URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Septembrie 2014, 14:30

PSD rade Oradea: Dragnea a plecat ameninţându-l pe Bolojan că taie Oradea de la fonduri

PSD rade Oradea: Dragnea a plecat ameninţându-l pe Bolojan că taie Oradea de la fonduri "GREŢOS" vs. "MINCINOS". Cu o zi înaintea descinderii vicepremierului Liviu Dragnea (stânga) la Oradea, primarul Ilie Bolojan (dreapta) se revolta că funcţionarii Ministerului Dezvoltării dau vina pe Primăria Oradea pentru neplata lucrărilor la reţelele de apă şi canalizare din oraş. "Greţos!", a comentat Bolojan. În replică, Dragnea l-a făcut "mincinos" şi i-a sugerat să-l roage "în genunchi" dacă mai vrea să aloce bani pentru Oradea
PSD rade Oradea: Dragnea a plecat ameninţându-l pe Bolojan că taie Oradea de la fonduri "CU DRAG", DUPĂ ALGORITM. Deşi vicepremierul Liviu Dragnea (stânga) a recunoscut că numai în România ditamai şefii Guvernului se împăunează împărţind microbuze şi s-a lăudat că o face "cu drag", fără discriminări politice, din cele 10 microbuze date la Oradea doar unul a ajuns într-o comună cu edil PNL. Trei au fost repartizate unor primari UDMR, iar celelalte şase unor edili PSD, din care doi - cel din Borod, Sorin Sarca (dreapta), şi cel din Săcădat, Aurel Popa - tocmai fuseseră racolaţi de la PDL
PSD rade Oradea: Dragnea a plecat ameninţându-l pe Bolojan că taie Oradea de la fonduri PE BANI MĂRUNŢI. Primarii a 40 de comune au primit din mâna lui Liviu Dragnea contracte de finanţare fie pentru continuarea unor lucrări începute în guvernările precedente, fie pentru demararea altora noi. În ambele situaţii, însă, sumele alocate sunt nesemnificative, încât şantierele vor putea fi gata abia peste vreo două decenii
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A venit să dea şi să i se spună bogdaproste, dar primarul Oradiei a îndrăznit să-l critice. Enervat, l-a insultat, a ameninţat şi a plecat. Acesta e bilanţul vizitei făcute la Oradea vinerea trecută de Liviu Dragnea, preşedinte executiv al PSD, ministru al Dezvoltării, vicepremier al României şi, potrivit socotelilor din partid, viitor premier.

Aranjamentul electoral trebuia să arate generozitatea Guvernului pentru bihoreni, dar în numai o oră s-a transformat într-o demonstraţie de forţă la capătul căreia Dragnea nu s-a sfiit să ameninţe orădenii că nu vor mai "pupa" fonduri de la Centru. Iar asta din cauza "obrăzniciei" primarului pe care l-au ales, încondeiat ca mincinos şi incompetent.

În loc de covor roşu

Guvernul tratează bihorenii ca pe aborigenii din lumea a treia, cărora le oferă, precum odinioară coloniştii, mărgeluţe din sticlă colorată. Cu acest mesaj l-a întâmpinat joia trecută la Oradea primarul Ilie Bolojan pe vicepremierul Liviu Dragnea, care a doua zi urma să împartă la Prefectură microbuze şcolare şi contracte pentru lucrări de apă, canalizare şi drumuri.

Într-o conferinţă de presă, Bolojan a spus că în timp ce împarte microbuze electorale, Guvernul are restanţe de aproape 10 milioane euro pentru lucrări executate în mai multe localităţi din Bihor, din care 3,1 milioane lei în Oradea, derulate prin Compania de Apă. "Înainte de a începe lucrări noi trebuie să îţi achiţi datoriile şi să termini lucrările începute", a explicat primarul, zicând că nu plânge de mila firmelor angajate de CAO, dar acestea deschid procese şi blochează conturile Companiei, chiar dacă, de fapt, vina e a Guvernului. Bolojan a spus că o parte din datorii datează încă din vremea când Oradea era condusă de Petru Filip, iar Primăria şi Ministerul Mediului se obligaseră să-şi împartă costurile înlocuirii unor reţele de apă şi canalizare. Ulterior, convenţia a fost prelungită cu Ministerul Dezvoltării, dar nici acesta nu şi-a achitat obligaţiile. Ba, mai mult, când unii cetăţeni ar fi reclamat situaţia, funcţionarii ministeriali au dat vina pe Primărie. "Greţos!", a comentat edilul.

Bolojan a dezvăluit că situaţii similare sunt în 60 de localităţi bihorene unde au fost începute şi abandonate şantiere, cu preţul distrugerii lucrărilor. Cum canalizările sunt în majoritatea cazurilor sub uliţe neasfaltate, pietrişul şi nisipul ajung în conducte, astfel încât ţevile vor trebui înlocuite înainte de darea în folosinţă a reţelelor.

"Am auzit un domn primar"

A doua zi, cei 10 primari care trebuiau să ia cheile microbuzelor din mâna lui Dragnea îl aşteptau de la 8 dimineaţa, aliniaţi ca la armată lângă maşinile parcate în curtea Prefecturii. Vicepremierul a apărut la 10.30 însoţit de prefectul Claudiu Pop şi de preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang. S-a îndreptat spre ei şi le-a dat sfaturi de tătuc. "Aveţi grijă de ele, că transportaţi copii. Doamne-ajută!", le-a zis Dragnea fiecăruia din edilii comunelor Biharia, Borod, Borş, Diosig, Finiş, Gepiu, Lăzăreni, Sânnicolau Român, Săcădat şi Vârciorog.

Doi dintre ei, cei din Borod, Sorin Sarca, şi din Săcădat, Aurel Popa, tocmai fuseseră racolaţi de PSD de la PDL. Ambii au profitat de Ordonanţa de Guvern ce legalizează prostituţia politică, trădându-şi partidul de dragul comunităţilor lăsate fără finanţări pentru proiectele începute încă din 2008-2009. "Aveam nevoie de bani să termin proiecte, mi s-a promis asfaltarea unui drum forestier", mărturisise BIHOREANULUI edilul din Borod înainte de sosirea lui Dragnea. De altfel, vicepremierul l-a ascultat pe îndelete cum îi mulţumeşte că, datorită noii dotări, va rezolva problema elevilor navetişti din satul Şerani. "Deci vă folosesc!", a constatat Dragnea, adăugând cu satisfacţie: "Am auzit că un domn primar ne certa ieri că dăm microbuze".

Zâmbetul copiilor, fericirea Guvernului

Ulterior, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean, vicepremierul răspundea unei întrebări de bun-simţ puse de BIHOREANUL: în ce ţară din UE şefii de guverne se mai îndeletnicesc cu aşa lucruri minore? "În România. Şi o facem cu drag", a spus Dragnea, adăugând că "faptul că zeci de mii de copii vor avea un zâmbet pe faţă ne face fericiţi" şi că acţiunea "Microbuzul" demonstrează "importanţa pe care Guvernul o dă educaţiei". Asta în condiţiile în care, cu câteva zile înaintea noului an şcolar, nu asigură nici măcar manualele pentru clasele primare!

Vicepremierul a trecut apoi la chestii serioase: ca ministru al Dezvoltării, a înmânat cele 70 de contracte de finanţare pentru lucrări de apă, canalizare şi drumuri în baza PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Locală) pentru 40 de primari, din Abram, Aleşd, Balc, Borod, Buduslău, Căpâlna, Câmpani, Ceica, Cherechiu, Chişlaz, Cociuba Mare, Criştioru de Jos, Diosig, Drăgăneşti, Finiş, Gepiu, Holod, Ineu, Lazuri de Beiuş, Lăzăreni, Lugaşu de Jos, Paleu, Pietroasa, Pocola, Remetea, Roşiori, Săcădat, Săcueni, Sălard, Sâmbăta, Sânnicolau Român, Sârbi, Spinuş, Şimian, Tăuteu, Toboliu, Tulca, Ţeţchea, Valea lui Mihai şi Vârciorog. A strigat ca un profesor care scoate elevii la tablă numele fiecărei comune şi fiecare edil s-a dus la "prezidiu" pentru a-i da "cecul". La fel a făcut în final şi preşedintele CJ, Cornel Popa, după ce înainte, când aştepta să-i vină rândul, comentase că în guvernarea PNL, când a "adus" în Bihor 107 ambulanţe, nu le-a plimbat propagandistic...

Nu finalizăm nimic, începem altele

PNDL - fostul PNDI (Programul Naţional pentru Dezvoltarea Infrastructurii) din vremea când Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului era condus de Elena Udrea - înglobează de anul trecut trei subprograme (Modernizarea satului românesc, Regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor, Infrastructură la nivel judeţean), în baza cărora din 2008 până în prezent în Bihor au fost deschise 60 de lucrări în valoare de 1,08 miliarde RON. Guvernele Tăriceanu, Boc şi Ponta au plătit până acum aproape 350 milioane lei, rămânând de achitat, aşadar, alte 756 milioane. Cum în acest an Dragnea a alocat Bihorului doar 19 milioane lei şi orice fiinţă raţională înţelege că în acest ritm lucrările începute vor fi plătite abia peste 20 de ani, vicepremierul a trebuit să motiveze de ce, totuşi, deschide şantiere noi. "O parte rezonabilă din sumă (n.r. - pe care n-a dezvăluit-o, deşi presa i-a cerut) este pentru a începe şi lucrări noi, pentru că nu poţi să blochezi jumătate din cetăţenii României care trăiesc la sate, să nu începi lucrări acolo pentru că în anii trecuţi au fost alocaţi bani numai în anumite zone".

Primăria Oradea, ca un CAP

Înainte ca primarii să plece, Dragnea s-a confruntat prin intermediul presei cu primarul Ilie Bolojan, făcându-l mincinos şi politruc incompetent. Întrebat de BIHOREANUL dacă datoria de 3,1 milioane lei invocată de edil e reală, vicepremierul a recunoscut-o, dar a dat vina pentru neplata ei tot pe Bolojan. "Datoria e corectă. Dar sper că Primăria Oradea nu este ca un CAP (n.r. - Cooperativă Agricolă de Producţie înainte de 1989), pentru că nu pot trimite pe cineva cu o sacoşă de bani să bată la uşa unui primar. Există o procedură prin care se acordă banii, dar nu am primit nicio solicitare de la Consiliul Judeţean Bihor, nici de la Primăria Oradea. Când primim solicitarea cred că mai mult de o oră nu durează până se semnează achitarea sumei. Îl aşteptăm pe primar să trimită solicitarea, şi nu trebuie neapărat să vină dumnealui, o mare personalitate, poate să trimită (n.r. - la Bucureşti) pe altcineva. Dacă nu, nu îi vom trimite banii. Şi îl rog în continuare să nu mintă", a zis Dragnea.

Despre restul de până la cele 10 milioane euro datorate de Guvern pentru lucrările din municipiu şi judeţ, liderul PSD a spus că anul trecut a mutat proiectele pe fonduri europene, dar acestea sunt "în analiză" la Ministerul Mediului, şi nu s-a sfiit să ameninţe că ele vor "suporta o corecţie financiară". Mai pe româneşte o reducere, ceea ce înseamnă că orădenii şi bihorenii vor suporta doar din banii lor plata datoriilor.

Mincinosu-i... Dragnea!

Fără să-şi fi propus acest lucru, reporterul BIHOREANULUI l-a enervat şi mai mult pe Dragnea când a vrut să-i înmâneze documente ce-l contrazic. Între altele, adresa nr. 25.247 înaintată MDRAP în 29 iulie 2014 de CAO, care aminteşte că lucrarea a fost aprobată în 2006 printr-o Hotărâre de Guvern ce statua că Ministerul Mediului şi Primăria vor suporta în cote de 75%-25% costul lucrărilor. Prin OUG 28/2013, însă, proiectul, ca de altfel toate din ţară, a fost inclus în PNDL-ul controlat de Dragnea, s-a anulat prevederea că plata celor 75% o face Ministerul Mediului şi s-a stipulat că finanţarea va fi asigurată prin transferuri anuale de la bugetul de stat, prin MDRAP, în acest scop încheindu-se între Minister şi Primărie un contract valabil până în decembrie 2013, dar neînnoit în 2014. "Datorită faptului că Ministerul Mediului şi MDRAP nu şi-au respectat angajamentele privind finanţarea proiectului, CAO nu a putut plăti facturile către societăţile de construcţii, fapt care a determinat scăderea ritmului şi oprirea lucrărilor. Valoarea acestor lucrări este de 3,116 milioane lei", se arată în documentul care înşiră nu doar firmele neplătite (Lavalin, Selina, Popenergia, Construcţii Copăcel), ci şi străzile din Oradea afectate (14 la număr). Când şi cum a răspuns Ministerul lui Dragnea? Abia pe 4 septembrie, când a înştiinţat CAO, ca şi cum asta era o noutate, că nu mai are niciun contract cu Primăria din decembrie 2013 şi că din 2014 finanţările prin PNDL se fac doar prin consiliile judeţene. Altfel spus, chiar dacă Bolojan s-ar fi dus "în genunchi" la Dragnea, cum s-a exprimat vicepremierul, tot n-ar fi obţinut un leu pentru Oradea!

Cum a reacţionat vicepremierul? În loc să admită că Ministerul său a paralizat Primăria, l-a ironizat pe reporter: "Vă plătesc eu deplasarea la Bucureşti, luaţi dumneavoastră hârtia de la Primărie şi aduceţi-o la Bucureşti", a spus Dragnea, oferind ulterior o alternativă la fel de miştocărească: "Dacă nu vine hârtia, trimit eu săptămâna următoare un secretar de stat în audienţă la primar, cu contractul de finanţare în braţe, poate îl semnează domnul primar".

Bani de nimic

Deşi a fost întrebat inisistent, vicepremierul nu a spus ce valoare au contractele de finanţare date celor 40 de primari. A aflat-o, totuşi, BIHOREANUL, care a intrat în posesia listei celor, de fapt, 69 de contracte, aşa cum a fost aprobată de Dragnea.

Ce relevă documentul? Faptul că, deşi în unele localităţi lucrările sunt în stadii avansate de execuţie, nu le-au fost alocate fonduri pentru finalizarea lor, dar şi că alocările variază după culoarea edililor, unii primind sume derizorii. Comuna Balc, de pildă (primar PDL) a primit 35.000 lei pentru "alimentare cu apă" în două sate, Căbeşti (edil PNL) - 31.500 lei pentru un sat, Oşorhei (primar PNL) - 39.621 lei pentru "construire sistem de alimentare cu apă în Fughiu, Cheriu, extindere alimentare cu apă Oşorhei şi canalizare menajeră zona Podgoria aparţinătoare satului Fughiu", iar oraşul Nucet (edil PDL) 45.000 lei pentru "extindere şi reabilitare pentru alimentare cu apă şi canalizare". Ce-i drept, alte localităţi au primit sume mai generoase: Avram Iancu (primar PNL, racolat de PSD) - 520.000 lei pentru "infrastructură de apă şi apă uzată", Cetariu (edil UDMR) - 652.139 lei pentru alimentarea cu apă a trei sate, Diosig (UDMR) - 500.000 lei pentru "canalizare şi staţie de epurare".

La rându-i, Consiliul Judeţean a primit tot bani de nimic: 50.000 lei pentru "reabilitare şi modernizare DJ 767 Dobreşti-Vârciorog 16,56 km" (3.019 lei pentru un kilometru!), 200.000 lei pentru modernizare DJ 767 B Tăşad-Copăcel-Serghiş-DJ 767 pe 22,12 km (9.041 lei pentru un kilometru). În total, prin cele 69 de contracte, Ministerul lui Dragnea a alocat Bihorului 22 milioane lei, ceea ce înseamnă în medie 310.000 lei pentru un proiect. De ajuns cât să-şi facă vicepremierul publicitate, dar cu totul insuficient ca administraţiile locale "miluite" să facă drumuri ori reţele de apă şi canalizare. Şi când te gândeşti că asta e tot ce a putut "dărui" Bihorului în prag de alegeri, ori că Dragnea va ajunge prim-ministru după ce Ponta va ajunge preşedinte, nu poţi să nu te întrebi cum se va purta Guvernul cu bihorenii şi cu orădenii pe care, iată, îi pedepseşte doar pentru că Bolojan l-a enervat pe Dragnea..


CUM SE ÎNGRAŞĂ PSD
Socoteli pentru viitor

Fondurile guvernamentale sunt folosite de PSD pentru a se întări în prag de alegeri. În ziua când vicepremierul Liviu Dragnea a vizitat Oradea, liderii PSD Bihor au anunţat că şase primari de la PDL şi PNL s-au înscris în partidul lor, fără a preciza însă că argumentul a fost promisiunea de finanţare a proiectelor pe care le au în derulare. Trei dintre fugari, primarii din comunele Avram Iancu, Borod şi Săcădat au fost deconspiraţi în aceeaşi zi, urmând ca numele celorlalţi trei să fie dezvăluite săptămâna aceasta.

Tot vineri, rândurile PSD Bihor au fost îngroşate cu încă doi consilieri judeţeni, foştii PPDD-işti Alina Popa şi Vasile Petruţ. După ce săptâmâna trecută s-a transferat la PSD şi ex-PDL-istul Dorel Dume, social-democraţii devin grupul cel mai numeros în CJ Bihor, cu 11 reprezentanţi (faţă de 8 aleşi în 2012). Împreună cu cei 7 reprezentanţi ai UDMR, PSD va avea şi majoritatea în CJ (în total 18 consilieri), astfel că cei 10 aleşi ai PNL şi cei 6 rămaşi la PDL nu îl vor mai putea schimba din funcţia de vicepreşedinte pe şeful PSD Bihor, Ioan Mang, aşa cum îşi propuseseră. În fine, tot vineri, Mang a anunţat revenirea în Oradea şi cooptarea "în echipa PSD Bihor" a fostului primar PDL-ist al Oradiei, Petru Filip, despre care surse din partid au dezvăluit BIHOREANULUI că după alegerile din noiembrie va deveni preşedintele executiv al filialei. Urmarea? Mang va aborda în 2016 în forţă alegerile pentru şefia Consiliului Judeţean, iar Filip poate până atunci să tragă sforile pentru a-l răsturna de la Primăria Oradea pe "obraznicul" Ilie Bolojan.

Marţi, liderul PSD Bihor a anunţat o nouă achiziţie: Adelina Coste, fost om de bază în PDL Bihor, apropiată a lui Petru Filip. Citiţi pe această temă şi articolul "Lovitură de teatru: Adelina Coste a fugit la PSD. PSD-PC-UDMR are majoritatea în Consiliul Local"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
56 Comentarii
Cei care comentati disputa dragnea-bolojan
Cititi mai bine articolul publicat de ebihoreanul..nu Bolojan e de vina ca bugetul de stat nu a alocat 3.1 mil lei(sume restante pt unele proiecte)catre Cj si primaria Or. Acei bani trebuiau ceruti inca din 2014(cand primaria Or nu mai svea contract cu Ministerul)de catre Cj Bihor..so..cititi articolul msi bine!
Postat 22 Ianuarie 2019, 11:15 de George88
Rectific 1km de sosea nu e 200000 ci 20000 de euro.
Am pus un zero in plus????
Postat 22 Ianuarie 2019, 10:51 de George88
Le-o dat intre 7000 si 9000€ primarilor PNL
Stiti cat costa 1 km de sosea?200 000de mii euro...ce pana mea faci cu 7000 euro?si-a batut joc(Dragnea asta-seful lui Ioan Mang)de anumiti primari!rusine psd! Incet si sigur trece si vremea voastra...apune partidul vostru de cacat!nu mai pupati voi majoritate parlamentara in tara asta in graba!
Postat 22 Ianuarie 2019, 10:40 de George88
Psd-istilor...nu uitati ca oradenii v-au huiduit din temelii
Ioan mang sau cum il cheama pe barba sura asta..tu si cu ai tai veti disparea din CJ Bihor...oradenii s-au saturat de psd,si de coruptia pe care acest partid o sustine! Primarii din bihor au plecat capul ca si oamenii in biserica:la sutana popii, cand a venit dragnea cu cativa leuti...sa le dea cv cascaval sa iti termine si ei proiectele pt apa si canalizare(incepute de 10 ani unele)...in ideea in care suntem in 2019...si comunele noastre nu au nici acum apa de la retea!
Postat 22 Ianuarie 2019, 10:33 de George88
Dragnea= o in fata lui Ilie Bolojan!
Pacat ca nu am stiut ca vii la oradea...gunoiule...sa iti dau o flegma in fata...aa stii ca in oradea nu esti binevenit!
Postat 22 Ianuarie 2019, 10:27 de George88
@ Nea taticu
Ma mira faptul ca din "puzderia" de sustinatori PSD se gasesc tot felul de semidocti sa-si incordeze condeiele pe site-uri. De unde imi permit sa inversez sintagma si sa afirm ''multi da' prosti''. Pana cand vom mai tolera tot felul de politruci ce fac parte din tot felul de grupari camarilice, manati de interese meschine, fatarnici ce pozeaza in aparatori ai omului de rand? Platforma electorala a PSD-ului s-a bazat tot timpul pe tot felul de pomeni electorale...Dar de data asta disperarea si aviditatea de ciolan i-au impins la fapte ce mi-au surprins imaginatia. Iarasi voua, tineri hamali de serviete de baroni rosii, va deplang soarta...Aveti un viitor stralucit in spate...
Postat 18 Septembrie 2014, 09:24 de NEMESIS
Bihor
Asa suna titlul articolului de parca Oradea ar fi fost o mare prioritate pentru liderii de la centru pana acum... n-a fost d-le.
Postat 17 Septembrie 2014, 11:32 de Vasilica
Oradea
Psd nu rade Oradea... Dragnea a venit cu intentii bune in judet, insa i-a "cazut" un bolovan in cap..
Postat 17 Septembrie 2014, 10:54 de Adriean
????????
@nea tatiu...aparatorii bolovanului lucreaza la greu..!Nu te ajita tinere bashitpenelist!Tratamentul te asteapta..n-am nici o treaba cu Pavel..Votam PSD,adica VICTOR PONTA!Te oftici mey papagush motzat????????
Postat 17 Septembrie 2014, 10:13 de Nea taticu
CE TUPEU PE STRUTO-CAMILA PSD-UDMR !S
UNGURII SEPARATISTI, RETROGRAZI, PRIMITIVI, INAPOIATI CU APUCATURILE LOR SPECIFICE SI-AU GASIT ALIATUL PERFECT IN TRUPA LUI NASTASE, PONTA, MANG, ETC.
Postat 17 Septembrie 2014, 09:44 de ORADEAN
@ Nea Taticu adica Emilian Pavel
@ Nea Taticu adica Emilian Pavel: Emilian tata, ai innebunit? De cine sa se teama Primarul? De tine???? :))))) De Mang???? :))))) De Misu Bar??? Defapt, sunteti singurii trei la care le si stiu numele in PSD Bihor! :))))) SUNTETI NISTE ZEROURI BARATE PE LANGA PRIMARUL BOLOJAN ! Nu reprezentati nici cat ciorapii primarului Bolojan!
Postat 17 Septembrie 2014, 08:35 de @Nea Tatiu
URA !! !DNA DE DIMINEATA LA TELEORMAN!
SPUNE MANG CINE SUNT CORUPTII?? DIMINEATA AU FOST PERCHEZITII LA TELEORMAN SI DIRECTORUL PSD E SUSPECTAT DE MITA!!! PSD un partid de corupti !!! NU MAI VREM ERA NASTASE Era PDSR !!!
Postat 17 Septembrie 2014, 08:29 de PSDeu
O nulitate! Un postaci PSD! Lipitorul de afise ajuns europarlamentar!
Emilian, ieri vad ca ai dormit pana la ora 5 dupamasa. Normal, ca doar te-ai imbatat alaltaieri noapte in Columbus, ca de obicei! Halal europarlamentar! Dar e bine, ca de la ora 17 au ineput postarile si au tinut pana la ora 00:00. Probabil dupa ai mers sa mai tragi o betie in Columbus! Sunt scarbit de politicieni care nu ma reprezinta! Nu ma mir ca Bolojan nu se amesteca cu nulitati ca voi !
Postat 17 Septembrie 2014, 08:25 de Postaciul PSD
vai,vai..
Minte canci la acest primare..bolo..!Dragnea a spus ca banii nu s-au cerut,dar primarele n-a inteles ..normal ce sa priceapa unul venit de la tara sa conduca un oras frumos..Oradea!Palaria e prea mare pentru bolo,,acum sparege tot orasul in minareala ciu RDS,santuri,santulete,sensuri giratorii liliputane,tarcuri de ciini si catzele,piste de biciclete.....Reporterul bihorean a primit o lectie de la Dragnea -teleolteanul care i-a retezat reprosul,normal e teleoltean care ti-o da scurt ,nu se gindeste prea mult!Foarte curios ca nu se vede actiunea guvernului care repara cu greu stricaciunea basului,crinului si altor politruci!Debasificarea continua,votm PSD!Te temi ..bolo?????????????????
Postat 17 Septembrie 2014, 07:46 de Nea taticu
necrutatorul din venetia
mai postaci psd-isti borati, vedeti sa nu va inecati de la propria voma!!
Postat 17 Septembrie 2014, 00:56 de postac
bravo Dragnea!
Cu taranul si comunistul asta de Bolo la ce sa ne asteptam? E un dictator de provincie! Cine striga hotii hot e ! A dat insa peste o persoana care nu prea se intimideaza asa cum o fac gastele de oradeni care accepta orice prostie a acestui primar varza si imoral! mariri de taxe , amenzi, un oras mizer cu un centru ca dupa bombardament . Bravo bolo ti ai gasit fraierii! Aia la Alesd au fost mai destepti vazand ca nici un ABC nu ai reusit sa gestionezi.E mai usor cu banii publici, se suge mai usor !
Postat 17 Septembrie 2014, 00:31 de geo
TELEOLTEANUL
CE TUPEU LA TELEOLTEANUL ASTA COMUNIST SI INAPOIAT CA SI ZONA DE UNDE VINE .EL CREDE CA SE ADRESEAZA PRIMITIVILOR DE UNDE VINE EL.POATE N-A OBSERVAT C- A TRECUT CARPATII."VOTATI COMUNISTII ASTIA" SI V-OM CALATORII IAR IN TIMP SI NOI ORADENII .NOROC CA ESTE BOLOJAN PRIMAR SI NU FILIP ALT "CONSATEAN"CU DRAGNEA. ALT TUPEU SA CANDIDEZE HOTUL ASTA. ASTA-I CULMEA!
Postat 17 Septembrie 2014, 00:02 de ORADEANUL
Sunt cUrioasa
Sunt curiosa sa-i intreb pe cei rautaciosi de pe forum cate chei de microbuse a adus Boc in judetul nostru. Cred ca niciunul. Asa ca ciocul mic si joc de glezne.
Postat 16 Septembrie 2014, 23:37 de Cristina
Domnul Dragnea
Domnnul Dragnea a explicat clar de ce anumiti bani nu au ajuns la Oradea si anume ca nu s-au respectat niste formalitati de catre primarul Ilie Bolojan. Nu vad pentru ce atata tevatura. Sa faca actele si vor primii banii.
Postat 16 Septembrie 2014, 23:34 de COSTEL
Nu mai mintiti lumea
Nu mai mintiti lumea cu articole scrise la comanda. Este normal ca o astfel de lege cum este cea legata de apartenenta politica sa fie data in contextul cand cineva tradeaza.Oamenii ao votat USL nu PDL!!!!!
Postat 16 Septembrie 2014, 23:31 de Gina
Ziarul de casa al PNL
Ziarul de casa al PNL ca de obicei isi respecta blazonul. Sa va fie rusine pt minciunile publicate!
Postat 16 Septembrie 2014, 23:28 de GABI
.....
Ilie Bolojan mai bine ar respecta procedurile legale si atunci ar primi si bani. Rusine pt dezinformarea crasa pe care o faceti!
Postat 16 Septembrie 2014, 23:26 de Cristi
.
ba idiotilor care comentati contra lui Bolojan. el ii cel care a pus Oradea in picioare, dupa ce Filip si-o batut joc de ea, si inca mai aveti tupeu sa comentati? Iar acest gunoi pe nume "dragnea" isi permite sa vina in Oradea dupa ce o prapadit o tara intreaga? si sa se ia de Bolojan? cei care comentati de Bolojan, aveti 2 clase ca si dragnea si va stergeti si acum la cur cu degetele
Postat 16 Septembrie 2014, 23:22 de David
Postacii PSD
Din ce vad...PSD nici macar postaci ca lumea nu are, doar halitori de salam cu mustar si pita.
Postat 16 Septembrie 2014, 23:16 de kaboom
@ andrei
@ andrei : Te du de te angajeaza la privat, daca esti barbat! Capisci Zoitzico?
Postat 16 Septembrie 2014, 23:13 de kaboom
@ Andrei F
@ Andrei F: Bolojan nu trebuie sa faca nici un efort ca sa strice imaginea PSD. PSD are grija singur sa se faca praf. E o clica de tzaranoi care face apel la prejudecati, prostie si in general mizeaza pe electoratul mort sau lipsit de educatie.
Postat 16 Septembrie 2014, 23:12 de kaboom
curve
PSD, ce bordel!
Postat 16 Septembrie 2014, 23:05 de daisycutter
fara microbuze
Primare Bolojan, datorita comportamentului tau de needucat ai lasat copii fara microbuze, le-ai luat sansa de a fi si ei mai interesati de viitorul lor. Felicitari!
Postat 16 Septembrie 2014, 23:03 de carmen
primari psd
Ceva normal ca toti primarii au trecut la PSD, ei ii vor sustine tot timpul in proiectele bine vazute si acceptate de tot. de exemplu in Oradea face Bolojan strazi fara cap si fara coada, strazi care in acte, sunt bineinteles asfaltate..
Postat 16 Septembrie 2014, 23:01 de paul
jos Bolojan
Bolojane draga mai lasa-te de meserie ca o faci degeaba si numai faci rau orasului Oradea, de cand esti tu primar nu se mai poate angaja nimeni in institutiile de stat, numai apropiatii tai..
Postat 16 Septembrie 2014, 22:58 de andrei
ajutor
oricine ar fi la puterea Oradiei sau a tarii, Psd-ul va ajuta Oradea si il va sustine pe Bolojan in proieectele bune pentru oras, dar daca acesta nu vrea numai proiectele facute de neamurile lui.. bineinteles ca nu se poate
Postat 16 Septembrie 2014, 22:55 de psd
fara microbuze
indifferent de catre cine apartine Dragnea, acesta vroia sa faca doar bine Oradiei, dar daca nu ai cu cine..
Postat 16 Septembrie 2014, 22:54 de roxana
..
Dragnea vine sa ne faca un bine, si Bolojan il enerveaza si il face sa nnici nu ne mai vada orasul condus de un om care nu are nici macar competenta de a complete o amarata de cerere. 'Bravo" Bolojan!
Postat 16 Septembrie 2014, 22:52 de adina
Bolojan mincinosul
Bineinteles ca Bolojan e criticat, ca doar acum mai vrea bani ca nu ii-au ajuns pentru cate spagi a dat. asa primar, tot sa ai..e bine totusi ca ne-a facut de ras, mai departe
Postat 16 Septembrie 2014, 22:50 de alex
PNL
Acum bolojan face pe nevinovatul si incearca sa strice imaginea psd, cei cu care a fost la guvernare si pe langa asta s-a aliat cu apropiatii lui basescu, el fiind ales pe mesaj clar anti basescu. Minus un punct bolojan.
Postat 16 Septembrie 2014, 21:53 de Andrei F
traiasca PCR
Liviu Sabau si Emi Pavel posteaza de zor. Din pacate pentru ei PDL a facut drumul Oradea - Arad si Oradea satu mare iar daca ramaneau la guvernare terminau si drumul Oradea - Deva. Acum cu PSD la guvernare de doi ani jumate nu s-a miscat mai nimik pe acest drum. Se da bani doar pentru tronsonul unde lucreaza firma lui Dragnea TELdrum, firma care are toate lucrarile de drumuri din jud Teleorman. Aporpo. Buna miscarea cu Petru Filip. O sa vedeti ce m luati de la el in special Mang
Postat 16 Septembrie 2014, 21:33 de vlad
Noroi
Nu e bine domn primar sa aruncati cu noroi in fostii colegi de la guvernare care au venit in judet cu intentii bune, si care, apropo, vi-au adus si niste voturi.
Postat 16 Septembrie 2014, 18:23 de Dumitru
Bolojan
Dar colegul dumneavoastra Blaga, ce a facut pentru judet, domnule primar? (pe vremea cand era la guvernare)
Postat 16 Septembrie 2014, 18:17 de Iordache
Alesdul da pana acum cei mai buni negociatori
Pana acum, Alesdul da cei mai buni negociatori. Astia stiu sa injure, sa de-a cu pumnul in masa, sa nu lase niciodata de la ei. Parca in zona mioritica oamenii nu doar ca au coloana vertebrala din ceva metal indestructibil, dar sunt si iscusiti la vorbe. Macar aia din Bins stiu sa stea cu capul plecat, urla doar in ziare, ca personal, fata in fata, nu au curajul. Si aflat in OPOZITIE, dar si INJURI puterea de mama focului, parca senatorul Bodea PLM l-a invatat arta diplomatiei. PFOOOAAAA Bolojane, pleaca sa nu te mai vad!!!!!
Postat 16 Septembrie 2014, 17:31 de Un Alesdan
bolo bolo
Nu te mai inteleg Bolojane. Nu apari la taiat de panglici, nu iesi in randul bihorenilor printre blocuri, dar cand iesi in public, incepi sa injuri si sa acuzi oamenii de cine mai stie ce. Rusine Bolo, rusine.
Postat 16 Septembrie 2014, 17:25 de liviu albu
Cine-i prostul
Pe lângă faptul că sunt prost, mai și vin și mint în față bihorenii, prin presa pe care EU o sponsorizez (că altfel nu mă vorbesc de bine). Știu foarte bine că ordonatorul de credite (Primăria) trebuie să îndeplinească formalitățile privind cererea de rambursare (cei 3,1 milioane de lei), doar că eu îi las pe cei de la AIO (Agenția Imobiliară Oradea) ca să se ocupe ei de tot. Când vine Dragnea în Bihor, îl fac incompetent cu o zi înainte, deoarece ăla habar nu are cu ce se mănâncă administrația. Problema e că am picat eu acum de prost (Dragnea avea dreptate).
Postat 16 Septembrie 2014, 17:16 de Ilie Bolojan
Nu se vor mai realiza investitii in Oradea
Pai daca nu se mai realizeaza investitii de la Guvern in Oradea, cu ce bani se fac podurile de pe centura? Plateste Bolojan? Ma indoiesc. Centru pietonal cine l-a aprobat? Bolojan si Popa sau institutiile de management conduse indirect de Guvernul Ponta? Aquapark-ul Nymphea s-a aprobat singur? Sau de aceleasi instittutii ale Guvernului? Dragnea a venit in Bihor cu mana goala sau a adus milioane de lei cu el?
Postat 16 Septembrie 2014, 17:06 de misu negritoiu
ebihoreanul e pe fata de partea PeNaLilor
Ebihoreanul ca intotdeauna este un far al Alexandriei in media bihoreana. Articole fundamentate. Spirit critic, dar cu o critica constructiva. O adevarata temelie a mediei bihorene pe baza careia se pot naste ziaristi cu coloana vertebrala. La final inchei cu precizarea ca acest ebihorean e un jurnal de casa PNL, titluri si articole la comanda, ziaristi fara coloana verticala, care scriu din pacate articole pe bani.
Postat 16 Septembrie 2014, 17:02 de Bihorean Convins
Bine ca v-a dat Boc si Udrea BANI, bihoreni dezinformati
Cred personal ca guvernul Boc v-a scaldat in bani. Vi-a dat la bani ca nu stiati ce sa faceti cu ei. Doar Blaga a venit cu Cetatea. Si acolo vorbim de bani europeni decat de bani de la guvern. In rest, s-a facut tronsonul Bors-Suplac, si nu Cluj-Turda, macaralele se vad in Oradea nu in Cluj, investitorii straini Nokia, Bosch, Emerson au venit prima data la Oradean si nu in Cluj. Imi pare bine ca Boc, Udrea si Basescu v-au scaldat in bani, bihoreni dezinformati.
Postat 16 Septembrie 2014, 16:58 de liviu dragnea
auzi titluri la ai mei
Din cate tin eu minte, Dragnea doar a spus ca o regie care apartine de primarie, nu poate emite cerere de rambursare, ci primaria trebuie sa o faca personal. Daca Bolovanul nu a receptionat mesajul, ori e prost, ori e mincinos. Ce-a de abdoua parte tind sa o cred.
Postat 16 Septembrie 2014, 16:53 de victor ponta
Fragnea tata
pe lanfa ca esti prost mai pui si frana! No, apoi asteptati voturi de la bihoreni. Eu personal, desi am zis ca nu mai merg la vot, o sa merg, iar daca o sa fie doi candidati, unul din partea PSD si o maimuta beata, o sa votez cu tot sufletul maimuta.. Sa va ia dracu de argati ajunsi boieri. V-ati batut joc de judetul asta. Dupa ce ca ne luati toti banii, cand veniti si ne dati din banii nostrii (sa faca dracului cineva o comparatie intre banii virati la bugetul de stat de Bihor si Teleorman) va suparati ca nu ne caciulim. Pai mai Dragneo, nu suntem calici, traim din munca (chiar daca din salariile cele mai mici din tara) si nu suntem asistati sociali ca conjudetenii tai. Capitala noastra a fost Viena si poate ca n-ar fi rau sa redevina, nu de alta, dar se pare ca Bucurestiul nu e in stare sa devina capitala Romaniei.
Postat 16 Septembrie 2014, 16:32 de anticomunistul
doi degeaba ...
Oricum ratatul ala de Dragnea este degeaba ca si Pontalaul care nu va castiga nimic (a se vedea cazul Geoana). Taiati suntem noi de mult, cata invidie pe frustatii din zona lui Dragnea, mancatori de caca ...
Postat 16 Septembrie 2014, 16:12 de doi zece
ce mi-e tanfa, ce mi-e manda
Da-i dreaqu' pe amandoi, doi hoti si borfasi care ne jupoaie cum/cand pot!
Postat 16 Septembrie 2014, 15:11 de ionel
GUNOAIE psd-ISTE
A facut draqgnea si in Bihor ce stie , doar ce stie : santaj, dezbinare, minciuna, invrajbire,....... tot tacamul PSD-ist !!!! Doar este urmasul lui iliciKGB, nastase7case, socrelu sarbu, poAnta grosul si-artagosul ginerica, &compania . Si totul pe taxel4e si impozitele platite de catre noi !!1 Sunt asa de smecheri pe truda noastra ca iti ramane minte muci !
Postat 16 Septembrie 2014, 15:09 de SCORTOSUL
nerăbdare
Deja parcă văd ce se va scrie la adresa mea! OK, să se scrie! NU-MI PASĂ!
Postat 16 Septembrie 2014, 14:55 de TDS
Dragnea RADE, Bolojan sFĂȘIE
Asta e! I s-a răspuns cu aceeași monedă! Nici Bolojan nu suportă să fie criticat! Și Bolojan sfidează pe oricine îl contrazice! Argumentat! Și Bolojan își bate joc de cetățenii care au îndrăzneala să i se adreseze direct, prin diferite petiții. Unul dintre cei în cauză sunt chiar eu! Deși printr-o PETIȚIE ajunsă azi lan umărul 73 îi tot cer să mă propună martor într-un Dosar aflat pe rolul Tribunalului Bihor REFUZĂ cu îndărătnicie să o facă! Deși chiar dacă ar face-o nu putem ști dacă Instanța ar încuviința o astfel de probă! Dar măcar ar trebui încercat! Pentru că mărturia mea ar putea fi decisivă în obținerea de către Consiliul Local a sumei de 1.500.000 E! Prea cinstitutul Bolojan nu dorește(probabil)acești bani! Sau așa o fi mersul făcut cu pârâtul din proces Primăria se face că luptă să câștige, pârâtul la fel și în final toată lumea va fi fericită! Și mai BOGATĂ! Sufletește, evident! Peste toate nici NU DĂ UN RĂSPUNS, chiar negativ! Să justifice în vreun fel refuzul! Nu! În schimb era cât pe ce să dea peste mine când ieșea din Curtea PMO(evident, cu autoturismul achiziționat în leasing de OTL). Cred că ar fi făcut-o cu mare satisfacție dar nu s-a așteptat să trec pe acolo! Însă dacă va candida FILIP atunci chiar că suntem de groază! Oricum Adelina în PSD îmi PROVOACĂ O MARE GREAȚĂ!
Postat 16 Septembrie 2014, 14:54 de TDS
Masonul Pavel
Emilian Pavel, nu incepi iar sa il injuri aici pe forumuri pe Primar?
Postat 16 Septembrie 2014, 14:53 de PPavel
fkljdslkfajsdlkfjdsalkfjdsalkjflksajf
votati psd, sa vedeti ce "bine" a fi!
Postat 16 Septembrie 2014, 14:53 de fasdkjfdsljf
Un nerusinat
De la un Oradea: Primarul nostru Bolojan este foarte competent si Dragnea este un kkt in ploaie!
Postat 16 Septembrie 2014, 14:52 de Draghici
.
*** dragnea si toata familia ta de talhari
Postat 16 Septembrie 2014, 14:35 de David
Dragnea e un bandit national !!!
Iar Bolojan e un tembel local !!!
Postat 16 Septembrie 2014, 14:34 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON