URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Noiembrie 2010, 00:26

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curve model

Agenţiile de modeling din Oradea au ajuns să-şi scoată manechinele "la produs". Cel puţin zece fotomodele orădence apar pe pagina internet a celui mai mare şi luxos bordel din Europa, Babylon, la secţiunea destinată cienţilor VIP, tinerele fiind momite în Austria de propriile patroane, sub pretextul unor şedinţe foto pentru calendare şi reclame.

Despărţire cu forţa

Primăria Salonta a forţat desfiinţarea şcolilor mixte în baza unui controversat studiu sociologic. Studiul sociologului Adrian Hatos, contestat de dascălii salontani, argumenză necesitatea înfiinţării unei şcoli exclusiv maghiare prin faptul că elevii ungurii primesc note mici doar pentru că sunt maghiari şi sunt bătuţi la şcoală de colegii români needucaţi şi manelişti.

Biro Rozalia: "Filip era diplomat, Bolojan e muncitor"

Stabilită aici de numai 20 de ani, Rozalia Biro a reuşit ca în mai puţin de un deceniu, în noiembrie 2001, să devină viceprimarul Oradiei. Se simte atât de bine în această funcţie încât de două ori a revenit la post aproape direct din Maternitate, şi declară deschis că ar vrea s-o păstreze cât mai mult. Poate şi pentru că în doar jumătate din "regimul Bolojan" a concretizat mai multe proiecte decât în peste 6 ani de parteneriat cu predecesorul acestuia, Petru Filip.

Şef la stat, şef la privat

Controversatul ex-preşedinte al Consiliului Concurenţei e bine-mersi prodecan la Oradea. După ce şi-a dat demisia de la Consiliu când asupra sa planau multiple suspiciuni, Mihai Berinde a ajuns director la Petrom şi prodecan la Facultatea de Ştiinţe Economice, ducând acasă anual peste 400.000 de lei din salarii.

Pornim din loc!

În ciuda legendei că Bihorul ar fi pe primul loc din ţară la scăderea economică, profiturile firmelor din judeţ au crescut spectaculos. Înarmate cu informaţiile oficiale care atestă o adevărată explozie a profiturilor companiilor din Bihor, mai mari cu 30% în primele 10 luni din 2010 faţă de întregul an 2009, ONG-urile au început vânătoarea de donaţii din impozitele aferente acestor câştiguri.

Foame de bani

În goană după bani, statul a ajuns să pună popriri pe conturi pentru datorii de câţiva lei. Mai mulţi agenţi economici bihoreni şi chiar persoane fizice s-au trezit cu conturile blocate pentru sume de nimic, generate de neplata unor restanţe vechi de ani de zile, care ar fi trebuit prescrise.

Anchetă cu hormoni

Dosarul unor poliţişti bătăuşi a dospit doi ani într-un sertar, iar acum e fuşerit de o procuroriţă cu nervi. Victima poliţiştilor, Mugurel Ienciu, i-a făcut plângere penală procuroarei Simona Popa de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, după ce femeia i-a trimis poliţiştii cu duba la uşă pe motiv că nu ştie "în patul cărei femei să-i trimită citaţia".

Şcoala de bani

Facultatea de Ştiinţe Economice este un model despre cum se poate profita de fondurile europene. De trei ani, cadrele didactice de la această facultate lucrează intens la scrierea şi implementarea de proiecte europene, prin care au atras până acum nu mai puţin de 36 milioane de lei.

Unde mergem de Revelion?

Pentru noaptea de Revelion, orădenii par să prefere destinaţii unde pot ajunge cu maşina proprie. Locuitorii oraşului de pe Criş nu au dat iama încă în agenţii de turism, iar cei care au făcut-o au ales să-şi petreacă noaptea dintre ani sau în staţiunile montane din Austria, sau la pensiunile şi hotelurile de pe plaiuri mioritice.

Mărkuş ne împinge în A

FC Bihor a învins Mureşul Deva şi se menţine cu şanse mari în lupta pentru promovare. După ce miercuri a perforat poarta elveţienilor, internaţionalul Adrian Mărkuş a fost cel care a marcat sâmbătă cele două goluri prin care FC Bihor a obţinut victoria, urcând astfel pe locul 3 în clasament.

Frumoasa din popor

De când se ştie, Corinei Marta i-a plăcut să cânte muzică populară şi plănuieşte să-şi scoată propriul album. Studentă la Facultatea de Muzică, tânăra e convinsă că anii de studiu la pian, chitară şi dans, precum şi faptul că învaţă să cânte şi muzică uşoară, îi vor folosi în carieră.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
subiect de atac
se vede clar ca aveti ceva cu fetele care au fost la frumoasele bihorului,acum le pedespiti ca au aparut șla voi,?TITLUL E DE MAHALA,NU TREBUIE SA AI NICI UN STIUDIU D EJURNALISM ,DOAR UN NIVEL MARE DE INCULTURA SI NESIMTIRE.
Postat 23 Noiembrie 2010, 07:22 de claudiu
Prea tarziu!
Am ajuns s-o vad si pe asta! Bihoreanul se inspira din Ghimpele. Scuze, mai nou isi spune Spinul. Domnule Simai, macar sa fie mai consistent articolul decat cel de la concurenta, nu mai slab!
Postat 22 Noiembrie 2010, 20:14 de Salontanul
superficialitate
foarte interesant subiectul de atac! in 2008 ati prezentat-o pe daniela ruscas ca pe o tanara speranta a scenei fashion. hihihihi, ce inseamna asta? ca stati prost cu documentarea de obicei? sau doar atunci nu ati mers in adancimea lucrurilor si ati preferat, cu credulitate, sa luati de buna tot ce v-a povestit fata? sau era penurie de subiecte?
Postat 22 Noiembrie 2010, 01:25 de saracia
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON