URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Iulie 2011, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Concurs pe bază de sex

BIHOREANUL vă prezintă o poveste pe cât de picantă pe atât de şocantă, care arată că şefii CAO îşi folosesc funcţiile nu doar pentru satisfacerea intereselor băneşti, ci şi a plăcerilor trupului. Directoarea economică Kuntz Aniko şi-a angajat amantul fără concurs, pe un post din care l-a concediat, tot nelegal, pe inginerul care i-a dezvăluit complicitatea cu firmele pe care Compania de Apă Oradea le plăteşte gras pentru lucrări de mântuială.

Bani aruncaţi în drum

Finul lui Petru Filip a încasat 2,5 milioane lei din fonduri europene ca să îndese gropi cu... noroi. Contractul de modernizare a drumului Pietroasa-Bulz-Scăriţa, adjudecat de firma pedelistului Ovidiu Moldovan, Construct Mod, a ajuns în vizorul Departamentului de Luptă Antifraudă al Guvernului.

Secretul turnătorilor

Directorul Teatrului de Păpuşi şi o judecătoare de la Curtea de Apel Oradea au colaborat cu Securitatea! Magistrata Maria Galeş a furnizat informaţii timp de 11 ani, iar revoluţionarul Marius Aron a "turnat" nu mai puţin de un deceniu şi jumătate, sub numele conspirativ "Eric", cu care apoi şi-a botezat copilul!

Cu casa-n baltă

Custodele Lacului cu nuferi din 1 Mai şi al Pârâului Peţa acuză autorităţile de degradarea ariilor protejate. Naturalistul Radu Huza, de la Muzeul Ţării Crişurilor, afirmă că Primăria Sânmartin şi oficiali PDL au făcut presiuni pentru construirea unui cartier cu 400 de case, din care unele până în albia pârâului unicat în Europa.

ORADEA NOASTRĂ:
Cu biţa pe Peţa

De anul viitor, orădenii vor putea străbate oraşul pe bicicletă fără să se teamă de roţile maşinilor.
Primăria vrea să amenajeze pe malul drept al Peţei o pistă de biciclete lungă de 10 kilometri care să lege cartierele Rogerius de Nufărul. Şi asta fără ca bicicliştii să se încurce în aglomeraţia din centru!

TIME OUT:
"Lupii" comediei

În zeci de roluri pe scena Teatrului de Stat au emoţionat spectatorii, dar mai ales i-au făcut să râdă sănătos. Cuplu format pe băncile facultăţii de actorie din Bucureşti, Sebastian şi Mirela Lupu şi-au construit cariera şi viaţa împreună, în Oradea, unde s-au stabilit fiindcă s-au îndrăgostit de oraş. Duminica aceasta, ambii revin pe scenă, în clubul Escape, cu spectacolul "Buletinista", în cea de-a doua stagiune de teatru de pub, concept pe care l-au promovat cu succes în Oradea.

Ai muncit, plăteşte!

Curtea de Conturi vrea să înjumătăţească salariile din Primăria Oradea şi să pună funcţionarii să returneze banii încasaţi ca drepturi suplimentare. Conform raportului preliminar încheiat de inspectori, municipalitatea trebuie să recupereze de la angajaţi 1,2 milioane de lei, fiecare salariat având de înapoiat între 7.300 şi 8.600 lei primiţi sub forma drepturilor speciale.

Parcat după gratii

Iuliu Kiss, alias "Paprika", rămâne în arest fiindcă judecătorii se tem că ar putea fugi. Dosarul întocmit pentru uciderea Adrianei Jurcan şi vătămarea corporală a surorii sale gemene, Anca, şi a verişoarei lor, Mariana, arată că, după ce i-au acuzat pe poliţişti de compromiterea anchetei, nici procurorii nu s-au ostenit să elucideze cauzele şi împrejurările exacte ale accidentului.

Copy-paste la Sorbonica

Un nou scandal zgâlţâie Universitatea: un profesor orădean a fost reclamat şi dovedit de plagiat, de către un grup de oameni de ştiinţă din Polonia. Conferenţiarul Ioan Stanca, de la Facultatea de Ştiinţe, şi-a obţinut gradul didactic în baza a 14 lucrări copiate, astfel că în loc să ajungă o somitate în fizica experimentală nu va mai putea preda decât la licee sau gimnazii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
@bumbum
Vai si amar de tine bumbum alias Reka vagy Aniko nici macar nu ai habar de ce vorbesti te doare ca ai fost descoperita mai bine o vaca transpirata decat o curva alcoolica!
Postat 29 Iulie 2011, 07:56 de prietena
intrebare
Pentru toti cunoscatorii si cititorii ai super ziarului bihoreanul, articolul a fost scris de un ziarist frustrat de doi bani+ un handicapat mintal + o sluga proasta care se chinuie sa vanda niste produse cosmetice. Asta da senzatie ! ....nivelul este jalnic
Postat 28 Iulie 2011, 19:21 de TILE
cao
Kuntz are mai mult curaj decat toti cei dinaintea ei, a facut ordine intr-un birou unde n-a facut nimeni si asta fara sa incalce legea. rezultatele deosebite ale CAO sunt in mare masura rezultatul muncii ei , o stiu toti cei din CAO.Furturile pomenite de "Alex" de fapt nu exista motiv pentru care consumatorii de apa din oradea nu au de ce sa plateasca in plus.
Postat 28 Iulie 2011, 19:16 de Arwen
uiuiuiuu
angajatii sunt ai CAO si platiti de companie si nu de o singura persoana . Angajarile se fac de directorul general , iar plata nu o face directorul economic dupa preferinte . Toate afirmatiile facute de Alex sunt niste aiureli .
Postat 28 Iulie 2011, 19:09 de bumbum
uiuiuiuu
prea mult tam tam pentru ce ? ca a fost eliminat un bolnav mintal ca Avram ? .... defapt cei aminititi de catre \"cunoscatorul \" nu au fost concediati ci au fugit de munca cum a facut de altfel si avram in toti anii. \"Alex\" cate examene ai dat pentru angajare ? ....hai sa vedem daca ai curaj sa raspunzi la intrebarea asta , mare viteaz ce esti ! Oricum in mintea ta bolnava poti sa minti cat vrei , toti din CAO stiu realitatea .punct
Postat 28 Iulie 2011, 19:04 de bumbum
uiuiuiuu
...hahahah....cum poate fii comparata Luminita Hirca o vaca transpirata la 130 kg cu par sub brat , cu 12 clase si un post liceal facut la 40 de ani pe pile si bani ? .... ea ataca pe cei ce muncesc si se aliaza cu alti bolnavi mintali ca avram si superjurnalistu asta (adi cris) traiesc pe alta lume , sunt rupti de realitate .
Postat 28 Iulie 2011, 18:57 de bumbum
Cunoscator
Persoanele care o sustin pe Kuntz sunt angajatii platiti si servili ai acesteia.Toate persoanele care " nu au semnat" si au deranjat(Adrian Maier, Ioan Tulvan,Cornelia Copaceanu, Alexandru Avram ) au fost eliminate , fiind aduse persoane fara competenta,apropiate lui Kunz care sa semneze in mod neconditionat. Toate prejudiciile semnalate vor fi platite de toti consumatorii oradeni de apa, fiind deja facute angajamentele pentru marirea tarifului apei pentru rAvram a fost obligat in 2008 sa semneze plati pe nereguli grave pasibile cu pedeapsa cu inchisoarea, fiind amenintat in caz contrar cu concedierea,pentru aceasta a intrat in concediu, a semnalat neregulile Primarului, nu s-a luat nici o masura pentru solutionrea neregulilor, iar in 2010 pentru ca nu a acceptat plata, pentru ca nu putea sa fie inconsecvent , in conditiile mentinerii acelorasi nereguli semnalate in 2008 si nesolutionate, ajunse la cunostiinta organelor,a fost concediat pentru ca "ne temem de el sa nu ne faca si noua ce le-a facut si celorlalti directori", adica se subintelege ca au fost perpetuate aceleasi metode, cu aceeasi oameni iar sigur ca omul care a deranjat interesele si le-a semnalat trebuia sa dispara.
Postat 28 Iulie 2011, 16:11 de Alex
Sula cu Prefectura
Ziarista ratata cu mers de iapa in calduri, angajata la Cao de Kuntz,faci toata ziua comentarii in loc sa lucrezi, te plateste Kuntz sa influentezi opinia publca si sa ii speli onoarea ? Oricum e compromisa.Cite proiecte si programe ai implementat ? Hallo! Acolo este Unitate de Implementare a Proiectelor si nu a Pulelor ! Ce legatura ai tu cu constructiile sa iti dai cu parerea despre lucruri de care habar nu ai? Incurajezi adulterul lui Kuntz si o invinovatesti pe sotia lui P H pentru ca esti de aceasi teapa cu ea. Daca nu este vinovata de ce nu mai are curajul sa dea fata cu lumea si s-a dat brusc in concediu. Daca zboara Kuntz zbori si tu imediat. Ai curajul sa dai examen profesional cu oricare din persoanele comcediate, cu vechime de 14 ani in Programe Internationale ? Nici Kuntz, numita politic nuare acest curaj. A eliminat Kuntz toti oamenii competenti si si-a adus slugile incompetente la fraudat.
Postat 28 Iulie 2011, 15:58 de Alex
Ingrozita...
Aceasta Kuntz Aniko, facea imediat dupa Revolutie, bisnita in Ungaria. Iar o alta mare mimoza si prietena de-a ei madam Tripa Renata Erika,fosta mare jurnalista mare, la TVS, nu e cu nimic mai buna decat Aniko.Se pare ca amandoua au aceste functii pe criterii politice, afiliate fiind UDMR-ului. Dar dintre fostele angajate, nimerni nu a meritat functia de \"contabil sef\" ????
Postat 27 Iulie 2011, 22:45 de Floricita Ingrozita
CUNOSCATOR
Avramut a creat la CAO o stare generala de teroare deranjand cu problemele lui de serviciu si de familie (reclamatiile, declaratiile de la organe si presa precum si averea mostenita) pe toti colegii de birou si de la alte compartimente, distragandu-le atentia de la activitatea curenta (sau de la placerea savurarii unei tigari, chit ca el nu era fumator dar ii placea sa participe la sezatori doar avea timp destul). Dupa ce a observat ca este evitat s-a impartasit si la contractanti (chiar daca Avramut nu avea relatii de serviciu cu acestia) terorizindu-i cu scenariile lui bolnave. Sper ca suferinta lui Avramut sa se amelioreze si sa nu fie contagioasa ca nu cumva sa o contacteze colegii lui de la CAO. Poate va fi informat si primarul cine este Avramut, ca nu o data s-a folosit peste tot si in toate discursurile (inflacarate si cu sonorul la maxim) de numele dinsului. Ce sa mai spuna domnul prefect ca si dinsul a fost etichetat de Avramut cu privire la afacerile si pregatirea sa profesionala. Greu de muncit acolo. Ii compatimesc pe cei de la CAO. Pe la alte firme nu am intilit asa ceva.
Postat 27 Iulie 2011, 03:10 de mihai
ce faci?
ia spune AVRAM, ce-ai MUNCIT la CAO in ultimele 3 luni???? stim cu totii, se poate dovedi si mai era unul fudul p-acolo dar s-a potolit deocamdata, a fost mutat, pacat ca nu l-au dat afara si pe el, dl T..... ma mir ca ai fost tinut atata timp, nu stiu ce companie plateste salariu unui om care-i strica imaginea si imprastie cu noroi RUSINE
Postat 26 Iulie 2011, 22:36 de Avramut
oradea
Cineva trebuia sa ti-o traga, domnule Avram ! Iti bati joc de munca altora. Ti-e lene sa gandesti si de obicei singurele tale contributii, idei sau propuneri sunt chestii citite in ziar. Te faci ca muncesti! Nu o sa admiti niciodata ca problema e la tine!!!! Nu gandesti! Ceea ce faci este previzibil in cele mai multe cazuri si plicticos sau neremarcabil. Stii asta si de aceea te ascunzi in spatele vorbelor sau amicilor care se bat pe umar cu tine la bere spunandu-ti \"da frate, e bine si-asa?\" Esti doar un mediocru. Ce faci tu zi de zi ca sa devii o persoana interesanta, cu rezultate notabile? Ce anume faci remarcabil, de care sa se vorbeasca? Care este contributia ta zilnica? Ce ai facut azi, de exemplu? Te roade invidia ca domnul PH este intradevar un profesionist, ar cam trebuii sa-ti fie rusine, asta in cazul in care stii ce e rusinea?!! Sincer ne-am saturat de tine!!!!
Postat 26 Iulie 2011, 18:57 de yeteteeeeeeeee
SORANA
In CAO au ramas profesionistii si cei care inca mai muncesc! Trântorii au timp sa mearga la ziare si sa scorneasca povesti vânătoresti. Viata personala nu are nicio legatura cu locul de munca.Sotia din familia cu renume traieste inca in timpul apus cand erai urecheat de partid daca cineva iti scotea vorbe! SYSY
Postat 26 Iulie 2011, 18:16 de POP
oradea
Cred ca acarul PAUN nu munceste doar mimeaza si loveste in persoanele care au contribuit la multe realizari inclusiv economice. Pacat ca unii il si cred ca detine adevarul absolut. Nu cred ca i s-a cerut sa munceasca pe langa lege.
Postat 26 Iulie 2011, 16:11 de florian
oradea
este o razbunare a sotiei. pt intimidare
Postat 26 Iulie 2011, 15:56 de mariana
000000000
PH este un bun profesionist a format profesional destui ingineri, un om asezat cu multa rabdare, pacat ca este balacarit, nu merita asta.
Postat 26 Iulie 2011, 09:04 de vasile
piste biciclete
ar fi bine daca s-ar gandi primaria sa faca o pista pt. biciclisti care sa lege orasul de baile felix
Postat 25 Iulie 2011, 21:50 de citta
iioioioioooi
sunt cele mai bune Unguroaicele dar pentru barbati, daca s ar legaliza prostitutia romancele ar ramane flamande sexual:))
Postat 25 Iulie 2011, 20:20 de ooooooooooo
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON