URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iulie 2010, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Jaf la stat!

Sub conducerea fostului viceprimar PDL al Oradiei, angajaţii sucursalei Hidroelectrica s-au înmulţit de trei ori şi s-au abonat la premii şi salarii de lux. Mihai Groza a transformat firma într-o afacere de familie, angajându-şi pilele şi chiar pe propria-i fiică, şi pompând bani publici spre firmele de casă ale PDL, iar când e luat la întrebări, şi el şi reprezentanţii de la Bucureşti ai companiei de stat invocă... secretul de serviciu!

Drumul scump al nepăsării

Neterminată, dar distrusă: Autostrada Transilvania este în paragină înainte de a fi dată în folosinţă. Pentru că o parte din lucrări au fost abandonate şi nu s-au respectat regulile de conservare, lucrările efectuate pe tronsonul din Bihor vor fi numai bune de... refăcut.

Castelul, înapoi!

Consiliul Judeţean vrea să recupereze pentru stat Castelul Balc de la compania OMV-Petrom. Administraţia judeţeană a găsit o modalitate de a obţine castelul pe gratis şi temeiul juridic care să-i dea câştig de cauză. Singura condiţie e să primească, însă, acordul Guvernului de a-l reprezenta în instanţă.

Sabotajul lui Kiss

Deşi aruncat în cârca lui Radu Ţîrle, ultimul scandal pe tema banilor de la CJ pentru Selina a fost regizat de Alexandru Kiss. Aleşii bihorenilor s-au certat pentru prelungirea cu trei luni a unui credit contractat în 2007, fără de care Ţîrle nu putea plăti lucrările la Muzeul Ţării Crişurilor, cu toate că tocmai Kiss a scurtat cu exact trei luni acelaşi contract, cu de la sine putere, imediat după ce pierduse alegerile din 2008.

Şpaga pe masă!

Bolojan vrea să elimine "atenţiile" pentru doctori prin transformarea lor în coplată pentru serviciile medicale. Reforma celor patru spitale subordonate municipalităţii a început cu demiterea directorilor şi va continua prin "oficializarea" mitei, reduceri de personal şi achiziţionarea "la comun" de medicamente şi servicii.

Fuga de taxe

Majorarea TVA va scumpi cu peste 5% toate bunurile şi serviciile, inclusiv cele prestate de regiile municipalităţii. Pe fondul creşterii taxei pe valoare adaugată, se estimează că bihorenii îşi vor relua obiceiul de a-şi face cumpărăturile în Ungaria, sărăcind şi mai mult economia locală şi adâncind şomajul.

Schimbare de gardă

Odată cu preluarea managementului de către Marius Vizer, lotul lui FC Bihor se primeneşte. "Cel puţin în viitorul apropiat, Oradea nu va cumpăra jucători, vom lucra cu tinerii noştri", a anunţat preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo.

Vacanţă acasă

Bihorenii pot reduce din cheltuielile de vacanţă optând pentru destinaţiile turistice din judeţ. Deşi stau prost la capitolul agrement, pensiunile bihorene mizează pe frumuseţile peisajelor naturale care le înconjoară şi pe mâncărurile tradiţionale pentru a atrage turiştii.

Adela merge mai departe

După ce a terminat cu Bac-ul, Adela Martin se frământă: Ce facultate va urma? Deşi se visează studentă în Cluj, la management hotelier, deocamdată adolescenta nu şi-a putut convinge părinţii s-o lase singură şi departe de ei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
MINCIUNI
PENTRU @HIDROELECTRICII... DACA ARTICOLUL AR FI ACOPERIT DE DOVEZI NU AR TRECE IN LEGENDA ARTICOLULUI CELE TREI STELUTE CARE FACE ARTICOLUL SA PARA O SIMPLA... BARFA...
Postat 06 Iulie 2010, 09:49 de GICA
n-aveti bani de salarii ?
Hai bai ca iar santajati lumea sa va dea si voua vreo firma de-aia neste "publicitate" mascata in spaga ! Bineinteles ca Groza e un prostalau care si-a angajat fata si toate alelalte, dar va doare pe voi in c...r de asta, ati scris "articolul" doar ca sa reactioneze ala sau vreo firma de-aia abonata si sa va dea spaga sau macar vreo publicitate grasa, nesatuilor ;) Pe cine credeti voi ca pacaliti ?
Postat 05 Iulie 2010, 20:56 de Gigi de la scularie
bun zimtz
Mai copii, astia doi de mai jos! Nu va convine ziaru'? Nu-l cititi!! Dati-l in judecata! Voi cu oala aia plina de bun simt, cum credeti ca astia de la Bihoreanul is asa de prosti incat sa scrie un articol fara sa isi acopere spatele cu documente si dovezi????
Postat 05 Iulie 2010, 20:06 de @hidroelectrici
sa te contrazic
PRIMARUL primeaza daca observati restul sun caccccaaati cu cacaoppp tot ce se scrie in acest ZIAR sunt minciuni spuse de altii nu le luati de bine ca informatii cersesc si ei un ban trebuie sa traiasca...eu nimic de aici nu am avut de invata...minciuni-minciun si iar minciuni...doar cei inculti le mai inghit adica DOBITOCI nu e obligatoriu sa fi inteligent..dar eu consider ca bun simt trebuie sa ai.PUNCT
Postat 05 Iulie 2010, 12:49 de imi pare rau
petre
sunteti niste mincinosi ordinari! la hidroelectrica nu s-au facut angajari decat pe posturi strict necesare . incercati sa va documentati corect si nu dupa ureche!
Postat 05 Iulie 2010, 09:38 de florin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON