URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Ianuarie 2011, 08:26

Războiul Puşcaşilor, cu Sofronie

Războiul Puşcaşilor, cu Sofronie FRICA DE EPISCOP. Pentru că Biserica Sfânta Treime este închisă, preoţii Aurel şi Florin Puşcaş au oficiat slujba de Bobotează în subsolul lăcaşului aflat în construcţie pe strada Negruzzi. Contactaţi de BIHOREANUL, cei doi au refuzat orice declaraţie, temându-se de răzbunarea episcopului Sofronie. "Îmi pare rău. Nu am ce să vă spun", zice Florin Puşcaş
Războiul Puşcaşilor, cu Sofronie NU! Credincioşii se opun ruperii parohiei Sfânta Treime invocând că mai puţini mireni înseamnă mai puţini bani pentru construcţia Bisericii Acoperământul Maicii Domnului. "Noi nu mai avem sponsori. Tot ce se vede a fost făcut din contribuţia unor oameni simpli. Episcopia nu a pus aici nicio cărămidă!", protestează Marius Fitero
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru prima dată în ultimele trei secole, clopotul Bisericii Sfânta Treime a amuţit. Între pereţii sfântului lăcaş nu s-au cântat colinde de Crăciun, nu s-a ţinut slujbă de Anul Nou şi nu s-a sfinţit Agheazma Mare de Bobotează.

Bisericuţa din Parcul Traian e sub asediu de trei săptămâni. Credincioşii refuză să mai deschidă sfântul lăcaş până nu fac pace cu episcopul Sofronie Drincec. Despre care spun că le prigoneşte preoţii...

Singuri în luptă

03 Sofronie_1.jpgRăzboiul episcopului ortodox Sofronie (foto) cu credincioşii bisericuţei din Parcul Traian a început în ianuarie 2008. Pe fondul conflictului dintre Laszlo Tokes, pe atunci episcop reformat, şi credincioşii ortodocşi, pentru cei 500 metri pătraţi de teren aparţinând Bisericii Sfânta Treime şi revendicaţi de reformaţi pentru Liceul Lorrantffy Zsuzsanna, Drincec şi-a ridicat în cap propriii credincioşi. Chemaţi de episcop la ordin, preoţii Aurel şi Florin Puşcaş au fost nevoiţi la acea vreme să cedeze terenul Primăriei, care a jucat rol de intermediar între părţi. "Prea Sfinţitul ştie ce e mai bine pentru biserică", spunea atunci Florin Puşcaş.

Această schimbare de atitudine a celor doi preoţi, după ce luptaseră patru ani cu Tokes, cu UDMR şi cu Primăria, a şocat pe toată lumea. Cum în aceeaşi şedinţă de Consiliu Local în care municipalitatea atribuia terenul reformaţilor Episcopia Ortodoxă primea 5 miliarde de lei vechi pentru finalizarea lucrărilor la biserica Acoperământul Maicii Domnului, pe care o construiau cei doi preoţi în strada Constantin Negruzzi, 10 miliarde pentru catedrala episcopală şi 3.000 mp de teren pe Dealul Viilor, au apărut zvonurile că Puşcaşii s-au lăsat "şpăguiţi"...

Sutană cu microfon

Adevărul a ieşit la iveală în aprilie când, sătul să fie acuzat pe nedrept, Florin Puşcaş a dezvăluit presei o înregistrare făcută pe ascuns, cu telefonul din reverendă, la "negocierile" cu episcopul Sofronie, primarul Mihai Groza şi directorul Administraţiei Imobiliare, Marcel Boloş. Înregistrarea dezvăluia o faţă şocantă a episcopului. Acesta se enerva sau râdea brusc, învinuia KGB-ul pentru conflictul ortodocşilor cu Tokes şi îşi presa preotul să cedeze terenul bisericii în schimbul banilor de la Primărie. "Calul de dar nu se caută la dinţi", spunea Sofronie.

În scandalul ce-a urmat, Episcopia l-a acuzat pe Puşcaş de "practici ce amintesc de Securitatea lui Ceauşescu", iar Mihai Groza şi Marcel Boloş, pe atunci contracandidaţii lui Bolojan la conducerea Primăriei, au lăsat să se înţeleagă că a fost o lovitură electorală. Doar credincioşii au văzut în asta gestul disperat al preotului pus să îşi calce pe conştiinţă...

Sofronie "pedepsitorul"

De atunci, parohia Sfânta Treime n-a mai avut linişte. În urmă cu doi ani Sofronie a vrut să îi scoată din "sector" străzi întregi, pentru a reduce numărul credincioşilor strânşi în jurul celor doi preoţi, iar în decembrie anul trecut l-a pus pe Aurel Puşcaş să îşi ceară ieşirea la pensie.

În locul său a fost numit părintele Emilian Susan, care a trebuit mutat de la Biserica Sfântul Gheorghe pentru că nu se putea împărţi pe bani cu Vasile Sabău, "popa-porno" filmat în 2006 preacurvind cu o enoriaşă şi care, după ce iniţial fusese scos de la slujire, a fost iertat de episcop. În plus, Sofronie a rupt parohia în două: Susan urma să ia biserica din centru, iar Puşcaş urma să slujească în beciul Bisericii Acoperământul Maicii Domnului pe care o construieşte de 4 ani în Rogerius!

Deşi i-a oropsit constant, pentru a-şi proteja imaginea de "ierarh iubitor" Sofronie le-a interzis în mod cinic Puşcaşilor să se plângă cuiva şi le-a secretizat corespondenţa. "Aceasta e confidenţială şi de uz intern. Orice încercare de a o face publică pe cuprinsul parohiei, în afara Eparhiei, înaintea mirenilor sau prin mijloacele de comunicare în masă, indiferent în ce fel, atrage după sine pierderea dreptului de slujire", a ordonat episcopul.

În sprijinul părintelui

Prigoana i-a făcut însă pe cei doi Puşcaşi şi mai iubiţi de credincioşi. În premieră pentru Oradea, Consiliul Parohial a hotărât pe 19 decembrie 2010, cu o zi înainte de instalarea noului preot, ca biserica să rămână închisă. Pentru că nu s-a putut instala din cauza credincioşilor, dar nici întoarce la Biserica Sfântul Gheorghe de gura lui Sabău, părintele Susan a slujit de sărbători la unul din paraclisurile Episcopiei.

03 Ioan Lugojan.jpgDe trei săptămâni, Sofronie şi parohia comunică în scris prin epistole lipite pe gardul bisericii închise. Credincioşii cer Episcopiei să le lase preoţii în pace, iar Episcopia îi acuză de încălcarea statutului Bisericii Ortodoxe. "N-am încălcat nimic. Noi cerem doar ca părintele Aurel să poată sluji în continuare ca preot pensionar, iar părintele Florin Puşcaş să rămână paroh ca să ridice biserica", spune Ioan Lugojan (foto), membru în Consiliul Parohial. Spusele acestuia sunt întărite şi de Marius Fitero: "O parohie se rupe când există neînţelegeri, dar aici oamenii se înţeleg, au o legătură sufletească cu preoţii lor şi zidesc împreună o biserică. Nu mi se pare normal ca după ce am trudit atâta Episcopia să ne despartă cum vrea".

Pentru că toate discuţiile cu Episcopia au rămas fără rezultat, credincioşii sunt hotărâţi să meargă în continuare la slujbe la biserica din Rogerius şi să o ţină închisă pe cea din centrul oraşului. Atâta cât va fi nevoie...


BISERICA VIE
1.000
de semnături au adunat credincioşii în apărarea preoţilor de la Biserica Sfânta Treime


"Unde a fost episcopul Sofronie Drincec când Tokes spărgea lacătele cu ranga şi intra pe terenul bisericii noastre? Atunci ne-a lăsat singuri. Să ne lase şi acum!"

Marius Fitero


EPISCOPIE VS CREDINCIOŞI
Preoţi instigatori

Contactaţi de BIHOREANUL, reprezentanţii Episcopiei Ortodoxe îşi declină orice responsabilitate în conflictul izbucnit. Conform Biroului de Presă, părintele Aurel Puşcaş a ieşit la pensie la 1 decembrie 2010 dar credincioşii, "sub persuasiunea şi instigarea preoţilor", nu l-au primit pe noul paroh, Emilian Susan, închizând biserica.

Reprezentanţii Episcopiei susţin că preoţii conduceau oricum două parohii, una în jurul Bisericii Sfânta Treime, iar alta în jurul Bisericii Acoperământul Maicii Domnului. "Intenţionat preoţii Aurel şi Florin Puşcaş au lăsat o singură gestiune pentru a conduce după bunul plac şi în interes propriu cele două parohii", se menţionează în adresă.

Episcopia dă de înţeles că Puşcaşii se bat pentru bani: "Deşi s-a declarat bolnav şi că nu poate interveni în remedierea situaţiei create, preotul pensionar Aurel Puşcaş a uitat de toate şi îşi continuă nestingherit calitatea de paroh, umblând cu sfinţirea caselor de Bobotează şi încasând contribuţiile băneşti ale credincioşilor". Reprezentanţii Episcopiei spun că, deşi primele trei întâlniri cu credincioşii nu au dat rezultate, ei sunt în continuare deschişi dialogului. Câtă vreme oamenii vor face cum vrea Sofronie...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
33 Comentarii
ba da
@io: pai tocmai de aceea este important si aspectul moral(adica cine sunt de fapt "suvi","sofro" si altii ca ei). indivizi cu o astfel de conduita morala nu pot decat sa inchida o biserica. de altceva nu sunt in stare
Postat 20 Ianuarie 2011, 10:43 de dan oradeanul
inadmisibil
Mai fratilor, pe mine nu ma intereseaza la ce "negocieri" o participat sau nu bolos sau asta mai nou. Mie mi se pare inadmisibil ca un episcop tanar sa faca asa ceva cu o biserica. Nu se poate face nimic sa se redeschida aceasta biserica? Asa ceva nu am mai auzit, sa fie biserica inchisa. Treaba lui de epicop unde mananca si ce face, nu ma intereseaza, dar sa inchida biserica?
Postat 20 Ianuarie 2011, 10:06 de io
poti da cateva nume?
JANCSI SPUNE-NE TE ROG CATEVA NUME ALE SPURCATILOR CARE IN RESTAURANT ISI BAT JOC DE CEI CE SE SPOVEDESC TE RUGAM
Postat 18 Ianuarie 2011, 21:55 de costinel
tot ce se poate
@Unul care stie mult: tot ce se poate, nu zic nu! Ma refer la perioada lui "suvi" pentru ca atunci am patit-o pe pielea mea.
Postat 18 Ianuarie 2011, 07:59 de dan oradeanul
numele restaurantului
deci popii ii puteti gasi la rest. capitolium, mai sus de biserica cu luna, spre univ. de obicei stau acolo de la 1 la 5 dupa masa, rareori de la 4 la 8 seara - si asta pt ca burta lor inghite mult, bautura curge-n gura, iar povestile enoriasilor sunt a dracului de amuzante! deci lasati-o mai usor cu spoveditul, mai bine alegeti psihologul, e mai ieftin si cel putin nu este public - sper ca intelegeti! sofronie se stie ca are un secretar de 30 de ani cu care si-o trage, ca doar mereu ei doi stau cazati impreuna pe unde merg.....macar de-ar avea tinuta fizica, dar el e gras, uns la coltul gurii si transpirat ca un gunoier....mare jeg, in orice caz, domnilor, acest burtos maret sofronie!
Postat 17 Ianuarie 2011, 22:43 de Jancsi
@ dan oradeanul
Tu zici ca la Administratia Imobiliara s-au petrecut multe potlogarii pe vremea lui Bolos ??? Esti ramas in urma cu vestile, scuza-mi te rog indrazneala de-a te tutui. Sa vezi ce se intampla acuma de cand e director Umflatul asta incompetent de Beltechi !!! Crima si pedeapsa !! Cum naiba ii poate acoperi primarul toate porcariile , nu stiu !!
Postat 17 Ianuarie 2011, 21:09 de Unul care stie mult
bataie de joc
doar vanzatiori de romani
Postat 17 Ianuarie 2011, 20:24 de f
nimic nu e intamplator
@io: nu se vorbeste intamplator despre "suvi". doar se mentioneaza chiar in articol ca a participat la "negocieri". in plus moralitatea unuia e cam aceeasi cu a celuilalt. daca intelegi ce vreau sa spun...
Postat 17 Ianuarie 2011, 19:53 de dan oradeanul
episcopul.....
tot vorbiti de Bolos, nu cred ca face el obiectul discutiei, important este sa se rezolve conflictul ca acesta biserica sa se deschida. Este inadmisibil ce face acest episcop, oare nu are frica de Dumnezeu?
Postat 17 Ianuarie 2011, 14:33 de io
CUM(S)
@dan soviany: "suvi" este un personaj colateral in acest articol! dar cum poate fi nevinovat si demn cineva, care spre exemplu, s-a "diaconit" numai ca sa ascunda niste chestii? cum poate fi cineva demn care ba s-a inscris in PD-L, ba a iesit, ba candida, ba nu? cum poate fi cineva nevinovat si demn cand sub patronajul sau la Administratia Imobiliara s-au petrecut multe potlogarii?
Postat 16 Ianuarie 2011, 23:19 de dan oradeanul
?
@radu si stefan: n-am inteles nimic dar ganditi frumos!
Postat 16 Ianuarie 2011, 23:15 de dan oradeanul
sofroniada securista
chiar asa!ce aveti cu nevinovatii,victimele marturisite ale lui Scrofonie,Bolos,Rusii,Galus,si toti ceilalti:Scrofonie nebunul a CAUZA!!!!of niculae T.,ce popoponar suntem....,pe iaht,la Gyula,si din pacate un pic,pic,la Oradea Mare....,pe curand raducu -stefanucu-mihaelaaaaaaa izbucanaaaa,chiar daca burtaaaaa e plina cu cacat.....
Postat 16 Ianuarie 2011, 22:47 de radu si stefan
Omul Prpblema
Domnilor, NU INTELEG CE AVETI CU UN om nevinovat sI demn CUM ESTE DOMNUL CONSILIER BOLOS . OMUL PROBLEMA AL ORTODODOXIEI este acest nemernic de SOFRONIE care isi bate joc de credinciosii si preotii Bisericii Ortodoxe! Vai de Biserica Ortodoxa cu asemenea nemernici! Consilierii de la aceasta Biserica sunt cu adevarat oameni cu frica de Dumnezeu! Afara cu excrocul Sofronie!
Postat 16 Ianuarie 2011, 18:59 de dan soviany
mai multe si despre bolos asta te rog
lamuriti va rog scrieti mai amanuntit bolos asta ce hram poarta la episcopie? de umflat s-a dus vestea ca e cu aplecare spre scarnavii ce credeti consilierii lui sofro sdunt alesi pe criterii de astea?(gay)?
Postat 15 Ianuarie 2011, 22:57 de marcu
claudiu
se stie ca marcel bolos e gay.
Postat 15 Ianuarie 2011, 17:21 de safta
pt jancsi
janci spune-ne te rog care e restaurantul central unde se strang spurcatii astia de rad de credinciosi? si cam care ar fi ei ?
Postat 15 Ianuarie 2011, 15:11 de marian
nu au interes
ACUM AU ALTA TREBA DUMNEALOR SA DEA SUBIECTELE LA CRISTINEL CULTUREL LA CATALIN ETC CA VINE EXAMENUL PT CONSILIERI LA 1 FEBRUARIE ASTA E TREBA SCANDALUL CE L-AU PROVOCAT POATE SA MAI ASTEPTE
Postat 15 Ianuarie 2011, 15:08 de raspopitu
erata
adniel=daniel
Postat 15 Ianuarie 2011, 13:26 de dan oradeanul
solutie?
cam greu sa (mai)gaseasca o solutie! reprezentantii bisericii ar trebui sa fie monumente de moralitate. ori, nici adniel, nici sofronie, nici chiar(in sensul ca in biserica e o veriga nesemnificativa!) "suvi" NU SUNT!
Postat 15 Ianuarie 2011, 13:25 de dan oradeanul
Cumpatare.
Cui serveste circul creat in jurul Bisericii Sfintei Treimi? Sofronie trebuie sa gaseasca solutia deblocarii unei situatii,cel putin stanjenitoare, pentru Biserica Ortodoxa.
Postat 15 Ianuarie 2011, 12:16 de safe
tokes
ca sa nu mai zic ca circulau zvonuri de acest fel si in legatura cu laci tokes, ca de fapt acesta ar fi motivul divortului. o fi, n-o fi adevarat, in cazul lui chiar nu pot sa-mi dau cu parerea!
Postat 15 Ianuarie 2011, 00:18 de dan oradeanul
suvi+sofro=love ?
@Jancsi: de auzit am auzit chiar de pe acest site numai despre "suvi"(vezi descrierea). despre sofro nu am auzit dar presupun ca asa e. ce naiba, fost student la medicina, in plina putere, ajunge episcop!!! si cum "se rezolva"? ca e destul de tanar! Iar "suvi" e "diacon celib"! si mai si participa impreuna la diverse sedinte(oficiale).
Postat 15 Ianuarie 2011, 00:07 de dan oradeanul
suvi
@bombonel: am mai scris pe acest site cine e "suvi", ce naiba, e usor de ghicit! cine are in oradea o suvitza alba centrala? unul brunet(exagerat de brunet)de se ocupa de proiecte europene pe la Primarie, e profesor la "sorbonica", are firma de audit si e din 2009 "diacon celib".
Postat 15 Ianuarie 2011, 00:03 de dan oradeanul
popi spurcati la ganduri si fapte
eu am auzit ca sofronie ar fi ****, si ca asta se stie de toti, chiar are si preferati....oricum este mult prea gras pt pozitia pe care o are, si in afara ca se imbuiba cu toate, nimeni nu-i stie vreun merit. atentie la popii la care va spovediti, ca se aduna toti la un rest central si incep sa-si bata joc de oameni, in sedinte saptamanale de 3-4 ore! obezule cu creier afectat de colesterol, tu ce mata ai facut de cand esti episcop d eoradea?!?!?!?!
Postat 14 Ianuarie 2011, 23:55 de Jancsi
Cine-i
Dar cine-i popa Susan asta ?? Ce hram poarta ? Ce se tot plimba de pe la o biserica la alta ?? Stie careva ??
Postat 14 Ianuarie 2011, 22:56 de EU
lamurire va rugam
dane oradene fii bun si ne lamureste care naiba mai este si suvitzatul? altul ca si cei arhicunoscuti?ceva mai proaspat?
Postat 14 Ianuarie 2011, 22:40 de bombonel
va fi ca sofronie
tare ma tem ca lasii de popi din consiliu se vor grabi sa loveasca in cei doi puscasi...............
Postat 14 Ianuarie 2011, 22:37 de necredinciosul
nesimtire
azi a avut loc la casa de cultura de langa agentia tarom sub titlul PE DRUMUL INVIERII PATRONATA DE ASOCIATIA rost o intalnire cu crdinciosii ortodocsi pt a evoca suferintele preotilor roamni ortodocsi martiri ARSENIE BOCA, SANDU TUDOR GHEORGHE CALCIU VALERIU GAFENCU IOAN IANOLIDE ARSENIE PAPACIOC; CE SA MAI VORBIM CA DIN PARTEA EPISCOPIEI ORTODOXE A ORADIEI NU A FOST DE FATA DECAT PARINTELE VICAR LUCIAN IMPREUNA CU UN TANAR PREOT CATIVA STUDENTI LA TEOLOGIE RESTUL PROSTIME CU SUFLET SI CU MEMORIE AFECTIVA;ACEST EPISCOP TREBUIA SA ISI CARE FIZICUL GREOI (TARAS-GRAPIS) SA FIE DE FATA CONSILIERUL CULTURAL IMBECILUL RUS CRISTIAN LIPSA NORMAL CA SI TATAL SAU PROTOPOP RUSINE SA VA FIE!ALRGATI NUMAI DUPA BANI V-ATI CLADIT CREDIBILITATEA PE LEGENDELE MARTIRAJULUI ROAMNESC PE OASELE PREOTILOR CARE AU AVUT PT CE SA MOARA! VOI NUMAIDUPA BANI UMBLATI SI CRED CA NUMAI PENTRU ASTA TRAITI SA VA FIE RUSINE NESIMTITILOR!
Postat 14 Ianuarie 2011, 20:40 de dona
@romanul simplu
Am crezut ca esti doctorul ala de dinti de la judetean.
Postat 14 Ianuarie 2011, 19:23 de ortodox
rreplica la comentatorul @Ortodox
@Ortodox nu inteleg de ce ameninti,,Mai bine ti-ai vedea de dintii si maselele tale Romanul!`` atita vreme cit nu te-am jignit ,insultat,balacarit ,porcit,?@Ortodox nu-ti reproshez de rusinea care ar trebui sa-ti fie(RUSINE,RUSINE ,RUSINE) batjocorind un roman simplu crestin ortodox @Romanul Simplu,dar iti scriu doar adevarul si dreptatea ,,Fericiti cei insetati de adevar si dreptate ca a lor o sa fie imparatia cerurilor :))=)) @Ortodox ori esti un maghiar iredentist ori esti un popa ortodox suparat de adevarul si dreptatea celor 2 proverbe ale poporului roman simplu:)=)).@Ortodox nu fii tu mai ortodox ca si episcopul ortodox Sofronie Drincec este sfatul meu al unui roman simplu crestin ortodox cu nick name-ul @Romanul Simplu :))=))@Ortodox de ce m-ai amenintzat ?imi recomanzi vreun doctor dentist cunostintza pila de ta,ca sa -mi faca dantura ?NU am nevoie prietene! Nu am nevoie !:))=)) @Ortodox atita vreme cit Constitutia ROMANIEI garanteaza libertatea ideilor si opiniilor individului cetatean al acestei tari ROMANIA ,atita vreme am sa-mi scriu opinia.:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 14 Ianuarie 2011, 18:37 de Romanul Simplu
@romanul
Mai bine ti-ai vedea de dintii si maselele tale Romanul!
Postat 14 Ianuarie 2011, 14:01 de ortodox
replica la articol
Afirmatia lui Marius fitero este adevarata 100% ,,Laszlo Tokes spargea lacatele cu ranga si intra pe terenul biserici noastre`` eram in trecere pe strada Primariei in fata Universitati maghiare,, Partum`` unde atunci Tokes Laszlo indemna cu voce tare la violenta un grup de tineri minori indemnindu-i pe limba maghiara sa sparga lacatul si sa intre pe terenul respectiv ca sa se joace cu mingea,acesta este europarlamentarul care reprezinta minoritatea maghiara din ROMANIA in Parlamentul European.Referitor la articol o vorba romaneasca spune,,Nu este treaba enoriasului ortodox ce face popa ortodox cu banii ,stie el prea bine ce face:))=)) , Sa NU faci ce face popa dar sa faci ce zice popa! :))=)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 14 Ianuarie 2011, 09:53 de Romanul Simplu
suvi+sofro
ce facem, ce nu facem, tot la "suvitzat" ajungem! deci "suvitzatul" a participat la negocieri! OK. cine era laturi? Sofronel! adica un "diacon celib" si un "episcop". Hm, amandoi relativ tineri(adica, in putere!). mai departe, cei ce citesc comentariul sa faca propriul scenariu. eu unul spun doar ca un barbat la patruzecisiceva de ani....
Postat 14 Ianuarie 2011, 08:54 de dan oradeanul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON