URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Decembrie 2010, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Lista lui Bihorel

BIHOREANUL s-a despărţit de 2010 decernând mai-marilor judeţului "trofee" pentru gafele comise de-a lungul anului. Descoperiţi în paginile 4 şi 5 ce înţepături au încasat VIP-urile la Gala Premiilor lui Bihorel, evenimentul care a marcat a 10-a aniversare a celui mai citit săptămânal şi un an de la lansarea celui mai bun portal local de ştiri, www.ebihoreanul.ro.

Parcare cu strigare

Primăria a predat primelor cinci asociaţii de proprietari din Oradea parcările dintre blocuri, pentru ca acestea să le împartă locatarilor. Repartizarea parcărilor rezidenţiale va începe în cartierul Nufărul imediat după sărbători, în ordinea depunerii cererilor şi pornind de la un tarif de 75 de lei pentru întreg anul 2011.

INTERVIUL BIHOREANULUI
Cornel Antal, rectorul Universităţii Oradea:
 "Maghiar n-a furat nimic"

Cornel Antal a absolvit în 1982 Facultatea de Aeronave din Bucureşti şi a lucrat în aviaţie până în 1989, când a revenit la Oradea, unde s-a şi născut. "La Maternitate", subliniază el, cu maliţiozitate şi cu aluzie la soţia sa, fostă directoare a acestui spital, dar schimbată de administraţia liberală cu un alt universitar, căruia de atunci la Universitate i se verifică prezenţa la fiecare curs. Rectorul ales în iulie 2007 se declară un reformator în paşi mărunţi, pe considerentul că "metoda paşilor mici e cea mai sigură, iar mie nu-mi place să dau cu securea şi abia apoi să măsor".

ORADEA NOASTRĂ:
Bolojan: "2010 a fost un an bun!"

Analiza de sfârşit de an e un fel de listă de cumpărături. Se scriu pe o foaie proiectele propuse în ianuarie, iar în decembrie se taie pe rând cele realizate. Dacă "puşcă", e bine, dacă rămân "resturi", se lasă cu scandal. Primarul Ilie Bolojan a tras linie şi s-a declarat mulţumit. Oradea a "bifat" majoritatea proiectelor propuse, iar restanţele rămase pe 2011 sunt mai mult amânări decât eşecuri...

Sportivi de (20)10

La final de an, BIHOREANUL vă prezintă principalele evenimente care au marcat sportul orădean în 2010. Cele mai bune rezultate aparţin poloiştilor de la CSM, care au câştigat toate partidele disputate în turul campionatului, baschetbaliştilor, dar şi echipei de fotbal FC Bihor, care a încheiat jumătatea sezonului pe locul 4 în clasament.

Frumoasă cu dorinţe

Andrada Borcheş vrea să devină model cunoscut şi să aibă propria emisiune TV. Ambiţioasă din fire, orădeanca a făcut primii paşi în cariera de fotomodel: un shooting foto pentru o firmă de maşini tuningate şi unul pentru un cunoscut make-up artist din ţară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
pacient
Halal chirurg a operat si el o data la BEIUS un deget in rest nici o performanta a fost ultimul la facultate este un impostor notoriu si un braconier renumit .Este vorba de GALATEANU
Postat 27 Decembrie 2010, 19:37 de isar adrian
Nebunul
Stimati cititori, va rog sa nu uitati ca acest clan de mafioti, si de gunoaie, au dorit, acum cativa ani, sa "fure" Spitalul Militar din Oradea, parterul sa il ia unul din jigodiile lui al batran si etajul cealalta **** penala. Doar asa, ca nu doreau sa-l lase armatei. In acel spital munceste cel mai mare chirurg ortoped pe care l-a dat Romania post-comunista, dr. Galateanu. Iar penalistul de Antal spune ca Maghiar nu a furat??? Rusine sa-ti fie **** aservita Maghiarilor (clanului). Si atentie, baietii destepti vor sa-i scoata pe cei doi Maghiar NEBUNI, da ati citit bine, NEBUNI cu acte in regula, asta ca sa nu raspunda penal. O sa vedeti si o sa-mi dati dreptate.
Postat 27 Decembrie 2010, 12:20 de Cacaceni Miculesti
maghiar
In primul rind Maghiar a furat pentru copii lui.Din ce bani s-a facut PELICANUL ?Din banii lui Maghiar.De ce sa fie Maghiar scutit de lege?Daca un om de rind fura un telefon se judeca in stare de arest,nu stiu cum se face dar FURTURILE MARI se judeca de justitia romana in libertate.Justitia da o sansa hotului sa duca banii furati de la statul roman in strainatate .Halal justitie, niste hoti mai mari ca hotii.
Postat 27 Decembrie 2010, 09:43 de trifa
demisia
daca rectorul Cornel Antal declara ca Maghiar a furat pentru universitate, ar trebui sa demisioneze imediat. Ne face de ris. O rusine, domnule Antal. Maghiar a furat pentru el, pentru cei din anturajul lui. Nu mai mintiti atit. Nu ii mai fiti sluga unui bandit. DEMISIA!!!!
Postat 27 Decembrie 2010, 09:17 de mariana marculescu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON