URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Septembrie 2010, 00:50

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Torturaţi de mascaţi

Un orădean şi fiul său minor acuză 12 poliţişti că i-au bătut animalic şi fără motiv. Reclamat iniţial că ar fi comis un accident care n-a existat, iar apoi de ultraj la adresa poliţiştilor fiindcă n-a vrut să-i urmeze la sediu înainte de a-şi anunţa familia, Dumitru Baba şi băiatul său au ajuns în spital după o noapte de bătaie luată chiar în incinta Poliţiei.

Dezastrul Cosma

În doi ani de la numire, managerul Romulus Cosma a reuşit să instaleze un haos general în RAPAS. BIHOREANUL a descoperit că directorul tolerează în pieţe chioşcuri neautorizate, a dublat numărul şefilor de piaţă şi l-a angajat pe consilierul primarului Ilie Bolojan, Florin Birta, la conducerea Pieţei Ioşia.

Proces în reluare

Condamnaţi fiindcă au perceput taxe de protecţie de la un comerciant, după ce şi-au executat pedeapsa ex-poliţiştii Dumitru Cionca şi Cristian Samuilă o iau de la capăt, cerând să fie rejudecaţi. După ce au învins Statul Român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, într-un proces în care acuzau că li s-a îngrădit dreptul la o judecată echitabilă, cei doi foşti ofiţeri au obţinut, în premieră pentru Bihor, redeschiderea dosarului lor de corupţie.

Ne daţi, ori nu ne daţi?

Pentru că averea oraşului a fost risipită, Primăria Oradea a ajuns să cerşească terenuri ca să poată construi drumuri şi reţele edilitare. BIHOREANUL a descoperit că numai în acest an municipalitatea a cerut cu titlu de donaţie terenuri de la 83 de orădeni, a iniţiat patru schimburi de amplasamente şi vrea să facă două exproprieri pentru a construi drumuri.

Blat în trei

Debutul Toamnei Orădene a fost transformat într-un fiasco de gaşca de "băieţi deştepţi" din Primărie. Ca să-i închirieze la subpreţ lui Mihai Dacin Sala Sporturilor pentru târgul Top Expo, directorul Clubului Sportiv Municipal, Florin Birta, a trecut în contract o suprafaţă mai mică.

INTERVIUL BIHOREANULUI
Szabo Odon, preşedinte executiv UDMR Bihor, consilier judeţean
"Stau cu soţia şi patru copii în două camere"

De formaţie istoric şi ca ocupaţie muzeograf, căsătorit şi cu patru copii, la 35 de ani Szabo Odon se poate considera împlinit. Intrat în politică abia de zece ani, a ajuns să fie perceput ca o adevărată eminenţă cenuşie în umbra şi, mai nou, chiar în locul mentorului său, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Alexandru Kiss, care îi cedează vizibil prim-planul ieşirilor publice. Atât de vizibil încât despre tânărul consilier judeţean se spune că va şi urma în fotoliul de preşedinte de judeţ după alegerile din 2012.

Pe şosea, ca-n Vestul sălbatic

Bătăile în trafic sau ulterioare unor incidente rutiere se înmulţesc alarmant şi în Bihor. O tânără din Curtuişeni care a lovit un puradel cu bicicleta a primit o bătaie soră cu moartea de la rudele victimei, iar apoi a fost răpită ca să... "uite". Pentru că, rămasă fără splină, s-a plâns Poliţiei, tânăra a fost sechestrată de ţigani şi forţată să declare că a fost bătută de tatăl ei.

Capsule cu iluzii

Un bihorean acuză producătorul de suplimente alimentare naturiste Pro Natura că vinde minciuni. Deşi credea că foloseşte ceva care îl ajută să ardă grăsimile, Adrian Şomlea a descoperit că de fapt consuma sare de lămâie, fiindcă asta a găsit în capsulele de L-carnitină produse de firma Pro Natura.

Probă de caracter

Mizând pe trioul de juniori internaţionali, Gheorghe Ghiţ a câştigat pariul cu experimentatul Ionuţ Popa. FC Bihor a obţinut prima victorie pe teren propriu din actuala ediţie de campionat, scor 2-1 (1-0), în ciuda faptului că a evoluat mai bine de jumătate de oră în doar zece jucători.

Teatru pentru toţi

Cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului de Teatru Scurt umple sălile, pub-urile şi străzile cu spectacole pe toate gusturile. Vreme de o săptămână, orădenii pot vedea comedii şi piese "serioase" jucate de artişti din Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, Bacău, Reşiţa şi Baia Mare, dar şi din Italia şi Ungaria.

În fugă, după imagine

Aura Cristea visează să ajungă de pe terenurile de sport în paginile revistelor de modă. Adolescenta îşi datorează formele numeroşilor ani de atletism, înot şi baschet pe care i-a făcut, însă de când a început liceul a pus învăţatul şi distracţia pe primele locuri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
pietarii credinciosi
nevasta pietarului sef de la ocko a fost angajata de curand la rapas ,cica sa-l supravegheze mai indeaproape pe sotul ei si la locul de munca nu numai la aspirat si sters praful !!!
Postat 29 Septembrie 2010, 08:55 de titi ciobanu
cosma
bai birta cosilieru citi miei ai dus tu cu frateto la bolojani de la iosia la pasti ? io stiu ! ha,ha,ha,ha
Postat 28 Septembrie 2010, 23:14 de rapasu
dezastrul...
1.-ordinarul de cosma a venit in rapas insotit de un josnic fost(dracu stie poate si actual) securist. o intreaga poveste mizerabila cu titi securistu care a incercat din ,,prima,, sa faca avere din piete. cosma i-a fost partas , iar bolojan a stiut. 2.cand, cu cine a dat concurs birta, sau ceilalti angajati vizavi de care cosma a sustinut intotdeauna ca i-au fost ,,bagati,, pe gat de catre bolojan ? 3. au plecat disponibilizati x si au fost angajati pe tot felul de posturi penibile x.3 persoane cel putin. bihoreanule chiar daca il iubesti pe bolojan o ancheta profesionista iti va dezvalui multe surprize la rapas care te vor duce volens-nolens si pe la primar......
Postat 28 Septembrie 2010, 18:13 de basescu
nepotisme evlavioase
au fost disponibilizati zeci de amarati cu familii de intretinut,iar in locul lor stupoare: au fost angajati pe criterii numai de ei stiute (se pare bisericesti) fara concurs, persoane apropiate acolitilor celor care au monopolizat rapasul. BIHOREANULE, o ancheta sumara va dezvalui adevaratele faradelegi infaptuite la angajarea persoanelor in rapas !
Postat 28 Septembrie 2010, 10:09 de james bond 007
dezastrul cosma
schimbarea necesara si dorita probabil de bolojan in pietele oradene a fost efectiv deturnata de cosma din primul moment a inscaunarii. tragedia consta in faptul ca bolojan a avut informatii despre acest lucru de la inceput dar din motive care nu-i fac de loc cinste a tolerat aceasta situatie.motivele sunt cunoscute de multi.acum efectiv n-a mai rezistat tuturor reclamatiilor care veneau din randul p.n.l. oradea. si acum gluma amara a zilei : la piata en gros e un singur administrator la incasari de sute de milioane (oare de ce cosma ? oare de ce bolojan ? ) iar la piata nufarul (tineti-va bine ) sunt trei sefi de piata si o singura taxatoare adusa zilnic la lucru !!!
Postat 28 Septembrie 2010, 07:24 de suparatul
Vreau tot
Da, vreau sa fiu peste tot ... sunt director la CSM si Pta Iosia, sunt consilierul primarului si sunt consilier judetean si, daca se va schimba legea, vreau sa fiu si consilier municipal si primar in acelasi timp ... ca doar sunt omul de baza, nu de casa ca nu are dom. in municipiu, al mult-iubitului Bolojan, care a venit la primarie cu cea mai tare echipa.
Postat 27 Septembrie 2010, 20:25 de Birta
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON