URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Aprilie 2011, 08:11

S-au făcut ai dracului! Inspectorii ITM Bihor, acuzaţi de abuz

S-au făcut ai dracului! Inspectorii ITM Bihor, acuzaţi de abuz ÎN CUMPĂNĂ. Specializată în producţia de confecţii pentru branduri internaţionale de prestigiu, precum Versace, Benetton şi Stephanel, fabrica din Săcueni este, totuşi, în nesiguranţă. "Patronii mai au una în Serbia şi îşi pun problema pe care s-o închidă. La sârbi forţa de muncă este mai scumpă. Noi nu avem infrastructură pentru transportul mărfurilor, dar avem birocraţie cât cuprinde", spune directorul economic Marius Marian (foto)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Funcţionarii s-au pus pe dat amenzi mai abitir ca oricând. Pentru că statul are mare nevoie de bani, iar ei de rezultate care să-i ferească de concedieri, unii dintre lefegiii cu atribuţii de control dau dovadă de un exces de zel fără precedent.

Este şi cazul inspectorilor ITM, acuzaţi de conducerea unei companii italiene că au sancţionat-o pentru un chiţibuş care n-a produs nimănui vreo pagubă, nici statului şi nici angajaţilor. "Într-o zi au descins în fabrică şapte inspectori şi, după aproape patru ore în care producţia a fost complet oprită, ne-au trântit 13 amenzi de câte 3.000 de lei. Un inspector ne-a spus râzând să nu fim supăraţi, că şi aşa le putem contesta!", spune cu indignare directorul economic al firmei.

Firmă-model

Marius Marian este de 15 ani, de la înfiinţarea fabricii, directorul economic al companiei Fashion SRL din Săcueni, deţinută de un om de afaceri italian. "Ştiu că atunci când este vorba de un italian mulţi români cred că acesta e musai un bărbat trecut de mult de vârsta tinereţii, care a venit aici pentru că la el acasă nu putea să se descurce. Cel puţin în cazul nostru nu-i deloc aşa", spune Marian.

Omul argumentează: "Am avut mereu între 80 şi 120 de angajaţi şi am dat tot timpul salarii mult peste cele din branşă, trecute corect în cărţile de muncă, nu cum se întâmplă la majoritatea firmelor, care oficial plătesc salariul minim pe economie, iar la negru mai adaugă ceva. Acum, de pildă, un muncitor necalificat câştigă la noi 869 lei, unul calificat 1.238 lei, un şofer 1.671 lei, iar un maistru 5.832 lei. De când s-a deschis fabrica, salariile au fost plătite la timp, iar firma a achitat la zi toate taxele, impozitele şi contribuţiile sociale, pentru fondul de şomaj şi fondul de sănătate", spune directorul economic.

Secretul? Fabrica lucrează în regim lohn pentru beneficiari de renume, precum Versace, Benetton şi Stephanel, care plătesc şi ei cu punctualitate. "Niciodată nu am avut vreo reclamaţie şi nici nu ni s-a găsit vreo neregulă, pe linie de Fisc, Sanepid, ITM, pompieri sau altceva", mai arată Marian.

Comando de primăvară

La începutul acestei luni, performanţele de companie-model au fost însă întrerupte în urma unui control desfăşurat de ITM Bihor, despre ale cărui concluzii directorul afirmă că au fost abuzive. "Pe 6 aprilie, şapte inspectori au ajuns la Săcueni, declarând că fac un control pentru prevenirea şi combaterea muncii la negru. Au cerut accesul în incinta fabricii. Normal, nu ne-am opus, ştiind că nu avem nimic de ascuns", spune Marian.

Ceea ce a urmat avea să-i determine convingerea că, totuşi, şi dacă nu ar fi găsit nicio neregulă, inspectorii ar fi inventat una, doar ca să nu plece cu tolba goală. "Au adunat muncitorii în grupuri mici şi, după aproape patru ore în care a trebuit să oprim producţia, ne-au spus că aceştia le-au declarat că au muncit la negru. A doua zi, ne-au înmânat un proces-verbal din care rezulta că unii muncitori au declarat pe propria răspundere că au fost angajaţi într-o anume zi, dar contractele de muncă le-au fost înregistrate la ITM abia a doua zi. Datele la care se refereau erau din urmă cu o jumătate de an! Dar de atunci le-am plătit oamenilor cinci salarii şi nici unul nu ni s-a plâns de nimic", spune directorul economic.

Sub presiune

Marian susţine că inspectorii au profitat, pe de o parte, de faptul că oamenii confundaseră ziua în care s-a decis angajarea lor cu cea în care fuseseră chemaţi la lucru efectiv. De pildă, o muncitoare a declarat că a fost angajată pe data de 18 octombrie 2010, dar contractul i-a fost încheiat abia pe 19 octombrie. În realitate, spune directorul, pe 18 octombrie s-a decis angajarea ei, dar cu începere din 19. La fel, o alta a spus inspectorilor că fusese angajată pe 11 ianuarie 2011, iar contractul i-a fost înregistrat pe 12 ianuarie, deşi de fapt decizia de angajare fusese luată pe 11, iar angajarea propriu-zisă, ca şi lucrul efectiv, au început pe 12.

Pe de altă parte, confuzia angajaţilor s-a datorat şi faptului că aceştia nu înţeleg bine limba română. "Majoritatea sunt de etnie maghiară. Ca să vă daţi seama ce au înţeles ei din discuţiile cu inspectorii ITM, una dintre muncitoare a fost întrebată cum se numeşte, iar ea a răspuns "Ciocaia", crezând că fusese întrebată unde locuieşte. Totuşi, au semnat declaraţiile aşa cum le-au fost dictate de inspectori", spune directorul.

La terminarea controlului, procesul-verbal întocmit de inspectorii Paul Butuc şi Florinela Mitra consemna o amendă de 39.000 lei, de achitat în termen de 15 zile. "Nu valoarea amenzii ne deranjează, căci firma nu stă în banii aceştia, ci principiul. Inspectorii s-au mulţumit să ia declaraţii de la nişte oameni care abia dacă înţelegeau ce sunt întrebaţi, fără să se consemneze şi poziţia conducerii firmei, care a explicat în ce consta confuzia", se revoltă directorul.

"Se vedea clar că inspectorii erau hotărâţi să dea amenzi numai ca să-şi facă planul, pentru că s-au luat şi de doi controlori de calitate italieni care se aflau în fabrică. Au vrut să ne amendeze pentru că aceştia nu aveau contract de muncă cu firma noastră. Foarte greu au înţeles că italienii nu sunt angajaţii noştri, ci ai firmelor cărora le furnizăm marfa, şi care prin contract au dreptul să vină inopinat pentru a controla calitatea produselor", explică Marius Marian.

Cu cinism

Pentru a întări afirmaţia că funcţionarii şi-au făcut treaba din automatism, directorul adaugă: "Inspectorii ne-au dat procesul-verbal râzând, spunându-ne să nu fim supăraţi, că oricum o să contestăm sancţiunea în instanţă. Ăsta e profesionalism şi decenţă?!"...

Atitudinea inspectorilor e cu atât mai puţin de înţeles cu cât firma nu a făcut obiectul niciunei reclamaţii din partea angajaţilor, nici în trecut, nici acum. "Eu înţeleg să ne fi amendat dacă am fi vătămat drepturile salariaţilor, dar niciodată nu am avut probleme, nici unul nu s-a plâns că i-am încălcat drepturile. În plus, faptele care ni s-au imputat sunt foarte vechi. Vii după o jumătate de an să dai o amendă?".

Reaua-voinţă a inspectorilor reiese şi din faptul că aceştia puteau decide ca sancţiune un avertisment, căci ITM are şi rol de îndrumare, nu doar de amendare, iar această opţiune ar fi fost corectă dat fiind "cazierul" curat al firmei şi "neregulile" ridicole găsite.

În litera legii

04-Nicolae-Hodut.jpgInspectorul-şef al ITM Bihor, Nicolae Hoduţ (foto), este convins însă că subalternii săi au procedat ca la carte şi că aceştia nu au niciun plan de amenzi pe care să-l îndeplinească. "Cunosc foarte bine cazul fabricii din Săcueni şi pot spune că inspectorii au procedat în litera legii. Codul Muncii nu spune nicăieri că munca la negru este de o oră, o zi sau o lună, deci chiar dacă a fost vorba de o diferenţă de o zi între angajarea lor şi înregistrarea contractelor de muncă, potrivit legii, tot muncă la negru a fost. Inspectorii sunt acoperiţi de lege şi procesul-verbal s-a bazat pe declaraţiile pe care muncitorii le-au dat pe proprie răspundere", afirmă şeful ITM.

Hoduţ spune că, mai departe, este dreptul firmei sancţionate să conteste amenda în instanţă şi, dacă muncitorii îşi vor schimba declaraţiile date iniţial, chiar are şanse să câştige procesul. Dar, în acest caz, întrebarea este următoarea: oare angajaţii statului nu au pierdut timpul şi banii publici pentru nimic, doar pentru a-şi demonstra o intransigenţă fără niciun fel de efecte practice?...


ÎMPINŞI LA FALIMENT
Acţiunea "Păcănele"

De zelul din ultima perioadă al inspectorilor ITM se plâng şi micii întreprinzători. Luna trecută, acţionarii unei firme orădene care gestionează câteva mici baruri de cartier au contestat în justiţie modul de lucru al acestora, după ce s-au trezit cu 12 amenzi de câte 3.000 de lei fiecare. Motivul? Inspectorii i-au găsit vinovaţi de faptul că cei 12 barmani de la cele 6 baruri se ocupau şi de resetarea aparatelor de joc de tip slot-machine (aşa-zisele "păcănele") şi de plata câştigurilor la aceste aparate către jucători, deşi nu aveau aceste atribuţii consemnate în fişa postului, iar firma la care erau angajaţi, pe bar, era alta decât cea care gestiona aparatele.

"Pentru că legea s-a schimbat şi noi nu ştiam, am fost amendaţi cu 36.000 de lei. Consider că mai corect era ca, în prealabil, să fi fost informaţi că s-a schimbat legea, şi că trebuia să încheiem contracte de muncă pentru barmani şi pe firma care are aparatele de joc. Am primit direct amendă, care are valoarea mai mare decât stocurile de marfă pe care le avem în baruri", spune unul dintre patroni.

Bărbatul afirmă că, atunci când le-a spus inspectorilor ITM că riscă falimentul, aceştia i-au replicat: "Nu toată lumea trebuie să fie patron. Dacă nu puteţi respecta legea, mai bine închideţi firma!". Reacţia l-a indignat: "Dacă noi închidem, 12 oameni rămân pe drumuri, şi tot statul va trebui să le dea ajutoare de şomaj. Ca să nu mai vorbim că statul va încasa mai puţini bani din taxe şi impozite. Funcţionarii ăştia oare au discernământ, sau cred că sunt puşi să completeze nişte hârtii ca roboţii?"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
lipsa de respect
Buna ma numesc Jenica am si eu intrebari pe ce criteri sa iau astia sau cum trebuie sa procedeze un roman sau un om cind se duce si reclama ca nu ia facut patronul documente (contract) si merge si il denunta la I.T.M si astia de la .IT.M.nu tin cu Oameni, s-au dus si lea spus la patron ca au o reclamatie de la angajat cind este confidential ce incredere sa mai ai in ei?nu mi se pare normal sa nu sti sa ti un secret, unde sa mai mergem sa mai faci reclamati?cind ei nu sint corecti tara asta toata ii corupta sint foarte suparata.Cine sa mai pomenit si cu patroni care nu stiu sa lucreze cu oameni numai sa profite si isi bat joc de oameni a fi om ii lucrul mare dar patron?daca se poate numi patron !ca patroni care ii domn trebuie sa si dovedeasca ca lucra cu omul si ii si arata ce nu stie,ii vorb frumos sa respecte sa fie respectat,sai dea salar la timp ca patronul dupa spatele muncitorului isi ia salarul,nu dupa nici 3 luni nu mai are bani sai dea la timp ,intirzie respectul unul fata de celalat conteaza foarte mult ar fi multe de vorb dar nu are rost e.t.c. sint din timis sanatate multa!! si mai multe ar fi de scris ....
Postat 17 Octombrie 2013, 23:32 de jeni_strambu
Of-ul micilor intrprinzatori
Mai nou nu se mai ia mita,, totul sa transformat legal, cum asa!!!??? pai sa va explic cum vad eu lucrurile,,, mita echivalent cu bonusurile primite in urma amenzilor date de cele mai multe ori nefondate,,, SI ATENTIE Patronilor de restaorante si baruri,,, nu lasati clienti sa stea sprizinti de bar,, ca, la o adica,, daca intra domni sau doamnele de la ITM sar putea sa interpeteze altfel lucruriele, iar putea vedea pe potentiali clientii, potentiali muncitori la negru
Postat 01 Noiembrie 2011, 12:50 de laky lak
Of-ul micilor intrprinzatori
Bunaziua! Incerc si eu sa-mi exprim of-ul si nemultumirea fata de felul in care isi desfasoara acticitatea inspectori ITM,, negativ,,nu mai am ce spune,, au facut-o altii in locul meu, felicitarii, doar ca, as mai mentiona incompetenta, foamea dupa bonusul primit la salar in cazul amenzilor,, daca ati sti cu cata usurinta iti flutura o amenda?, pe probe nefondate,, intorcanduse in barlogul lor, unde iti intocmesc un proces verbal dupa bunul plac al lor frecandu-si palmele in asteptarea premiului,, iar in cazul in care esti nemultumit de amenda primita si incerci sa te revolti inaintand in instanta un proces, pt a ti se face dreptate, vei ramane surprins cu cata usurinta ti se va amana procesul de doamna judecator,,, cica,,, in baza lipsei de proba, martorii ,cum sa constate cele spuse de tine,bla,bla , nemai vorbind de faptul caci doamna judecator nici macar nu sa uitat la declaratia anexata la dosar, sau poate domnul Sef jr XXXXXXX ITM omise sa puna si declaratia ,, de catre persoana asa zisa ,prinsa in fapt,, care a amintit in scris caci, in momentul sosiri doamnelor de la ITM , nu presta servici, nu debarasa la mese, aflanduse in exteriorul barului sprijinita de bar, venise sa aduca fisa medicala din care reiese caci e apta de munca urmand sa i se intocmeasca dosarul si contractul de munca , dandutise un titlu de cel mai mare grad de risc social!!!!!, de catre cei de la ITM, mai fratilor, acum sa fim sinceri,, Chiar voi suntetii cel mai mare risc social pt omenire,,,aaaaaa, adica pardon,, voi aparati drepturile cetatenilor,,,,sa fie chiar asa???wow,, cata dreptate exista in tara asta!!,,,raman surprins,,,Acum eu nam nimic cu nimeni,, nu ma intereseaza din ce partid face parte sau cum isi piaptana parul si din ce Bol mananca,,,,eu doar as dori sa fie mai competenti si sa ajute mici intreprinzatori cu sfaturi si nici decum cu amenzi,, mentionand faptul caci nu am avut nici o neregula in acest domeniudin 2005 pana acum nu demult,, eu as cere demiterea din functie a celor care,, ne find destul de competente pt controalele asa numite Opinente, in cazul meu au fost dansele surprinse de faptul cum caci,, nu m-am facut ca, varga la fata, nu am tremurat la legitimarea lor luand foc la inpotrivire noastra, la declaratile pe care ti le dicta sa le scri, as scrie mai multe doar ca,,,, nu vreau sa plictisesc pe nimeni,, celor interesati le voi da mai multe detali. In legatura cu contractele de munca sunt de acord,,, doar caci din statistici domni declara foarte mandri cota contractelor de munca acumulate de noul cod al munci,,wow bravo,bravo,, dar cati dintre asa zisii oamneni din campul munci au mai ramas??? Ar face bine sa afirme si contractele desfacute dupa nici o luna de la infintarea contractului de munca, persoanele ne find competente cerintrelor patronilor.
Postat 01 Noiembrie 2011, 12:46 de laky lak
Totum FAK-tum
Poate se gandesc unii sa verifice pe ce a dat ITM-ul sutele de miliarde la noul sediu, "tapetat cu lucrari mascate" cand Conabil sef era madam Iancu Simona-cu diplama de textilista luata la Iasi-cu inalte studii economice completate evident la Szorbonika( la zi...in paralel cu serviciul ).... Nici nu banuiti ce abilitati are Nosferata in lukrari de inalta klasa pe cele mai variate domenii de aktivitate. Un adevarat adjunkt de sef este acela care se dedika trup su suflet sefului!( indiferent kare sef, cati sefi si neesential de ce varsta ). Asa ka recunoasteti ca-i greu sa faci concurenta la asa o kanalie rasata!
Postat 25 Aprilie 2011, 10:17 de Doina
la sorbonica
cand se plictisesc de spagi se muta cu serviciu la Sorbonica cu ajutorul lui Tara de la curtea de conturi ca si Crina Gherlea si se fac cercetatori cu 10 000 Ron salar. Cinnstitii. Halal oras Halal tara
Postat 22 Aprilie 2011, 20:34 de sefu
BORDELUL DE LA STAT
Florinela este o lupoaica(catea) in blana de oaie, asa l-a convins pe coechipierul sau ButuK, tata a 4 copii, sa-si paraseasca famiglia si sa se mute in bratele fetei batrane. Intre doua cuplari, cei doi coechipieri mai fak cate un control . Atitudinea celor doi porumbei este tolerata de sefii care inteleg situatia si le creaza conditii acestora expediindu-i pe teren numai impreuna! De altfel ITM-ul seamana din ce in ce mai mult cu un bordel de stat, tonul fiind dat de mai marii Jidvei si Simonika, cei care au fost un exemplu demn de urmat pentru functionarii din subordine... Controalele performante se fac cu organe perechi care intre doua actiuni se mai si imperecheaza pana seara tarziu cand ajung la ITM cu masinile praf..... Pana cand? si Pana unde??????
Postat 21 Aprilie 2011, 10:40 de Merce
itm
Pe mimoza de Florinela Mitra o cunoaste toata lumea! Face o fata de mielusel nevinovat, in schimb e o frustrata NF! Verificati daca nu e campioana la aruncat amenzi in stanga sin dreapta dar si cate incaseaza la cat se grabeste sa imparta, pe drept sau nedrept. Astept cu interes sa vad cine o angajeaza pe sorboneaua piloasa!
Postat 21 Aprilie 2011, 07:32 de c
Bursa locurilor de munca
Dodel, Daca problema ta este ca i-am aranjat pe altii si pe tine nu, hai ca te aranjez si pe tine! Promit!
Postat 20 Aprilie 2011, 22:01 de Sefu
Pentru DODEL
Dodel, Dodel esti "dildo"-ul lui Simi Sugacioasa? Atunci esti fericitul castigaror al concursului "cel mai mare pupator "de .ULY din Bihor. Premiul, ti-l va inmana in curand in cadru festiv ( la libera ta alegere) unul din cei pe care i-ai agatat de Kur , cu nasul tau de copoi ! Acesta-un dildo pe masura ta, adica mic si prost -, va fi insotit de un lubrifiant natural pe care-l vei primi intre ochi si de un Cerificat de Pulyfrici, recunoscut in UIE, pe baza caruia te vei putea angaja la echipa de curling din Tuturug, lokul tau de bastina! Evenimentul se va desfasura in cadru festiv la sediul ITM, unde mama ta adoptiva- ca daca aveai una buna ai fi fost ceva mai bine kreskut - si tatii prezumtivi care aflati sub influenta beuturilor alkhoolice te-au conceput la gramada( cam ca la rugby). Te asteptam cu drag, noi cei atat de dragi tie!
Postat 20 Aprilie 2011, 21:56 de Ioan Nelu IONELU
ce gunoaie astia de la itm...
Bai excrocilor de la itm, va legati de unu care sa zicem ca a gresit la angajare cu o zi, dar are toti banii pe CM si toate darile la zi?!? s-or fi terminat de controlat firmele de partid care chiar au oamenii la negru? nu va e rusine? Adevarul e altul, japitzele portocalii au pornit la adunat de bani pentru campaniile de la anul. RUSINE!!!
Postat 20 Aprilie 2011, 14:48 de unu
sefa moş
toate abuzurile de la control pornesc de la şefa MOŞ Aceasta dă ordin cu amenzile care trebuie să le dai A dat ordin să-i amenzi şi pe cei care vând căpşuni din propria grădină să-şi facă contract de muncă !!! EA TREBUIE CHEMATĂ IN INSTANŢĂ ŞI SĂ I SE CEARĂ DAUNE MORALE PT TOATE ACESTE ABUZURI !!!! La control mergi numai unde-ţi spune ea O încurci rău dacă mergi în altă parte!!!!
Postat 20 Aprilie 2011, 13:28 de jurist
pacat
este pacat ca din cauza unor institutii conduse de niste incapabili cum este si acest Hodut , sau cel de la garda de mediu Mocan, nu mai vorbind de Secosan si lista continua , sa piarda contribuabilii acestei tari , pt ca din cauza acestor magarii facute de aceste institutii sunt descurajati investitorii sa vina in tara noastra , pe linga ca nu mai vin altii noi, vor pleca si cei existenti pt ca nu mai fac fata la abuzurile si la birocratia din acaesta tara , sau cel putin din acest judet (ca lucrurile de aici le cunosc), ii rog pe toti cei care sunt victimele acestor incompetenti sa nu dea spagi si sa nu se lase intimidati , sa conteste amenzile in instanta si sa i-si caute si sa-si apere dreptatea cu orice pret ca numai asa se vor schimba lucrurile.
Postat 20 Aprilie 2011, 11:41 de zeus
Inceputul
Asta e numai inceputul. Hodut s-a trezit mare sef la ITM (doar e pupila lui Seremi), ca doar nu era sa ramina fara servici.Dupa ce s-a trezit pe linga la statistica,dupa ce si-a aranjat sora mare sefa la Hidroelectrica (unde castiga peste 6000 lei/luna), s-a gandit ca are nevoie de alt post politic(desi el politic e un zero barat, nu a facut nimic important pt pd, asta o zic colegii lui, inclusiv Seremi), l-a suntat pe Matei(nu ca n-ar merita dar parca e prea mult( si si-a aranjat concursul. Acum e sef la ITM, mana in mana la spagi cu Ioana Mos, facand controale la comanda. Banii le plac la amandoi. Stati sa vedeti cind vin kurwa de racz, abia atunci va fi jale. Asa nashpa n-a fost nici pe vremea lui Lupea(alt incompetent). Despre cum se fac dedicatiile la ITM Bihor cu alta ocazie, la un alt articol pe un subiect asemanator. Ce zici Crisule, nu te apuca invidia cind vezi ca altii fura mai mult ca tine si nici nu-i prinde nimeni ?
Postat 20 Aprilie 2011, 11:15 de Dodel
nu se poate!
asta e democratia birocratie si abuzuri ale functionarului public continuate, sa i intretina guvernul boc atunci noua nu ne ramane decat sa stam sa cersim, sa muncesti ca sa platesti amenzi sa o faca traian basescu la urma urmei si neamul lui pana la gradul IV , ne am saturat de sclavie continuata
Postat 20 Aprilie 2011, 10:27 de brava
penibila justificarea ITM
astia sunt ei... organele ... de control, pot sa faca ce vor muschi lor. ei trebuie sa dea amenzi doar, pentru asta s-au nascut. dati u8n telefon la ITM si intrebati care e salariul minim pe economie si coeficienti de ierarhizare, sau ce e cu proiectul pentru cei care gestioneaza REVISAL-ul si sa vedeti incopetenta, nimeni nu stie nimic doar amenzi stiu eu. halal tara halal institutii.
Postat 20 Aprilie 2011, 10:16 de cetatean
Nicolae Hoduţ
Nicolae Hoduţ este PDL ist ce vreti au nevoie de banii pentru viitoarele alegerii in PDL, ce nu este clar totul e un joc politic sa te duci la o fabrica care vezi clar ca plateste la zi si sa l jegmanesti pentru ca ii merge bine e ff grav, salariatii nu au cm sa dovedeasca ca au venit in data incheierii contractului sau in data mentionata de incepere a activitatii o simpla declaratie data de salariati si mai ales unii necalificati(nici scrie nu stiu mai ales in constuctii ) omisiunea (trecerea timpului nu te obliga sa recunosti ceva ce nu ti mai amintesti-salariatii sa dea declartie nu mi amintesc e ff simplu, nu am nimic de declarat ) nu e dovada de munca la negru, realitatate este ca exista interes si trafic de influenta majoritatea au rude avocati si atunci le asigura piata, asta se intampla si la garda cati nu au rude membri cecar si momesc clienti de aceea agenti economici fac negru pe alb dosare penale sunt asigurati ca au spate asta se poate verifica la finante ff usor cate firme care sunt la cecar au controale si cate firme care nu le tine cecar sunt amendate obligatoriu, scuza profesionisti, nici vb daca verificati firmele va faceti cruce .
Postat 20 Aprilie 2011, 10:12 de dana
sa facem demersuri de desfiintare a ITM
propun ca legal sa desfiintam ITM cat timp declaram si tinem evidente cu oamenii specializati interesul statului este colectarea taxelor, ff bine: fiecare factura sa fie inregistrata cu semnatura electronica si sa se urmaresca stocurile intrate si iesite, fiecare magazin sa aiba cititor de buletine si uite asa se justifica banii cheltuiti oriunde si nu mai avem nevoie nici de GARDA FINANCIARA, ITM simplificam sistemul bugetar si reducem taxele scopul este fiscalizarea veniturilor si prevenirea de organizatii de infractori evazionisti, finantele sa solicite plata taxelor datorate conform legii , e asa de simplu dar banii trebuie spalati in continuare de Politica.
Postat 20 Aprilie 2011, 09:55 de un roman
trebuie intentata plangere penala
pentru abuz in serviciu, fara gluma ii platim sa si faca treaba nu sa hartuiasca agentul ECONOMIC, tribunalul are pe rol recursul unui caz in care ITM obliga titularul unei inteprinderi individuale sa fie salariat(plateste avocat, timp pierdut) , totii avocatii pe care i am consiliat spun ca nu poate sa si faca contract de munca la propria inteprindere individuala, este catastrofala organizarea si conducerea inspectoratului de ITM-nepregatiti profesional , abuzuri continuate si grave consecinte economice: paralizarea activitati, neplata taxe, socul psihic tratati ca infractori, nu se poate!
Postat 20 Aprilie 2011, 09:48 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON