URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Noiembrie 2010, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Neguş în arest!

O nouă violenţă a trupei "Prinţului" Neguş, Romulus Markovics, l-a costat libertatea pe capul clanului ţiganilor din Oradea. Oamenii legii par să se fi săturat de scandaluri! La cererea procurorilor, judecătorii l-au arestat pentru 15 zile pe şeful ţiganilor, acuzat de tulburarea ordinii şi liniştii publice în formă agravantă, după ce împreună cu 15 "supuşi" a vandalizat clubul Atti's şi a bătut cinci persoane.

OTV, şantaj la Micula!

Senzaţional: Dan Diaconescu a şantajat un om de afaceri orădean pretinzându-i o grămadă de bani ca să nu-i dea trecutul "în direct". DNA l-a trimis în judecată pe patronul "televiziunii poporului" pentru că acesta a cerut 100.000 de euro ca să nu facă "dezvăluiri" despre Sorin Micula, regele bingo-ului de la mijlocul anilor '90.

(Ara)gaz pe foc!

Distribuitorul de electrocasnice Santol a dat o ţeapă de 10 milioane lei producătorului de maşini de gătit Metalica, după care şi-a declarat insolvenţa. Firma orădeană Santol a preluat vreme de doi ani de la producătorul de aragazuri peste 80% din producţie, dar a "uitat" să achite marfa, silind Metalica să îşi trimită angajaţii în şomaj şi să se îndatoreze la bănci.

Ţara lui Andrei

Un copil de 12 ani de la Şcoala Generală 11 din Oradea a ajuns în spital după ce a fost luat la pumni de alţi trei elevi chiar în faţa şcolii. Părinţii victimei, Andrei Brâncoveanu, au sesizat Inspectoratul Şcolar şi Parchetul pentru că, în ciuda faptului că bătăuşii erau cunoscuţi pentru comportamentul lor violent, conducerea şcolii i-a sancţionat doar cu o mustrare, motivând că aceştia erau în timpul liber.

INTERVIUL BIHOREANULUI
Gheorghe Pasc, directorul Aeroportului Oradea:
"Fără Aeroport, ajungem ca Zalăul"

Gheorghe Pasc, directorul Aeroportului Oradea, e considerat de unii o "venitură" pentru simplul fapt că a aterizat de la Bucureşti. În meserie, însă, nimeni nu i-a spus că ar fi străin, construindu-şi cariera atât la Comandamentul Aviaţiei Militare din Ministerul Apărării, cât şi la Departamentul Aviaţiei Civile din Ministerul Transporturilor. Acum, la 60 de ani, fostul ofiţer spune că mai are un singur vis: să vadă Aeroportul modernizat. Ideal ar fi, consideră el, să-l administreze o firmă privată, întrucât Consiliul Judeţean nu va avea niciodată banii. Altfel, Aeroportul se va închide fără speranţa că altul va fi construit într-o perioadă care să nu depăşească o viaţă de om.

Weekend de graţie

Peste 1.000 de dansatori sportivi din 23 de ţări îşi vor arăta măiestria în 6-7 noiembrie, la Varadinum Dance Festival. "Vinovat" pentru eveniment este orădeanul Istvan Toth, devenit multiplu campion naţional la dans după ce, copil fiind, nu putea nici să umble. Acum transmite şi altora pasiunea pentru dans, organizând un concurs internaţional deja cu tradiţie, aflat la a V-a ediţie.

Dr. Smile

Natalia Rusu îmbină o carieră de aproape 9 ani în modeling cu cea pe care şi-o clădeşte ca medic stomatolog. Când nu e la cursurile de la Facultatea de Stomatologie, Naty face practică la un cabinet privat, iar în timpul liber prezintă modă şi lucrează ca recepţioneră.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
E ultima smecherie...
Domnule Boc, asa se fac reducerile de cheltuieli cu salarizarea: se disponibilizeaza salariatii si li se fac contracte pe PFA. Desigur nu la toti, doar la cei cu pile.... Halal reduceri de cheltuieli... In toate spitalele s-a procedat la fel; verificati spitalul de neuropsihiatrie, judeteanul, municipalul, etc. Diferenta e ca PFA stau mai putin la job si lucreaza la fel de putin, dar banii le ies, asta-i ultima smecherie si toata lumea e multumita... o sa-i transmit asta si presedintelui Basescu si sefului delegatiei FMI, daca ai nostri nu iau masuri, pentru ca am ramas noi ailalti sa muncim si in locul lor si cu 25% salar diminuat !
Postat 10 Noiembrie 2010, 22:26 de Ion
vai vai
petru drius"""da pana asai ai dreptate an oras ar trebui pace ....grecu nu lasa pe tigani an club a scos afara pe toti an careva seara..de cand,pana cand un grecu poate sa scoate pe tigani afar din club ai rasist,,,..sau ce .el merita sa dea * romi lui grecu ...grecule esti rasist ....dece lingeai la sanyi kuru cand era an tara ca erati frati si akuma te rezbuni pe tigani fraere?jegosu ...nevasta ta era limba dupa mine stii asta ?
Postat 03 Noiembrie 2010, 22:08 de piperul
vai vai
asta ai fratilor.ce interlopi ca se bat 10 contra 1..da cum e asta sant an clubur fiecare seara si vad tot cunosc pe toti....astea se bat doar petru reclama nu petru ceva anume,....adica petru bani sau interese.nu petru orgoli vai seamari ....apoi nici unu nare un bani an afara de cativa dintre ei ..vai seamari lumea lui pinokio cum zic italieni......anpacativa pana cand nu moare cineva...ca dupa aia aveti ce plange famiilie voastre an curtea puscariei faceti pace!!!!!!!!
Postat 03 Noiembrie 2010, 21:54 de druis
vai vai
voi toti scrieti,an oradea fiecare stie pe toti, de ce nu este pace antre smecherasi din orasi ca lumea interlopa nu aci ancepe,...astea care fac mare * an oras erau niste bodiguarzi la liberty astea acolo a anvatat sa bata 10 contra 1 politika liberty..grecu,aurel ciobanu lungu acolo erau slugi...mai bateau prin ani 90 pe unu altu tot cu teoria 10 pe unu,si asa sau smecherit astai adevaru....familia negus afost si an ani80 smecheri si sanyi negus ai smecher nmr 1 an oradea si prin tara....numele lui ai respectat si an afara tari ...da cine e grecu sau aurel,ciobanu sau costi cine dracu sant costi era sluga lui sanyi....de lungu no koment sportiv dar atata ..taicasu lungu batranu a fost bandit la viat lui cu tata lu negus ..respect
Postat 03 Noiembrie 2010, 21:41 de druis
cioroi
acol sa putrazasti cioroiule futuva in gura de tzagani boratzi ce caracter avetzi ca va datzy nevestele la produs jegosilor
Postat 03 Noiembrie 2010, 18:45 de anonim
NEGUS
EU CRED CA NU DOAR ROMI E CEL CARE A FACUT TOATE AN ORAS.MAI SANT SI ALTII .PE PANDEL CEL CU ARMA DE CE NU AL ARSTATII??????????????SI MULTII ALTI ATI ARESTAT PT TULBURAREA LINISTI PUBLICE.DACA NU ERA ROMI NEGUS LA ALTCINEVA I SE ADMINISTRA O AMENDA/JALNIC.VOI CARE VA BUCURATI NU E FRUMOS NU STI NICIODATA CAND AJUNGI SI TU ACOLO.HAI LIBERARE.
Postat 01 Noiembrie 2010, 21:11 de negus
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON