URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 August 2010, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procuror ameninţat cu moartea

Un recidivist suspectat că a încercat să-şi execute anchetatorul a fost eliberat din arest de Curtea de Apel Oradea. Cercetat şi judecat pentru tâlhării, spargeri, plasare de valută falsă şi furturi de sute de mii de euro din conturi bancare, "cetăţeanul model" Iulian Ciorba a fost monitorizat de Serviciul Român de Informaţii şi pentru că a ameninţat că îl împuşcă pe Viorel Gavra, actualul prim-procuror al Parchetului Bihor, cu un pistol furat cu ani în urmă de la paznicul Bibliotecii judeţene.

Ferice de el!

Un copil de 9 ani din satul Ferice a scăpat cu viaţă după ce o o bucată de lemn i s-a înfipt în cap. Lemnul i-a intrat copilului 7 centimetri în cutia craniană, pe lângă învelişul creierului, băieţelul fiind salvat după o intervenţie chirurgicală spectaculoasă a unei echipe de medici conduse de conferenţiarul Dumitru Mohan, şeful Clinicii de Neurochirurgie din Spitalul Judeţean.

Pyrostop nu stă la stop

Beizadeaua patronului Pyrostop, Unterlender Merai Ioan, fostul asociat al vicepreşedintelui CJ Alexandru Kiss, a lovit cu maşina o femeie şi trei copii pe trecerea de pietoni. Unterlender Merai Gergo a provocat accidentul din neatenţie şi nu e la prima abatere, fiind condamnat în 2002 pentru omor din culpă, la 2 ani de închisoare cu executare, după ce s-a urcat fără permis la volan şi şi-a omorât pasagerul.

Cu frâna trasă

În timp ce autorităţile văd în fondurile europene salvarea economiei româneşti, accesul la banii UE e foarte limitat. Primul raport înaintat Guvernului de Prefectura Bihor privind stadiul absorbţiei fondurilor europene arată că proiectele elaborate cu greu de funcţionarii din teritoriu sunt blocate la Bucureşti.

Hoţii de afaceri

Primul caz de piraterie software dovedit de procurorii bihoreni a avut câştig şi în instanţă. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a demonstrat cu lux de amănunte cum, după ce au fost instruiţi ca la carte, ca angajaţi ai firmei Sintezis, doi informaticieni au "furat" pur şi simplu un proiect şi şi-au făcut propria societate comercială, luând cu ei toţi clienţii.

INTERVIUL BIHOREANULUI:

Marcel Boloş, directorul Direcţiei Dezvoltare Durabilă:
"Nu putem trăi numai din impozite şi taxe!"

Marcel Boloş a fost singurul director care şi-a dat demisia pe vremea primarului Petru Filip, pe când era şef peste Administraţia Imobiliară. A construit Orăşelul Copiilor în jumătate de termen şi Bazinul Olimpic la preţ de două. A fost singurul candidat din lume care a apărut în poza de grup de pe posterele electorale doar cu capul. Nominalizat subit în 2008 pe listele PDL pentru Consiliul Local, Boloş a trebuit adăugat din Photoshop pe afişe, pentru ca apoi să se retragă tot brusc, înainte de alegeri.

În mandatul lui Bolojan, care l-a păstrat mizând pe inteligenţa sa, a înfiinţat Direcţia de Dezvoltare Durabilă aducând, surprinzător, mulţi bani europeni pentru oraş. Pentru ca apoi să şocheze din nou, anul trecut, când s-a hirotonit preot, devenind primul director care este şi conferenţiar universitar cu două doctorate, şi expert contabil, şi popă din istoria oraşului...

Războiul cu banca

Comisioanele de risc şi clauzele prin care Volksbank putea să majoreze dobânzile la credite au fost declarate abuzive. Judecătorii orădeni au dat câştig de cauză Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor, care a reprezentat patru clienţi ai Volksbank, a dispus amendarea băncii şi obligarea ei la returnarea sumelor plătite în plus. În replică, banca a inventat noi clauze dubioase şi un nou comision.

Poliţist neprins, vânzător cinstit

Un poliţist de la Rutieră e acuzat că a vândut un apartament făcut de mântuială. O familie de orădeni se plânge că a cumpărat de la inspectorul Octavian Negruţi din Poliţia Rutieră un apartament în care plouă, miroase a canal şi care nu e făcut după cum prevedea proiectul.

Cu boxa în peşteră

Fără vreun drept, edilii din Şuncuiuş au aprobat un spectacol în gura peşterii Unguru Mare. Întrucât adăposteşte colonii de lilieci şi o aşezare din neolitic, peştera ar trebui protejată de autorităţi, nu oferită ca loc de spectacol, cum au permis primarul şi viceprimarul comunei.

Poftiţi la teatru!

Din 19 septembrie, Teatrul de Stat îşi aşteaptă spectatorii cu piese romantice, comedii, dar şi spectacole pentru cei mici. Una dintre cele mai importante premiere ale stagiunii va fi cea a spectacolului "Amor cu repetiţie", scrisă de un autor britanic şi pusă în scenă în premieră naţională de actorii orădeni.

Cronica unei victorii anunţate

Aşa cum a prognozat antrenorul Gheorghe Ghiţ, FC Bihor a debutat cu victorie pe terenul Arieşului Turda. Începutul de campionat prinde clubul în toiul unor schimbări profunde de mentalitate şi de imagine, menite să creeze emulaţie în jurul fotbalului şi să transforme stadionul într-un loc civilizat, în care familiile, părinţii şi copiii pot să se simtă bine.

Adelina e pe val

Chiar dacă învaţă la mate-info, Adelina Cavalu se gândeşte să devină fie psiholog, fie PR-istă. Orădeanca profită din plin de ultimele săptămâni de vacanţă, mergând la înot, dansând şi petrecând la mare în Grecia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON