URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 August 2011, 10:07

Primarul Bachus: Edilul şef de Olcea, Flore Bocşe, anchetat pentru că a condus băut maşina de serviciu

Primarul Bachus: Edilul şef de Olcea, Flore Bocşe, anchetat pentru că a condus băut maşina de serviciu GALANTON. Încercând să scape de acuza că a condus maşina Primăriei după ce şi-a făcut "plinul" la o crâşmă din comună, primarul Flore Bocşe (foto) l-a arătat cu degetul pe viceprimar, declarând că acesta a fost la volan. Apoi, văzând că nu ţine, a schimbat placa, zicând că, de fapt, îl ducea acasă "o doamnă" al cărei nume, însă, nu-l poate divulga poliţiştilor, fiindcă e măritată. Mare gentilom...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dacă prin alte părţi din ţară s-au înmulţit scandalurile provocate de odraslele politicienilor, în Bihor au început să intre în gura lumii aleşii înşişi. I s-a întâmplat, recent, şi prim-gospodarului din Olcea, căruia consătenii îi bat obrazul că s-a întovărăşit aşa de strâns cu băutura încât între două beţii nici nu mai apucă să se trezească de-a binelea.

Dar nu numai gura slobodă a satului o are de înfruntat primarul, ci şi o anchetă penală, Flore Bocşe devenind clientul Poliţiei şi al Parchetului din Salonta după ce a fost depistat în trafic, nu pentru prima oară, în stare de ebrietate, la volanul maşinii de serviciu.

Înjurat de mamă

De aproape patru luni, anemica opoziţie din Consiliul Local Olcea, dominat de şapte PDL-işti în faţa cărora cei doi liberali şi alţi doi pesedişti n-au nicio şansă să-şi impună vreodată punctul de vedere, toacă un subiect ce revine în discuţii precum power-play-ul nopţii într-un club la modă. "Primarul e un beţiv şi un penal!", acuză cei din urmă, în timp ce colegii de partid ai edilului îşi apără şeful: "Primarul e un gospodar pe cinste!".

05 Ioan Ciotea.jpg"Nu mi-aş fi bănuit de primar dacă nu şi-ar bate joc de noi cum îi vine la gură. Pe mine, în plină şedinţă de Consiliu, m-a înjurat de mamă că n-am fost de acord cu o propunere de-a lui", zice cu năduf consilierul liberal Ioan Ciotea (foto). La cei 67 de ani, omul a înghiţit umilinţa, dar n-a uitat-o. Aşa că, la sfârşitul primăverii, când a prins momentul să i-o plătească edilului, nici n-a stat pe gânduri.

Vineri cu ghinion

Şansa adversarilor primarului de a arăta că acesta e nu doar bădăran, ci şi un real anti-model s-a ivit anul acesta, pe 20 mai, când Bocşe a fost prins conducând maşina Primăriei în stare de beţie. Aşa că, de atunci, Ciotea se îngrijeşte ca poliţiştii şi procurorii să nu muşamalizeze cazul, mai ales că - spune el - nu era prima oară când se întâmpla una ca asta. Doar că acum fusese filmat înjurându-i pe poliţişti şi împotrivindu-se la testarea alcoolemiei, încât a trebuit imobilizat cu cătuşe şi dus la Poliţie.

Povestea a început pe la ora prânzului când, după ce a petrecut câteva ceasuri la Pensiunea Olcea, "unde merge ca la lucru", Flore Bocşe a vrut să ajungă acasă cu maşina de serviciu. Mai întâi, însă, când a ieşit din local, a venit să-l ia, cu Loganul BH-02-PCO (adică al Primăriei Comunei Olcea), viceprimarul Sorin Ciocluţ. Primarul s-a pus în dreapta, iar vicele la volan. La răscrucea drumurilor judeţene dinspre Tinca şi Salonta cu drumul comunal Olcea-Călacea, au fost opriţi pentru un control de un echipaj al Poliţiei Rutiere din Salonta. "Aici a început tevatura. Nervos că poliţiştii au îndrăznit să oprească maşina Primăriei, Bocşe s-a dat jos la ei şi a început să-i înjure de p... lui şi de p.. mamii lor. Dar cum nu era el la volan, ci vicele, care nu era "parfumat", poliţiştii i-or lăsat totuşi să plece mai departe", povesteşte Ciotea.

După câteva minute, ajunşi la Primărie, vicele s-a urcat în maşina personală şi a plecat spre casă, către satul Hodişel. Apoi, primarul, deşi abia mergea pe picioare, s-a suit în maşina de serviciu, cu care a pornit şi el tot spre Hodişel, unde locuieşte.

Pe patru roţi, pe două cărări

Înainte de a ieşi din Olcea, Bocşe s-a oprit la locuinţa fraţilor Pele Petru şi Tudor, unde era parcată maşina Poliţiei din comună. "S-a dat jos şi i-a luat la rost pe poliţai că ce caută ei acolo, iar ăia s-or executat şi or plecat de-acolo, ca şi cum ar fi greşit cu ceva", relatează Ciotea. Primarul a mai rămas un pic la vorbă cu cei doi fraţi, după care s-a urcat din nou la volan să-şi continue drumul spre casă.

Ce n-a observat edilul, însă, era că din spate îl urmărea maşina Poliţiei Rutiere din Salonta! "Pe drumul dintre Olcea şi Hodişel, poliţiştii l-au blocat şi l-au silit să tragă pe margine, fiindcă îl văzuseră dinainte că era băut. L-au şi filmat cum a coborât din maşină, numai că primarul, în loc să stea la control, s-a depărtat de Logan şi şi-a scos telefonul să-l sune pe viceprimar. I-a cerut să vină la faţa locului şi să spună că el a condus maşina Primăriei", spune Ciotea.

Alibi stricat

Până să ajungă vicele, pe drum a trecut şi pădurarul Nicolae Pinta, care se îndrepta dinspre Hodişel către Olcea. Solicitat de poliţişti să semneze ca martor procesul-verbal prin care se consemna că primarul fusese oprit şi nu voia să sufle în fiolă, omul a refuzat colaborarea. "Normal - zice Ciotea - fiindcă Pinta-i angajatul Primăriei, la pădurea comunală, şi doară nu era să-şi supere şeful ca să rămână fără serviciu".

După câteva minute, la faţa locului a ajuns şi viceprimarul care, crezând că aşa îşi poate scăpa primarul din belea, a luat asupra sa faptul că a condus maşina Primăriei, aşa cum îi ceruse Bocşe. Poliţiştii l-au întrebat însă pe Ciocluţ cine i-a adus, în acest caz, maşina lui personală de la Primăria Olcea acasă la Hodişel. Cu tupeu, vicele a răspuns că i-a adus-o un consilier local, Pele Dorel. Prin staţie, poliţiştii au trimis un alt echipaj la acesta acasă, să-l întrebe dacă e adevărat, iar omul nu doar că a infirmat spusele vicelui, ci a dat şi declaraţie scrisă în acest sens.

În cătuşe

Pentru că, între timp, pe marginea drumului dintre Olcea şi Hodişel primarul era tot mai recalcitrant, poliţiştii au decis să pună capăt mascaradei. Sătui de ţigănie, l-au încătuşat pe Bocşe şi l-au dus la cel mai apropiat post de Poliţie, în Tinca, unde i-au strâns pe toţi cei implicaţi, să dea declaraţii scrise.

Aici, văzând că gluma se îngroaşă şi lămurindu-se că poliţiştii erau mult prea porniţi, viceprimarul Sorin Ciocluţ a renunţat la povestea că el ar fi condus maşina Primăriei. Drept urmare, şi edilul a fost nevoit să inventeze altă explicaţie, care i-a amuzat pe toţi: a declarat că îl ducea acasă o femeie, dar nu-i poate da numele fiindcă-i măritată şi nu vrea să-i facă necazuri cu bărbatul. Întrebat unde a dispărut femeia, care nu putea să se facă nevăzută pe câmp, primarul a tăcut apoi cu îndărătnicie şi n-a mai zis nimic.

La pace?

La fel ca alţi martori, precum Păltineanu Ioan, care l-a văzut pe Bocşe beat la volan, sau Pele Dorel, care a negat că el i-ar fi dus maşina acasă viceprimarului şi acesta ar fi condus maşina Primăriei în care Bocşe s-ar fi aflat doar ca pasager, consilierul Ciotea se teme, totuşi, că şefii poliţiştilor din Salonta ar încerca să muşamalizeze cazul şi că filmările vor fi "pierdute" intenţionat, pentru ca, în lipsă de probe, primarul să scape basma curată. "De data asta, Poliţia din Oradea n-a făcut public cazul, deşi în alte situaţii de felul ăsta înştiinţează presa", argumentează, pe bună dreptate, bărbatul.

Şi mai mult i-a dat de gândit, însă, faptul că în aceeaşi seară de vineri, 20 mai, dar şi mai apoi, pe 13 iunie, primarul Bocşe, însoţit de prietenul său Madear Sică, şeful Ocolului Silvic din Tinca, tot PDL-ist, s-au întâlnit cu şeful Poliţiei Salonta, comisarul Alexandru Roxin, pe o terasă din oraş. "Din câte ştiu eu, audierea unui suspect nu se face pe terasă, la bere, ci la sediul Poliţiei. Pe terase se pot numai îngropa dosare", acuză Ciotea.

În ograda procurorilor

05 Alexandru Roxin.jpgŞeful Poliţiei Salonta dezminte, însă, orice tentativă de a muşamaliza afacerea. "Am întocmit actele premergătoare urmăririi penale, propunând Parchetului Salonta începerea urmăririi penale împotriva numitului Bocşe Flore, pentru sustragere de la recoltarea probelor biologice, infracţiune pedepsită cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Mai aspru decât conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice", declară comisarul Alexandru Roxin (foto), adăugând că la dosar au fost ataşate şi înregistrările video care probează că primarul a condus beat şi s-a opus testării alcoolemiei. "Nu acoperim pe nimeni", spune poliţistul.

În ce-l priveşte, chiar şi primarul recunoaşte că are un dosar penal, dar - spune el - pe nedrept. În discuţia cu BIHOREANUL, edilul a susţinut în continuare că nu el a condus maşina Primăriei şi că, oprit de Poliţie, nu el a abandonat-o la marginea câmpului dintre Olcea şi Hodişel, ci misterioasa femeie care l-ar fi ajutat să ajungă acasă şi care, din cauza apariţiei echipajului de Poliţie, s-a făcut nevăzută pe câmp. "Nu eu conduceam, ci eram cu cineva, dar nu pot spune cu cine, pentru că a fost o doamnă", a spus primarul, făcând apel la solidaritatea reporterului, ca între bărbaţi.

O atitudine de înţeles. Doar mai bine să fie bănuit de un amantlâc oarecare decât condamnat pentru încălcarea legii. Căci, atunci, adio Primărie...


ABONAT LA 112
Alarme false la beţie

Reputaţia bahică a primarului din Olcea a trecut graniţele comunei încă de anul trecut, când Flore Bocşe era ironizat pe blogul unui colaborator al SMURD pentru faptul că, la beţie, obişnuia să sune la 112, chiar de pe telefonul de serviciu, ca să anunţe incendii imaginare, de obicei la casele "duşmanilor". Ultimul episod de acest fel a avut loc pe 6 februarie.

"Ce faci dacă eşti primar şi eşti beat praştie? Variante de răspuns: 1) te duci şi te culci; 2) dacă eşti de la PDL înjuri şi-ţi arăţi muşchii; 3) iei maşina Primăriei Olcea şi telefonul de serviciu, înjuri, îţi arăţi din nou muşchii şi din nou înjuri; 4) suni la 112 şi dai apeluri false", scrie blogerul pe bugetaripoliticasiprostitutie.blogspot.com.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
am ajuns o comuna de *
Iar ca despre acoperirea cu fratii Zgardau..uite ca rasplateste Domnu...:( nu e bn sa te bucuri de raul altuia dar uite ca dupa atata bataie de joc si umilinta a oamenilor Zgardau Sergiu a ajuns intr-o situatie critica...Chiar daca nu a fost cel mai bun multi asa zisi dusmani ..si oameni de care el si-a batut joc s-au rugat si inca se roaga pt el...Dumnezeu sa ii ajute si lui si familiei
Postat 30 Ianuarie 2013, 12:39 de anonim
am ajuns o comuna de *
Ca sa vedeti ce a ajuns frumoasa si linistita comuna Olcea...:in primul rand a ajuns sa fie condusa de niste jeguri de oameni..o comuna asa mare si frumoasa a ajuns sa fie condusa doar de betivi..si de handicapati(cu actele doar).A ajuns sa fie condusa de hoti si de traficanti de carne vie...Iar in legatura cu ajutoarele pt pensionari de boala foarte mare adevar..este adevarat bieti oameni necajiti si condamnati la pat ..nu au drepturi...in schimb are handicapata de hut floare care ingrijeste 3 copii si tine o aramata de oameni ...ea si sora ei asa zisa ingrijitoare poate sa primeasca bani ,,cand ea este in stare sa alerge pe strada si sa faca lucruri poate imposibile pt o femeie..si e "handicapata" .FRATILOR DAR MAI DESCHIDE-TI OCHII ..sau la voi nu sau mai inventat controale????Cat despre primar nu mai are rost sa vorbesc lumea cunoaste deja situatia ....jalnica de altfel...o sa ajungem sa ni se fure cu dreptul in mana....
Postat 30 Ianuarie 2013, 12:30 de anonim
de ce su tait ajutoarele la penaionari de boala
este posibil asa ceva sa tai ajutorul unui om care de 11 ani sta in pat si nuisi pote duce singur o cana de apa la gura sunt alti care nu sint casi .el si beneficiaza de ajutor pecind tatal me care locueste in comuna olcea /jud /bihor primaria iau taiat si acel ajutor facind dupa cm leplace lor ajuta doar oameni care sunt ai lo pe cei lalti ii lasa in voia lui dumnezeu pe tatal mu lau lasat asa tatal meu se numeste rat teodor /nr/2 calacea si as dori da domnul primar sau cine se ocupa de asfel de ajutoare sa traca sa vada cu oghi lor un om care in adevar are nevoie de ajutor si ei stan nepasatori acest comentariu la putea folosi ziarul bihorean pentru ca cu siguranta sint si alte persoane din alte comuni in aceasta situatie
Postat 15 Ianuarie 2012, 15:36 de handolescu teodor
replica la articol si initierea unei investigatii jurnalistice de ancheta :))=))
Redactia saptamanalului ,,Bihoreanul ``intitiaza o ancheta jurnalistica de investigatie si despre primarul unei comune din Zona Metropolitana Oradea ,comuna Girisul de Cris condusa de primarul PeNaL Pasca Ioan padureanul cheretit mare hotz mare bandit dar viitor poscariash ,si care are la activ 2 accidente de circulatie in 2 ani consecutiv 2009 -2010 toate sub influenta alcoolului ,un accident in comuna Sintandrei dupa cale ferata in apropierea statie de autobuzin anul 2009cu masina personala ulterior donata primariei in compensare cu alta masina distrusa intr-un alt accident,si un accident in satul Girisul de Cris pe podul de la sosea al ABC-ului consilierului local Santau Ioan,(despre asta a scris Bihoreanul in premiile lui bihorel cu titlu ,,alcoolemie sau glicemie ``):))=))si unde primarul penal Pasca Ioan a avut alcoolemia in singe de 22 la mie,a tamponat o masina a primariei o Dacia papuc alba cu nepotul judecatoarei Blaga care la facut scapat dupa 1 an de zile,dar Politia locala din Girisul de Cris cum avrut sa-l scape basma curata pe penalul Pasca Ioan?Redactia saptamanalului Bihoreanul i-a initiaza o ancheta jurnalistica !:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 14 August 2011, 17:22 de Romanul Simplu
nici vorba
lasa ca-l scapa LEGEA daca nu-l scapa politaii, adica procurorii, doar asa e la noi - sau am gresit cu ceva? de ce nu a fost retinut in arest pt 24 de ore la momentul potrivit?de ce nu s-a prezentat dosarul justiei imediat? din cauza aceasta , altii ca si PAPRIKA fac accident mortal, din cauza asta!!! asta e esenta , intelegi oameni buni? politia si-a facut treaba doar pe jumate, probabil de frica superiorilor, dar tot nu are scuza - sa fie luati la rost cu totii si sa plateasca greselile mici, doar asa se pot evita ACCIDENTE MARII dupa care degeaba mai plangem cite victime au ramas in urma......
Postat 11 August 2011, 19:57 de nkl
cu dedicatie
Domnule cris se pare ca mai nou faceti campanie electorala psd-ului.Daca tot va intereseaza asa de mult ilegalitatile care se comit in comuna olcea de ce v-ati oprit doar asupra actualului primar si nu si asupra fostului primar Gheorghe Sarb care era un betiv si MAI MARE ;si pe langa betiv si un hot ordinar, care a furat cu acte in regula 300 de hectare de pasune si padure dintr-un sat din comuna.Intamplator acest infractor de drept comun e pesedist .Desigur dumneata scrii doar la indicatie, mai nou faci campanie si pentru psd ca doar s-a infiintat Usleu omitand cu nesimitire adevaratele infractiuni care se intampla prin zona. Oare ce ii doare mai tare pe cei din comuna Olcea faptul ca actualul primar portocaliu e betiv, sau faptul ca fostul primar Sarb e un betiv si mai mare ,dar si un hot patentat care le-a furat pamantul????
Postat 11 August 2011, 14:51 de unu din sat
pt.presa
documentati-va mai bine...........nu locuieste in Hodisel cum ati scris, ci in Calacea.Iar pt.asa zisul comentator Teo Coste, desi nu este persoana in cauza sa-si vada de ale lui...........daca viceprimarul din comuna pe care o pastoreste s-a imbogatit peste noapte, de ce nu sesiseaza el pe nimeni......adica DNA-ul la care se refera......este frustrat ?face numai comentarii....ii e frica...oare de ce ?.....
Postat 11 August 2011, 14:44 de dorina
ATENTIE
SE CONSIDERA BAZAT PRIMARUL PE FAPTUL CA SI A ANGAJAT IN POLITIE PE FII AMANTEI ;UNUL E POLITAI IN OLCEA SI CELALALT IN COCIUBA(ZGARDAU II CHEAMA)SE POATE VERIFICA:::ACESTI " COPII AI PRIMARULUI OPRESC DOAR PE DUSMANII PRIMARULUI CA SA I AMENDEZE:::PARCHETUL MILITAR DOARME :::PRIMARUL DIN COCIUBA LA ANGAJAT PE TATAL GEMENILOR ZGARDAU LA STATIA DE BALASTIERA DE CE OARE?????CA SA MUSAMALIZEZE TOTї!!!VICEPRIMARUL PSD DIN TINCA E MILIONAR IN EURO PESTE NOAPTE!!!!!!!D:N:A:AAAAA:::::DORMITI??????
Postat 11 August 2011, 14:23 de TEO COSTEA
primar betiv
era cazul ca dupa mai bine de 10 ani,atitudinea acestui betiv notoriu sa fie semnalata de un cotidian,din pacate facand partea din puterea portocalie nu o sa pateasca nimic!
Postat 11 August 2011, 13:08 de risc
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON