URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 17 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Iulie 2019, 00:00

Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit: Ilie Bolojan vrea să înfiinţeze o televiziune din banii Primăriei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Luni, 1 iulie 2019, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noii ediții:

Bolo TV

Nemulţumit că Oradea nu mai are o televiziune locală serioasă, primarul Ilie Bolojan vrea să înfiinţeze una din bani publici. BIHOREANUL vă dezvăluie cum, pe vremuri un critic al ziarelor şi televiziunilor deţinute de primării, Bolojan vrea să obţină o licenţă CNA pentru o televiziune prin cablu a Primăriei orădene, refuzând să dezbată acest plan cu altcineva decât cu colegii de partid, dar şi să prezinte public raţiunea şi detaliile afacerii.

Le-au scăpat din vedere!

Şcolile şi grădiniţele riscă să rămână fără sisteme antifurt din neglijenţa Direcţiei Patrimoniu Imobiliar din Primărie. Unităţile şcolare au trebuit să-şi încheie separat contracte de supraveghere şi intervenţie rapidă după ce şeful DPI, Lucian Popa, a refuzat achiziţia „la comun” a serviciului, motivând că municipalitatea îşi va face un dispecerat propriu şi va trimite la intervenţii Poliţia Locală.

Pro Alcoolemia

Şefa femeilor din Pro România Bihor, Simona Kadas, a fost condamnată la muncă în folosul comunităţii. Conducând în plină zi sub influenţa alcoolului, fosta atletă a lovit două maşini şi apoi s-a dus la culcare, fiind trezită de poliţiştii care i-au ridicat permisul şi i-au întocmit dosar penal fiindcă a refuzat să i se recolteze probe biologice.

Apel pentru rege

Maghiarii din Oradea vor ca Regele Ladislau, întemeietorul oraşului, să aibă o statuie ecvestră în Piaţa Unirii, în timp ce Primăria le ignoră şi petiţiile, şi protestele. Peste 40 de organizaţii maghiare, inclusiv UDMR, au cerut amplasarea statuii în centrul oraşului, iar reprezentanţii PPMT s-au oferit chiar să strângă fonduri pentru realizarea ei, fără a primi vreun răspuns din partea edililor de aproape 2 luni, ceea ce contravine flagrant legii!

Centenar gojdist

Se împlinesc 100 de ani de la înființarea primului liceu românesc de băieți din Oradea, Colegiul Național „Emanuil Gojdu”. Poveste de succes a învățământului orădean, Colegiul „Gojdu” a dat generații de absolvenți, școlind viitori specialiști și personalități, între care numeroși academicieni.

„Haiducie” cu voie de la Primărie

Primăriţa din Brusturi neagă un furt din pădurea comunei, în care e implicat propriul soţ. Trei consilieri locali au sesizat autorităţile că, sub pretextul defrişării legale a 2 hectare de pădure, perimetrul aprobat a fost depăşit cu o zecime, fiind doborâţi în plus 100 de arbori, de zeci de mii de euro, căraţi cu utilajele „primarului” Petre Bîrlău.

Oradea la pedală

Ambuteiajele provocate de maşinile numeroase şi de lucrări au dus la înmulţirea bicicliştilor. Apetitul orădenilor pentru biciclete a crescut vertiginos vânzările, mai ales ale celor second-hand sau de tip mountain bike, şi a dus la apariţia unor afaceri noi, de la organizarea de tururi cicliste în munţi până la livrări de mâncare şi închirieri de biciclete.

TIMP LIBER:

Festival... din alte timpuri

Cea mai bogată şi spectaculoasă ediţie a Festivalului Medieval din Oradea se va desfăşura la finalul săptămânii în Cetate. La Oradea vor veni peste 600 de luptători, arcaşi şi domniţe, se vor ţine demonstraţii de lupte crâncene şi turniruri „full contact”, programul fiind completat cu concerte date de Cristi Minculescu, Dan Bittman, Nicu Alifantis şi Subcarpaţi.

Roman Kim la Oradea!

Considerat unul dintre cei mai talentaţi violonişti ai generaţiei tinere, Roman Kim va concerta, sâmbătă, de la ora 19, la Oradea, pe scena Filarmonicii de Stat, în cadrul turneului „Passion without Borders” care mai cuprinde oraşe precum Timişoara, Sibiu, Cluj-Napoca şi Braşov.
În concertul său au fost incluse lucrările „Il trillo del diavolo” de Tartini, „Violin concertos” de Bach, „Divertimento in F” de Mozart şi, în fine, „Brindisi” de Verdi, însă interpretată într-o versiune proprie concepută de violonist.  

Petreceri sub cerul liber

Odată cu sezonul estival, în Oradea au reînceput petrecerile în aer liber, care adună de fiecare dată sute de tineri dornici să se bucure la maximum de vară. La fel ca anul trecut, party-urile se ţin în serile de vineri la Habit Club, situat în incinta complexului Solay, iar cele de duminică în Cetate, în zona dinspre Poarta de Est, în organizarea clubului Intense din Pasajul Vulturul Negru.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Și ce o să vadă orădenii, la mândra lor televiziune ?!?
Marile realizări ale "cârmaciului" ... alunecarea dealului Ciuperca peste urbe, piața Unirii cu atmosfera ei pustie, vitrinele goale și prăfuite din centrul istoric, clădirile demolate ca să fie toate la același nivel, arterele de circulație supraaglomerate la orele de vârf, parcările subterane și supraterane mai mult goale, atmosfera de sărăcie și mizerie de pe străzi, datoriile și obligațiile primăriei către contribuabili, ș.a.m.d. ?!? Orădenii, în majoritatea lor, nu ar vrea să vadă cum li se scurg banii din taxe și impozite pe o televiziune fără rating, făcută doar în scop electoral de un neica-nimeni care, fiind mai țăran de felul lui, visează numai betoane "de unică folosință" !?!
Postat 01 Iulie 2019, 07:40 de CrisDumi
"Seful DPI"? :))))))
Toata lumea stie ca SEFUL DPI este Cristian Norocel Popescu. Lucian Popa este doar pe post de Zana cea Frumoasa care sta toata ziua si se admira in oglinda. Seful este cel care taie si spanzura in directie, cel care ia deciziile si cate semneaza actele. Adica Cristian Norocel Popescu. Frumuselul care ocupa biroul din spatele secretariatului nu are nici o autoritate in fata angajatilor DPI cand este pus 1 la 1 cu Cristian Norocel Popescu.
Postat 01 Iulie 2019, 01:02 de RootOfEvil
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6818 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON