URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Martie 2010, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şcoala de spionaj

Săptămâna aceasta, la Oradea începe să funcţioneze singurul Centru de Excelenţă HUMINT al NATO, specializat în culegerea de informaţii militare din sursă umană.

BIHOREANUL vă prezintă în detaliu motivele pentru care Oradea a fost aleasă capitala aşilor NATO în materie de "Intelligence", cu ce anume se va ocupa această şcoală de agenţi secreţi, dar şi avantajele pe care existenţa ei le poate aduce oraşului pe termen lung.

Avionul condamnaţilor

BIHOREANUL vă prezintă povestea completă a singurei deturnări de avion reuşite în România.

Caz unic în lume, autorităţile comuniste au condamnat la închisoare atât piraţii aerului care au deturnat cursa Oradea-Bucureşti, cât şi echipajul acesteia.

Caşcaval cu găuri

Deşi au împărţit un buget de criză, politicienii bihoreni nu s-au răbdat să nu-l încarce cu cheltuieli "de fiţe". În vreme ce la Consiliul Judeţean prognozele privind veniturile sunt pesimiste, indicând o scădere de 3% faţă de anul trecut, Primăria Oradea estimează o creştere a încasărilor cu 26%.

Războiul vorbelor

Primarul Bolojan îi acuză pe reprezentanţii PDL că "fentează" dezbaterile din comisii ca să poată face scandal în Consiliul Local.

După ce au acceptat fără obiecţii mai multe proiecte de hotărâri în reuniunile pe comisii ale Consiliului, ulterior aleşii PDL le-au atacat în şedinţa din plen ori le-au contestat direct la Prefectură, după cum s-au sfătuit la partid.

La bloc, cu Poliţia

Loviţi de criză, orădenii care locuiesc în blocuri s-au trezit din nepăsare şi încep să-şi verifice administratorii de asociaţii la socoteli.

Peste 30 de administratori şi contabili ai unor asociaţii de proprietari au fost reclamaţi de la începutul anului pentru delapidare, fiind acuzaţi că umflă cheltuielile pentru a-şi însuşi banii locatarilor.

Fraude fără frontiere

Firme-fantomă specializate în afaceri cu ţări din Uniunea Europeană dau statului tunuri de zeci de milioane de lei.

Numeroase societăţi special înfiinţate în acest scop au făcut comerţ intracomunitar, aducând în ţară diverse produse şi neplătind TVA, după care au dispărut brusc, pentru ca autorităţile să nu dea de urma adevăraţilor lor patroni.

Antrenorul din teren

Andjelko Mandici, vedeta CSM Oradea, este considerat cel mai bun baschetbalist din campionatul intern. Sârbul reprezintă unul dintre motivele pentru care echipa de baschet masculin a CSM a obţinut, în ultima perioadă, cele mai bune scoruri în teren.

La înălţime

Primenită şi înfrumuseţată cum n-a mai fost de două decenii, zona Ciuperca dă semne să redevină simbolul Oradiei.

După ce municipalitatea a salubrizat dealul şi a plantat gazon şi arbori, restaurantul "Ciuperca" a fost şi el modernizat din temelii, fiind de nerecunoscut. De data asta în sens pozitiv...

ERA distracţiei

Pentru a sărbători un an de funcţionare în Oradea, ERA Shopping Park "face cinste" orădenilor cu spectacole de teatru şi filme. Timp de trei luni, complexul ERA organizează evenimente speciale: în serile de joi se vor citi poveşti pentru copii, vinerea se joacă teatru, iar duminica vor rula filme bune.

Vedeta din Roit

O bihoreancă apare în flimul "Pushing Tin" alături de Angelina Jolie şi Cate Blanchett. Mariana Kofler a jucat în reclame încă de la 19 ani, vârsta la care a emigrat în Canada. Ajunsă la maturitate, s-a întors acasă împreună cu familia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON