URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Februarie 2013, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Jos tricolorul!

Un consilier local maghiar din Oradea s-a declarat mândru că fiul său de 14 ani a cerut scoaterea steagului României din sediul unei instituţii publice.

În plin război al orgoliilor naţionaliste, Sarkozi Zoltan s-a lăudat că atunci când şi-a dus băiatul la Serviciul de Evidenţa Persoanelor pentru a-i face primul buletin, acesta s-a dovedit "alergic" la vederea drapelului tricolor şi a cerut înlăturarea lui de pe perete, ca nu cumva să apară în poză.

Potlogar în robă

Un avocat a încercat să execute silit un client, ca să încaseze de pe urma lui un onorariu inventat.

Gheorghe Agud a falsificat un contract de asistenţă juridică încheiat cu fiul unui fost deţinut politic, pentru a încasa un sfert din despăgubirile pe care acesta le primise de la stat după un proces în care i-a fost avocat doar la început, dar pe care nu el l-a finalizat.

Omul cu trei vieţi

Înscrisuri medievale susţin o legendă până acum nescrisă, despre un bihorean care ar fi atins vârsta de... 225 de ani.

Documente vechi de patru secole descoperite de istorici în arhivele din Budapesta şi în colecţia privată a unui beiuşean arată că cel mai longeviv român din istorie ar fi fost un iobag din satul bihorean Cărpinet.

Alţii la rând!

Biharia va fi înlocuită de Paleu în proiectul de extindere a reţelelor de apă şi canalizare.

După doi ani de scandal, în care a cerut ieşirea din Aparegio şi a acumulat datorii de 1,1 milioane lei către CAO, comuna Biharia va părăsi săptămâna aceasta asocierea, renunţând la finanţări de 5,8 milioane euro.

Jos paharul!

Sute de alcoolici ajung anual la Psihiatrie, dar majoritatea revin la viciu după cure de dezintoxicare eşuate.

Pentru a se ajuta reciproc să meargă mai departe în lupta cu alcoolismul, o parte dintre bihorenii care au reuşit să devină abstinenţi se întâlnesc frecvent în grupuri de sprijin, ale Alcoolicilor Anonimi.

Meseria, brăţară de aur

După ce l-au considerat vreme îndelungată o Cenuşăreasă, elevii încep să redescopere avantajele învăţământului profesional.

Pentru că tot mai mulţi tineri se conving că un mecanic poate câştiga mai mult decât un economist şi fiindcă piaţa cere muncitori calificaţi, planul de şcolarizare din Bihor prevede ca din toamnă numărul claselor din şcolile profesionale să se tripleze.

ORADEA NOASTRĂ
Cât aruncăm, cât reciclăm?

În fiecare zi a anului trecut, un orădean a aruncat la gunoi un sfert de kilogram de deşeuri, ajungându-se astfel ca în 2012 muncitorii RER Ecologic Service să adune peste 17.000 tone de deşeuri produse de cetăţeni. În acelaşi interval de timp, comerţul, industria locală şi instituţiile publice au produs o cantitate de gunoaie aproape dublă.

La capitolul deşeuri reciclate, cantităţile sunt mult mai mici, dar totuşi promiţătoare, fiind în creştere faţă de anii precedenţi. Întregul oraş a revalorificat, anul trecut, 1.830 tone de deşeuri, ceea ce înseamnă 10 kilograme pe cap de locuitor.

TIME OUT
"Rocker" la el acasă

Acum un an, mulţi trecători priveau curioşi la camioanele, macaralele şi reflectoarele instalate în centrul urbei, în jurul cărora roboteau o grămadă de oameni, pregătind "scena" pentru ceea ce se arăta a fi turnarea unui film.

Ei bine, rezultatul pregătirilor de atunci va putea fi văzut începând cu 23 februarie, când cunoscutul regizor Marian Crişan îşi va lansa, la Cinema Cortina din Oradea Shopping City, cel mai nou lungmetraj: "Rocker". Un film despre dragoste, familie, rock şi droguri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Jos tricolorul ! Sus Cleopatra şi tot mai sus Suleyman !
Steagul secuiesc are nişte caracteristici demne de a fi abordat oriunde e interzis ... adică ... pare o bucată de drum naţional cu bandă pe mijloc pentru interdicţia depăşirii, apoi are un mic soare după modelul mitologic al vechiului Egipt şi mai are o lună, tot mică, care să le aducă aminte tuturor ce bine trăiau "secuii" când Ungaria era paşalâc turcesc. Aşa că, lăsaţi să-l arboreze chiar şi pe ambasadele RO de la Cairo, Ankara şi Budapesta. Focosule speriat !?! Ori nu ai înţeles prima intervenţie ori nu ai citit şi de jos în sus !?!
Postat 17 Februarie 2013, 20:22 de Carp III
vasöklű
primitive!!!!
Postat 12 Februarie 2013, 12:53 de Vasöklű
vasöklű
sunteti niste creaturi primirive care umbla pe doua picioare, dar au mintea unui mamutoi, adica din 12V numai 3V xD ... fiecare se fotografiaza cum vrea, ce treaba aveti voi sovinilor?!
Postat 12 Februarie 2013, 12:48 de Vasöklű
demisia din consiliul local
ACEST CONSILIER TREBUIE SA-SI DEA DEMISIA DIN CONSILIUL LOCAL. URGENT!
Postat 12 Februarie 2013, 10:57 de demisia din consiliu
haha
cat despre fiul ungurului cred ca ar trebui expulzat din tara si declarat non-grata la fel si cu familia lui si toti cei care si-au luat cetatenie maghiara!!!bozgoreasca pe intelesu tuturor !!
Postat 11 Februarie 2013, 23:11 de focosul
haha
mesaj ptr carp III ......esti chirias in tara asta!!! nu esti obligat sa asculti imnul Romaniei,poti pleca din tara daca nu vrei sa fii linsat!!!tu si toate neamurile tale bozgori si ciori imputite!!!
Postat 11 Februarie 2013, 23:09 de focosul
Prefăcutul de Sarkozi
Zice ca este Creștin! A depus juramant (DE DOUA ORI) cu mana dreapta pe Constituția ROMÂNIEI si este mandru ca fiul sau este alergic la simbolul SACRU al Statului Român! Du-te mai dom-le DEMNITAR ROMAN pe urme]e lui Alexander Csoma de Kőrös (Sándor Kőrösi Csoma - cum l-ati REBOTEZAT voi) si sa vedem câți vor plange dupa tine. Oare de ce nu te-i fi făcut Domnia Ta demnitar in Mongolia?
Postat 11 Februarie 2013, 18:35 de Grigore
Cântaţi la unison, români, maghiari, unguri şi secui, slovaci şi saşi, ţigani şi rromi !?!
De ce şedinţele consiliului judeţean se deschid cu intonarea imnului RO iar cele ale consiliului local al municipiului nu beneficiază de acelaşi tratament în conformitate cu prevederile legii administraţiei publice locale ??? Adică Sany Kiss poate asculta cu plăcere imnul nostru al tuturor, iar Bolojan Ilie se preface că e afon şi nu înţelege !?!
Postat 11 Februarie 2013, 15:46 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON