URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Decembrie 2018, 00:00

Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit! Unul dintre cei mai cunoscuţi luptători de K1 din România s-a dovedit a fi traficant de droguri

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Luni, 17 decembrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noii ediţii: Unul dintre cei mai cunoscuţi luptători de K1 din România s-a dovedit a fi traficant de droguri. BIHOREANUL vă prezintă în exclusivitate detalii din rechizitoriul întocmit de DIICOT Oradea campionului naţional Adrian Maxim, prins în flagrant în parcarea Auchan, în timp ce vindea un kilogram de cannabis unui agent antidrog sub acoperire, după care a încercat să scape izbind cu maşina o autoutilitară a Poliţiei. De asemenea, aflaţi de ce este bună Alianţa Vestului, dar şi cine ce premiu a luat la Majoratul BIHOREANULUI şi pentru ce motive.

Campionul drogurilor

Unul dintre cei mai cunoscuţi luptători de K1 din România s-a dovedit a fi traficant de droguri.

BIHOREANUL vă prezintă în exclusivitate detalii din rechizitoriul întocmit de DIICOT Oradea campionului naţional Adrian Maxim, prins în flagrant în parcarea Auchan, în timp ce vindea un kilogram de cannabis unui agent antidrog sub acoperire, după care a încercat să scape izbind cu maşina o autoutilitară a Poliţiei.

Alianţa 4x4

În timp ce PSD-iştii acuză Alianţa Vestului de „separatism”, sociologii avertizează că împiedicarea iniţiativei va alimenta aversiunea ardelenilor faţă de Bucureşti.

BIHOREANUL prezintă inventarul obiectivelor şi motivele care au determinat apariţia AVE, dar şi felul în care aceasta poate stimula dezvoltarea regiunii prin accesarea direct de la Bruxelles a fondurilor UE, de care Guvernul nici măcar nu mai e interesat.

Majorat în... armonie

BIHOREANUL a sărbătorit 18 ani de existenţă printr-o petrecere de zile mari, cu poante video, caricaturi şi concert Compact, care au acompaniat Gala Premiilor lui Bihorel 2018.

Directorul ziarului, Mircea Chirilă, i-a cadorisit pe principalii protagonişti ai paginilor BIHOREANULUI, printre premiaţii acestei ediţii a Galei numărându-se fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, secretarul de stat Lilla Debelka, primarul Ilie Bolojan şi DNA Oradea.

Mâna destinului

Împuşcat şi rămas invalid la Revoluţie, bihoreanul Nyéki Iosif trăieşte în sărăcie lucie într-un cătun izolat în câmp, la 11 kilometri de oraşul Valea lui Mihai.

Soldat detaşat la Năvodari în decembrie ’89 şi trecut în rezervă după ce medicii i-au amputat mâna stângă, bărbatul îşi duce zilele dintr-o pensie de 640 lei, pentru care tot la doi ani trebuie să se prezinte în faţa unei comisii care să constate dacă nu cumva i-a crescut braţul la loc.

Avram Iancu te vede!

BIHOREANUL vă prezintă povestea artistului cu nume celebru care face, la minut, caricaturi memorabile.

Sculptor de meserie, orădeanul a început de tânăr să facă portrete, exersându-şi mâna pe vase de croazieră, unde s-a şi perfecţionat în caricaturi, lucrări care-i aduc acum cele mai multe comenzi.

La mulți ani, Șerban Borda!

Nu l-a jucat pe Hamlet, dar i-a jucat pe Regele Lear și pe Macbeth. Îi place să lucreze cu copiii, dar știe și să ridice case. Peste toate, are un simț al umorului extrem de rafinat. Actorul Șerban Borda și-a aniversat săptămâna trecută ziua de naștere. Și ni s-a confesat amuza(n)t.

TIMP LIBER

Vine Moşul!

Orădenii sunt pregătiţi de Sărbătorile de iarnă. Târgul de Crăciun continuă cu activităţi şi evenimente bogate, iar sâmbătă, 22 decembrie, copiii îl pot vedea live pe Moşul cel mult aşteptat, care are pregătite pentru ei 1.200 de pachete cadou.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Adică
Romanii au omorât, căsăpit, violat și și -au păstrat fete tinere. Astia sunt strămoșii noștri, dar contează ce facem noi. Istoria nu poate fi schimbată
Postat 18 Decembrie 2018, 09:35 de Valcov
Alcor
Corect
Postat 18 Decembrie 2018, 01:20 de Sandu1206
Poporul Daco-Român
Este un popor cu traditii, limba, cultura, continuitate si credinta multimilenare.
Postat 17 Decembrie 2018, 23:58 de Alcor
Intrebare
Suntem mai mult daci sau romani? :-)
Postat 17 Decembrie 2018, 19:48 de Valcov
Definitii
Patriotismul este sentimentul de dragoste si devotament fata de patrie si popor, statornicit in decursul istoriei. Identitatea nationala reprezinta limba, cultura, traditiile, credinta, istoria, continuitatea, etc. unei natiunii, a unui popor. Iredentismul unguresc a incercat sute de ani prin politici criminale, incearca si in prezent prin metode parsive, stergerea identitatii nationale a romanilor transilvaneni cu scopul de a le fura teritoriile, bogatiile naturale, proprietatile imobiliare, etc.
Postat 17 Decembrie 2018, 18:35 de Alcor
Sandu
A-ti respecta semenii și zona unde locuiești., a nu face mizerie, a ajuta la nevoie se numește patriotism. Naționalsimulare e o boală. Antitotul iubirea fata de toti
Postat 17 Decembrie 2018, 14:52 de Valcov
Valcov
Naționalismul e identitatea noastră. Eu zic sa nu lăsăm boierii sa ne vândă.
Postat 17 Decembrie 2018, 09:37 de Sandu1206
Nationalim egal prostie
Prostia.naționalismul.ura și altele asemenea nu au granițe
Postat 17 Decembrie 2018, 09:15 de Valcov
Slugile separatismului, revizionismului si iredentismului unguresc...
Aversiunea separatistilor, revizionistilor unguri la adresa a tot ceea ce e roman si romanesc in Ardeal si in restul tarii (limba, cultura, traditii, credinta, istorie, continuitate, etc).
Postat 17 Decembrie 2018, 06:08 de Alcor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON