URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 August 2010, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Tata hoţilor" se vrea afară!

După doi ani ca deţinut de lux, fostul judecător Mihai Viorel, condamnat la 4 ani pentru o mită de 150.000 de mărci germane, cere liberarea condiţionată pe motiv că a devenit un cetăţean model. În ciuda avizului favorabil dat de conducerea Penitenciarului, care l-a lăudat că asista la meciurile FC Bihor şi citea romane, intransigentul judecător Cristi Danileţ a respins cererea ex-magistratului, arătând că Mihai Viorel a fost obraznic şi a fentat statul, divorţând formal pentru a nu-i fi consfiscată averea obţinută din şpăgi.

Casa Domnului, paradis fiscal

Paradox: deşi bisericile au devenit cei mai mari proprietari imobiliari, acestea nu plătesc impozite decât pentru o parte infimă din averile lor. Dacă ar fi impozitate cele 11 culte care deţin în Oradea aproape 500 de clădiri şi terenuri, din banii strânşi s-ar putea construi sedii noi pentru şcolile şi grădiniţele evacuate, tocmai de biserici, din localurile în care funcţionau.

Crivoi, arată-te!

Dan Crivoi, administratorul firmei Via Canada, e acuzat de vecinii din bloc că le pune viaţa în pericol. După ce numeroşi clienţi l-au acuzat că i-a tapat de bani, amăgindu-i că îi ajută să emigreze în Canada, afaceristul şi-a ridicat în cap şi vecinii, demolând pereţii de rezistenţă din două apartamente, fără nicio autorizaţie, iar acum e de negăsit de autorităţi.

Goana după putori

Campania BIHOREANULUI despre duhoarea care face imposibil traiul în cartierele Ioşia şi Rogerius a stricat somnul dulce al autorităţilor. Inspectorii trimişi să caute sursa poluării care afectează cele două cartiere au descoperit că, pe lângă mirosul de dejecţii emanat de la ferma de porci Nutrientul, orădenii sunt intoxicaţi şi de putoarea de la reziduurile fabricii de zahăr.

Cu minţile întunecate

Comuna Sârbi a pierdut o finanţare europeană de 3,5 milioane de euro pentru un parc fotovoltaic pentru că aleşii locali nu s-au deranjat să voteze proiectul. Cele şapte sate ale comunei vor rămâne în întuneric pentru că, ocupaţi să se certe, aleşii oamenilor au reuşit să rateze o finanţare cât bugetul Primăriei pe următoarea jumătate de secol.

Fabrica de zile

Din cauza incidenţei cancerului, Primăria vrea ca Oradea să aibă de urgenţă un Centru regional de Oncologie. Municipalitatea caută un partener dispus să investească peste 10 milioane de euro în construcţia şi dotarea unei clinici de oncologie performante, pentru a veni în ajutorul celor peste 18.000 de bolnavi de cancer din Bihor.

Preşedinte-furător

Un consilier local PDL din Oşorhei vinde pământurile consătenilor ca şi cum ar fi ale sale. Gheorghe Mercea s-a înscăunat prin falsuri preşedinte al Asociaţiei proprietarilor de păşune şi pădure Alpăreana, iar apoi a început să vândă terenurile oamenilor, fără ca aceştia să vadă un leu din banii încasaţi pe ele.

Ultima modă: schimbul de haine!

Un magazin din Oradea a apelat la o metodă inedită de a-şi atrage clienţii: le organizează petreceri în urma cărora îşi pot schimba hainele. Exclusiv pentru fete, petrecerile de tip "swishing" dau ocazia doamnelor şi domnişoarelor să scape de piesele de vestimentaţie de care nu mai au nevoie şi să îşi ia altele, pe gratis.

Teatrul coboară în pub

În premieră, un grup de actori orădeni oferă o alternativă privată la Teatrul de Stat, pregătind prima stagiune de spectacole într-un spaţiu neconvenţional. Artiştii reuniţi în Asociaţia Culturală Artemotion ţintesc publicul tânăr, pe care vor să-l atragă cu comedii, într-un club unde nu există "ţinută obligatorie" şi în care pot urmări spectacolele relaxat, cu berea pe masă.

O fată de carieră

Cu un master în afaceri, Antonia Borlean ţinteşte un post într-o companie internaţională. Pentru că vara e anotimpul ei preferat, orădeanca abia aşteaptă să ajungă la mare ca să-şi ofere o răsplată după un an de muncă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Doresti Un Miros pestiletial ???
In frumosul cartier Rogerius cu ozane frumos mirositoare !!! Cu parcuri pline de verdeata si arteziene VIRTUALE ,,,locuesc si eu ca tinpitul !!!,,,dar mai sunt uni cu 16 buc pisici si vreo 4 maidanezi cazati la HOTEL BLOC DE 4 STELE si sati simnta nasul putoarea rezultata ....adica trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii : sa locuiesti la bloc ,la partier hraneti maidanezi dimineta pe racoare cind inspectori nu servesc munca pentru a nu putea fi vazut ??? deschizi larg ferestrele sa-ti intre in casa pisicile ,,,,si uite asa te-ai privatizat cu Hotel de 4 ****....Si cum la noi sa lansat Hitul POA SA NINGA POA SA PLOUA MISE RUPEN FATA-N DOUA CACI SIA LUAT OMUL CANADIANA NOUA ....Iooiiii de proximitate ...pai cu diminuarea finaciara mai are el timp de asa ceva / reclamatii in felul urmetor suna cind (CIND OMUL TRAIESTE SE ACOPERA DE HIRTII,,,DUPA CE MOARE CU PAMINT ) ....MULTUMIRI PRIMARIEI ORASULUL SI CONDUCERI IN SPETA DE SPRIJINUL SI AJUTORUL DAT ........pai am inteles acu ne-am infratit cu orasul Alejd din Congo....Doamne ajuta frate si sora Tirle ,Bolojan etc
Postat 18 August 2010, 07:46 de Primar Frumos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON