URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Septembrie 2010, 13:58

Pereche de succes

Pereche de succes DRAGOSTE LA DISTANŢĂ. Romana şi Neluţu vor împlini în noiembrie patru ani de relaţie, iar că se iubesc o dovedeşte faptul că au rămas împreună, chiar dacă multă vreme au stat departe unul de altul, pe când el juca la Gloria Bistriţa. Acum, Romana şi-a lăsat job-ul de prezentatoare la TVS Oradea şi şi-a urmat iubitul în Cluj
Pereche de succes SUPER-FOTBAL. Pentru Ioan Hora, primul meci ca titular în echipa campioanei a fost cel împotriva Unirii Urziceni, în Supercupa României. După victoria clujenilor, Neluţu abia a aşteptat să ţină trofeul în mână
Pereche de succes ZÂMBETUL DE PE ECRAN. Timp de un sezon, telespectatorii TVS s-au trezit cu imaginea Romanei Fărcaş pe ecran, prezentând împreună cu Vlad Tătaru emisiunea matinală "Cappucino de dimineaţă", difuzată live. Orădeanca avea însă experienţă în televiziune încă de la 18 ani, când a fost aleasă pentru a prezenta emisiunea "Club Zone" la TTV
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sunt tineri, frumoşi şi au succes. Orădenii Romana Fărcaş şi Ioan Hora formează un cuplu sudat, aşa că, odată ce fotbalistul a fost transferat la campioana CFR Cluj, iubita l-a urmat, lăsând în spate cariera începută în urmă cu patru ani la televiziunile locale.

Acum, amândoi pornesc pe un nou drum, el jucând în meciuri de Champions League, iar ea prezentând emisiuni despre viaţa mondenă a Clujului...

Printre campioni

Ioan Hora este singurul fotbalist orădean din lotul campioanei României, CFR Cluj. După ce a jucat timp de doi ani în Divizia A pentru Gloria Bistriţa, în sezonul transferurilor el a fost prima alegere a clujenilor. La 22 de ani, Neluţu, cum îi spun prietenii, a avut oferte de la cluburi precum Steaua sau Dinamo, dar a ales judeţul vecin pentru că îşi doreşte să joace în Europa.

"Am venit aici pentru mirajul Champions League", spune atacantul, pentru care primul meci ca titular a fost Supercupa câştigată de CFR în faţa Unirii Urziceni. Acum, visul european i se împlineşte cu vârf şi îndesat. După cum se ştie, sorţii au decis ca echipa Clujului să joace împotriva lui Bayern Munchen şi AS Roma, iar prima partidă va a fost cea din 15 septembrie împotriva echipei elveţiene Basel. Până atunci, Hora face o figură bună şi la echipa naţională de tineret, pentru care a marcat ultimul gol al partidei împotriva Rusiei din preliminariile pentru Campionatul European din 2011, câştigate de tricolori cu scorul de 3-0.

Spre deosebire de alţi fotbalişti, Neluţu nu îşi schimbă prietenele de la o săptămână la alta. De patru ani de zile se iubeşte cu Romana Fărcaş, fostă prezentatoare de emisiuni la TTV şi TVS. De câteva săptămâni, tânăra şi-a făcut bagajele şi l-a urmat în Cluj. "Nu mai puteam sta despărţiţi", spune fata.

Fata de la TV

Vreme de patru ani, Romana a fost prezentă pe micile ecrane din Oradea, mai întâi cu emisiunea Club Zone de la TTV, iar mai apoi cu o serie de proiecte la TVS, printre care şi emisiunea care i-a purtat numele, şi anume Romana Live.

Chit că era bine "înfiptă" în presa locală, după ce a absolvit Facultatea de jurnalism, orădeanca şi-a înghesuit bagajele în maşină şi a pornit spre Cluj, pentru a fi alături de prietenul ei, după ani de zile de relaţie la distanţă. "M-am gândit de o mie de ori la ce renunţ şi ce las în spate", spune ea. Oricum, Romana spune că nu vrea să stea degeaba, ci vrea să o ia de la capăt în domeniul televiziunii. "Noi suntem împreună, dar eu vreau să-mi văd şi de carieră. Unele fete vor carieră, altele merg după bărbat, eu le vreau pe amândouă".

Tânăra e acum în tratative cu televiziunea locală NCN şi ar vrea să prezinte o emisiune de divertisment, după un format creat chiar de ea. "Aş vrea să fac o emisiune interactivă, despre evenimentele din Cluj". Însă cârlionţata nu se bazează doar pe asta, ci şi-a trimis CV-ul şi la televiziuni centrale precum Antena 1 sau Pro TV. "Aici nu e Oradea. Aici multă lume vrea să apară la televizor", spune Romana. Chiar şi aşa, la experienţa ei, are toate şansele să apară din nou pe ecrane...

Viaţa în doi

Cu toate că sunt un cuplu de ceva vreme, cei doi nu au mai locuit împreună până când Romana s-a instalat în apartamentul închiriat de Neluţu în cartierul rezidenţial Bonjour. Acum se obişnuiesc cu viaţa de "familie" alături de Ramsy, căţeluşul Chihuahua primit de Romana de la Ioan Hora când a împlinit 19 ani.

Cât despre timpul liber, îndrăgostiţii spun că ieşirile în club sunt aproape excluse din cauza antrenamentelor fotbalistului. În schimb, cuplul merge des la masă în oraş. "La prânz îmi scot iubita la restaurant, pentru că ea nu găteşte, iar după antrenament mergem din nou în oraş, pentru că nici cina nu o găteşte", spune Neluţu râzând.

De ziua de naştere a Romanei, fix pe 15 septembrie când a împlinit 22 de ani, Neluţu a jucat primul său meci în Champions League împotriva lui Basel pe teren propriu. Iubita lui a fost în tribune şi l-a încurajat, iar la sfârşitul meciului CFR Cluj câştiga cu scorul de 2-1. Chiar dacă nu a marcat, Neluţu e încrezător că o va face în următoarele meciuri şi e destul de clar cui îi va dedica golul...


"Eu pentru asta m-am pregătit, să joc în Champions League. Sper să-mi ajut echipa cât mai mult, iar dacă iese jocul, poate voi reuşi să o duc pe Romana să locuim în alte ţări"

Ioan Hora


600.000
de euro este cifra pe care a dat-o presa sportivă ca fiind suma plătită de CFR Cluj pentru a-l transfera pe orădeanul Ioan Hora de la Gloria Bistriţa, la care se adaugă un salariu de 120.000 euro pe an


ŞCOLITĂ ÎN TV
Prezentatoare cu diplomă

Chiar dacă a început să prezinte prima ei emisiune la televiziune înainte de a termina liceul, Romana s-a înscris totuşi la Facultatea de jurnalism din Oradea, pe care a absolvit-o cu brio, obţinând nota 9 pe lucrarea de licenţă realizată tocmai despre divertismentul de televiziune, specialitatea ei. Acum, pe lângă aspiraţiile de a apărea din nou pe ecrane, s-a înscris şi la masterat în Cluj, alegând specializarea Producţie Media.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
cappuccino
vladutz si romana faceau o super pereche...erau ff dragutzi,,,capucina a devenit un brand local,,oricum si mihaela e buna si vb mult
Postat 22 Septembrie 2010, 15:41 de Ramo
ooo
Va sta super impreuna------ hai Horica!HAI CFR!
Postat 21 Septembrie 2010, 16:58 de @zos
Frumoasa Foc
Romana tine-o tot asa, iti dorimi muuuult noroc in viata!!!!!!!esti tanara si ai toata sansele in fata ta!
Postat 21 Septembrie 2010, 16:49 de Maria&soso
............
pacat k nu mai ii creatza dimineatza
Postat 21 Septembrie 2010, 15:29 de DeeaCUC
bafta
Ce tare!!! Romana esti super invidiata....se trezesc oamenii la 6 dimineata sa iti lase comentarii, adica Dana.sau B. S.oricum esti foarte frumoasa si talentata!!!
Postat 21 Septembrie 2010, 14:34 de soso
fara talent
draga lioara, orb sa fii si sa nu vezi ca d-soara este varza la capitolul tv. nici nu ma puteam uita la program din cauza ei. imi amintesc o emisiune unde era invitat dl Nicolici si ea statea intr-o rana pe scaun, vorbea asa in scarba si a lene, in locul invitataului i-as fi zis cateva in direct. degeaba, de unde nu este talent si cultura nu se poate...e doar o fata frumusica si atat. nu are nimeni nimic cu ea, dar noi ca telespectatori putem sa avem o opinie, nu? si ne bucuram ca am scapat de o prezenta deloc agreabila.
Postat 21 Septembrie 2010, 06:41 de dana
cool
SE VEDE CLAR ca o singura persoana posteaza mesajele rautacioase. Toata lumea stie cine e acea persoana.Toate mesajele se refera la prestatia ei...nu la iubit ,sau viata personala!De ce? E ffoarte simplu, acea persoana rautacioasa e din domeniul TV.si o roade invidia!! O cunoasc pe Romana si stiu cine nu o suporta si ii da interdictii prin mall:)))
Postat 21 Septembrie 2010, 00:04 de lioara
perechea de succes
Degeaba ne ascundem dupa deget,asa este.In emisiunea de dimineata D-RA ROMANA avea noroc de un partener vioi,vorbaret care o scotea din vesnica ei amorteala, (simpaticul Vlad Tataru}asa ca de multe ori parca erau MOTANUL Danila si micutul soricel care mai chitcaia si el cateodata ceva.Imi pare bine ca a plecat la Cluj dandu-ne ocazia sa o avem in fiecare dimineata pe superba Miahela Bar care se potriveste de minune cu talentatul prezentator dupa proverbaul" a tunat si i-a adunat" ca sa petrecem zilnic doua ore faine in direct si in reluare.Multumesc TVS,ai facut si tu un lucru bun.Daca ne-ai da si canalul PAPRIKA ai fi si mai bun.
Postat 20 Septembrie 2010, 21:49 de Lazar Lia
scuze
scuze , l-am pomenit. acu vaz. dar tot aia e.
Postat 20 Septembrie 2010, 20:10 de titel
aflare in treaba
Cos draga , eu sunt doar titel . am comentat asa... pt mine stirea asta asa-zis mondena , de tabloid , nu m-a interesat dar am vrut sa-mi exprim opinia vis-a-vis de prestatia d-soarei in vreo 2-3 emisiuni de dimineata ,pe care le-am prins. in rest , le-am dorit fericire. apropo , citeste cu atentie. nu-mi reprosa mie necunoasterea prenumelui pe care nu l-am pomenit...ca habar n-aveam care e.
Postat 20 Septembrie 2010, 20:08 de titel
invidia
invidia asta ....ce face cu oameni...
Postat 20 Septembrie 2010, 15:39 de asdsdfsd
x
oricum te-ai uita la ROMANA tot stramba este. singura ei legatura cu televizunea ar trebui sa la intretinere (splat, maturat, sters prafu). cat despre "fotbalist" ..... vb aia: petec dupa sac :)) Le doresc sa fie fericiti, dar cat mai departe de Oradea! sa mai rada si altii de ei =))
Postat 20 Septembrie 2010, 13:51 de x
Antevorbitorului rauintentionat
Draga comentatorule care esti, anterior fiind adica ( Oradeanul si titel - evident acelasi ins) .. Numele ei este ROMANA, nu Ramona. Asta spune multe despre autoritatea pe care o detii in domeniu. Asa ca, eu propun sa nu mai comentezi si nici sa nu mai muti canalul de pe OTV, ca-ti face rau la neuron, se pare.
Postat 19 Septembrie 2010, 19:15 de Cos
Ramona este ff slaba.....
Asa zisa prezentatoare este ff slaba....dupa debutul de la Transi tv ....a trecut la TVS, locul unde nu exista nici un criteriu sau8 o preselectie....poate lucra oricine cine nu vrea salar mare dar vrea sa fie vazuta:))) As incepe cariera cu o operatie la ochi ptr a evita suspiciounile clujenilor de a avea ceva legatura cu presedintele :))) Apoi ar urma un logoped - si poate dupa 5 ani de prezentari la "rece" ... poate poate..... Sau este TVS si la cj?:)
Postat 19 Septembrie 2010, 17:55 de Oradeanul
o parere
le doresc sa fie fericiti . cat despre prestatia media a ramonei-slabuta.
Postat 19 Septembrie 2010, 17:13 de titel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON