URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iunie 2011, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Căpuşele de la Judeţ

Angajaţii Consiliului Judeţean şi-au făcut SRL-uri de consultanţă prin care se dedulcesc din banii primăriilor. BIHOREANUL a descoperit că Nicolae Blaj, consilier la Direcţia Juridică, are încă din 2002 o firmă de consultanţă prin care parazitează primăriile comunale din judeţ, iar colega lui de la Direcţia Economică, Daniela Baghină, şi-a tras în urmă cu doi ani o societate cu acelaşi obiect de activitate, doar că a pus-o pe numele mamei sale de 73 ani.

Din nou în Liga I

FC Bihor a promovat prin forţe proprii în prima ligă, fără să mai aştepte "favoarea" Federaţiei. După o pauză de 8 ani, echipa de fotbal fanion a judeţului, FC Bihor, şi-a asigurat promovarea în prima divizie, după ce a bătut net, cu 4-2, în deplasare, pe Gaz Metan CFR Craiova.

VIP-uri la executare

Primăria Oradea recuperează primele 10 hectare din totalul celor 29 furate de topograful Marin Sterian. Între barosanii cărora, în baza unei sentinţe definitive, municipalitatea le va lua pământurile obţinute fraudulos se află fostul primar Petru Filip şi fostul rector Teodor Maghiar, ale căror soţii cumpăraseră prin fals două terenuri, la preţuri fictive.

Astaldi Tango

DN 79 Oradea-Arad este în lucru de doi ani, fără să se vadă nimic în urma constructorilor. Lucrul de mântuială şi proasta organizare fac ca durata unei călătorii din Oradea până la ieşirea din judeţ să se dubleze, deoarece şoferii aşteaptă minute în şir la semafoare, iar maşinile trec cu greu peste asfaltul decopertat.

Împuşcături la bloc

Sătul să audă cum la beţie vecinul îşi bătea mama, un orădean l-a împuşcat chiar în faţa apartamentului. Colocatarii îi iau apărarea agresorului şi spun că, punându-l la punct pe scandalagiu, le-a făcut tuturor un bine.

INTERVIUL BIHOREANULUI
Cornel Popa, preşedintele PNL Bihor:
"Eu ar trebui să fiu viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean"

Profesor la bază, s-a lăsat de pedagogie de teama sărăciei. Apoi, când a intrat în politică, s-a lăsat de afaceri ca să nu intre în gura lumii, care oricum l-a etichetat "omul fraţilor Micula". Ajuns preşedintele PNL Bihor după ce înainte refuzase să candideze la Primăria Oradea ca reprezentant al "stângii  unite", Cornel Popa se mândreşte că a adus organizaţia la un nivel la care nici măcar vechii liberali nu sperau. Mai nou, după două mandate de deputat şi unul de senator, se pregăteşte ca anul viitor să câştige preşedinţia Consiliului Judeţean, variantă pe care o consideră singura logică.

Bătaie pe "Delta Bihorului"

Primăriile Cefa şi Sânnicolau Român se ceartă cu Romsilva pe administrarea Parcului Natural Cefa. După ce Ministerul Mediului a încredinţat Parcul Cefa aceloraşi specialişti care gestionează şi Parcul Apuseni, primăriile contestă decizia, susţinând că aceştia nu pot fi simultan în două locuri aflate la peste 100 de kilometri distanţă.

TIME OUT:
Moda, pasiunea ei

Ambiţioasă şi talentată, căutată în toată ţara pentru creaţiile ei, designerul orădean Ioana Silaghi a ajuns "judecător" la emisiunea "Shoppingul, pasiunea mea". Fie că e vorba de tablourile lui Degas, fie de vechile uniforme ale soldaţilor ruşi sau de viaţa în anul 2180, Ioana Silaghi îşi găseşte inspiraţia în orice detaliu sau poveste şi o transformă în ţinute.
Colecţiile ei sunt dorite în toată ţara, iar orădeanca îşi prezintă acum operele pe aceleaşi scene cu designeri de renume. Ştie însă că succesul nu i-a venit pe tavă, astfel că atunci când se întoarce acasă de la festivaluri şi prezentări, se închide iar în atelier în căutarea muzei...

Bunătate 4x4

Mai mulţi orădeni pasionaţi de off-road şi-au înfiinţat o asociaţie prin care se auto-promovează făcând acte caritabile. Prima acţiune a membrilor Asociaţiei Descoperă România 4x4 a fost să colecteze alimente, haine şi jucării pe care apoi le-au distribuit câtorva zeci de familii nevoiaşe care locuiesc în zone izolate şi greu accesibile din comuna Şuncuiuş.

Frumoasa şi infractorii

Simona Sturz s-a mutat la finele liceului în Oradea pentru a se înscrie la Facultatea de Drept. Din primul an de studii, maramureşanca ştie ce latură a dreptului să aprofundeze: vrea să ajungă avocat în penal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Pe cind restul de 19 ha ?
Omul lui Micula, adica C. Popa care se vrea presedinte al unui consiliu judetean care s-ar putea sa nu mai fie la anu', impreuna cu 'germenii' ar trebui si ei sa dea, inapoi, pamintul luat cu japca prin intermediul lui M. Sterian. Dar asta ar insemna razboi total in PNL, cu Bolojan, cel care impreuna cu reprezentantul UDMR de la RAPAS au dat liber la omorit copii prin stranduri. Si atunci, vorba lui nea Tache., noi cu cine votam ?
Postat 06 Iunie 2011, 20:40 de Star
Arteziene
Domnule primar ....caldura mare afara !!! ATEPTAM PRECUM CAMILELE FRUMOASELE SI ASPECTOASELE ARTEZINE DIN PARCURI care nu se dau vazute la fata ...Nu a-ti face un pustiu de bine plinbari prin parcuri (pe jos domn primar caci in masina aveti clima ) Sa vediti si dv.artezienele ??? (am inteles suntem nite tarani mutati la oras ca ne-a dat statul butelie casa masa ,,,) ORI E BATAIE DE JOC ORI FRUMOS FINUT SI FARA SCRUPULE SA DAT CU FLITT.
Postat 06 Iunie 2011, 08:43 de Caldura mare
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON