URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Patroni pe bani publici

Edilii din Ştei şi-au trecut pe propriile nume Clubul Sportiv Orăşenesc înfiinţat pe banii localnicilor. În loc să înfiinţeze un club sportiv de interes local, având ca fondator Consiliul oraşului, aşa cum au stabilit aleşii locali, primarul Ioan Lucaciu şi viceprimarul Florin Miara şi-au constituit un club privat, în numele căruia au "înghiţit" până acum 180.000 de lei din bugetul local.

Toţi cu Blaga!

PDL-iştii bihoreni l-au refuzat pe premierul Emil Boc: îl vor preşedinte pe Vasile Blaga chiar dacă îşi riscă poziţiile din deconcentrate sau fondurile pentru primării. BIHOREANUL vă spune cum a cerut Boc voturile bihorenilor, argumentând că a făcut "ce trebuia", recunoscând că a stricat imaginea partidului şi promiţându-le în compensaţie investiţii fantasmagorice.

Şpăgar cuminţit

Fostul judecător Mihai Viorel, deţinut din 2007 pentru luare de mită, liberat condiţionat pentru bună purtare. După ce, anul trecut, ex-magistratul şi-a iritat foştii colegi, catalogându-i proşti pentru că au refuzat să-l pună în libertate, acum le-a cerut din nou să-l scape de zeghe, iar ca să dea bine la dosar s-a recalificat ca... lucrător social.

Modernizare până la surpare

Şefa Administraţiei Social Comunitare Oradea, Zita Koncsek, a ruinat un proiect cu cofinanţare de la Ministerul Muncii în valoare de peste 1,7 milioane lei. ASCO a angajat o firmă ca să amenajeze un centru social pe structura unui imobil din strada Digului pe care îl cumpărase cu 58.000 euro, după care, în toiul lucrărilor, a renunţat brusc la proiect, lăsând casa în ruină.

S-au scuturat toţi trandafirii

Proiectul imensului Parc al Rozelor, conceput în Oradea după un model aplicat în Australia, a murit înainte de a se naşte. Primăria a renunţat la ideea de a face un parc de trandafiri întins pe 6 hectare în zona Salca, invocând faptul că oraşul nu şi-ar permite întreţinerea lui, şi va face în schimb unul obişnuit, pe o suprafaţă mai restrânsă.

INTERVIUL BIHOREANULUI
Pasztor Sandor, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri
"Rupem o felie cât mai mare de bani pentru Oradea"

De peste zece ani conduce instituţii publice, dar numai în domeniul pentru care are pregătire. Inginer hidrotehnist, Pasztor Sandor susţine că în calitate de director al Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri se străduieşte să aducă din Capitală cât mai mulţi bani pentru lucrările necesare pe cursurile de apă din Bihor. Fiind şi consilier municipal, susţine că lucrările pornite pe malurile Crişului Repede în Oradea se datorează deopotrivă colaborării cu Primăria şi sprijinului primit de la colegul său UDMR-ist Laszlo Borbely, ministrul Mediului. Dorinţa lui Pasztor este să vadă că nu mai rămâne nimic de lucru în privinţa apelor, pentru că apoi va avea, poate, mai mult timp pentru marea pasiune: pescuitul.

Marin vs AIO: 1 - 0

Orădeanul Ion Marin a câştigat procesul intentat Administraţiei Imobiliare Oradea, care îi evacuase clubul Gym Mar Strong din Piaţa 1 Decembrie. Judecătoria Oradea a anulat actele de executare silită emise în baza unei dispoziţii a primarului Ilie Bolojan şi a dispus restabilirea situaţiei anterioare, când clubul lui Marin era chiriaş la AIO.

Scaldă ungurească

Exploatându-şi apele termale, vecinii din Hajduszoboszlo şi-au transformat orăşelul într-un centru de sănătate şi relaxare ce atrage anual sute de mii de turişti. Cu un aquapark ideal pentru amatorii de senzaţii tari, plus un complex balnear şi un altul destinat relaxării, staţiunea maghiară vrea să ofere propriilor clienţi şi posibilitatea de a veni la noi la munte, în Vadu Crişului.

"Spanioloaica"

După trei ani de şedere în Spania, Lavinia Pele s-a întors să-şi termine studiile în România. Pentru că visează să devină actriţă, bihoreanca vrea să-şi încerce norocul dând admitere la Facultatea de Teatru din Cluj.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
alegerile
astea sunt gafe care il vor costa pe domnul primar la urmatoarele elegeri si din cate am auzit eu despre tipul asta cu salile nu a fost dus de prea multe ori la biserica si nu cred ca se va lasa asa usor prada institutiei administrative care ''a comis-o '' , iar cei ce ai fost in sala la momentul respectiv si au inteles ca ordinul vine de la domn primar ma indoiesc ca vor pune stampila in dreptul lui la alegeri
Postat 09 Mai 2011, 23:22 de misu
dan oradeanu
dan oradeanu ...... zis miss BORBELY ce mai faci? cauta-ti de lucru !!!! ca la primarie ai facut-o lata!
Postat 09 Mai 2011, 23:15 de cucu
Baruri?
A facut prea multe sali de sport in oras, dar oare era mai bine sa fac baruri sau magazine etnobotanice? si asa copiii nostri stau mai mult prin baruri si terase . Asa de'or fi mai multe sali poate s'or impiedica si'or intra in ele. BRAVO MARINE! MAI FA INCA ATATEA !!!!!!!!! SA MOARA DUSMANII !!!!!!!!!!!!!
Postat 09 Mai 2011, 23:12 de gigi ars
comunistii
Primaria trebuie sa invete sa respecte legea chiar daca este institutie de stat, dar toate acestea se intampla atunci cand angajatii sunt incompetenti si sunt condusi de un manager fara diplomatie si fara simt civic. Este absurd intr-o tara de drept sa intrii intr-o sala de sport cu mascati la o ora de varf cand sala era plina de copii, sa bati instructoru , sa-i pui catusele si sa-l scoti afara. Nu cunosc amanuntele anchetei, dar modul de procedura pe langa ca nu a fost legal s-a facut abuziv ca pe vremea comunistilor, ca defapt tot ei sunt la putere.
Postat 09 Mai 2011, 23:08 de dan oradeanu
Gym mar strong
Ion Marin fost functionar la Judecatoria Oradea ,era de stiut ca va cistiga procesul cu Primaria Oradea pt spatiu,parerea mea ca primaria are juristi slabi.Marin a impanzit orasul cu salile lui,nimeni nu are asa mult spatiu inchiriat ca Marin Ion ,parerea mea este ca primaria ar trebui sa inchirieze si altora spatiile nu numai firmei GYM MAR Strong.
Postat 09 Mai 2011, 10:59 de anonim
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON