URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Aprilie 2010, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Selina, niet!

Nemulţumit că lucrările Selinei de plombare a gropilor apărute astă-iarnă sunt de proastă calitate, primarul Ilie Bolojan a dat ordin ca acestea să nu fie plătite, ci date la refăcut. Edilul îl ameninţă voalat pe constructor că, dacă va continua să pună plombe care se desprind din carosabil după doar câteva săptămâni, municipalitatea va rezilia contractul de întreţinere a străzilor încheiat pe patru ani.

Maeştri în rele

Liderul hackerilor cercetaţi de DIICOT Oradea pentru furtul a 600.000 de euro din conturile unor americani şi-a început cariera ca spărgător şi tâlhar. Împreună cu fratele său, Marius, orădeanul Iuliu Ciorba a comis mai multe spargeri de firme şi apartamente, iar în urmă cu opt ani a încercat să-l tâlhărească pe Nicolae Covle, alias Mumu, de la Big Brother.

Funcţionari în slujba ţiganilor

Pentru complicitate la escrocheriile imobiliare ale unui clan de ţigani, ajutorul unui notar a fost arestat, iar Poliţia a luat în vizor mai mulţi angajaţi de la Cadastru. Câţiva membri ai clanului Neguş, referentul notarial Mihai Ciuciu şi funcţionari ai Oficiului de Cadastru au vândut imobile, cu acte false, unor orădeni amatori de chilipiruri, printre ţepuiţi fiind şi notarul Gheorghe Igna, "uşurat" de 50.000 de euro.

Bani pentru "găşcuţă"

În plină criză, Compania de Apă şi-a înzecit bugetul de publicitate ca să-şi facă reclamă printr-o firmă de "băieţi deştepţi". Înainte chiar să îşi ştie bugetul pe 2010, conducerea CAO se pregătea să ofere peste 2 miliarde singurei firme care îndeplinea condiţiile dintr-un caiet de sarcini parcă anume pentru ea croit.

Bătaie pe acoperiş

Fostul şef al Companiei de Drumuri Naţionale, Dorin Debucean, dat pe mâna procurorilor pentru furtul unei... terase de bloc. O asociaţie de proprietari l-a denunţat pe Debucean că s-a împroprietărit abuziv pe acoperişul unui bloc din centrul Oradiei, printr-un contract încheiat în fals în urma măsluirii unui tabel cu semnăturile locatarilor.

Pământ la tot cartierul!

Primăria Oradea este prima din ţară care va preda cu acte terenurile de lângă blocuri în administrarea asociaţiilor de proprietari. Transferul va începe de săptămâna viitoare din cartierul Nufărul şi va continua până ce fiecare metru pătrat de teren va fi dat în grija directă a unei persoane fizice sau juridice.

Cămătărie pe gigacalorie

În premieră, o asociaţie a câştigat procesul intentat CET-ului pentru anularea penalităţilor la facturile restante. Orădenii din asociaţia "Nicolae Bălcescu" au contestat modul în care Electrocentrale calculează penalităţile, acuzând societatea că stinge doar "dobânda", astfel ca datoria să rămână mare în continuare.

Faţă de TV

Viaţa unei orădence a fost spectaculos schimbată după o participare la show-ul Pro TV "Frumuseţe pe muchie de cuţit". Văduvă din tinereţe şi cu patru copii pe cap, Maria Scurtu a muncit ca o roabă, greutăţile vieţii îmbătrânind-o înainte de vreme şi sluţindu-i chipul. Acum, însă, are o faţă atrăgătoare, cu care nu îi mai e ruşine să iasă în lume.

FC Bihor vrea în Interligă

Vecinii maghiari invită echipele româneşti de graniţă să participe la competiţiile lor. Fotbaliştii orădeni şi arădenii de la UTA au fost invitaţi să participe la un concurs regional care va reuni echipe de fotbal din mai multe ţări europene.

O noapte în abis

Rockerii pot face din nou "head-banging" în barul Abyss, noul centru al metaliştilor orădeni. Rockoteca şi-a câştigat rapid clienţii cu decorul dedicat legendelor rockului, dar mai ales prin concertele death şi trash metal din fiecare week-end.

Model de Triumf

Orădeanca Sorana Nistor a apărut în filmul Shanghai cu starul John Cusack. După ani petrecuţi pe podiumurile de modă, Sorana a ajuns vedetă într-o reclamă a celebrei firme de lenjerie şi de costume de baie Triumph.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON