URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iunie 2019, 00:00

Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit: După „reţeta” Liviu Dragnea, şeful PSD Bihor, Ioan Mang, a patronat angajări frauduloase pe bani publici

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Marţi, 18 iunie 2019, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Principalul subiecte al ediţiei: BIHOREANUL cere DNA să ancheteze angajarea în structurile Consiliului Judeţean a cel puţin unui membru PSD care în realitate a lucrat pentru partid, la ordinul preşedintelui filialei, Ioan Mang, exact pe "modelul Dragnea", pentru care şeful PSD a ajuns la puşcărie.

Luaţi-l şi pe Mang!

După "reţeta" Liviu Dragnea, şeful PSD Bihor, Ioan Mang, a patronat angajări frauduloase pe banii Consiliului Judeţean, unde este vicepreşedinte. La fel ca Dragnea, din al cărui ordin o instituţie publică a plătit două secretare de la partid, Mang l-a înfipt pe trezorierul PSD Bihor, Dan Ardelean, la Fundaţia Euroregiunea Bihor - Hajdu Bihar, acesta recunoscând ilegalitatea inclusiv într-un proces derulat la Tribunalul Bihor, chiar a doua zi după încarcerarea fostului şef al PSD.
Pentru că procurorii anticorupţie nu au anchetat faptele politicianului, deşi BIHOREANUL le-a pus cazul pe tavă, îi sesizăm public: proba că Mang a ordonat angajarea unor pesedişti care în realitate prestau pentru partid a fost prezentată în faţa unei judecătoare, la doar o zi după încarcerarea lui Dragnea...

Ping-pong cu bolnavi

Pacienţii ajunşi la Urgenţă în Spitalul din Beiuş sunt plimbaţi de pomană la Oradea şi retur pentru că medicii beiuşeni se feresc să pună diagnostic până şi pentru o banală fractură.
Deşi Compartimentul de Primire Urgenţe al spitalului beiuşean are trei angajaţi şi încă 4-5 medici care fac gărzi, într-un singur an a trimis 1.650 pacienţi la Oradea fără justificare reală, umflând cu peste 500.000 lei cheltuielile UPU de la Spitalul judeţean. BIHOREANUL pune, în premieră, degetul pe rană...

Jurcuţ bătăuşul

Unul dintre cei mai feroce samsari de terenuri din Oradea a ajuns să-şi atace partenerii. Faimos în urma proceselor cu Primăria şi cu Prefectura, dar şi pentru ţepele date atât clienţilor cărora le vinde terenuri, cât şi asociaţilor pe care îi lasă cu ochii-n soare, Florian Jurcuţ a vandalizat maşina unuia dintre aceştia şi era gata să-i scoată un ochi.
BIHOREANUL vă prezintă o poveste al cărei tâlc e dezarmant de simplu: nici pentru un munte de bani nu merită să-ţi faci un "prieten" care îţi poate deveni duşman de moarte...

Primărie, caut meşteri!

Primăria orădeană stă cu banii în conturi şi n-are cui să îi dea! În plin sezon de vară, municipalitatea orădeană este nevoită să amâne pe anul viitor zeci de lucrări, în valoare totală de peste 5 milioane euro, din... lipsă de muncitori.
Primarul Ilie Bolojan a ajuns să se roage de constructori să participe la licitaţii, în condiţiile în care volumul de muncă a crescut enorm, iar firmele se plâng că lucrează în pierdere din cauza scumpirii materialelor, a creşterii salariilor şi a subevaluării lucrărilor.

Ursul în cătare!

Vânătorii aşteaptă aprobare pentru a ucide un urs înfometat care a dat iama prin gospodăriile din trei comune bihorene din Munţii Apuseni.
În câteva săptămâni, animalul a devastat 23 gospodării din comunele Budureasa, Curăţele şi Remetea, unde a ucis cel puţin 300 de găini, raţe, iepuri şi un câine de pază, distrugând 16 stupi şi o mulţime de anexe.

Big Brother pe Criş

O tură de rafting în defileul Crişului Repede, o vacanţă cu cortul la Şuncuiuş, o vizită în peşteri sau o simplă plimbare pe malurile râului, pe orice tronson din Bulz până în Oradea, lasă turiştii cu un gust amar. Tone de gunoaie zac pe malurile şi în albia apei.
La cererea unui ales din opoziţie, Consiliul Judeţean va monta camere de supraveghere în defileul Crişului Repede, pentru a-i prinde pe cei care lasă gunoaie în natură.
Deoarece primarii nu pot sau nu vor să-i amendeze pe sătenii care aruncă deşeuri pe malurile sau în albia râului, CJ Bihor va supraveghea video defileul, iar Poliţia îi va sancţiona pe cei surprinşi în înregistrări că fac mizerie.

O noapte furtunoasă

Vine potopul! Aşa şi-au spus mii de bihoreni în noaptea de 6 spre 7 iunie, când o furtună violentă s-a dezlănţuit peste 50 de sate din judeţ. Nu doar forţa acesteia a speriat oamenii, ci şi cantitatea uriaşă de apă căzută.
Din cauza ruperii de nori cu cantităţi record de apă, cum nu s-a mai văzut în judeţ în ultimii 60 de ani, aproape 400 de bihoreni s-a ales cu casele avariate, unele chiar puse la pământ de forţa viiturii. Iar vremea capricioasă continuă şi în perioada următoare...

WTF! Rock la Ineu?

La începutul lunii august, complexul Kings Land din Ineu de Criş se va transforma într-un tărâm al muzicii rock, căci va găzdui prima ediţie din Bihor a Way Too Far Rock Festival, pe care organizatorii îl prezintă ghiduş drept WTF, o prescurtare de la o întrebare pe care americanii o folosesc des: "what the fuck?", care s-au traduce, în versiunea "curată", "ce naiba?".
Timp de trei zile, la Ineu vor concerta nume importante ce reprezintă mai multe subgenuri ale rockului, între care Viţa de Vie, Iris, Luna Amară, Omul cu Şobolani, precum şi invitaţi din Ungaria, mai precis formaţia Ossian, şi din Statele Unite, grupul Crazy Town.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Motiunea s-a rasuflat.
Liberalii si-au luat ,.. înapoi.
Postat 18 Iunie 2019, 21:51 de WinDoss
Luați-i pe toți !?!
N-am auzit de vreun concurs "pe bune" ... pe posturile din Primăria orădeană. De fix 11 ani încoace. Bașca că cei "numiți" sunt numai liberali ... ba din categoria amatorilor, ba din cea a infractorilor (sau cum li se mai zice și "penali") !?!
Postat 18 Iunie 2019, 18:13 de CrisDumi
Pentru oamenii care împart dreptatea
Bine domnilor ziaristi, e extrem de grav sa chemi oamenii la vot și sa angajezi doua fete care lucrează la partid. Cum e cu președintele? A pierdut deja doua case obținute prin fals și uz de fals. Banii încasați pe chirii nu i-a restituit. Nu scrieți nimic despre asta. Striga toată ziua, fără penali. Nu el ar trebui sa fie primul care pleacă la pușcărie in condițiile astea?
Postat 18 Iunie 2019, 10:19 de User anonimizat
Nelu, esti ACOLO!?
Doamne, nu-l lasa pana nu va fi langa prietenul lui...!AMIN!
Postat 18 Iunie 2019, 09:01 de vineri
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON