Aştept cu interes auditul programat de Primărie pe februarie şi sunt convins că are ce descoperi", spune Mureşan.

Că e aşa o dovedesc deja câteva dintre descoperirile făcute până acum de noii şefi. BIHOREANUL a aflat că, întâmplător, Grebenişan s-a trezit cu o comunicare trimisă prin fax de o firmă specializată în aşa-numitele studii clinice, adică în testarea de medicamente pe pacienţi umani, pentru stabilirea efectelor adverse sau a toxicităţii înainte de a le lansa pe piaţă. "După ce a aflat că în spital se fac studii clinice, Grebenişan i-a cerut lui Antal să-i pună la dispoziţie contractele pe care, conform legii, medicii implicaţi în aceste studii trebuie să le încheie cu spitalul. Nu de alta, dar pacientele au fost internate pe banii asiguraţilor, nu ai medicilor care fac sute de mii de euro din asemenea studii", explică un medic.

Urmarea? Oricât pare de incredibil, în loc să prezinte actele şi un raport, Antal i-a comunicat lui Grebenişan doar faptul că ea însăşi are dreptul să facă teste, dar nu-i poate prezenta contractele fiindcă sunt... confidenţiale! Deşi Grebenişan a evitat comentarii pe această temă, BIHOREANUL a aflat şi numele firmelor care au comandat studiile clinice (ICON Clinical Research, Perceptive Core Imaging Laboratory, Ono Pharmaceutical Co Ltd), dar şi al unuia din medicii care le-au efectuat: Doru Crăiuţ, unul din susţinătorii lui Antal.

Aparent, s-ar crede că problema nu ţine de treburile spitalului, ci de businessul pe care un medic îl face cu firmele. În realitate, chestiunea e gravă. Nu doar fiindcă unele paciente, din informaţiile de până acum, nici măcar nu au fost informate că erau "cobai", ci şi fiindcă Maternitatea a fost prejudiciată de propriii medici prin neîncasarea sumelor cuvenite pentru internarea şi supravegherea pacientelor. Şi e vorba, de obicei, de zeci de mii de euro la fiecare studiu...

Plimbăreaţă scumpă

O altă afacere, de data asta cu anvergură mai mică, de găinărie, i-a aparţinut chiar fostei şefe. Este vorba despre decontarea din banii Maternităţii a cheltuielilor de deplasare, cazare, hrană şi diurnă pe care le-a făcut la Bucureşti anul trecut, ca membră a unei comisii de licitaţii la nivelul Ministerului Sănătăţii. Astfel, deşi legal trebuia să deconteze aceste cheltuieli din fondurile Ministerului, de vreme ce nu făcea deplasările în interesul spitalului, Antal a depus deconturile şi a luat banii de la Maternitate. Fie pentru că a vrut bani şi dintr-un loc, şi din celălalt, fie doar ca să arate că poate! BIHOREANUL a aflat că, din acest motiv, Grebenişan i-a şi imputat deja 59,2 milioane de lei vechi, cheltuiţi abuziv în perioada 1 mai-25 august 2010. Numai că, surpriză, Antal se opune, astfel că, cel mai probabil, se va alege şi ea cu o primă plângere.

Aşa cum actuala conducere a Maternităţii nu reuşeşte să comunice cu Antal, n-a izbutit nici BIHOREANUL. Reporterul a insistat încă de anul trecut, înnoind invitaţia şi la începutul acestui an, ca fosta şefă să-şi prezinte, punctual, poziţia în legătură cu fiecare din problemele legate de felul în care şi-a exercitat mandatul, dar răspunsul a fost acelaşi. "Nu mă mai interesează ce se întâmplă în spital!", a spus Antal, reproşând totodată că "şi aşa scrieţi ce vreţi". O acuzaţie aruncată, probabil, pe baza propriei experienţe, de manager care a condus cum a vrut, până ce n-a mai putut!


MATERNITATEA GROAZEI
Management de jupâneasă

Liana Antal va rămâne în istoria Maternităţii orădene ca fiind directoarea în al cărei mandat pacientele s-au obişnuit să meargă în Ungaria pentru a naşte sau pentru a fi operate, pentru că a acordat mereu prioritate investiţiilor făcute în birouri în timp ce secţii întregi cădeau în paragină.

În 2008, BIHOREANUL arăta că Primăria alocase Maternităţii 30 miliarde de lei, dar de îmbunătăţiri nu au beneficiat pacientele, grosul banilor fiind direcţionat pentru renovarea clădirii administrative. "A trebuit să fac patru cereri ca să obţin o nimica toată: vopsirea pereţilor şi a ferestrelor. Doctoriţa Antal m-a "rezolvat" dispunând în cele din urmă efectuarea lucrărilor, dar alocând pentru ele un singur muncitor. Aşa că zugrăvirea şi vopsirea, şi acelea făcute de mântuială, au durat cinci luni", acuza Octavian Teodorescu, şeful secţiei de Terapie Intensivă.

Suspectă a fost însă şi administrarea resurselor umane, nu doar a patrimoniului. În 2007, Antal a angajat asistente la Secţia OB II fără să-l includă în comisia de examinare taman pe şeful secţiei, chit că era obligată prin lege, motiv pentru care doctorul Petru Chitulea a şi cerut DSP anularea concursului. Tot în 2008, Laboratorul Maternităţii era lipsit de contract cu CAS, pierzând astfel finanţări de miliarde de lei, deoarece Antal angajase nu un medic laborant, cum impune legea, ci o studentă la Medicină. De asemenea, printr-un "concurs" fără concurenţă, a angajat-o şefă de relaţii publice pe fiica lui Marius Pârcioagă, director DSP. Inutil de adăugat că anunţul pentru concurs fusese publicat discret, doar în revista "Viaţa medicală", nu şi în presa locală.

În paralel, fosta manageriţă a permis transformarea secţiilor în feude ale colegilor universitari. Ani întregi, de pildă, i-a permis lui Crăiuţ să ţină sub cheie un laparoscop performant, ca şi când acesta ar fi fost proprietatea lui personală. În ultimii doi ani, Crăiuţ l-a folosit la doar 18 operaţii, adică la mai puţin de o zecime din cât ar fi fost normal.


04 Doru Craiut.jpgDOCTORI PE PUNCTE
Universitari fără ştiinţă

De fiecare dată când interesele "sorboneilor" din spitalele orădene sunt în discuţie, cei în cauză se laudă cu titlurile universitare. La fel ca în toată ţara, însă, şi la Oradea numeroşi medici, inclusiv din Maternitate, şi-au tras doctorate pe vremea când decan la Medicină era controversatul Mircea Ifrim, fără să se fi remarcat prin merite ştiinţifice reale, fără să fi inovat ceva şi fără să-şi facă o reputaţie dincolo de cartierele oraşului.

Doru Crăiuţ (foto), de exemplu, a devenit doctor graţie lui Ifrim, cu o lucrare despre malformaţiile vascularizării rinichilor, Valeria Filip şi-a luat doctoratul despre malformaţiile sistemului neuroendocrin, iar Alin Bodog (fratele prodecanului Florin Bodog) cu lucrarea pompos intitulată "Contribuţii în stabilirea diagnosticului şi conduitei terapeutice în tumorile ovariene secundare". Inutil de precizat că Bodog, care în ciuda diferenţei de vârstă a fost favoritul Lianei Antal, n-a operat niciodată nici măcar un singur cancer ovarian!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
55 Comentarii
incompetenti
ana ce dreptate ai!!!!!!
Postat 20 Februarie 2012, 10:19 de roxana
incompetenti
nu avem medici in oradea chiar daca unii sunt buni nu sunt aparate performante nu au cu ce lucra am fost insarcinata in 5 luni si jumate cand am mers in ungaria pt 3D unde mi-a depistat copilul cu o malformatie la inimioara cu care nu ar fii avut sanse la viata,am mers in cluj la cea mai buna dr.Oprita Simona care se zice ca e cea mai buna dr.din Romania si mi-a zis acelasi lucru.Intreruperea de sarcina am facut-o bineinteles tot in cluj dar nu la STAT ci la privat clinica GYNIA unde sunt niste medici foarte buni care intradevar se ocupa de tine si asistentele sunt ffffffff dragute dai un ban dar esti tratat f bine si chiar in acele momente dureroase ai nevoie de asa ceva.Recomand tuturor clinica Gynia si 3D facut mai repede la 12 saptamani ginecologii astia se bat cap in cap care mai de care si te trimit intre 18-22 dar e prea tarziu asa mi sa zis in ungaria si cred ca era mai ok.3D-ul sa nu il faceti in oradea!!!!!!!!!!!!!sunt habarnisti!!!!!!!!!!eu am trecut prin momente groaznice,doresc sa nu mai treaca nimeni,dar trebuie sa trec peste pt ca imi doresc f mult un copil,urasc femeile care fac avort,feritiva dragile mele sau schimbativa barbatii pt ca si eu m-am ferit 8 ani si jum
Postat 20 Februarie 2012, 10:03 de roxana
rusine .....
d-nule Muresan nu stiu eu cata meserie cunoasteti d-voastra dar eu nu as mai apela la serviciile d-voastra medicale pt nimic in lume,pentru mine nu stiti meserie de loc,cat timp am fost pacienta d-voastea ma-ti uplut de progesteron dar nici o data nu ati gasit simpla problema pe care o aveam,nu contest ca asistati la nasteri si poate la asta va pricepeti dar la altceva la nimic si nu stiu de ce va bateti joc de dr care se pricep.Eu pentru dr Bodog Alin am numai cuvinte de lauda si asta pentru ca am fost la nenumarati medici renumiti precum (Muresan,Chitulea,Galiş,Gabor....) m-au umplut cu progesteron fara nici un fel de analiza si fara sa vada unde era adevarata problema,dupa ani de zile de experimente pe seama mea Dumnezeu mi la scos in cale pe Dr Bodog Alin un om minunat un dr foarte amabil care ma ajutat si datorita cui acum sunt insarcinata acum,ii multumesc din suflet si ma rog sa ii ajute Dumnezeu lui si familiei lui si tot ce se scrie despre el sunt numai minciuni create de Dr batrani care nu mai au ce cauta la maternitate.
Postat 29 Martie 2011, 17:04 de Claudia
rusine .....
d-nule Muresan nu stiu eu cata meserie cunoasteti d-voastra dar eu nu as mai apela la serviciile d-voastra medicale pt nimic in lume,pentru mine nu stiti meserie de loc,cat timp am fost pacienta d-voastea ma-ti uplut de progesteron dar nici o data nu ati gasit simpla problema pe care o aveam,nu contest ca asistati la nasteri si poate la asta va pricepeti dar la altceva la nimic si nu stiu de ce va bateti joc de dr care se pricep.Eu pentru dr Bodog Alin am numai cuvinte de lauda si asta pentru ca am fost la nenumarati medici renumiti precum (Muresan,Chitulea,Galiş,Gabor....) m-au umplut cu progesteron fara nici un fel de analiza si fara sa vada unde era adevarata problema,dupa ani de zile de experimente pe seama mea Dumnezeu mi la scos in cale pe Dr Bodog Alin un om minunat un dr foarte amabil care ma ajutat si datorita cui acum sunt insarcinata acum,ii multumesc din suflet si ma rog sa ii ajute Dumnezeu lui si familiei lui si tot ce se scrie despre el sunt numai minciuni create de Dr batrani care nu mai au ce cauta la maternitate.
Postat 29 Martie 2011, 17:03 de Claudia
relaitate
Am nascut in urma cu 8 ani cu d-na Dr.Antal si sunt pacienta ei de 14 ani.Nu inteleg cum unii pot spune asa ceva despre ea , pt.mine a fost o adevarata doamna ca sa nu platesc la cabinet ma chema la maternitate,iar de acceptat ceva sa-i dau nu a acceptat . Ma mira faptu cand aud ce se vorbeste despre ea.Am trecut alaturi de ea prin multe.Va multumesc d-na Antal pentru minunatul baiat pe care mi l-ati adus pe lume.
Postat 26 Ianuarie 2011, 12:06 de adevar
proba de aruncare cu noroi
Sunt o mama fericita pentru ca am un copil sanatos si fericit. Nu pot sa uit noaptea in care am chemat-o pe dr Antal de acasa sa ma asiste pentru ca aveam o sarcina cu risc. A stat toata noaptea cu mine, mi-a explicat ca e mult mai sanatos si fiziologic sa nasc natural si nu prin cezariana. Am nascut dimineata un copil minunat. Ii sunt recunoscatoare si acum doctoritei pentru rabdarea si profesionalismul ei. Ma doare sufletul cand vad acum cum e improscata cu noroi. Din pacate, oamenii de treaba si cu bun simt stau deoparte si se implica doar lichelele vocale si nemultumite de tot ce-i inconjoara, inclusiv de aerul pe care-l respira.
Postat 25 Ianuarie 2011, 18:34 de mamica
sarmana Antal
lasati-o in pace pe Antal ca ea oricum pleaca de la maternitate la policlinica pe care a deschis-o cu flebetea ei asistentul Lin Bodog.doar impreuna se "consulta"
Postat 24 Ianuarie 2011, 15:20 de aronescu izabela
doctorita rusinii
sunt o pacienta care am trecut pe la spital pe vremea nenorocitet de doctorita. pentru asta avem acest sistem medical pt ca avem doctori ca si ANTAL. sa-ti fie rusine
Postat 22 Ianuarie 2011, 20:15 de baby
@ALICE
Culmea e ca va f-te grija lui Grebenisan si a bucuriilor lui la studente! Ar trebui sa va f-ta grija lui Antal si a frustrarilor lui din cauza carora incerca el sa f-ta el tot ce poate. Deocamdata his * himself!
Postat 17 Ianuarie 2011, 17:01 de BELESTE CARICE
Culmea
Una peste alta ar trebui domnul subinginer Grebenisan sa fie lasat sa faca pe ginecologu,ce mai conteaza in ziua de azi cine te asista la nastere. Am inteles ca are bucurii la studentele....Rusine pt. cel care l a numit pe postul respectiv, de parca nu existau specilisti in management. Poate le tranteste o taxa de poluare nou nascutilor
Postat 17 Ianuarie 2011, 16:24 de ALICE
@d-na Chitulea
1.Toata aceasta discutie a pornit de la comentariul facut de "oradean". Acela a fost primul comentariu unde s-a pomenit de Chitulea. Restul au fost raspunsuri la acel comentariu; 2. "..asa si trebuie sa se simta.."??? Frumos si demn de lauda sa iti pui proprii copii in astfel de situatie; 3. Despre FOSTA sotie discutam; 4. Cand nu vei mai fi agramata, discutam.
Postat 17 Ianuarie 2011, 13:17 de pacienta
D-NA CHITULEA
in primul rand TU AI POMENIT DE D-NA CHITULEA si de starea in care se afla. Da precis ca a fost o situatie penibila PENTRU FETE asa si trebuie sa fie, asa si trebuie sa se simta. de ce crezi ca nu are dreptatea d-na Chitulea - le-ai tinut tu cumva lumanarea ca sa sti adevarul. Nu , asa cum nici eu nu le-am tinut lumanrea deci nu trebuie sa te dai cu parerea de ea. V-ati pus vreodata intrebarea de ce oare a fost diagnosticata cu afectiune psihiatrica , nu cumva asa convine.
Postat 17 Ianuarie 2011, 11:17 de pt PACIENTA
manivela,
grebenisan asta pare dintr-un alt film. unul cu prostii in care el si cseke detin rolurile principale!
Postat 16 Ianuarie 2011, 16:58 de time
claudiu
putere,interese,bani.
Postat 15 Ianuarie 2011, 18:07 de safta
PIRCIOAGA
Dar fata lui PIRCIOAGA director la DSP care face pe corectul ?
Postat 15 Ianuarie 2011, 17:25 de PIRCIOAGA
@ Sun Tzu
bai, da tu esti naiv rau! Poi faptele familiilor sunt motive de mandrie! Nu a crescut imaginea Universitatii din Oradea dupa ce toata presa din Romania, nu doar oradeana, a vuit la imaginile porno ale fiicei decanitei Marcu Agneta, nabadaioasa Reka, asistenta si ea la UO (2008) si la pozele Daniei, care a aratat la tot poporul ca ”asa arata o fiica de rector” (2010). Pentru asta si-au tras amindoi gradatie de merit, ca merita! Ne poate creste calificativul ca suntem campoini la educatie!
Postat 15 Ianuarie 2011, 15:22 de Sorin
a sunat ceasul !
Scandal, numele tau de familie e Antal! Antal, "slab" este scris pe fruntea ta! Cat poate sa mai "reziste" cineva slab si scandalagiu? Cine se asociaza cu scandalagii slabi? "Se strange latul...!" "Ulciorul nu merge de multe ori la apa" "Minciuna are picioare scurte" la propriu si la figurat.
Postat 15 Ianuarie 2011, 14:23 de Nostradamus
@anonim
In primul rand, aduc unele corectii textului tau, avand in vedere ca ma acuzi ca nu stiu scrie. ''SCRII'', ''pe tine nu TE poate ajuta'', ''ce sa O ajute'', ''DUMNEZEU''. Scriai ''...recunoscator pt. SPRIJIN, ca apoi... sa o denigreze...'' Ce sprijin poate oferi un om bolnav? Da, este diagnosticata cu afectiune psihiatrica, din pacate. Nu o faceam nebuna pe FOSTA nevasta a doctorului Chitulea. NIMENI nu poate acuza un om bolnav, nici ea nu este vinovata ca este bolnava. Denigrare? Imi aduc perfect aminte circul ieftin pe care ea l-a facut, in 2005. Iti lasi pe pod blana cea scumpa (sa nu o distrugi, ca doar vrei sa te sinucizi), si te arunci ziua in Cris. In cateva minute apar si ziaristii. (Ce sa-ti spun, nici nu cred ca au fost chemati dinainte acolo, au aparut, intamplator, atat de repede). Scrii despre denigrare. Nu cumva tocmai Dl.doctor Chitulea este cel pe care vor altii sa il denigreze? Ba da. Daca dorinta ei era sa isi atace sotul, nu s-a gandit fosta doamna Chitulea in ce situatie penibila isi pune fetele, recurgand la tot felul de acuzatii si impotriva lor? Nu stiu de ce ai deschis acest subiect. Nu are absolut nici o legatura cu articolul. Deci incheiem!
Postat 15 Ianuarie 2011, 14:19 de pacienta
Consecventa domnului Antal
Ce masuri a luat domnul rector Cornel Antal impotriva d-nei conf.univ. Liana Antal pentru faptul ca atitudinea dansei si reclamatiile pe care le transmite la toate nivelurile ofera un scandal mediatic de cateva luni? Nu este de parere ca prin aceste actiuni doamna conferentiar universitar Liana Antal a adus un prejudiciu de imagine si prestigiu Facultatii de Medicina si indirect Universitatii din Oradea?
Postat 15 Ianuarie 2011, 12:33 de Sun Tzu
Trist adevar!
Pleaca ai nostri,vin ai nostri, problemele noastre raman aceleasi.
Postat 15 Ianuarie 2011, 12:04 de safe
spaga
CEEA CE UITATI TOTI ESTE DIN PACATE FAPTUL CA MATERNITATEA ORADEA ESTE CEL MAI CORUPT SPITAL DIN BIHOR.DC AVETI O SORA SAU O RUDA CARE TREBUIE SA NASCA ACOLO, PREGATITI-O PRIMA DATA MORAL, PT CA ACOLO ESTE O JUNGLA. DE LA INFIRMIERA LA MEDIC, TOTI AR LUA SI ULTIMUL BAN DE PE TINE. ASISTENTELE NISTE NESIMTITE. D-LE GREBENISAN DE CE NU FACETI NIMIK IN ACEST SENS? ALEA NU-TI SCHIMBA NICI MACAR UN CEARCEAF DC NU LE BAGI BANU IN BUZUNAR, IAR INTRE MEDICI E O INVIDIE CA S-AR MANCA INTRE EI....SI TOATE ACESTEA PE BANII NOSTRI AI CONTRIBUABILILOR. DA-LE INCOLO DE ALIANTE POLITICE....VORBA AIA: PANA LA DUMNEZEU TE MANANCA TOTI SFINTII. DC ESTI GRAVIDA SI TREBUIE SA NASTI LA ORADEA VEI FI TRAUMATIZATA PE VIATA DE NESIMITIREA SI LACOMIA INTREGULUI PERSONAL DE ACOLO...PENTRU ASTA TREBUIE SA PROTESTAM SA NE UNIM FORTELE, DA-LE INCOLO DE ALIANTE POLITICE...
Postat 14 Ianuarie 2011, 17:57 de ana
hop si cseke, udemeristu'
a aparut si cseke, idiotul care a impus plata consultatiilor medicale. cu alte cuvinte. numai ce cu bani se pot duce la medic. "specialist" marca udmr...
Postat 14 Ianuarie 2011, 17:23 de cetatean
bolovanul si ceata lui de politruci...
cris, este un lingau politic, ingalbenit pana in fundul splinei!
Postat 14 Ianuarie 2011, 17:16 de altii la rand
atata tam -tam
ce NIMICURI timp pierdut ROTATIA , nici un om sa nu stea intr o functie publica mai mult de 3 ani, deci fratiilor lasati o mai moale ca totii trebuie sa traim din BUNASTAREA BUGETARILOR nu doar parvenitii POLITICI, mai dati o in masa de viata ca nu numai voi existati HIEEEENEEEE , lasati si pe altii sa aiba parte de ce ati avut si voi : salarii platitae din taxele cetatenilor .
Postat 14 Ianuarie 2011, 14:55 de mariamirabela
PT PACIENTA
PACIENTA invata sa scri (Nu se putea ajuta nici pe ea, nu ca pe el!!!!) cred ca pe tine nu se poate ajuta - nu este ce sa ajute pe fosta doamna chitulea pt ca nu este nebuna. nu cred ca ti-ai dori sa treci prin ce a trecut ea, si ca urmare este mai normala ca toti. DUMNZEU SA O AJUTE
Postat 14 Ianuarie 2011, 12:13 de ANONIM
NU VA LEGATI DE NEVASTA LUI CHITULEA
MUMAI DE NEVASTA LUI CHITULEA SA NU VA LEGATI, NU-I NICI PE DEPARTE NEBUNA, POATE NEBUNA VOR SA O CONSIDERE ALTII. SA VA FIE RUSINE
Postat 14 Ianuarie 2011, 12:08 de anonim
Tara lui nimeni
Numai gunoi. Peste tot. Noroc ca traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.
Postat 14 Ianuarie 2011, 11:58 de ioana
corectitudine
in regula. dar hai sa cautam scheletele di toate dulapurile. mie nu mi se pare corect ca fiul lui bumbu sa fie si asistent universitar si membru in diferite comisii ale facultatii. alo, adrian cris, pe asta n-o stiai? hai ca pot sa cred. la valoarea ta, ce dumnezeu. nepotisme frate, nepotisme la greu.
Postat 14 Ianuarie 2011, 11:01 de student
@Sorin
Ai dreptate Sorin. Cand a fost evaluata Universitatea in 2008 si a luat o stea, a luat-o pentru activitatea desfasurata de personalul administrativ, dar pentru nepotism, calitatea personalului didactic si de cercetare, universitatea a fost penalizata. Asa ca trage tu concluziile asupra managementului facut de Antal, ca a schimbat sefii de servicii, dupa ce un organism independent a apreciat munca acestora. Dar cum spui, va veni vremea cand va fi judecat si el.
Postat 14 Ianuarie 2011, 10:54 de chiar
Teme nefacute
Aveti dreptate cei care spun ca nu si-a facut Chis temele. Ce ati face insa daca chiar s-ar ”pune” pe universitate si ar face publice toate ilegalitatile si abuzurile? Nu doar Medicina ar trebui sa fie vizata ci si alte facultati ar oferi informatii socante si interesante. Muzica-cu cei 40 studenti si 38 profesori, cu 2 sefi de catedra si decan (de cate ori ati vazut-o pe Olivia Steer la cursuri?). Artele cu decan mecanic si sefi de catedra subinginera facuta de Maghiar doctor, textilele cu decan sudor facut de Maghiar profesor si de Antal decan, Mediu...nici sa nu mai pomenim! La nepotism si clanuri suntem pe primul loc in tara daca s-ar face o clasificare dupa asta si daca ar fi vreo lege care sa interzica familiile in universitate numarul cadrelor didactice ar scadea la jumatate!
Postat 14 Ianuarie 2011, 10:07 de Sorin
@oradean
Sunt de multi ani pacienta dr.Chitulea. Se vede ca nu te informezi deloc inainte de a scrie despre cineva. "sorbonel sadea"? In afara de faptul ca preda la Universitatea Oradea, nici o legatura. Nu a terminat facultatea de medicina la Oradea, nu si-a luat nici doctoratul la Oradea, cu Ifrim. O simpla cautare pe Google, si vei vedea multitudinea de lucrari publicate atat in tara cat si in strainatate, organizarea de cursuri postuniversitare, carti editate, etc. Toate acestea contribuie la prestigiul unui medic.(nemaivorbind de faptul ca strainii nu te baga in tot felul de comisii internationale daca esti incompetent). Am fost cadru medical la Spitalul de neuropsihiatrie Oradea, cunosc diagnosticul fostei sotii a D-lui Chitulea. Nu se putea ajuta nici pe ea, nu ca pe el!!!!
Postat 14 Ianuarie 2011, 08:43 de pacienta
...
Zilele lui Cornel Antal sunt numarate! La cite ilegalitati comite si fara scandalul cu nevasta-sa nu mai avea multe! Din pacate va trage dupa el intreaga universitate care pe linga clanurile de impostori mai are si oameni seriosi. Dar pina la urma, primesc si astia ce merita pentru se complac in jegul colectiv.
Postat 13 Ianuarie 2011, 23:52 de dan curiosul
vrajba
pentru numele lui dumnezeu, calmati-va domnilor. opriti cinismul care l-ati instaurat in aceste institutii. chiar nu realizati unde au ajuns insultele, vrajba si ura intre cadrele medicale? credeti ca se poate lucra intr-o atmosfera ca asta? ne pretindeti performante cand am ajuns sa ne injunghiem pe la spate? nu este prima data cand va folositi de ziaristi aserviti sa loviti in putinii profesionisti pe care ii mai aveti prin oradea. asta da management!!??
Postat 13 Ianuarie 2011, 23:25 de medic
Bravo!
Se pare ca memoria ii joaca feste doctorului Muresan daca uita sa precizeze ca sala de nasteri a fost condusa, din 1992 de cand e Domnia Sa in maternitate, de medicul sef al sectiei OBI? Multe frustrari, complexe, poate teama de legalitate si desigur o ura patologica razbat dintre randurile unui articol jalnic de plin de aberatii! Oare care e scandalul? Cine-l face? Eu una, sigur NU! Care e castigul pentru institutie dintr-o astfel de imagine? JALNICI sunteti domnilor!!! TOTI!!!
Postat 13 Ianuarie 2011, 23:03 de Liana Antal
naparci oportuniste
Se pare ca la sorbonica si la Maternitate exista un cuib de naparci pedeliste care au iesit la scuipat! Tot astia au scos si zvonul ca Bolojan e nebun si ca se trateaz aiurea prin strainatatzuri!! Eu cred ca Bolojan e prea moale cu voi, criminali cu 4 clase!
Postat 13 Ianuarie 2011, 22:13 de daisycutter
Cornel Antal
Cornel Antal trebuie sa fie eliminat de la Universitate! Motive? A ajuns prin mijloace gri in functia pe care o ocupa. Atitudinea lui fata de Maghiar e mai mult decat dubioasa. Universitatea nu a facut nici un progres dupa ce Maghiar a fost inlaturat, nu a avut loc o scoatere la lumina a situatiei dezastruoase lasate de Maghiar si in consecinta nici o insanatosire a UOradea. Apoi...toata implicarea lui (sau sa spun folosirea lui) in telenovela de mahala de la Maternitate e inca un pas in directia OUT pt el. Probabil ca cei din interior stiu mai multe....probabil ca sigur :)
Postat 13 Ianuarie 2011, 22:07 de daisycutter
corect
@conservator, corect. in acea perioada maternitatea avea o situatie conflictuala iesita din comun. de comun acord pnl si pdl au mizat pe doctor antal. si bine au facut. s-au schimbat multe in maternitate in aceasta perioada. stiu cum lucreaza dr. antal. o profesionista de la care am invatat multe. si culmea, un manager corect. scheletii din dulap sunt marca unui ziarist frustrat care isi screme inteligenta sa-i iasa un articol stil cancan. jalnic. daca competenta in medicina o judeca adrian cris deja cred ca s-a spus si s-a scris tot. in acest caz ne meritam soarta. astept cu interes urmatoarea victima. pun pariu ca stiu cine e?
Postat 13 Ianuarie 2011, 21:04 de medic
pupici
ADI CRIS SA SITE CA ESTE UN PUPINCURIST...INTOTODEAUNA A FOST SUBIECTIV....NUMA JURNALIST NU POATE FI NUMIT CI SCRIE SI EL UNDE POATE MARCA....DACA SOTIA LUCREAZA INTR-O INSTITUITIE DE STAT TRE SA DEA LIMBI ACOLO...ACUM SE VEDE DE LA O POSTA CU CINE TINE....D-LE CRIS INVATATI SA SCRIETI CORECT SI IMPARTIAL....DESI E GREU DUPA ATATIA ANI DE MINCIUNA, MACAR ACUM SA VA VINA MINTEA LA LOC, DC O AVETI....DC NU O SA RAMANETI IN ISTORIA JURNALISMULUI BIHOREAN PORECLIT CA SI ,,PUPINCURISTUL,,
Postat 13 Ianuarie 2011, 20:03 de ina
@medic
Ce manager PNL a condus maternitatea intre 2005-2010?Cine este acel manager interimar din Cluj care ar fi lasat spitalul intr-o situatie dramatica?Raspuns la prima intrebare- Antal-Filip(pnl-iste de frunte).Raspuns la a doua intrebare-Dr Stamatian(dealtfel un bun ginecolog) seful PDL Cluj si actual prefect de Cluj(la fel de pnl-ist ca Antal si Filip)
Postat 13 Ianuarie 2011, 20:00 de conservator
articol facut la comanda
Se vede clar ca e un articol facut la comanda pentru a linge -n....puterea actuala, iar Muresan......cel care taie pe banda rulanta s-a gasit sa vorbeasca despre operatii facute aiurea si risipirea resurselor spitalului ?????????
Postat 13 Ianuarie 2011, 19:49 de !!!!!
pnl
imi cer scuze. manageri PNL si UDMR intre anii 2005-2011 cu exceptia 2009.
Postat 13 Ianuarie 2011, 19:29 de medic
pnl
eu nu pricep un lucru. din 2005 cu exceptia unui singur an cand manageri au fost pdl-isti, sanatatea din oradea a fost condusa de manageri pdl si udmr. ce ura il mana pe acest ziarist de nu poate vedea ca dezastrul actual nu este consecinta pdl. cat de obtuz si inversunat poate fi sa nu se uite in urma si sa vada cine a dat tonul in spitale. el stie foarte bine ca doctor antal a preluat spitalul intr-o situatie dramatica dupa un manager interimar din cluj. dar cat de pervers poti sa fii sa lovesti in stanga dar mai ales in dreapta ca sa poti obtine ceva? oare ce? demnitatea, onestitatea, respectul crezi stimabile politruc cris ca le poti castiga lovind miseleste in putinii profesionisti care ii mai are oradea? pacientele, cu miile, o vor cauta pe doamna doctor. si asta iti creeaza stimate jurnalist o frustrare in plus. pentru ca pe dumneata nu te cauta nimeni. eventual cate unul care stie ca terfelind pe cei mai competenti decat el isi poate obtine gloria efemera. mai stim un asemenea caz. ceea ce nu poti intelege e ca pe ura nu se poate construi nimic. de aici incepe dezastrul. mai vorbim.
Postat 13 Ianuarie 2011, 19:25 de medic
???
Nu inteleg ce vrea sa spuna ultima fraza din acest articol , adica ce are diferenta de varsta cu cancerul ovarian.
Postat 13 Ianuarie 2011, 19:05 de eu
Frustrarile Bihoreanului
Frustrati sunteti voi, ziaristii lu' peste, ca nu aveti mai multe buze sa-l pupati in c** pe Bolo, lingailor. Iar celorlalti care comenteaza despre spaga, aveti impresia ca in Ungaria nu se cere ? E doar impachetata sub denumirea de "comision", si e undeva la 500 de euro (Debrecen).
Postat 13 Ianuarie 2011, 16:21 de Negative
maternitatea
E evident pentru oricine ca acest "ziarist"!? a scris la comanda.El saracul, o face pentru cativa arginti, surprinzatoare e lipsa de caracter a "coalitiei" pentru denigrare. De ce nu scrie nimic de faptul ca Chitulea e sorbonel sadea, plin de aere si .....de multe alte cele ...la nevoie se pot spune si astea , plus, ca A INTRAT IN SPITAL FARA VREUN EXAMEN....o vreme era recunoscator sotiei pt sprijin ca apoi....s-o denigreze....s.a.m.d ( ramane pe alta data, restul) Muresan nou, vechi, nu conteaza ca tot asa a ramas...are bube destule nu doar excrocheriile( gaura lasata pe cand era... vechi).Cum s-a eradicat spaga????dr Muresan?Cine taie orice, pe oricine cu orice chip dar...cu pret mare a contribuit cu putin macar la banii spitalului???Ar fi multe de spus...si poate...alta data...de ce nu?! De ce nu se termina cu scheletele si alte tampenii.Pacientele sufera din toata bataia asta de joc pe care au facut-o doua persoane intrate in spital fara examene si care scuzati termenul, au lins si frecat tot ce-au putut tinzand la sefie cu orice pret.Au facut naveta prin partide etc etc acum PNL o sa ii rasplateasca?Se injoseste intr-atat????Nu cred.D-l Primar si D-l Vice sunt oameni corecti,
Postat 13 Ianuarie 2011, 15:58 de oradean
marsavie
totul e o prostie. nu am inteles mare lucru. sorboneii sunt prosti iar ceilalalti care nu au deschis o carte in ultimii ani sunt desteptii. de fapt e o lupta acerba pentru putere, bani, influiente. situatia din spitalele oradene a ajuns de nesuportat. toata lumea se teme de toata lumea. paranoia curata. bravo bolojan si carp. ati avut un scop si l-ati indeplinit. ce pacat. apropo, cine intra director economic la municipal? afla mare ziarist. si atunci poate o sa intelegi si tu ce se intampla sub guvernarea locala actuala. desi ma indoiesc ca poti pricepe ceva vreodata.
Postat 13 Ianuarie 2011, 15:39 de oradean
sssss-postacii pdl-sti la datorie
...........dar sa asteptam schimbarea in bine sper
Postat 13 Ianuarie 2011, 15:22 de ares
Trist... dar adevarat
Toate ca toate... dar 90% din aricol e purul adevar. Ce face conducerea actuala... probabil vom vedea peste 5 ani. Oricum mai rau decat a fost... nu poate fi!
Postat 13 Ianuarie 2011, 14:37 de alex
tot o apa
Ma alatur comentariului lui Vladimir. Desi se spun lucruri grave in acest articol, acesta trage clar doar asupra unei parti. De fapt toti sunt la fel. Si cei vechi si cei noi urmaresc doar controlul aupra unei institutii care ruleaza zeci poate sute de miliarde pe an, sume care pot imbogatii rapid un grup sau altul de interese. Macelul din sanatatea bihoreana nu poate fi stopat atata timp cat la conducerea sanatatii judetului stau oameni cu interese obscure. Razboiul in presa nu este ceva nou. Balacareala este un sport dar ziaristul ar trebui sa fie impartial. Ma rog. Pacat ca din toate aste pierde omul de rand, pacienti si angajati.
Postat 13 Ianuarie 2011, 14:11 de catalin
Articol????
Acesta este un articol???? Omul asta nu face altceva decat sa laude puterea, totate cele scrise nu sunt nici anti cineva nici pro cineva, sunt scrise pt ca baiatu asta vrea sa il laude cu orice pret pe domprimar, oioioi. Tată invata jurnalism, si apoi scrie articole. Intr-un articol trebuie sa fii obiectiv, nu subiectiv, adica nu trebuie numai sa dai in unii si sa aperi pe altii, adica si mai simplu, trebuie sa fii corect. Acuma eu inteleg ca cei vechi au fost rai, insa nu trebuie sai ridici pe cei noi la un rang de corectitudine de care ei defapt sunt depaaaaaaaaaaarte. Cand vor zbura acestea de la conducere atunci sa vezi ce ilegalitati se vor descoperii.
Postat 13 Ianuarie 2011, 13:46 de Euuuu
Graba mare
Ce inseamna "actualul Muresan" ("Deşi îl acuză pe actualul Mureşan că nu are "competenţe", Antal e...")? Este si un "vechi Muresan"? Poate si un "viitor Muresan"? :)) Dar scheletii ce-s? Ca in DEX am gasit: SCHELÉT, schelete, s. n. 1. Totalitatea oaselor care susțin corpul unui vertebrat; sistemul osos așezat în poziția sa naturală. Adica pluralul SCHELETE. Corector aveti? Nu? Ar trebui!
Postat 13 Ianuarie 2011, 13:29 de Wa;k
eu nu pricep
Hat Corneluş dragă, ce-i cu tine? Numai dacă abuzezi de funcţie îţi satisfaci soţia? Dar aşa îţi rezolvi tu soţia? Hat de ce nu ai mers la super Bolo să îi spui că să-ţi lase soţia şefă după ce ai făcut cadou din vârful pixului Staţiunea Pomicolă, cu datorii cu tot? Dar ce valoare are cuvântul tău? Eu chiar nu pricep cum ai ajuns rector dacă nici de soţia ta nu te poţi ocupa.
Postat 13 Ianuarie 2011, 12:43 de una
Sorbonei
Delatiunea, reclamatiile nefondate, traficul de influenta etc sunt mijloace folosite de ”universitarii” sorbonei de parca ar intra in fisa postului! Ar trebui sa se faca un audit si pentru managementul defectuos al sotului, rectorasul cel viteaz Antal. Asemeni sotiei, in loc sa investeasca in oameni, laboratoare si abonamente/publicatii construieste si renoveaza intr-o veseleie cladiri goale, fara studenti! Schimba usi si ferestre la cladiri noi, pune gresie si faianta, construieste o facultate de muzica pentru niste lautari care isi castiga existenta in carciumi si pe la nunti!
Postat 13 Ianuarie 2011, 10:49 de Sorin
NUI MINCIUNA
la astea dac nui dai bani nici nu se uita la copilul tau ...poate sa moare .....astea nu sunt doctori ...sant bijnitari.... fac afaceri .....
Postat 13 Ianuarie 2011, 09:48 de malec
articol aproape bun
Articol aproape bun, dar nu va mai legati ca ceilalti au fost lachei politici pentru ca si cei actuali sunt tot asa . Grebenisan inclusiv traseist pentru functie. Deci, pentru a fi corecti, folositi epitetele de ambele parti.
Postat 13 Ianuarie 2011, 08:53 de Vladimir
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON