URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Noiembrie 2010, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doctori în hoţie

Singurul audit desfăşurat în ultimii 20 de ani la Spitalul Judeţean arată că foştii manageri au drenat fonduri publice către firmele de casă. Controlul efectuat din ordinul preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, demonstrează că majoritatea contractelor de achiziţii semnate de şefii spitalului, de la alimente până la piese de schimb pentru aparatura medicală, s-au încheiat prin ocolirea licitaţiilor.

Bardul "analfabeţilor"

BIHOREANUL dezvăluia acum cinci ani un episod până atunci necunoscut din biografia lui Adrian Păunescu. După trecerea poetului la cele veşnice, reluăm articolul ce face parte din cele doar patru citate de Wikipedia în dreptul numelui poetului.

Episodul avea loc acum 30 de ani, când revista de cultură Familia din Oradea publica pe o pagină cinci poeme de Adrian Păunescu: "Protest proletar", "Tăierea porcului", "Primăvara oarbă", "Nedreapta Gramatică" şi "Analfabeţilor". Apariţia a avut efectul unei bombe! Revista a fost "cumpărată" en-gros de securişti, dar şi multiplicată şi vehiculată conspirativ în ţară. Ulterior, orice poezie de Păunescu trebuia verificată de cenzorii din Comitetul Central al PCR, la indicaţia expresă a lui Nicolae Ceauşescu, care s-a simţit vizat ca "analfabet".

Raita, ţeparul

Călin Raita, trimis în faţa judecătorilor pentru că şi-a înşelat furnizorii cu peste 700.000 de lei. Cunoscutul om de afaceri va fi judecat pentru înşelăciune şi riscă până la 15 ani de închisoare, după ce a prostit un semianalfabet să-i preia firma pe care în prealabil o umpluse de datorii.

Vocea surdo-muţilor

Un tânăr din Marghita a inventat un dispozitiv care transformă limbajul surdo-muţilor în sunete. Cristian Roşu a fost recompensat de Fundaţia Dinu Patriciu cu 5.000 de euro pentru cea mai recentă inovaţie a sa, un dispozitiv care îi ajută pe surdo-muţi să comunice cu oamenii fără handicap.

Taxa pe xerox

La Primăria Tărcaia, informaţiile publice se plătesc la suprapreţ: 5 lei copiatul unei pagini. Supăraţi că un coleg UDMR-ist îşi bagă nasul în contractele Primăriei, consilierii apropiaţi primarului PDL Dan Ille i-au dat o lecţie: au inventat o taxă specială de multiplicare, aplicabilă doar celor care solicită acte în baza Legii privind accesul la informaţiile publice.

INTERVIUL BIHOREANULUI
Comisar şef Adrian Bucur, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor:
"Am crescut împreună, eu ca poliţist, ei ca infractori"

Cine a fost în sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie cu 15 ani în urmă şi revine acum are impresia că intră în altă lume. Clădirea, "amenajată" la origini aşa încât să te apese, e azi un loc dacă nu foarte primitor, măcar luminos şi modern. Iar în locul unui "organ" ce năduşeşte abundent sub caschetă te întâmpină comisarul şef Adrian Bucur, un tip stilat, la costum, având pe birou un calculator care chiar este utilizat!

Turbo-distracţia

Şicanele Poliţiei Rutiere şi bâlbele proiectanţilor riscă să majoreze cu 40% preţul "turbo-giraţiei". Presat de reclamaţiile şoferilor revoltaţi de încetineala cu care circulă prin noua giraţie, primarul Ilie Bolojan a ordonat modificarea proiectului iniţial, astfel ca la fiecare intrare în sens să fie amenajată încă o bandă de circulaţie.

Fotbal şi politică

Laszlo Tokes o comite din nou: alături de fiul său politizează un meci de fotbal în memoria celei mai bune echipe pe care a dat-o Bihorul. După ce a uzat de funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European intervenind pentru fiul preferat, Mate Tokes, fostul episcop pune la cale împreună cu acesta un eveniment caritabil ce aniversează centenarul echipei CAO, organizat sub patronajul preşedintelui Ungariei şi al preşedintelui CNMT.

Balul cu secrete

Un liceu care-şi ţine numele secret plănuieşte să rupă gura târgului cu o petrecere numită "Balul Secolului". Organizatorii evenimentului vor să bată concurenţa adoptând stilul de petreceri din Capitală, a căror reţetă include artişti din toate genurile, dansatori şi premii.

MISS BIHOREANUL
Mândra din Binş

Alexandra Bârz îşi doreşte să ajungă colegă de podium cu modelele pe care le admiră la televizor. Pentru a se asigura că va intra la Facultatea de Farmacie, frumoasa în vârstă de 15 ani, a început să ia de pe acum lecţii de chimie în particular.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
E ultima smecherie...
Domnule Boc, asa se fac reducerile de cheltuieli cu salarizarea: se disponibilizeaza salariatii si li se fac contracte pe PFA. Desigur nu la toti, doar la cei cu pile.... Halal reduceri de cheltuieli... In toate spitalele s-a procedat la fel; verificati spitalul de neuropsihiatrie, judeteanul, municipalul, etc. Diferenta e ca PFA stau mai putin la job si lucreaza la fel de putin, dar banii le ies, asta-i ultima smecherie si toata lumea e multumita... o sa-i transmit asta si presedintelui Basescu si sefului delegatiei FMI, daca ai nostri nu iau masuri, pentru ca am ramas noi ailalti sa muncim si in locul lor si cu 25% salar diminuat !
Postat 10 Noiembrie 2010, 22:21 de Ion
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON