URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Octombrie 2018, 00:00

Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit: Fără să poată explica de ce, liderii UDMR vor înfiinţarea unei noi şcoli maghiare în Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vor să se separe!

Fără să poată explica folosul segregării elevilor, liderii UDMR Bihor şi ai tuturor bisericilor maghiare din Oradea cer înfiinţarea unei noi şcoli ungureşti în oraş.

BIHOREANUL a aflat că, potrivit unei propuneri făcute în scris primarului Ilie Bolojan, Şcoala Sigismund de Luxemburg ar urma să preia toate clasele maghiare de la patru şcoli din oraş, dar fără să-i mute pe copii din sălile în care învaţă în prezent.

Ar fi o „ştruţo-cămilă” nemaiîntâlnită, care dezvăluie adevăratul scop al politicienilor maghiari, şi anume dorinţa de a conserva fiecare clasă şi post de cadru didactic, în ciuda scăderii demografice accentuate.

Palat „bombardat”

BIHOREANUL dezvăluie povestea unui cunoscut interlop bucureştean mutat în Oradea, care s-a făcut stăpân, prin falsuri, pe o parte dintr-un palat de pe Corso.

După ce s-a folosit de un hoţ mărunt şi acte măsluite în Anglia ca să pună mâna pe un apartament şi un spaţiu comercial, Alexandru Stoica, zis Bombardieru’, le-a pasat unuia dintre asociaţii samsarului imobiliar Florian Jurcuţ, care le-a recompartimentat şi le-a vândut pe bucăţi. Întreaga poveste s-a lăsat cu un dosar penal de pomină...

Fuga de Oradea

Sătui de aglomeraţia şi poluarea din oraş, peste 17.000 de orădeni s-au mutat în ultimii ani în comunele limitrofe municipiului.

Apărut în ultimul deceniu, fenomenul migraţiei către comunele limitrofe precum Sânmartin, Sântandrei sau Paleu aglomerează traficul la ore de vârf, pune presiune pe investiţiile în infrastructură şi continuă să disloce orădeni, în ciuda forţei de gravitaţie a municipiului care atrage populaţie din judeţele vecine. Care este amploarea fenomenului şi care sunt trendurile, vă spune BIHOREANUL prin acest articol.

A venit Toamna!

Patru zile pline de distracție și relaxare, cu nouă concerte în aer liber, în două spații urbane uimitoare, încărcate de istorie, alături de artiști consacrați şi maeștri ai artei stradale, „condimentate” cu o mulțime de bunătăți...

O nouă ediție a Toamnei Orădene se va desfășura la finalul acestei săptămâni, de joi până duminică, aducând în Cetate mâncare delicioasă și concertele Carla’s Dreams, Holograf și Șuie Paparude, iar pe noua arteră pietonală Vasile Alecsandri teatru stradal și concerte unplugged. Vezi ce ne aşteaptă!

Viața la înălțime

BIHOREANUL vă relatează povestea unui agent de vânzări orădean care, la 36 de ani, a ajuns pilotul unei mari companii aeriene din Europa.

Școlit „pe împrumut” în Statele Unite ale Americii, Alin Popovici a fost angajat apoi de Blue Air, pentru care a pilotat aeronave în mai toată Europa, iar de curând a făcut un pas înainte, spre o companie mai mare, Wizz Air. El destăinuie cititorilor BIHOREANULUI câteva din secretele zborurilor...

Votezi sau boicotezi?

Sâmbătă şi duminică este programat „referendumul dezbinării”, ce va da răspuns problemei căsătoriei între persoane de acelaşi sex. Între orele 7:00 şi 22:00, 650 de secţii de votare se vor deschide în judeţul Bihor, pentru ca cetăţenii să decidă dacă îşi doresc sau nu revizuirea Constituţiei. BIHOREANUL face o trecere în revistă a argumentelor pro şi contra chestiunii supuse la vot.

Invitaţie la evaziune

Instituţiile statului sunt incapabile să pună în funcţiune casele de marcat cu jurnal electronic. Amânările repetate au făcut ca, după o lună de la data limită până la care aveau obligaţia să îşi monteze case de marcat racordate la serverele ANAF, nici 10% din agenţii economici bihoreni nu s-au conformat obligaţiilor legale.

BIHOREANUL face o trecere în revistă a situaţiei, cu toate consecinţele ce derivă din ea: pericolul aglomerărilor pe final de termene şi cel al amenzilor usturătoare!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Iubirea
Romeo si Julieta. Parinti care aleg pentru copiii lor un drum in viata, nu fac altceva decat sa-i transforme in dorintele lor. Ma inteb eu daca la randul lor acei parinti nu cumva au suferit o viata intreaga datorita deciziilor luate cand ei erau tineri, tot de inaintasii lor?! Separarea pe criterii etnice, culoare, rasa, sex, sau alte judecati ''de valoare'' nu fac oare deliciul unora, foarte putini la numar dar foarte bogati si puternici? Divide et impera, functioneaza foarte bine, si cu rezultate dezastruoase.
Postat 01 Octombrie 2018, 11:35 de Maricel
Să se separe !?!
Foarte bine ... școală privată ... pe banii sponsorilor, care vor ca unii să nu cunoască limba română nici cât se vede pe Facebook ... iar după absolvire să aibă loc de muncă unde vor găsi prin lumea largă !?!
Postat 01 Octombrie 2018, 10:15 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON