URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Martie 2010, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Filip şi Maghiar, în mafia terenurilor

Dosarul topografului Marin Sterian ascunde adevăruri cutremurătoare: cei puşi să apere averea oraşului au fost primii care s-au înfruptat din ea.

Soţia fostului primar Petru Filip a devenit proprietară pe pământul furat oraşului de un subordonat al fostului edil şef, în cadrul unui jaf de amploare de care ştia toată Primăria. Împreună cu nevasta fostului rector Teodor Maghiar, Valeria Filip a "cumpărat" un teren de un hectar în cartierul Podgoria, la un preţ de 350 de ori mai mic decât valoarea reală.

Oradea, come as one!

Pentru prima oară, o trupă din Oradea a ajuns în finala selecţiei naţionale pentru Eurovision. Compusă de orădeanul Gabriel Băruţa şi interpretată de Hotel FM, piesa "Come as one" va concura sâmbătă pentru a reprezenta România la Eurovision.

(Ţe)apă de ploaie

Absurd! Plătim taxe pentru colectarea apei de ploaie indiferent dacă strada noastră are sau nu canalizare pluvială. În fiecare an, Compania de Apă încasează nejustificat sute de mii de lei de la abonaţii care nu sunt conectaţi la sistemul de canalizare pluvială şi sunt obligaţi chiar să-şi sape singuri şanţurile de scurgere din faţa caselor.

Justiţie fără sfârşit

O femeie din localitatea bihoreană Viişoara şi-a petrecut ultimii 20 de ani în sălile de judecată pentru a-şi câştiga propria grădină. Ana Polyak a schimbat 8 avocaţi, 3 experţi şi a deschis peste 100 de procese şi plângeri penale împotriva funcţionarilor, judecătorilor şi procurorilor ca să-şi recupereze terenul luat în urma unui fals. Iar acum trebuie s-o ia de la început...

Tărăboi pe casa scării

Cum a rămas o asociaţie de proprietari din centrul Oradiei fără lift şi casa scării: Spaţiile comune ale blocului din Centrul Civic au fost vândute unor firme ca "spaţii comerciale", iar acum locatarii sunt invitaţi de noua proprietară să urce în apartamente cu... elicopterul.

Duşmanul din calorifer

Gerul de la începutul anului arde orădenii la buzunar cu facturi record pentru încălzirea centralizată şi pe gaz. Oamenii au de plătit pe luna ianuarie cele mai mari facturi pentru utilităţi din istoria societăţii Electrocentrale, încălzirea pentru un apartament cu trei camere ajungând să depăşească 700 de lei.

Femeia-reportofon

Record: o funcţionară s-a pensionat după 40 de ani lucraţi în acelaşi loc de muncă! Iuliana Pantiş şi-a început cariera ca stenografă a Consiliului Judeţean în 1970, iar de atunci a umplut sute de caiete cu însemnările "codate" ale şedinţelor la care a participat.

Un antrenor de trei puncte

Managerul Şerban Sere a avut mână bună când l-a ales pe antrenorul echipei de baschet masculin CSM Oradea. Cristian Achim e un fin pasionat al muzicii şi literaturii, dar jocul sub coş îi rămâne marea dragoste, urmată acum şi de fiul său de 16 ani.

Sexy-Naty

De dragul bănoaselor contracte de manechin, Natalia Pitaci a devenit navetistă pe ruta Oradea-Constanţa. Pentru că de opt ani s-a obişnuit cu lumea mondenă şi cu atmosfera prezentărilor de modă, frumoasa vrea să-şi deschidă o firmă de organizare a evenimentelor fashion.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
gimme fuel gimme fire
Material de studiu pana cand apare articolul: www.senat.ro/Declaratii/Senatori/2008/av_filip_petru_15_06_2009.pdf.PDF
Postat 02 Martie 2010, 10:13 de senatorul imobiliar
articolul cu Filip si Maghiar in Mafia Terenurilor
Puteti gasi articolul in numarul de saptamana aceasta al revistei BIHOREANUL, care se afla in chioscuri spre vanzare, dar il veti putea accesa si pe site peste cateva zile. Deci, keep in touch. Urmariti-ne.
Postat 02 Martie 2010, 09:03 de pt oradean nervos
da da da
Dati drumul mai repede la articol ca oradenii abia asteapta sa vada cum si cine i-a batjocorit atata vreme!
Postat 01 Martie 2010, 22:27 de kaboom
sa va fie..
Sa va fie rusine ca nu pot accesa articolul cu Filip si Maghiar in mafia terenurilor... Ce dracu ati facut de nu putem afla despre excrocii astia ! V-au platit bine de nu dati drumul la acces? Sinteti si voi la fel ca ei . NERUSINATILOR!
Postat 01 Martie 2010, 22:13 de oradean nervos
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON