URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Iunie 2014, 07:57

Războiul parcărilor: Supărat că i s-a ridicat maşina, subprefectul a suspendat parcările galbene

Războiul parcărilor: Supărat că i s-a ridicat maşina, subprefectul a suspendat parcările galbene AJUNGE! Subprefectul Cristian Bitea spune că a luat decizia de suspendare a pacărilor galbene din Parcul Traian din raţiuni de legalitate şi nu pentru că angajaţii Serviciului Parcări i-au ridicat de aici, în urmă cu o lună, jeep-ul Subaru (foto). "N-are nicio legătură!", susţine subprefectul. Dar, de fapt, are, căci a fost motivul pentru care subprefectul a luat la "puricat" reglementările locale privind parcările
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă ar fi ştiut ce război vor provoca ridicând din Parcul Traian, pe 26 mai, chiar maşina subprefectului Cristian Bitea, angajaţii Serviciului Parcări probabil s-ar fi gândit de două ori înainte să pună hamurile pe ea. Dar de unde să ştie?

În vreme ce jeep-ul demnitarului e şi acum reţinut în parcarea din strada Tudor Vladimirescu, ordinul prin care primarul Ilie Bolojan transforma luna trecută peste 700 de parcări din centrul oraşului în locuri cu staţionare de scurtă durată a fost suspendat de Prefectură. Şi n-ar fi exclus să fie doar începutul unui război...

"Se suspendă!"

04_Cristian_Bitea_bihoreanul.jpgVestea a căzut pe nepregătite. Mesajul a fost transmis joia trecută redacţiilor locale, iar municipalităţii i-a fost comunicat oficial a doua zi. Semnat de subprefectul Cristian Bitea (foto), prefectul Claudiu Pop fiind în concediu, documentul e scurt şi fără înflorituri. "Instituţia Prefectului a atacat în contencios administrativ Dispoziţia  primarului municipiului Oradea numărul 1.185 din 23 mai 2014 privind amenajarea unor locuri de parcare de scurtă durată, maxim 2 ore, pe bază de tichet de parcare, aceasta fiind emisă cu încălcarea dispoziţiilor legale", se menţionează în informarea Prefecturii.

Comunicatul nu lasă loc de interpretări. "Potrivit legii, actul atacat de prefect se suspendă de drept şi nu mai produce efecte juridice". Altfel spus, cele 704 locuri de parcare recent marcate cu galben în Parcul Traian şi pe străzile Aurel Lazăr, Dunărea, George Enescu, Libertăţii, Magheru, Republicii, Roman Ciorogariu şi Corneliu Coposu vor redeveni parcări "albe", cu durată nelimitată. Şoferii îşi vor putea lăsa maşinile aici, fără emoţii, mai mult de 2 ore, fie că au abonamente, fie că îşi iau doar tichete pentru parcare.

Au fost desfiinţate...

04_Ilie_Bolojan_bihoreanul_2.jpgIeşirea Instituţiei Prefectului a fost cu atât mai surprinzătoare cu cât reprezintă o formă neobişnuită de comunicare între instituţii. Potrivit cutumei, când Prefectura are dubii faţă de un normativ al municipalităţii, îl returnează spre clarificare. "Există o procedură prealabilă conform căreia Instituţia Prefectului ne cere lămuriri şi, doar dacă acestea nu sunt suficient de convingătoare, se adresează instanţei", explică primarul Ilie Bolojan (foto).

Totuşi, la sfârşitul săptămânii trecute, edilul nici măcar nu ştia pentru ce i-a fost anulat ordinul. Iar subalternii săi nici atât. "Am primit o informare cu privire la suspendarea dispoziţiei primarului pentru a lua măsurile ce se impun şi atât. Motivele le vom afla la prima înfăţişare a procesului", spune Cristian Beltechi, şeful Administraţiei Imobiliare Oradea, instituţia care gestionează parcările publice. Directorul zice că începând de vineri pe cele 704 parcări galbene nu s-a mai dat nicio amendă pentru depăşirea duratei de 2 ore şi urmează să fie revopsite în alb.

Culmea, până şi subprefectul a refuzat să spună motivul suspendării dispoziţiei primarului. "Am remis un comunicat de presă pentru a informa populaţia că aceasta nu se mai aplică, restul rămâne să se judece în instanţă", spune Bitea. Potrivit funcţionarului, municipalitatea se află într-o poziţie incomodă. "În acest moment se derulează un control extins de legalitate care vizează mai multe dispoziţii şi acte referitoare la parcări", a spus subprefectul, omiţând să precizeze cauzele subitului interes faţă de acest subiect.

Jeep-ul de război

BIHOREANUL a aflat că războiul dintre Prefectură şi Primărie n-ar fi izbucnit dacă angajaţii Serviciului Parcări din cadrul AIO nu l-ar fi amendat pe tânărul subprefect. Bitea are de plătit o amendă de 400 lei pentru că pe 26 mai, a doua zi după alegerile europarlamentare, a parcat neregulamentar în intersecţia din Parcul Traian, pe spaţiul haşurat de lângă trecerea pentru pietoni din apropierea Prefecturii, iar un echipaj i-a ridicat bolidul Subaru fără a fi impresionat de ecusonul "Prefectura" lăsat pe bord.

După o noapte petrecută aproape în întregime la birou, măsura l-a enervat pe subprefect cu atât mai mult cu cât dimineaţă nu a găsit niciun loc liber în vecinătatea instituţiei. Parcarea era ocupată de maşinile reprezentanţilor secţiilor de votare veniţi să predea sacii cu voturile la Prefectură. Prins cu raportările la Bucureşti, Bitea n-a putut nici măcar să iasă din birou să îşi revendice jeep-ul înainte de a fi urcat pe platformă, caz în care ar fi scăpat cu doar jumătate din taxa de ridicare.

Mai târziu, potrivit surselor BIHOREANULUI, subprefectul a încercat să îşi recupereze maşina dusă în parcarea din strada Tudor Vladimirescu, invocând situaţia de forţă majoră, dar angajaţii AIO n-au fost convinşi de funcţia sa. Mai mult, inclusiv primarul Ilie Bolojan i-ar fi dat de înţeles subprefectului că nu îi poate anula amenda, spunându-i, în stilul propriu, că "legea este lege pentru toţi". Atins la orgoliu, Bitea a ridicat mănuşa. Şi s-a pus să verifice dacă Primăria, atunci când trasează parcări, este pe lege. Şi-a cam găsit că nu...

8 ani de parcări ilegale

Potrivit acţiunii în contencios înregistrate joia trecută la Tribunalul Bihor, obţinute de BIHOREANUL, locurile de parcare de scurtă durată înfiinţate luna trecută nu au niciun temei legal deoarece nu corespund celor enumerate în anexa regulamentului de parcări aprobat prin Hotărârea Consiliului Local nr. 640 din 2006. Suplimentarea locurilor cu durata limitată trebuia făcută, aşadar, tot prin HCL, lucru care nu s-a întâmplat.

Mai mult, toate parcările înfiinţate în ultimii opt ani prin dispoziţie de primar, sub pretextul operativităţii, ar putea fi declarate ilegale. Regulamentul privind serviciile publice instituit în 2004 prin Hotărâre de Guvern prevede că "amenajarea, întreţinerea şi exploatarea locurilor de parcare se vor realiza conform hotărârilor autorităţilor administraţiei publice locale". Altfel spus, doar Consiliul Local ar putea înfiinţa parcări. Iar faptul că CL l-a mandatat pe primar, încă din 2006, să dea dispoziţii în acest sens este, potrivit juriştilor Prefecturii, nul de drept, deoarece echivalează cu o substituire de atribuţii.

"Intervenţia prin acte administrative ale unei autorităţi executive, primarul, este nelegală, deoarece sunt atribuţiuni exclusive ale Consiliului Local", se menţionează în acţiune. De altfel, nici Consiliul Local nu se poate pronunţa oricum, Legea Administraţiei Publice prevăzând că în cazul hotărârilor privind patrimoniul - iar parcările intră în această categorie - decizia se ia cu două treimi din voturile consilierilor, nici măcar nu cu majoritate simplă. Cu atât mai puţin ar fi valabilă, deci, o dispoziţie a unui singur om!

Strâns cu uşa, Bolojan nu prea are de ales: ori renunţă la dispoziţie, îşi promovează parcările prin HCL şi face pace rapid cu Prefectura, ori ţine de decizia luată şi intră într-un război de uzură cu efecte greu de prevăzut, dar în niciun caz comode. Căci dacă pierde procesul, parcările înfiinţate până acum vor fi declarate nelegale. Şi se pune problema în ce temei şi-a permis Primăria să încaseze de la şoferi, ani de zile, milioane de lei...


PARCARE, CAUT CLIENŢI!
De pe carosabil în parcarea supraetajată...

Primarul Ilie Bolojan a dispus limitarea pe maxim 2 ore a 704 locuri de parcare din centrul oraşului pe ideea că un loc va putea fi ocupat, într-o zi, de 4-5 maşini. Asta înseamnă mai mulţi bihoreni deserviţi de instituţiile publice, firmele şi cabinetele avocaţiale sau birourile de executori judecătoreşti ce-şi au sediul în Parcul Traian sau mai mulţi turişti ce pot accede în centrul oraşului cu maşinile.

Măsura a fost luată după darea în folosinţă a parcării supraetajate din spatele Palatului de Justiţie, pentru a lărgi partea pietonală şi a determina angajaţii instituţiilor din centru să se obişnuiască să-şi lase maşinile aici pe timpul programului de lucru. Până la 1 august orădenii vor putea ocupa fără taxe cele 450 locuri ale parcării. După această dată, şoferii vor plăti 1,5 lei pentru ora de staţionare, preţul abonamentului lunar ridicându-se la 130 lei.

Potrivit municipalităţii, şoferii care deţin abonamente de parcare în această zonă valabile pe trei luni sau mai mult le vor putea folosi şi în parcare, fără niciun fel probleme, până la epuizarea perioadei de valabilitate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
27 Comentarii
@bind
bugetarii prostii ajung la inchisoare
Postat 25 Iunie 2014, 13:23 de JAVA
Re: JAVA
Sunt pline puscariile de bugetari destepti ca cei pe care ii lauzi.
Postat 25 Iunie 2014, 11:11 de Bind
Pt oradean scirbit!
Mare SCIRBA ESTI,!Bravo dle BITEA,Bolojanu trebuie sa inteleaga ca ne-am saturat de el!Si de ciracii lui tot SCIRBA avem!!
Postat 25 Iunie 2014, 09:51 de Dan
Pentru dl. Bitea
Felicitări dlui Bitea, taxeaza-l pe hotul Bolojan. Bolojan cel mai mare hot al orădenilor. Hoț Hoț Hoț
Postat 24 Iunie 2014, 21:24 de Cineva
La aşa primar aşa parcări !?!
Tot la două ore îşi întoarce cheia de cerebel !?!
Postat 24 Iunie 2014, 19:54 de Carp III
Ca la Viena.
Primarul merge la tratament cu capul la Viena si a vazut el acolo cum se parcheaza pe strazi. Numai ca acolo sunt parcari subterane si supraterane de nici nu le mai poti numara, in timp ce la Oradea nu a fost in stare nimeni sa prevada acum 25 de ani ca numarul de masini va fi peste alti 25 cat numarul de locuitori.
Postat 24 Iunie 2014, 19:48 de snovi
@andreea
Un bugetar destept traieste din spaga si salarul ramine in cont
Postat 24 Iunie 2014, 19:47 de JAVA
Galben de furie e primarul cu dunga alba pe crestet!
Strada trebuie sa ramana strada, trotoarul sa ramana trotoar, toate cu reguli nediscriminatorii pentru proprietarii de autovehicole care sunt si contribuabilii cei mai buni, iar parcarile cu caracter de sedere sa fie facute nu pe carosabil cu niste dare de vopsea, unde stationarea e pana la 5 minute iar peste se numeste parcare temporara indiferent cat stau pentru ca platesc tariful ce mi se cere. Am serviciu in centru, las masina cate ore tine slujba, ca nu o sa ma tot duc din doua in doua ore sa ma joc de-a parcagiul cu ea!
Postat 24 Iunie 2014, 19:44 de Strattera
bravo Bitea.
Deci sa intelegem ca parcarile erau trasate cu galben in baza unui HCL fara ca acest HCL sa fi fost vizat ca legal de catre Prefectura??? OK ... ALO, Curtea de Conturi, nu il puneti pe nenea Bolojan sau Beltechi sau cine o fi vinovat sa suporte cheltuielile? Cui I se vor imputa CHELTUIELILE cu trasarea ilegala a parcarilor ? Ca se plateste din bugetul orasului si cheltuielile sunt nejustificate.
Postat 24 Iunie 2014, 17:33 de hahaha
prostie
daca calculam cat ne coasta ,angajatii,controlori-masinyi- ar fi mai bine sa ridice impozitul cu putin,si sa parcheze care cat poate,si unde poate- fara sa complici viata tuturor
Postat 24 Iunie 2014, 16:33 de dezso
"SUV NU JEEP"
BUNA JEEP-UL E O MARCA NU E SUBARU! SE SPUNE "SUV" SAU MINI "SUV" JEEP CA TARANIIIII !!!!
Postat 24 Iunie 2014, 16:31 de Adi
natia ma...-tii !!
Catre boul de primar: bai boule, din ce * vrei sa plateasca salariatii din zona centrala, marea majoritatea bugetari, 130 de lei pe luna abonament de parcare, cand unii abia au 7-800 de lei salariu ?? Din spagile luate de tine de la Selina ? Ia zi mai, sobolan retardat ?? Parcheaza acolo tu cu nevasta-ta, cu siti-menajerul Florea si altii ca voi !
Postat 24 Iunie 2014, 15:36 de Andreea
subPREFECT
DECI DACA ESTI subPREFECT ATUNCI NU TREBUIE SA RESPECTII LEGILE
Postat 24 Iunie 2014, 13:00 de SAND
PARCARE
AVETI PROBLEME CU PARCARILE PLATITE DE CE NU VA INTOARCETI PE MELEAGURILE NATALE TRAIASCA PRIMARUL
Postat 24 Iunie 2014, 12:49 de NAIL
z
ce taxa de parcare? ce este aceasta? o hotia la drumul mare din partea primariei care se acopera cu asa zisul hcl de * toti oradenii au dreptul sa parcheze gratuit la el in oras taxa sa fie pt cei din alte judete etc la fel sunt si impozitele pe case etc o hotie a statului de neimaginat cum sa platesti bani pe ceva ce este al tau propriu cumparat pe bani tai de la stat etc asta inseamna ca, daca cumperi o casa ea nu este ata ci a statului
Postat 24 Iunie 2014, 11:53 de x
Pentru amarati
Construiti-va si voi jeep-uri de razboi ca sa razbiti.
Postat 24 Iunie 2014, 11:46 de Subprefect
Frana Progresului
Ca tanar imi este rusine de reactia tanarului subprefect care in loc sa isi foloseasca functia pentru a face ceva bun se pune in calea progresului.In loc sa fie liber centrul orasului si sa parcam in parcarea subterana ne inghesuim si pierdem vremea datorita celor care au ramas cu obiceiul balcanic de a parca tot timpul la scara. Cred ca subprefectului i-ar face bine niste miscare, si o plimbare din parcarea subterana pana la prefectura nu strica.
Postat 24 Iunie 2014, 11:41 de Oradean scarbit
S-a facut dreptate
Imi pare rau pentru ca Primaria nu s-a gandit si la cei care lucram la firmele de pe strazile "ingalbenite" si avem nevoie de masina in interes de serviciu si trebuie sa ne deplasam. In ideea in care functionarii vin la 8 si pleaca la 16 este OK sa parcheze in parcarea supraetajata, dar noi care trebuie sa mergem la clienti, sa venim inapoi la birou si tot asa, cum procedam? Nu era rentabil sa platim abonamente pe 3 luni in avans! Din lacomie, mai bine sa primeasca 2 lei/ora sau sa incaseze amenzile pentru neplata parcarii !!! Dar noi care suntem firme cu contributii serioase la bugetul local nu suntem luati in seama! Plus ca nu este corect ca riveranii persoane fizice sa-si poata face abonament pe strada si firmele nu! Din punctul asta de vedere, nu sunt de acord cu gandirea Bolojana...
Postat 24 Iunie 2014, 11:33 de Ciprian
@carp3
Atentie...a aparut CARP 3...portarul bugetar,,hahaha! Pune mana la munca ma copile..
Postat 24 Iunie 2014, 10:14 de CARP 3 cu bis!
Si noi oameni de rand??
Bolojane la noi oameni de rand, nu te gandesti??? Sau deja nu mai conteaza decat propria ta opinie(ca e buna, ca e rea, SE APLICA!!!) Ce rol mai au consilierii locali, cei care sunt reprezentantii nostr???cum apare cineva care are curajul sa spuna adevarul( sau sa actioneze pentru a indrepra acesti derapaje, cum il denigram sau chiar sa-l schimbam, pe motiv ca ne incurca socotelile)...Sunt convins ca pentru acest gest de curaj, Subprefectului i se vor face zile fripte sau va fi schimbat cat mai curand..
Postat 24 Iunie 2014, 10:08 de Marius
@CarpIII
Mai Nea Caisa esti penibil. De luni de zile iti citesc comentariile si nu incetezi sa ma uimesti. Oare cat poti fi de frustrat sa gasesti in orice articol o vina a primarului ? Chiar asa de tare de roade ca un "rural" sa decis si a reusit sa faca treaba in Oradea ? E corect sa limitezi timpul de parcare pt ca ne vom trezi cu o gramada de "smecheri" care isi vor lua abonamente si vor parca in zone centrale pe o perioada nelimitata (inclusiv masini de vanzare). Bine ca in strainatate s-au gasit tot felul de "rurali" sa restrictioneze parcarile in centrul oraselor si nu se plange nimeni iar tu cand mergt in vizita respecti cu strictete pt ca asa e legea. Continua sa aplauzi "initiative cetatenesti" ca a dlui subprefect ca la asta de pricepi.
Postat 24 Iunie 2014, 10:03 de gigi
subprefect infect
asta e romania, un subprefect infect pacat ca nu isi vede institutiile deconcentrate din subordine care ii batjocoresc pe cetateni in fiecare zi, cum ar fi oare sa aiba acest parvenit un PFA sa vada cata umilintaindura un om care doreste doar sa achite o contributie nu sa beneficieze de ea. dar asta e nu e problema de interes personal iar interesul general chiar daca e in fisa postului nu conteaza. si asta e doar un exemplu. iar bolojan a exagerat cu locurile galbene.
Postat 24 Iunie 2014, 09:39 de oradean
Era şi timpul !?!
Adică vin vopsitorii de la primărie, unii cu galben alţii cu alb şi ceilalţi cu mapa şi ruleta, trag nişte dungi pe CAROSABILUL aferent circulaţiei autoturismelor sau, în unele cazuri, pe o parte de TROTOARE şi ... uite parcările amenajate de BOLOJAN !?! Cu alte cuvinte PARCĂRI AMENAJATE înseamnă cu totul altceva, plecând de la tipul constructiv până la sistemul de plată care e flexibil oriunde în lumea civilizată !?! De ce 2 ore şi nu 8 ore, sau de ce fracţie de calcul la 30 minute şi nu la 15 sau chiar 10 unităţi? De aceea, pentru că "fandositul" şi "oportunistul" acesta de subprefect este totuşi un tip urban din cap până-n picioare, în timp ce primarul e un rural scăpătat şi lepădat de la Birtin !?!
Postat 24 Iunie 2014, 09:23 de Carp III
tembel
Daca nu era subprefect ce ordine mai dadea? Cine dadea in contencios? La cine se pot plange oradenii platitori de taxe? Ca el nu a putut parca 2-3 strazi mai departe si sa mearga pe jos la servici tine de bunul simt, de caracter, de cum te schimba functia in care esti pus ca prostu de alti prosti. Da-te dracu si plateste-ti amenda, munceste si tu ceva si fa-te util ca nu esti platit, de catre noi, ca sa dai comunicate care te vizeaza personal. Pana acum nu ti-a pasat de oradeni si nu o sa-ti pese nici de acum inainte...tembelule
Postat 24 Iunie 2014, 08:57 de par(care) pe care
lacrimi
MAI aveai putin si plangeai de necazul subprefectului....sa ne aduci si noua un kg de ceapa rosie poate om stoarce si noi o lacrima.cum saracutul de el neavand unde sa isi lase caruta in parcare la 300 m mai incolo a fost lasat fara mijloc de deplasare.este tipul de nesimtit care isi lasa rabla unde il taie capu',fie ca e hasurat,zebra sau loc pentru persoane cu handicap...Asa ca mai scuteste-ne de rahaturi din astea...
Postat 24 Iunie 2014, 08:27 de Claudiu
Prefectul???
CE TREABA are un subprefect cu Oradea..asta in viata lui n-a iesit din birou..nu face nimic...exact ca si CORNEL POPA!!!!!! Cand a stat asta de vb cu cetatenii..cand a facut ceva pentru Oradea..ca salar de bugetar fara sa faci nimic e usor sa iei...
Postat 24 Iunie 2014, 08:18 de Prefectul???
Tipic RRomaniei
Tipic RRomanesc...tre sa ii ridice masina lu dubprefectu domle..marea autoritatea care aproape nimic nu facut pt Oradea si BH..mare smecher domle....ASTA E ROMANIA..plin de parventiti care nu fac nimic numa DAU din gura...
Postat 24 Iunie 2014, 08:03 de Tipic RRomaniei
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON